Αύξηση ταχύτητας CPU και GPU του Wii U μετά το τελευταίο firmware update

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.819
Tης τελευταιες ωρες εχει κυκλοφορησει μια φημη στο ιντερνετ οτι μετα το το τελευταιο firmware update ( 3.0.0 ) η ταχυτητα του επεξεργαστη του Wii U απο τα 1,2GHZ αυξηθηκε στα 3,24GHZ και η ταχυτητα της καρτας γραφικων απο τα 550MHZ αυξηθηκε στα 800MHZ.Το ολο θεμα ακουγεται εξωπραγματικο αλλα οπως ειπα ειναι μια φημη που ωσο παει περνει και μεγαλητερες διαστασεις.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι δυνατων αυτο αν και υπαρχει και το παραδειγμα του psp που απο τα 222MHZ η sony με firmware update το πηγε στα 333MHZ.Υπαρχει επισης η περιπτωση οπως λενε αρκετοι ο επεξεργαστης να ειναι υποχρονισμενος στα 1.2GHZ και με το Update να ξεκλειδωνει την κρυμενη δυναμη του.Ηδη καποιοι Hackers εχουν αρχισει να το ψαχνουν και μπορει να ειναι για γελια ολο αυτο η να πουμε την γνωστη κουβεντα δεν υπαρχει καπνος χωρις φωτια.Οτι και να ειναι λογικα θα το μαθουμε της επομενες ωρες η μερες.

http://tvtropes.org/pmwiki/article_history.php?article=Main.WiiU
 
Πες μου οτι το πιστεψες...
 
Ποσταρω φημες ητε ειναι καλες ητε ειναι κακες και αφου αυτο κυκλοφορησε το ποσταρα.Οπως εγραψα ειναι φημη και απο την αλλη δεν εχω της γνωσεις ωστε να ξερω κατα ποσο μπορει να γιννει αυτο.
 
Metal χωρίς να ξέρω πολλές τεχνικές λεπτομέρειες μου φαίνεται εξωπραγματικό ένα πουσάρισμα κατά 200% στο ρολόι του επεξεργαστή.Άλλο ένα 20-30% και άλλο διακόσια.
 
Φιλε foutix δεν διαφωνω σαυτο που λες και γω δεν εχω τιποτα τρελες τεχνικες γνωσεις αλλα οπως ειπα ειναι μια φημη για το Wii U γιαυτο και την ανεφερα.Παντως προσωπικα οπως ειπα δεν το αποκλειω εντελως αυτο και μιλαω για μια μικρη αυξηση και οχι γιαυτο το εξωπραγματικο νουμερο που λεει η φημη.
 
foutix είπε:
Metal χωρίς να ξέρω πολλές τεχνικές λεπτομέρειες μου φαίνεται εξωπραγματικό ένα πουσάρισμα κατά 200% στο ρολόι του επεξεργαστή.Άλλο ένα 20-30% και άλλο διακόσια.
Θα συμφωνησω και εγω με τον foutix.200% αυξηση ειναι εξωπραγματικη..ασε που ακομη και εαν γινοταν θα ηθελες ενα 12αρι air condition για ψυξη :) ...
 
Οπως ειπατε μου φαινεται τεραστια η διαφορα στην Cpu ειδικα. Βεβαια αν σκεφτεις οτι μπορεις στο κινητο με μια Custom Rom απο 1ghz να πας στο 1,8 χωρις να κανεις κατι αλλο και με ασφαλεια με βαζει σε σκεψεις. Βρε λες;; :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και πάλι AAjax 80% όχι 200%

Λες όμως να έγινε;

Υγ: Αλήθεια σε πιο τηλέφωνο έγινε αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κουβεντα να γινεται φιλε :p . Εδω δεν ξερουμε επισημα αν ειναι 1,2ghz :D
 
Αν το συνδυασουν με καταβαση απο γκρεμο-φαραγγι θα πιασει τρελες ταχυτητες :p
 
Γι'αυτο δεν μπορουμε να δουμε στα παιχνιδια του Wii U τα 60 καρε; Επειδη ειναι υποχρονισμενο? :p
 
Εσυ ειδικα δεν μπορεις να δεις γιατι πολυ απλα δεν εχεις την κονσολα.Ωσοι την εχουμε μια χαρα βλεπουμε.Ασχολησου λοιπον με το νεκροζωντανο ζομπι Dreamcast σου και οταν παρεις Wii U τα ξαναλεμε.
 
metalcandyman είπε:
Εσυ ειδικα δεν μπορεις να δεις γιατι πολυ απλα δεν εχεις την κονσολα.Ωσοι την εχουμε μια χαρα βλεπουμε.Ασχολησου λοιπον με το νεκροζωντανο ζομπι Dreamcast σου και οταν παρεις Wii U τα ξαναλεμε.
Πιστευω οτι αμα ανεβασαν την ταχυτητα στο Wii U, σε λιγο καιρο θα βλεπεις να σκανε σαν πατλακια οι κονσολες ;)
 
To WiiU φοραει την Espresso που ειναι μια πουσαριμενη εκδοση της CPU του Wii (Broadway) το οποιο με τη σειρα του φορουσε μια πουσαρισμενη εκδοση της CPU του Gamecube (Gekko)

Ανηκουν στην ιδια οικογενεια επεξεργαστων της IBM (PowerPC 7xx)

Η Espresso καταφερε και εσπασε το οριο του 1Ghz που διεπει τους PowerPC 7xx διοτι ειναι κατασκευασμενος στα 45nm (o Brodaway ηταν στα 90nm). Εφτασε τα 1243Mhz απο 729Mhz του Broadway...
 
Κοιτα - συμφωνω οτι η φημη αυτη ειναι εκτος πραγματικοτητας.

Αλλα απο την αλλη οταν "πετας" ετσι τα νουμερα "Εφτασε τα 1243Mhz απο 729Mhz του Broadway..." πρεπει να προσθετεις διπλα οτι η αποδοση των powerpc επεξεργαστων ουδεμια σχεση ειχε με απολυτα νουμερα χρονισμων. Οσοι εχουν δουλεψει mac με powerpc στα 2.2ghz (εστω και με osx και οχι κατι custom οπως εδω) θα θυμουνται οτι το μηχανημα ειχε αποκριση video εικονας (δεν προλαβαινες να δεις τι γινοταν στην οθονη) - πραγμα που δεν ειδε ποτε κανενας σε επεξεργαστες intel στα 3.4 με οποιοδηποτε λειτουργικο.

Οποτε αν θες πλαγιως να πεις οτι τα 1.2 ειναι μικρη ταχυτητα - σε σχεση με τα ενδεχομενα τερατα (?) που θα παρουσιασει η αγαπημενη σου εταιρεια - εχε τα παραπανω υποψη σου.

Ξαναλεω οτι αυτο που περιεγραψε ο metalcandyman ως φημη - για μενα ειναι οχι απλα φημη αλλα και δυσφημιση του μηχανηματος και της ιδιας της εταιρειας - και θα ηταν προτιμοτερο να μην αναφερθει καν πουθενα.
 
Ηρακλη μπερδευτηκες νομιζω λιγο με τις "φαμιλιες" των Power της IBM.

Ο PowerPC που δουλευες στον Mac ηταν ΙΒΜ PowerPC 970 series

Τα Nintendo φορανε ΙΒΜ PowerPC 7 που δεν ειχαν ξεπερασει ποτε το 1Ghz

Μην τα συγχεουμε επισης με τα κτηνη ΙΒΜ Power7
 
Οχι Πανο μου - εσυ μπερδευεσαι.

Η αρχιτεκτονικη powerpc της Motorola/IBM εχει σαφη σχεδιασμο που ακολουθειται σε ολα τα series. Υψηλη αποδοση χωρις υψηλο χρονισμο, με οτι μειονεκτηματα φερνει αυτο. Το να "δειχνεις με το δαχτυλο" τα χαμηλοτερα ghz δεν ειναι αποδειξη χαμηλης τελικης αποδοσης - τουλαχιστον στην περιπτωση μας.
 
Δεν εχεις αδικο. Tα τελευταια Power7 τρεχουν στα 4.2Ghz btw (και φυσικα κοστιζουν 2 νεφρα)
 
Αυτα ειναι αλλο πραμα - και εκτος των 2 νεφρων θελουν και μια ΔΕΗ αγκαλια :p
 
Πίσω
Μπλουζα