Αρχαίες Διαφημίσεις του 1892 Από την Εφημερίδα του Κορομηλά

Ανναμπέλα

RetroN00b
Joined
5 Ιαν 2014
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
1
Γειασας φίλοι μου. Οι παρακάτω είναι διαφημιστικές καταχωρήσεις από την εφημερίδαμε τίτλο Εφημερίς του Κορομηλά. Με χρονολογία Αύγουστος 1892 - Δεκέμβριος 1892. Το χρώμα μπορεί να σας φανείπαράξενο, αλλά είναι επειδή έτσι αποτυπώθηκαν στο μικροφιλμ. Αν σας αρέσουν έχωκι άλλες και φυσικά θα χαρώ να τις μοιραστώ μαζί σας. :D





attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 





 
Μας αρεσουν! Βαλε σε παρακαλω και τις υπολοιπες....
 
Και μια που εκανες το κοπο ανεβαζω 2 απο αυτα οπως θα ηταν τυπωμενα (αφου το μικροφιλμ ειναι το αρνητικο...)

2.jpg

Untitled1.jpg
 
Όμορφο θέμα... :)
 
Ο "αεροκαταθλιπτικός λουτήρ" έπαιρνε ετοιμοθάνατους και τους ζωντάνευε, και φτηνότερα κι από τη Στέλλα! Και έπαιρνε και λιγότερο χρόνο από αυτή. Θαυματουργό πράμα. Αν κρίνω από το σχέδιο, μάλλον θα πλημμύριζε το μπάνιο όταν τοχρησιμοποιούσαν, αλλά γι' αυτό είχαν τις συζύγους και τις υπηρέτριες... για να σφουγγαρίζουν τα νερά.

Βέβαια με δεδομένη την εποχή και το πού δημοσιεύτηκε η διαφήμιση, η Στέλλα, προς τις υπηρεσίες της οποίας ανταγωνιστικό (και φτηνότερο και γρηγορότερο) ήταν ένα κρύο ντους, δεν ήταν αυτό που σκέφτηκε το πονηρό μυαλό μου. :) Οπότε αναρωτιέμαι τι να ήταν. Αντι-χαμάμ που πρόσφερε κρύο μπάνιο?
 
Εκείνη η Εκριζοντυλίνη τι να ήταν άραγε ...
 
Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Υπάρχει κάπου η ένδειξη ότι είναι του 1892 όπως λες;
 
Θαυμάσια!!! :) Κι εγώ με τη σειρά μου, ως λάτρης της έντυπης διαφήμισης θα ήθελα να δω κι άλλες. Ευχαριστούμε Ανναμπέλα.
 
Πόσοχαίρομαι που σας αρέσουν! Αρκετές φορές σε παλιούς καταλόγους βιβλιοπωλείωναλλά κυρίως σε παλιά περιοδικά και εφημερίδες έχω πετύχει πανέξυπνεςδιαφημίσεις. Και είναι εντυπωσιακή η πρωτοτυπία αυτών των διαφημιστών, αλλά καιτα προωθούμενα είδη. Κάποια προϊόντα και φίρμες συνεχίζουν να υπάρχουν ως τις ημέρες.Κάποια έχουν αντικατασταθεί από άλλα.


Ο19ος αιώνας, κυρίως το δεύτερο μισό, ήταν μια εποχή μεγάλων αλλαγώνκαι ανακατατάξεων τόσο στην παραγωγή όσο και στους τρόπους διάθεσης καιπροβολής των αγαθών. Ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα που περιγράφει το πέρασμααπό τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στο μεγάλα πολυκαταστήματα είναι το AuBonheur des Dames του Ζολά. Δυστυχώς δεν κυκλοφορεί ελληνική μετάφραση, μόνοαγγλική, αλλά για όσους έχουν την δυνατότητα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Εκείφαίνεται και το ξεκίνημα της διαφήμισης με την μορφή οργανωμένης καμπάνιας. Πάντωςαυτές οι παλιές διαφημίσεις, με τον αέρα μιας άλλης, περασμένης εποχής,πραγματικά έχουν κάτι το νοσταλγικό.

 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


attachment.php


 


Είναι και μερικές ακόμα, απλά τις ανεβάζω σιγά - σιγά γιατί φοβάμαι μην φορτώσω υπερβολικά την ανάρτησή μου. Enjoy :D :D

 




 


 
Πίσω
Μπλουζα