Αρχή σχολικής χρονιάς- Σχολικές τσάντες

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
281
Υπήρξαν εποχές (οχι σαν τωρα..) που χαιρομουν οταν εμπαινε ο Σεπτεβρης

Αρχιζαν τα σχολεια.. :D

Που σημαινε πως θα ξαναβλεπα τους φιλους μου (το καλοκαιρι εβλεπα μονο τα παιδια της γειτονιας μου)

Οκ.. για μην παρεξηγηθω, στο σχολειο μου αρεσαν οι συγκεκριμενες μερες :

η πρωτη μερα του αγιασμου (που δεν καναμε τιποτα)

η δευτερη μερα που μας διναν τα βιβλια (μετα που πηγα γυμνασιο λυκειο βεβαια.. επρεπε να το καλοκαιρι να ειχα κανει προπονηση σε ρετρο σιδεραδικο για να σηκωσω τοσο βαρος :xm: )

η τριτη μερα που μας διναν το προγραμμα

Η τεταρτη μερα που καναμε 1-2 ωρες μαθημα- γνωριμια με τους νεους καθηγητες

η Πεμπτη μερα που καναμε.. τα ιδια

και.. τελος! Μετα μπαιναμε σιγα στην ρουτινα, και επαυε να μου αρεσει το σχολειο.

Και φυσικα, απαραιτητο αξεσουαρ για να συμπληρωσει την παραπανω εικονα ήταν η σχολικες τσαντες.

Οι διαφημισεις εδιναν και επαιρναν απο τα μεσα Αυγουστου (δεν μας αφηναν να χαρουμε λιγο το καλοκαιρι. Επρεπε να μας το θυμιζουν :( )

Τι χαρα ειχαμε οταν πηγαιναμε με καινουργια σακα;

"Να την γεμισεις γραμματα" ηταν η συνηθισμενη ευχη, αν και για πολλα χρονια (του δημοτικου) ειχα στο μυαλο μου οταν ακουγα την συγκεκριμενη ευχη, μια τσαντα γεματη.. γραμματα. Δηλ. σαν να λεμε πηρα το ψαλιδι και εκοψα το Α, το Β, το Γ, κτλ και.. τα εριξα ολα μεσα, μεχρι να την γεμισω :p (Αφηστε που τα φανταζομουν και .. χρωματιστα :D )

Κρατησα σιγουρα Paxos . Paxos Και ξερος λεγαμε.

Αλλη δεν θυμαμαι! Ελπιζω να εχει κρατησει η μαμα μου, την ροζ μου σχολικη σακα #) να την τραβηξω καμια φωτογραφια :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδί της Paxos & εγώ! #)

Μεγαλώνοντας, το γύρισα στις POLO, ενώ την τελευταία χρονιά, τα "βρήκα" με την Eastpack!

Βασικά, εμάς από τη 2η μέρα μας ξεκινούσαν τα μαθήματα, οπότε -πλην της 1ης μέρας- δε μου άρεζε καμιά άλλη!

Τρελλή χαρά την 1η μέρα! Να βρεις τους φίλους σου και να προσπαθείς να συμπυκνώσεις σ' ένα απειροελάχιστο χρόνο όλο σου το καλοκαίρι! Να μιλάτε ο ένας διακόπτοντας τον άλλον και να συγκρίνουμε το "μαύρισμά" μας! :)

Κόντρα ποιος είχε κάνει τα περισσότερα μπάνια!.....

Ωραίες εποχές! :)
 
Είχα στο νήπιο το ωραίο μου καλαθάκι με το φαγητό και μια τσαντούλα με ροζ χεράκι.

Στο δημοτικό είχα μια κλασική σάκα καφέ δερμάτινη που έκλεινε με δύο αγκράφες. Μου άρεσε επειδή είχε αγκράφες. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο δεν θυμάμαι άρα δεν μου άρεσαν. Όσο για το σχολείο, μου ήταν βραχνάς μιας και είχα μόνιμο άγχος να είμαι καλή μαθήτρια. Σιχαινόμουν την πρώτη μέρα με τον αγιασμό και όοολες τις υπόλοιπες. Ακόμα και τώρα που πάω στο ίδιο σχολείο για να ψηφίσω, σκέφτομαι: σχολείο ή δουλειά; Δουλειά βέβαια, καμμία σχέση με εκείνο το απαίσιο ξύπνημα που παρακαλούσα να έχω 40-45 πυρετό για να μην πάω...Η αρχή της σχολικής χρονιάς λοιπόν ήταν πάντα απαίσια!!!
 
η πρώτη μου σάκκα δεν θυμάμαι τί μάρκα ήταν! (δεν τα υπολογίζαμε τότε αυτά 1975)

Το μόνο που θυμάμαι είναι, πως ήταν κατακόκκινη και είχε ζωγραφιά τον Λούκι Λουκ
 
krios είπε:
Είχα στο νήπιο το ωραίο μου καλαθάκι με το φαγητό και μια τσαντούλα με ροζ χεράκι.....
Πω, πω!..... Τι με θύμησες τώρα!....

Στο νηπιαγωγείο, εσείς, είχατε σουπλά?! :) (αυτό το πλαστικό που τρώγαμε το φαγητό!)... Εγώ είχα και μάλιστα είχε το στρουμφοχωριό! :D
 
Hera είπε:
η πρώτη μου σάκκα δεν θυμάμαι τί μάρκα ήταν! (δεν τα υπολογίζαμε τότε αυτά 1975)Το μόνο που θυμάμαι είναι, πως ήταν κατακόκκινη και είχε ζωγραφιά τον Λούκι Λουκ
Μια από τα ίδια. Το 1974 που πήγα νηπιαγωγείο είχα μια απλή τσάντα. Το ίδιο και στο δημοτικό, η τσάντα με έβγαλε πολλές χρονιές.

Τότε δεν υπήρχαν ούτε Jumbo, ούτε Carrefour, ούτε τίποτε, αγόραζες τετράδια από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου.

Μετά το Δημοτικό μίσησα θανάσιμα το σχολείο και ότι έχει να κάνει με αυτό. Στο Γυμνάσιο - Λύκειο κράτησα την ίδια τσάντα, δεν με ενδιέφερε τίποτε άλλο, βιβλία δεν έπαιρνα μαζί μου, παρά μόνο περιοδικά για υπολογιστές. Θυμάμαι με το ζόρι χώραγε τα Pixel.

Πάντως τα τετράδια, όπως παρατήρησα χτες στο Carrefour, έχουν μείνει κλασσικά τα ίδια. Έχουν και την ίδια μυρωδιά. Έκανα το λάθος να το διαπιστώσω, μύρισα ένα τετράδιο και παρά λίγο να πάθω κρίση πανικού εκεί μέσα. Ευτυχώς με συνέφερε η γυναίκα μου...... :(
 
Εγώ με το που έβλεπα τις πρώτες διαφημίσεις τσαντών στα μέσα Αυγούστου πάθαινα μια κρίση πανικού επειδή συνειδητοποιούσα ότι το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, και προσπαθούσα να κάνω ότι μπορούσα προκειμένου να ξεχάσω αυτό το γεγονός!

Με το που έρχονταν όμως ο καιρός να αγοράσουμε τσάντες, τετράδια κλπ σχολικά αξεσουάρ (πάντα από το βιβλιοπωλείο, όπως λέει ο pooky), ξεχνούσα αμέσως αυτό το άγχος, επειδή ήμουν χαρούμενος με τα νέα μου αξεσουάρ!

Η πρώτη τσάντα που είχα στα νήπια, ήταν ένα κοάλα (δώρο της θείας μου από την Αμερική). Ήταν τόσο μεγάλη που χωρούσε άνετα μια μπάλα ποδοσφαίρου!

Στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού από την άλλη είχα μια αρκετά μικρή τσάντα, η οποία δεν χωρούσε στην καρέκλα! Συνέχεια έπεφτε και έπρεπε κάθε τρεις και λίγο να την επαναφέρω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν φίλο μου που έλεγε πως κάποιος νάνος πρέπει να ευθύνεται για αυτό, ο οποίος επίτηδες πάει και την πετάει κάτω όταν εμείς δεν τον βλέπουμε!!!

Την επόμενη τσάντα μου την πήρα (αν θυμάμαι καλά) στην 6η Δημοτικού (φυσικά paxos!). Ήταν τόσο καλή που την κράτησα μέχρι την Γ Λυκείου!!! (Οκ πλάκα κάνω! Την κράτησα τόσο γιατί βαριόμουνα να την αλλάξω!) Το τι τράβηξε αυτή η τσάντα δεν λέγεται!
 
Ξυνετε πληγες σε μας που δεν ξεμπλεξαμε ακομα...! Τουλαχιστων για μενα η παρασκευη θα ειναι η τελευτεα "πρωτη μερα" στο σχολειο!

ΠΟτε δεν μου αρεσε η πρωτη μερα! Και ιδικα τωρα πια στο λυκειο (και απο το γυμνασιο) δεν ειναι υφιστατε το να ξαναβρεις τους φιλους, αφου με οσους θες κρατας επαφη. Και εκτος αυτου, ροδος ειμαστε, και αυτους που δεν θες θα τους πετυχεις καμποσες φορες στον δρομο (εδω πετυχενεις καθηγιτες, και μαλιστα στα στεκια παιδιων... :p , δεν ξερω αν τα παιδια βιαζονται να μεγαλωσουν, η οι ενηλικες θελουν να ξαναγινουν παιδια! :p )

Δεν εχει λοιπον τιποτα το θετικο... Μονο εφιαλτικες σκεψης για το τι μας περιμενει ολη την χρονια(αν και ηδη εχουμε φαει την πρωτη ψυχρολουσια με τα φρονστιρια), εφιαλτικο ξυπνιμα, αναγκαστικη οργανωση, τερμα τα ξενυχτια....

Στο δια ταυτα τωρα... Δεν υπηρξα κανενας τσαντα-μανιακ.... Στο νηπιαγωγειο θυμαμε ειχε μια μπλε με ενα αυτοκολιτων στρυμφακια, ητανε σαν κουτι και απλα ειχε δυο ιμαντες απο αυτους για την πλατη. Μαλιστα θυμαμε δυο κοριτσια στην ταξη ειχανε τις ιδιες τσαντες και τους ειχε πει η δασκαλα να βαλουν κατι πανω να ξεχωριζουν πια ειναι πιανης, και εγω το καΐμενο ειχα καταλαβει οτι αφορουσε ολα τα παιδακια και κατεστρεψα το αυτοκολητο με μια απο αυτες της απαισιες ετικετες!

Μετα στο δημοτικο, πειρα την πρωτη μου "σοβαρη" τσαντα! Αντιθετα με τα περισοτερα παιδια που ειχανε αυτην την κλασικη τσαντα-χαρτοφυλακα, εγω ειχα ενα backpack. Μαλιστα τωρα που το θυμαμε πρεπει να ητανε πολυ μαγκικο! Δεν θυμαμε πως ακριβος ητανε, αλλα σχετιζονταν με το μπασκετ, και καπου πρεπει να απεικονιζοταν και μια μπλα του μπασκετ.

Αυτη αντεξε μεχρι την τριτη, μετα σκιστικε, μετακομισα κιολας και αλλαξα τσαντα! Πειρα μια πολυποθητη απο ενα βιβλιοπωλειο κοντα στο σπιτι, παραλαγης! Αλλα πολυ συντομα χαλασε το φερμουαρ, και φυσικα απογοητευτικα! Ετσι την αντικατεστισα με ενα διαφημιστικο back-pack απο το ξενοδοχειο στο οπιο δουλευε η θεια μου στην Νορβηγια. Αυτη η τσαντα εβγαλε ολο το δημοτικο και μια χρονια στην σουηδια (πρωτη γυμνασιου)

Με την επιστορφη μου στην Ελλαδα και τα Ελληνικα σχολεια μου εστειλε δωρο η μανα μου μια τσαντα nike, η οπια εβγαλε ολο το γυμνασιου, και εκτος απροοπτου θα βγαλει και ολο το λυκειο. Εκτος αυτης ομως απεκτισα και μια τσαντα pantera, την οπια χρησιμοποιω για το φροντιστιριο (για να μην εχω να αδειαζω συνεχια την ιδια τσαντα).

Αμα θελετε των δυο τελευτεων μπορω να ανεβασω φοτο, αλλα δεν νομιζω οτι εχει νοημα... Δεν εχουν καμια ρετρο αξια αλλωστε...
 
Τις μόνες τσάντες που θυμάμαι ήταν εκείνη του νηπιαγωγείου και εκείνη της Β' Λυκείου. ::)

Η πρώτη ήταν κλασσική μπλε σάκα με μιά κόκκινη φάσα μπροστά και έκλεινε με μιά αγκράφα.

Είχα και μιά ξύλινη κασετίνα, μικρή με πάρα πολλά χρώματα και μαρκαδόρια και όσα δε χωρούσαν τα έριχνα χύμα (αυτό με τα χρωματάκια μου έχει μείνει ακόμη... ). Η σβύστρα ήταν από εκείνες που μύριζαν φρούτο, έσβηναν μόνο μολύβι και ήταν σε μιά μικρή θηκούλα που στη βάση είχε κάτι σα μίνι βούρτσα πλαστική για να απομακρύνει τα σβύσματα... (ναι... είμαι της φιλοσοφικής... :p ).

Τα πρώτα μου τετράδια εκεί είχαν παραμείνει για χρόνια και τα φύλαγε με ευλάβεια η καημένη η γιαγιά μου μέχρι που εμφανίστηκε στον ορίζοντα η μάνα μου... Η συνέχεια γνωστή...

Η δεύτερη τσάντα που θυμάμαι ήταν μιά από εκείνες τις χακί φανταρίστικες γεμάτη ζωγραφιές και συνθήματα: Θρύλε Θεέ Ολυμπιακέ, ΟΣΦΠ κλπ. την είχα αγοράσει από το Μοναστηράκι... ακόμη θυμάμαι τη γκρίνια της αδερφής μου που την τραβολογούσα μαζί μου για να μου την αγοράσει.

Κάηκε από τσιγάρο σε μιάν ακρούλα της, μιά μαγιάτικη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ όπου παρακολουθούσα αγώνα της Εθνικής με την Πολωνία. (Το γκολ ο Αναστόπουλος, και ο ξένος τερματοφύλακας λίγους μήνες μετά ανήκε στον Ολυμπιακό... :D ). Στενοχώρια μεγάλη... για την τσάντα... όχι για τον τερματοφύλακα...

Θυμήθηκα επίσης άλλη μία δερμάτινη που είχε φέρει η μάνα μου από την Τουρκία. Είχε βάλει μέσα και τρία κιλά παστουρμά...
th_running1.gif
δεν πλησιαζόταν η τσάντα...

Πάντως, το φθινόπωρο μαζί με την άνοιξη το καλοκαίρι και το χειμώνα είναι από τις αγαπημένες μου εποχές. Σηματοδοτούσε πάντα την έναρξη όλων των σπουδαίων γεγονότων της χρονιάς: τα πρωτοβρόχια με τις υπέροχες μυρωδιές του βρεγμένου χώματος,
snoozer_11.gif
το άνοιγμα των χειμερινών κινηματογράφων, την επιλογή της ξένης γλώσσας ή του φροντιστηρίου, την απόφαση για σκληρή δίαιτα
train.gif
μετά τις κραιπάλες του καλοκαιριού και -βεβαίως βεβαίως - το στολισμό του Χριστουγεννιάτικού μου δέντρου!!!
Laie_52.gif
 
Χουάνα μένω στην τελευταία σου φράση.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!! Η υπεροχότερη περίοδος όλου του χρόνου! Τι να λέμε τώρα. Ακόμα και τώρα σαν παιδάκι κάνω.

Βέβαια τότε έπαιρνα αυτοκινητάκια, τώρα εκτός από τα αυτοκινητάκια παίρνω αληθινά αυτοκίνητα για δωράκια... και υπολογιστές.... και κονσόλες..... ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΓΚΧ................

(Pooky experiences serious Christmas withdrawal incident. Need Santa Claus.... NOW!!!! )

Για το σχολείο εξέφρασα την άποψή μου. Sucks big time. Οι σχολικές τσάντες θυμίζουν, σε μένα, το φορτίο του σκλάβου. Απίστευτο συναίσθημα να μην έχεις επιλογή και τρόπο διαφυγής.....
 
Τσαντες...

Ξεκινησα με την πρωτη μου τσαντα να ειναι ενα κιτρινο 2CV με τον Τεν Τεν τον Μιλου και τους αδελφους Ντυπον να ξεπροβαλουν απο τα ζωγραφισμενα παραθυρα. Την εχω ακομα. Μετα ειχα μια κλασσικη δερματινη σακα, την πρωτη και τελευταια μιας και ηταν βαριες, δεν χωραγαν πολλα και η εργονομια αγγιζε την γελοιοτητα. Συνεχισα με διαφορες πανινες τυπου τηλεοραση (οσοι εχουν παει φανταροι καταλαβαν). Η τελευταια φορα που αγορασα τσαντα ηταν στην πρωτη γυμνασιου. Ηταν μια μαυρη τσαντα σε στυλ Polο αλλα οχι ακριβως (δεν μου αρεσαν αυτες) που ελεγε με κοκκινα γραμματα την μαρκα Pratelli. Η τιμη της 4000 τοτε. Αυτη η μαυρη τσαντα αποδειχθηκε σκυλι. Εβγαλε ολο το γυμνασιο και αν της εριχνες ενα πλυσιμο εμοιαζε σα να την πηρες χθες. Αρχικα αυτος ηταν ο λογος που δεν την αλλαξα. Επισης ηξερα οτι και να ηθελα παλι κατι τετοιο θα επαιρνα μιας και οι επιλογες τοτε ηταν πολυ πιο περιορισμενες αν δεν ηθελες τρικολορε μαλακιες. Σιγα σιγα η τσαντα εγινε θεσμος. Εβγαλε το λυκειο και την σχολη. Οταν την περναγα στον ωμο απλα ενιωθα οτι ολα ειναι στην θεση τους. Την εχω ακομα. Εκτος απο εναν λεκε απο σινικη μελανη, ειναι σε αριστη κατασταση. Τρελλο τσαντονι, δεν τα φτιαχνουνε ετσι πια (για να ακουστω και λιγο γερομπισμπικης).

Οσον αφορα την πρωτη ημερα στο σχολειο, παντα ηταν ωραια. Αφου λιωναμε στο καθησιο, ενιωθα το μαγκωμα οταν αρχιζαν οι πρωτες συννεφιες του Σεπτεβρη (ναι τοτε δεν ειχαμε μονο καλοκαιρι και χειμωνα αν θυμαστε, ειχε μεινει λιγο νορμαλ κλιμα για να το αποτελειωσουμε) και μετα σχεδον αποζητουσα το σχολειο. Εννοειται πως αηδιαζα πανω στην βδομαδα αλλα ηθελα την αλλαγη. Οι πρωτες 3 μερες ηταν πανηγυρι. Αγιασμος, βιβλια (καλα αυτα μοιραζονταν για μηνες), προγραμμα. Αυτες οι πρωτες τεμπελομερες ηταν το καλυτερο μου. Το γελιο ηταν οταν εμπαινε καθηγητης και μετα απο 1-2 μερες που μαλακιζομασταν πηγαινε να κανει μαθημα. Λεγαμε ''τι κανει το ατομο''. Ή τα ''σκληρα καρυδια'' που μετα απο 3-4 παραδοσεις ανακοινωνανε τεστ για την επομενη φορα. Ακομα ακουω τους ψιθυρους ''ρε τι μαλακας ειναι αυτος...'' :D :D

Τριτη Λυκειου βεβαια τα ειχα δει ολα με την φαση σχολειο. Ειχα κουραστει, ηθελα να τελειωνει. Η μητερα μου μου ελεγε να το ευχαριστηθω γιατι θα τα θυμαμαι. Οντως επειδη δεν θα εδινα πανελληνιες (ειχαμε ηδη αποφασισει οτι θα παω στον ΑΚΤΟ) το γλεντησα κανονικα. Παρολα αυτα αυτο που μου την εδινε περισσοτερο απο τα μαθηματα που ηξερα πως δεν θα χρειαζομουν ξανα στην ζωη μου, ηταν η υποκρισια και γενικοτερη γελοιοτητα συντριπτικου ποσοστου καθηγητων. Ολοκληροι ανθρωποι ενηλικες προσπαθουσαν να υποβαλουν και εξουσιασουν πιτσιρικια, οχι για το καλο τους αλλα απλα για την χαρα της επιβολης και εξουσιας. Θεωρουσα οτι ειχα ανεχθει αρκετα αυτους τους μικρους λοχιες με πανεπιστημιακο διπλωμα. Αν και πολυ καλος μαθητης, αηδιαζα καθε φορα που απειλουσαν καποιον οτι θα τον αφησουν, με τις βλακοφατσες τους οταν χαιρεκακα ανακοινωναν μια κακη βαθμολογια ή ελεγαν εξυπναδες και κακιες σε (ουσιαστικα) παιδακια.

Η μετεπειτα φοιτηση μου στην σχολη, μου εδειξε ποσο δικιο ειχα για αυτη την γνωμη. Εκει οι καθηγητες ηταν επιτυχημενοι επαγγελματιες που σε αντιμετωπιζαν σαν ενηλικο ατομο. Πολλες φορες δεν υπηρχαν καν τα γελοια κυριλικια, αλλα ενας ουσιαστικοτερος σεβασμος μεσω της αξιας του καθε ατομου που σε διδασκει πραγματικα χρησιμα πραγματα και μαλιστα πρεπει εσυ να του ''τραβηξεις'' οτι περισσοτερο μπορεις.
 
Ανακάλυψα κάτι τσαντούλες της παλαιάς εποχής που κλείνουν με αγκράφες. Και με πολύ παιδικά σχεδιάκια...

picture.php
 
Ακόμη έχουμε μια παλιά τσάντα Paxos με αγκράφα (της αδερφής μου) η οποία στέγασε και στεγάζει πλέον τα Game Pro, Games ενίοτε και κάποια πονηρά περιοδικά αλλά και πακέτα τσιγάρων Stuyvesant. Ήταν η κρυψώνα μου... Αθάνατη σάκα! Η πρώτη μέρα στο σχολείο μου άρεσε μόνο στα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου όπου έβλεπες πάλι τους συμμαθητές σου. Κάποιοι έσκαγαν μύτη με καινούριο παπάκι ή πιο αδύνατοι - πιο παχουλοί και σχολίαζες αναλόγως. Η χειρότερη μέρα πάντως ήταν η παραλαβή των βιβλίων όπου ήθελες τρέιλερ για τη μεταφορά. Άσε που πέφταν στο δρόμο και λερωνόντουσαν πριν καλά καλά τα "εγκαινιάσεις"...
 
Στο Νηπιαγωγείο είχα μια τσαντούλα ροζ με φερμουάρ, δεν θυμάμαι μάρκα.

Στην Α' Β' και Γ' τάξη κλασική παραλληλόγραμμη τσάντα, δεν θυμάμαι μάρκα, μπορεί να είχα την ίδια τσάντα τρεις σχολικές χρονιές.

Στην Δ' τάξη είχα κλασική πραλληλόγραμμη τσάντα μάρκας LUC SAC.

Στην Ε' και ΣΤ' τάξη είχα σακίδιο, μάρκα δεν θυμάμαι.

Στην Α' Γυμνασίου είχα τσάντα σακίδιο Χατζηγιάννης, σε μπλε χρώμα, με μεταλλικό κούμπωμα.

Στην Β' και Γ' Γυμνασίου είχα σακίδιο BENETTON.

Στην Α' Λυκείου είχα σακίδιο CAMEL BAGS.

Στη Β' και Γ' Λυκείου είχα σακίδιο NAF NAF, σε μπλε χρώμα.

Μου άρεσαν και οι σχολικές τσάντες POLO...
 
katerinak είπε:
σχολικη τσαντα με τη χιλιοποδαρουσα,screenshot απ την παιδικη σειρα "του κουτιου τα παραμυθια"Προβολή συνημμένου 107935
τέτοιες σχολικές τσάντες θυμάμαι να κυκλοφορούν τη δεκαετία του 90, δεν είχαν το κλασσικό παραλληλόγραμμο σχήμα αλλά ήταν τετράγωνες κάπως...
 
Eλάχιστες τσάντες άλλαξα στο σχολείο. Ειδικά στο δημοτικό, μόνο δυο θυμάμαι να έχω πάρει. Επειδή δεν τις μουτζούρωνα με συγκροτήματα, ομάδες κλπ άντεχαν αρκετά...
 
BETTY BOOP είπε:
Στο Νηπιαγωγείο είχα μια τσαντούλα ροζ με φερμουάρ, δεν θυμάμαι μάρκα.
Στην Α' Β' και Γ' τάξη κλασική παραλληλόγραμμη τσάντα, δεν θυμάμαι μάρκα, μπορεί να είχα την ίδια τσάντα τρεις σχολικές χρονιές.

Στην Δ' τάξη είχα κλασική πραλληλόγραμμη τσάντα μάρκας LUC SAC.

Στην Ε' και ΣΤ' τάξη είχα σακίδιο, μάρκα δεν θυμάμαι.

Στην Α' Γυμνασίου είχα τσάντα σακίδιο Χατζηγιάννης, σε μπλε χρώμα, με μεταλλικό κούμπωμα.

Στην Β' και Γ' Γυμνασίου είχα σακίδιο BENETTON.

Στην Α' Λυκείου είχα σακίδιο CAMEL BAGS.

Στη Β' και Γ' Λυκείου είχα σακίδιο NAF NAF, σε μπλε χρώμα.

Μου άρεσαν και οι σχολικές τσάντες POLO...
οι τσαντες που ειχα



SAM_0317.JPG

SAM_0315.JPG

image_136943.jpg

SAM_0316.JPG

SAM_0314.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
Στο Νηπιαγωγείο είχα μια τσαντούλα ροζ με φερμουάρ, δεν θυμάμαι μάρκα.
Στην Α' Β' και Γ' τάξη κλασική παραλληλόγραμμη τσάντα, δεν θυμάμαι μάρκα, μπορεί να είχα την ίδια τσάντα τρεις σχολικές χρονιές.

Στην Δ' τάξη είχα κλασική πραλληλόγραμμη τσάντα μάρκας LUC SAC.

Στην Ε' και ΣΤ' τάξη είχα σακίδιο, μάρκα δεν θυμάμαι.

Στην Α' Γυμνασίου είχα τσάντα σακίδιο Χατζηγιάννης, σε μπλε χρώμα, με μεταλλικό κούμπωμα.

Στην Β' και Γ' Γυμνασίου είχα σακίδιο BENETTON.

Στην Α' Λυκείου είχα σακίδιο CAMEL BAGS.

Στη Β' και Γ' Λυκείου είχα σακίδιο NAF NAF, σε μπλε χρώμα.

Μου άρεσαν και οι σχολικές τσάντες POLO...
οι τσαντες



SAM_0314.JPG

SAM_0315.JPG

SAM_0316.JPG

SAM_0317.JPG
 
Πίσω
Μπλουζα