Αρχίζει το ματς με τη Βάσια Τριφύλλη

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
275
Μιας και έχουμε Euro, ας ανοίξω ένα τόπικ κάααπως "επίκαιρο" .... Εντάξει, η εκπομπή στην οποία θα αναφερθώ δεν αναφέρεται σε Euro αλλά σε Μουντιάλ, όμως .... και πάλι για "τελική φάση ποδοσφαιρικής διοργάνωσης" κάνουμε λόγο ...

Λοιπόν, θα αναφερθώ στην εκπομπή "Αρχίζει το ματς", την οποία βλέπαμε πριν αρχίσει το βραδινό ματς του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό !!! Όπως θα θυμάστε όσοι είχατε παρακολουθήσει το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, η μετάδοση του τελευταίου ματς της ημέρας ξεκινούσε στη 1 η ώρα μετα τα μεσάνυχτα !!! Οπότε, από τη λήξη του δελτίου ειδήσεων στις 12, μέχρι την έναρξη του ματς, πώς θα γεμίσει η ώρα ??? Με εκπομπή σχετική με το ποδόσφαιρο, η οποία είχε τίτλο "Αρχίζει το ματς" !!! Η εκπομπή αυτή είχε χιουμοριστικά / εύθυμα σκετσάκια σχετικά με το Μουντιάλ και την παρουσίαζε, με το γνωστό της κέφι, η Βάσια Τριφύλλη !!! Το τραγούδι της έναρξης της εκπομπής ήταν - ναι, καλά το καταλάβατε - το "Αρχίζει το ματς" του Λουκιανού Κηλαηδόνη !!!

Από αυτήν την εκπομπή θυμάμαι δύο επεισόδια :

Α/ Στο ένα η Βάσια Τριφύλλη έκανε ότι παρουσίαζε ένα τηλεπαιχνίδι που λεγόταν "Βρες το και χάσ' το" !!! Οι παίκτες που, υποτίθεται, συμμετείχαν έπρεπε να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα "τεκταινόμενα" του Μουντιάλ !!! Στην αρχή η Βάσια προλόγισε το παιχνίδι : "Και τώρα το τηλεπαιχνίδι μας πριν απ' το ματς ...." ... έκανε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί ποιο ματς θα ακολουθούσε .... Από το κοντρόλ ακούστηκε μια φωνή : "Αγγλία - Παραγουάη" !!! Και η Βάσια Τριφύλλη : "Αχ, κύριε διευθυντά, δεν το θυμήθηκα, μη με απολύκετε :eek: o_O " !!! Τη φράση "μη με απολύκετε" η Β.Τρ. την είπε μια-δυο φορές ακόμη σε εκείνο το επεισόδιο !!! Η τελευταία ερώτηση του "τηλεπαιχνιδιού" είχε ως εξής : "Ποιος παίκτης της Παραγουάης είναι ο μεγάλος σταρ της ομάδας" ??? Και απάντησαν όλοι οι "παίκτες" με μια φωνή : "Ρομέρο, Ρομέρο" !!! "Μπράβο, σωστή απάντηση, χάσατεεε", τους είπε η Β.Τρ. !!! "Τι , χάσαμε, μα ... πώς είναι δυνατόν ???", διαμαρτυρήθηκαν οι "παίκτες" !!! "Χάσατε επειδή ο τίτλος του παιχνιδιού είναι "βρες το και χάσ' το", όποιος βρει τη σωστή απάντηση, χάνει :D :D:cool: :p "!!!!!!

Β/ Σε ένα άλλο επεισόδιο κάποιοι ηθοποιοί τραγουδούσαν γνωστά τραγούδια, όπου τα λόγια τους είχαν υποστεί "αλλαγές", προκειμένου να μιλάνε για το Μουντιάλ !!! Έτσι, θυμάμαι ότι ένας τραγουδιστής το τραγούδι "Εσύ ό,τι πειειεις, εσύ ό,τι πεις / θα κάνω ναι αι αι αι / εσύ ό,τι πεις" το τραγουδούσε : "Αργεντινή, η η η, Αργεντινή, Αργεντινή η η η και Μεξικό /αχ ποια θα βγει ι ι ι / αχ ποια θα βγει, / Αχ ποια θα βγει ι ι ι / στον τελικό" !!! Επίσης, ένας άλλος τύπος, με μαύρα γυαλιά, τραγούδησε με βραχνή, κάπως μάγκικη φωνή, ένα τραγούδι όπου το μόνο που θυμάμαι είναι ένας στίχος από το ρεφρέν : "αλλά στο άλλο Μουντιάλ / θα σ' έχω σε μια γυάλα" [υποτίθεται ότι απευθυνόταν στη γυναίκα του, η οποία του γκρινιάζει όποτε διεξάγεται το Μουντιάλ, έχοντας ως αντίζηλό της ... τη μπάλα ... η "μπάλα" μάλλον έκανε ομοιοκαταληξία με τη "γυάλα"] :cool: :cool: ;) :eek: !!!!

Και μετά το "Αρχίζει το ματς" με τη Βάσια Τριφύλλη .... άρχιζε το "αληθινό" ματς !!! Ο Μπουτραγκένιο να κάνει μόνος του "γιο-γιο" την εθνική Δανίας σε εκείνο το ανεπανάληπτο Ισπανία - Δανία 5-1 .... "Έλα ρε Μαρόκο, κράτα γερά ρε Μαρόκο, θα το πάρεις το Χ απ' τη Γερμανία", αλλά στο 88΄ το απευθείας φάουλ του Λόταρ Ματέους μέσα απ' το άσχημα στημένο τείχος των Μαροκινών να μού στερεί τη χαρά "να δω μια αφρικανική ομάδα να προχωράει παραπέρα" ... Ή εκείνο το αλησμόνητο Βέλγιο - ΕΣΣΔ 4 - 3 .... Κι επειδή όλα αυτά συνέβαιναν "μεταμεσονύχτιες" ώρες, στις οποίες δεν ήμουν συνηθισμένος να ξαγρυπνώ σε εκείνη την ηλικία, τα θυμάμαι "σαν να συνέβησαν στο όνειρό μου" ......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα