Αχ! αυτή η γυναίκα μου (1967)

hannele

RetroMasteR
Joined
2 Νοέ 2013
Μηνύματα
2.617
Αντιδράσεις
4.736
Αχ! αυτή η γυναίκα μου (1967)

RetroDB link : http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%91%CF%87!_%CE%91%CF%85%CF%84%CE%AE_%CE%B7_%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1_%CE%BC%CE%BF%CF%85

Υπόθεση:

Ο νιόπαντρος Δημήτρης είναι λογιστής στην επιχείρηση του Χαρίλαου και όνειρο του είναι η προαγωγή του στη θέση του υποδιευθυντή, μετά το θάνατο του ηλικιωμένου υποδιευθυντή Μιλτιάδη. Προκειμένου να πετύχει το σκοπό του, καλοπιάνει τον διευθυντή Χαρίλαο προσκαλώντας τον στο σπίτι του για γεύμα. Για κακή του τύχη όμως, η γυναίκα του η Νίνα, συναντιέται τυχαία με τον Χαρίλαο σε ένα ταξί και ξεσπά αναμεταξύ τους καυγάς καθώς δεν γνωρίζει ο ένας την ταυτότητα του άλλου. Έτσι ο απελπισμένος Δημήτρης, και μετά από ιδέα της ίδιας της Νίνας, αναγκάζεται να παρουσιάσει για σύζυγο στον διευθυντή την υπηρέτρια του Ασημίνα και την γυναίκα του τη Νίνα για υπηρέτρια, προκειμένου να κατευνάσουν τα νεύρα του εξαγριωμένου Χαρίλαου.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο γυναικάς και φανατισμένος εργένης Χαρίλαος ερωτεύεται τελικά την «υπηρέτρια» Νίνα και την θέλει κοντά του. Η Νίνα πάλι από την πλευρά της δέχεται να αναλάβει τα καθήκοντα της υπηρεσίας, σκοπεύοντας φυσικά στην προαγωγή του άντρα της που πιστεύει ότι θα την κερδίσει με την καπατσοσύνη της τουμπάροντας τον Χαρίλαο. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, ο Δημήτρης, από μια διαβολική σύμπτωση, κερδίζει τελικά την προαγωγή του σε υποδιευθυντής που τόσο καιρό κυνηγούσε.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα πλέον για τον δύστυχο Δημήτρη που απο τη μια κινδυνεύει με απόλυση αν ο διευθυντής μάθει την αλήθεια και απο την άλλη επ' ουδενί λόγο δεν δέχεται την γυναίκα του Νίνα στα "νύχια" του Χαρίλαου.

Τελικά η κατάσταση ξεκαθαρίζει όταν σε ένα κέντρο ο Χαρίλαος βλέπει την Ασημίνα, -την οποία νομίζει για σύζυγο του Δημήτρη- μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Στάθη. Στην προσπάθεια του να αποκαλύψει στον υπάλληλο του την «απιστία» της γυναίκας του, η αλήθεια για το ποια είναι η αληθινή σύζυγος έρχεται στο φως με τον κοιλιόδουλο Χαρίλαο να συγχωρεί το ζευγάρι για το ψέμα του στην ιδέα ενός…καλομαγειρεμένου ροσμπίφ!

Ηθοποιοί:

Νίνα: Αλίκη Βουγιουκλάκη

Δημήτρης: Δημήτρης Παπαμιχαήλ

διευθυντής Χαρίλαος: Γιάννης Μιχαλόπουλος

υπηρέτρια Ασημίνα: Μαρία Κωνσταντάρου

γραμματέας Πολυξένη: Σαπφώ Νοταρά

Στάθης, αρραβωνιαστικός Ασημίνας: Βασίλης Μαλούχος

χήρα του Μιλτιάδη: Δέσποινα Στυλιανοπούλου

υπάλληλος Φαίδωνας: Γιώργος Τσαούσης

υπάλληλος: Γιώργος Μεσσάλας

ταμίας: Ηλίας Κουρίστης

προηγούμενη υπηρέτρια Χαρίλαου: Μαίρη Γραβλιώτη

σενάριο: Νίκου Τσιφόρου & Πολύβιου Βασιλειάδη

σκηνοθεσία: Γιώργου Σκαλενάκη

μουσική: Μίμη Πλέσσα

χορογραφίες: Φώτη Μεταξόπουλου

Την παράσταση κλέβει ο ρόλος της Σαπφώς Νοταρά ως η γεροντοκόρη γραμματέας με τις ατάκες που έμειναν στην ιστορία καθώς και με τον ιδιόμορφο τρόπο εκφώνησης τους:

«Μπουρλόοοοοοτο!!!»

«Εδώ μέσα γίνονται σόδομα και γόμορα!!!»

όπως επίσης και οι ατάκες του Χαρίλαου:

«Τα χάπια μου!!!...φούντωσααααααααα!!»

«Ούρσουλα Άντρες που ξετρελαίνεις τους άντρες!»

«Να με λές Χάρη! τώρα με βάφτισες! είσαι η νονά μου!»

Χαρακτηριστικά επίσης είναι και τα «μαργαριτάρια» της υπηρέτριας Ασημίνας:

«Περάστε να φάτε αν γουστάρετε!»

«Είναι της μόδας, τα μίνια που λένε!»

«Κύριε διευθυντά μου πάλι εδώ? Δεν ξεκολλάτε πια! Φαΐ δεν έχουμε!»

«Είσαι και ατάσταλος!»

«Θα εξέλθομεν όξω απόψε!»!

«Πήγαινε στο περίπτερο να μου φέρεις μπεκοτί» (μπικουτί για τα μαλλιά)

«Είμαι περετικόν προσωπικόν!» (υπηρετικό προσωπικό)

«Δεν θα με λες Ασημί, είναι όνομα χωρικόν! (χωριάτικο)…Θα με λες Λαμέ!»

(Χαρίλαος για το λαγό) «Το μπούτι είναι η αδυναμία μου μαντάμ»

(Ασημίνα) «Καλέ ποια αδυναμία? αυτό που πήρες είναι το παχιό!»

Μερικά tips για την ταινία:

  • Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1967 στο θέατρο Μινώα από το θίασο Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ και λόγω της μεγάλης του επιτυχίας μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο την ίδια χρονιά.
  • Το ρόλο του Γιάννη Μιχαλόπουλου (διευθυντή Χαρίλαου), στο θέατρο υποδυόταν ο Γιώργος Τσιτσόπουλος.
  • Ο ρόλος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο θέατρο ήταν «Ανδρέας» και όχι «Δημήτρης» όπως στην ταινία.
  • Το όνομα της υπηρέτριας αρχικά ήταν «Ελευθερία». Όμως η λογοκρισία της εποχής δημιούργησε θέμα στους συγγραφείς που αναγκάστηκαν να το αλλάξουν σε «Ασημίνα».
  • Η ταινία ήταν από τις τελευταίες ταινίες που έκανε το ζευγάρι Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ με την εταιρία «Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης» καθώς αμέσως μετά ξεκίνησαν τη συνεργασία με την «Καραγιάννης-Καρατζόπουλος» με πρώτη τους ταινία «Το πιο λαμπρό αστέρι», την ίδια χρονιά το 1967.
  • Εκείνη την περίοδο ήταν μόδα τα σούπερ μίνι φορέματα των γυναικών, γεγονός που οι συγγραφείς το ενέταξαν στο έργο, σατιρίζοντας με πλάγιο τρόπο μέσω αυτού τις αντιδράσεις των συζύγων και γενικά των ανδρών για τη νέα μόδα. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πει στο τότε περιοδικό «Ελληνίδα»: «Πριν προχωρήσουμε να κάνουμε ένα βασικό διαχωρισμό: άλλο το μίνι στη σκηνή και άλλο έκτος σκηνής. Πάνω στη σκηνή μπορούμε να το φτάσουμε στην υπερβολή, όχι όμως και εκτός σκηνής»…….«Οι άντρες, γοητεύονται, θαμπώνονται από την πολύ κοντή φούστα των άλλων γυναικών όχι όμως των δικών τους. Ποτέ ο Δημήτρης δεν δέχεται να με συνοδεύσει αν φορέσω σούπερ μίνι»…....«Ο Δημήτρης? φυσικά και τον ενοχλεί! (σ.σ. για τα μίνι φορέματα στο έργο). Κάθε βράδυ νομίζει ότι το έχω πιο πολύ κοντύνει σε σημείο που πολλές φορές αναγκάζομαι να του μετράω τη φούστα για να του αποδείξω το αντίθετο!»…..


Προβολή συνημμένου 109155

Προβολή συνημμένου 109156

Προβολή συνημμένου 109157

Προβολή συνημμένου 109158

Προβολή συνημμένου 109159

Προβολή συνημμένου 109160

Προβολή συνημμένου 109161

Προβολή συνημμένου 109162 ("Ηρθα να ξεσκονίσω...την περικεφαλαία σου!!!!!)

Προβολή συνημμένου 109163 (Μπουρλόόόόόόόόόότοοοοοοοοοο!!!!!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κομματαρα το Smοoth Shake του Πλεσσα και η Βουγιουκλακη στα πολυ σεξι της


Το τριτο space age συνολακι που φοραει ειναι οτι πρεπει για εδω
 
Και ο Παπαμιχαήλ να "φουντώνει" απο νεύρα με τα σουπερ μίνι φορέματα της γυναίκας του!!! :D και ως Δημήτρης στο έργο, και ως Δημήτρης στη ζωή....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
" Είπαμε να φάμε έναν λαγό και μας έφαγε ο λαγός " ... :D
 
Κορυφαία ταινία. Τα μίνι και στην Βουγιουκλάκη και στην Κωνσταντάρου πήγαιναν πολύ. Φυσικά και ο Μιχαλόπουλος φοβερός στον ρόλο του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally στο βιντεο, στο 2.06 οπως χορεύει φαινεται πεντακάθαρα και το εσωρουχο της #)

...πολυ θα ήθελα να ήμουν απο μια μερια να δω την αντίδραση του Παπαμιχαήλ όταν είδε για πρώτη φορα το εν λόγω πλάνο ...ο Πειραιώτης θα είχε γίνει Τούρκος χαχαχαχα :armed:
 
hannele είπε:
Wally στο βιντεο, στο 2.06 οπως χορεύει φαινεται πεντακάθαρα και το εσωρουχο της #) ...πολυ θα ήθελα να ήμουν απο μια μερια να δω την αντίδραση του Παπαμιχαήλ όταν είδε για πρώτη φορα το εν λόγω πλάνο ...ο Πειραιώτης θα είχε γίνει Τούρκος χαχαχαχα :armed:
Θα της εδωσε καμποσες σφαλιαρες οπως το συνηθιζε και μετα η Αλικη θα εκανε "νιαου".
 
Δεν νομίζω ότι ήταν και τόσο " ατύχημα" ...
 
Θυμάμαι ότι αν και ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο φαγητό, αυτή η ταινία μου είχε ανοίξει την όρεξη για λαγό στιφάδο ::)
 
Ατάκες της Σαπφώς Νοταρά

"τι με φόρτωσε να του παω όλα τα καθολικά......εεε!! εδω τα εχω! και τα καθολικά και τα ορθόδοξα!!"

"εχω λουμπάγκα!!!"

"θα μπουκάάάάάάάάρω μέσα!!"

"ούτε για την ανάγκη του δεν μπορει να πάει κανείς????"

"μη μπράτσα! εκτίθεμαι! θα μου βγει κανενα όνομα!!"

"τα θελει και εσενα ο οργανισμός σου!!!"
 
Η Μαρία Κωνσταντάρου σε πρόσφατη παρουσία της σε τηλεοπτική εκπομπή (συγκεκριμένα στο καναλι Ε, στην εκπομπή "Ολοι οι καλοί χωράνε" σε ενα αφιερωμα στην Αλικη Βουγιουκλακη) περιεγραψε ενα πολυ χαριτωμένο περιστατικό.

Οταν επαιζαν το εν λόγω έργο στο θέατρο, στην σκηνή όπου η Αλίκη ως υπηρετρια φέρνει την πιατελα με το φαί στο τραπεζι, μια μέρα η Αλίκη γυριζει με τροπο και της ψιθυρίζει, χωρίς φυσικα να γίνει αντιληπτό απο το κοινο που παρακολουθούσε: <<Μαρία, δυο πράγματα μου αρεσουν, το φαί και κάτι άλλο...και τα δύο με παχαίνουν!!>>. :flower:
 
Μια ταινία του ελληνικού κινηματογράφου που βλέπεται ευχάριστα...
 
Πριν λίγες μέρες, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στην εκπομπή της Νανάς Παλαιτσάκη "

" στο κανάλι Bluesky, περιέγραψε πως πήρε το ρόλο της χήρας του υποδιευθυντή Μιλτιάδη, ο οποίος -όπως η ίδια τόνισε- ήταν και ο μοναδικός σέξι/προκλητικός ρόλος που έχει υποδυθεί όλα αυτά τα χρόνια στην πολύχρονη κινηματογραφική καριέρα της.Δέχεται -όπως περιγράφει- εκείνη την εποχή ένα τηλεφώνημα από τον παραγωγό Τάκη Μακρίδη ο οποίος της προτείνει να παίξει μαζί με την Αλίκη και τον Δημήτρη σε ένα έργο, το οποίο όμως δεν ήταν το <Αχ! αυτή η γυναίκα μου>. Ήταν ένα άλλο έργο (δεν αναφέρει στην συνέντευξη ποιο) που τελικά λόγω διαφόρων συγκυρίων έμεινε στα σκαριά και δεν υλοποιήθηκε. Έτσι, τη θέση του έργου αυτού, πήρε το <Αχ! αυτή τη γυναίκα μου>.

Ομως, στο <Αχ! αυτή η γυναίκα μου> δεν υπήρχε αρχικά ρόλος για την Δέσποινα γιατί σύμφωνα με το πρωταρχικό σενάριο, ο πεθαμένος μεσόκοπος υποδιευθυντής δεν ήταν άντρας....αλλά γυναίκα! Η αρχική δηλαδή γραφή του Τσιφόρου ήταν στη θέση του υποδιευθυντή να βρίσκεται γυναίκα υποδιευθύντρια, η οποία έχει πεθάνει και πάει ο σύζυγος της στο γραφείο να ζητήσει τη σύνταξη της νεκρής συζύγου του!!

Η απογοήτευση της Δέσποινας ήταν μεγάλη που δεν θα έπαιζε τελικά με την Αλίκη και τον Δημήτρη, και έτσι ο Μακρίδης με τον Τσιφόρο, προκειμένου να φτιάξουν ένα ρόλο για τη Δέσποινα, άλλαξαν το σενάριο αντιστρέφοντας τους ρόλους: η πεθαμένη υποδιευθύντρια έγινε ο πεθαμένος υποδιευθυντής Μιλτιάδης και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου πήρε το ρόλο της συζύγου του που πηγαίνει στο γραφείο να ζητήσει τη σύνταξη του.

Συμπτωματικά όμως εκείνη την περίοδο, η Στυλιανοπούλου είχε χάσει την μητέρα της και φορούσε μαύρα και στη ζωή της.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκαλενάκης, βλέποντας τη Δέσποινα να φοράει κλειστά ρούχα λόγω του πένθους της, δυσανασχέτησε ότι η ηθοποιός δεν θα κάνει για το ρόλο, γιατί η χήρα πρέπει να είναι πολύ σέξι και τσαχπίνα και η Στυλιανοπούλου έβγαζε κάτι το πολύ σοβαρό στην εμφάνιση της.

Προκειμένου λοιπόν να τον πείσει ότι μπορεί να παίξει την τσαχπίνα χήρα, μέσα σε μια νύχτα μετέτρεψε με τη μοδίστρα της ένα μαύρο συντηρητικό φόρεμα που είχε σε σέξι προκλητικό! Έκοψαν το γιακά του φορέματος σε βαθύ ντεκολτέ, πρόσθεσαν πούλιες, στρας και την άλλη μέρα εμφανίζεται στον Σκαλενάκη ως η σέξι χήρα που είδαμε και στην ταινία. Ο Σκαλενάκης, από τον ενθουσιασμό του φώναξε: "αυτή είναι η χήρα!" και έτσι η Στυλιανοπούλου πήρε δικαιωματικά το ρόλο.

Ο κόσμος όμως, που δεν γνώριζε βέβαια ότι η ηθοποιός είχε χάσει την μητέρα της, βλέποντας την στο δρόμο με τα μαύρα έλεγε: "κοίτα πόσο πολύ έχει μπει στο πετσί του ρόλου που φοράει και στη ζωή της μαύρα!!"
 
Τοποθεσίες γυρισμάτων

1. Το σπίτι του διευθυντή Χαρίλαου.

Οδός Κανάρη στο Κολωνάκι, λίγο πριν τη γωνία με την οδό Σεκερη.

Η Νίνα βγαίνει από το ταξί, το οποίο σταματάει στο σημείο της Κανάρη όπου σήμερα βρίσκεται η στάση των λεωφορείων

Προβολή συνημμένου 121293

και μπαίνει στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη στάση. Στη κολώνα, στο πεζοδρόμιο, είναι κρυμμένος ο Δημήτρης, ο οποίος έχει στήσει καραούλι έξω από την πολυκατοικία του διευθυντή του.

Προβολή συνημμένου 121294

2. Η εταιρία του Χαρίλαου


Οδός Μέρλιν στο Κολωνάκι, λίγο πριν τη γωνία με την οδό Κανάρη.

Προβολή συνημμένου 121295

Βλέπουμε την Νίνα να μπαίνει στην εταιρία του άντρα της και στην είσοδο να συναντά τον υπάλληλο Φαίδωνα.

Στο τελος της ταινίας βλέπουμε την Ξένη να περιμένει έξω από την εταιρία τον διευθυντή Χαρίλαο για να επισκεφτούν το Δημήτρη στο σπίτι του και να του αναγγείλουν την «απιστία» της υποτιθέμενης γυναίκας του Ασημίνας.

3. Το σπίτι της μητέρας της Νίνας

(η σκηνή με τη βροχή)

Προβολή συνημμένου 121296

Πολυκατοικία στην Λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελοκήπους (περιοχή Ερυθρού Σταυρού), λίγο πριν την συμβολή με την οδό Μικρομάνης στο ρεύμα προς Αθήνα (κέντρο).

4. Η έκθεση αυτοκινήτων που εργαζόταν η Νίνα ως μοντέλο

Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων "Καμμενος" στην Λεωφόρο Συγγρού στη περιοχή του Αγ.Σώστη στο ύψος της Συγγρού με την οδό Κράτητος.

100.jpg

5. Σκηνή απο το Ζάππειο

Προβολή συνημμένου 121298

Αχ! αυτη η γυναικα μου1.jpg

Αχ! αυτη η γυναικα μου2.jpg

Αχ! αυτη η γυναικα μου3.jpg

Αχ! αυτη η γυναικα μου.jpg

ζαππειο.jpg
 
Aυτή η ταινία μας διδάσκει ότι όταν υπάρχει καλό σενάριο ο οποιοσδήποτε ηθοποιός,ακόμη και αυτοί που δεν έχουν χιούμορ σε άλλες ταινίες μπορούν να να γίνουν αστείοι.Φουντώνω,φουντώνω χαχαχα κορυφαίες στιγμές όπως και "μπουρλότο","θα μου σκάσεις 200 χιλιάρικα"και "βρε πήγαινε στη θέση σου"Μπορώ να θυμηθώ αμέτρητες σκηνές με Παπαμιχαήλ κορυφαίο και Βουγιουκλάκη να δένει απόλυτα"Χάαααααααρη"!
 
Πίσω
Μπλουζα