Ασυμβίβαστη γενιά - Dangerous Minds (1995)

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.909
Και παλι η ιδια καθηγητρια που ειχαμε στη Γ' Λυκειου που μας διδασκε μαθημα σχετικο με κοινωνικα προβληματα,μας εδειξε στο βιντεο την ταινια "Ασυμβιβαστη γενια",γυρισμενη λιγα χρονια πριν.Την εβλεπα για πρωτη φορα και μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις

Υπεροχη η Michelle Pfeiffer στο ρολο της καθηγητριας που κανει τα παντα για να βοηθησει τους "προβληματικους" - περιθωριοποιημενους μαθητες της,τους νοιαζεται και ασχολειται με τα προβληματα τους.Στην ουσια τους αλλαζει τη ζωη προσπαθωντας να τους ενταξει στην κοινωνια,γι αυτο και στο τελος προκειμενου να την πεισουν να μεινει στο σχολειο της λενε οτι "ειναι το φως".Πολυ καλες ερμηνειες απ ολους

attachment.php


attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php


πηγη

Περιληψη

Τρέιλερ:

[video=youtube;gA-5nLQCmW8]

και το πολυ καλο soundtrack "Gangsta's Paradise":http://www.youtube.com/watch?v=cpGbzYlnz7c

αν και δε μ αρεσει το συγκεκριμενο ειδος μουσικης μπορω να πω οτι το συγκεκριμενο τραγουδι αποτελει εξαιρεση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να ποια ταινία θα δεις μετά :D

Tην Ασυμβίβαστη γενιά είχα πάει και την είδα στο σινεμά. Ο κυριότερος λόγος, πέρα από τη Michelle Pfeiffer και το Gangsta's Paradise που όπου στεκόσουν και όπου βρισκόσουν τότε αυτό άκουγες, ήταν ο καθηγητής των μαθηματικών που είχε ενθουσιαστεί τόσο με την ταινία σε σημείο να μας λέει κάθε φορά στο τέλος του μαθήματος να πάμε να την δούμε!

Άσε δε που έκανα την πατάτα και αγόρασα το soundtrack πριν δω την ταινία. Εκτός από το Gangsta's Paradise τα άλλα κομμάτια για το ΔΙΚΟ μου γούστο δεν ακούγονται :sealed:
 
Καλή ταινία. Θα έλεγα όμως οτι σε πολλά σημεία είναι αντίγραφο της ταινίας "Στον δάσκαλό μου με αγάπη"
Οντως, ασπρισαν τον καθηγητη και μαυρισαν τους μαθητες.

Παντως παρολες τις φιλοτιμες προσπαθειες της Μισελ, η ταινια ηταν σχετικα μετρια.
 
Kambia ελπιζω να καταφερω να δω την ταινια που μου ειπες :)

Ωστε σας εκανε "πλυση εγκεφαλου" ο καθηγητης για να δειτε την ταινια "Ασυμβιβαστη γενια"..

Nα σου πω την αληθεια,τα άλλα κομματια που υπαρχουν στο cd δεν τα ακουσα ποτε,οπως εγραψα και πιο πανω,δε μου αρεσει αυτου του ειδους η μουσικη εκτος βεβαια απ το "Gangsta's Paradise"
 
πολυ ωραια ταινια την ειχα δει οταν πρωτοβγηκε στο βιντεο το 1995 την εχω αγορασμενη αυθεντικη μαλιστα και στο τελος της ταινιας εχει και το βιντεοκλιπ καλα το τραγουδι του coolio εννοειται οτι ηταν τεραστιο hit και ακουγεται μεχρι σημερα πολυ ωραια ερμηνεια απο τον wade dominguez στον ρολο του emilio ramirez τον οποιο προσπαθει να σωσει η Michelle ο οποιος εχει πεθανει κιολας σε ηλικια 32 ετων το 1998:( το εδειχνε παλιοτερα στο μεγκα αλλα τωρα εχει κατι χρονια να το βαλει πολυ αστειο επεισης ηταν και το βιντεο του weird al yankovic που κοροιδευε το τραγουδι του coolio

 
Την θυμάστε αρκετοί αυτή την ταινία βλέπω, χεχε. Ήμουν μαθητής γυμνασίου τότε και μου είχε κάνει εντύπωση ο τίτλος. Σαν παρέα τότε δεν μας είχε εξιτάρει(δεν είχε και την μισελ ελαφρά ντυμένη) και δεν την είδαμε. Την είδα αργότερα από κανάλι κάποια στιγμήτο πριν το 2000. Θα συμφωνήσω με το herco. Δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο. Την απόψη αυτή είχα σχηματίσει από τότε.
 
Eγώ πάλι καθώς είχα κόλλημα εκείνη την εποχή με τα ''hood movies'' θεωρούσα την ταινία μια από τις αγαπημένες μου.

Τώρα μετά από χρόνια που την ξαναείδα δεν μου λέει και πολλά πράγματα, αν και η Μισέλ καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες.

Ωχριά μπροστά σε ανάλογες gangsta παραγωγές της εποχής όπως τα boys n the hood, menace 2 society, colours, king of ny, new jack city, clockers, do the right thing και διάφορες άλλες ταινίες που παρουσίαζαν τα προβλήματα και τον ρατσισμό που δεχόταν η αφροαμερικανική κοινότητα.

Πάντως θα διαφωνήσω με τους περισσότερους εδώ μέσα, το soundtrack ήταν πάρα πολύ καλό (όλο).
 
Πίσω
Μπλουζα