Βοήθεια για το CPCDisk XP!

Amstrad1981

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
432
Αντιδράσεις
86
Λοιπών, απόκτησα πριν από μερικές ημέρες έναν ακόμα Amstrad CPC-6128. Τον καθάρισα, του επισκεύασα το drive του με ένα απλό λαστιχάκι, και τώρα προσπαθώ να του συνδέσω εξωτερικό drive, για να περάσω παιχνίδια από το PC σε δισκέτες 1.44. Κάνω format σε 40tracks στη δισκέτα, αλλά όταν προσπαθώ να γράψω κάποιο παιχνίδι, μου γράφει writing error!

 


Την βοήθεια σας παρακαλώ!
 
Μηπως σε βοηθησω θα σου πω πως το κανω, πρωτα βαζω ταινια στην τρυπα της δισκετας (για να φαινεται σαν 720κ) και γραφω τις δισκετες απευθειας χωρις καποιο format και μου τρεχουν στο CPC μια χαρα και οι δυο πλευρες.
 
Σε ευχαριστώ! Ευτυχώς που είχα συνδέσει σωστά το drive! Είπα κι εγώ τι φταίει!
 
Να ρωτησω τους γνωστες του θεματος, αυτο γινεται και με spectrum +3 ?

δηλαδη το εξωτερικο 3,5' AM drive για 6128, παιζει και σε +3, και μπορουμε να γραψουμε 3,5' δισκετες?

Υπαρχει αντιστοιχο προγραμμα του CPCdisk ?
 
Αν δεν κανω λαθος, η απαντηση ειναι ναι σε ολα και οτι το cpcdsk κανει και για τα spectrum dsk images. Αλλα οταν το Divide ειναι τοσο φτηνο και ευκολο να προμηθευτεις, γιατι να παλευεις με δισκετες;
 
Γιατι εχω ηδη 3,5' εξωτερικο φλοπυ και πολλοι φιλοι μου επισης το εχουν και δεν μπορω να τους πεισω ολους να παρουν DIVIDE.

Κανεις μας δεν ξερει αν παιζει το εξωτερικο του amstrad σε spectrum. Αν και τα αρχεια θα κανουν, εφοσουν ειναι .dsk που

γραφει το προγραμμα.
 
mike είπε:
Γιατι εχω ηδη 3,5' εξωτερικο φλοπυ και πολλοι φιλοι μου επισης το εχουν και δεν μπορω να τους πεισω ολους να παρουν DIVIDE.Κανεις μας δεν ξερει αν παιζει το εξωτερικο του amstrad σε spectrum. Αν και τα αρχεια θα κανουν, εφοσουν ειναι .dsk που

γραφει το προγραμμα.
Είναι ακρίβως το ίδιο , και ναι γράφονται κανονικά τα DSK ακόμα και πολλά κλειδωμένα.
 
Πίσω
Μπλουζα