Βοήθεια για το MyIDE + flash

geo1977

RetroWannaBe
Joined
2 Ιαν 2009
Μηνύματα
46
Αντιδράσεις
0
Παιδιά βοήθεια αγόρασα απο ΟΛΑΝΔΙΑ το myide+flash +ide to cf adapter και έβαλα πάνω μια cf 2gb trascend έκανα την διαδικασία οπως την λεει στο http://www.atarimax.com/myide/docume.../chapter1.html με 65535... και λεει οτι δημιουργέι μια partition 16 mb (αν και θέλω περισότερο αν γίνεται.. ;) νομίζω οτι την έφτιαξα γιατί αναψε το led active πάνω στον ide to cf adapter + μπλε led μέσα στο myide+flash και έβγαλε

στην οθόνη myide-3.5f αλλά δεν μπορώ να περάσω το mydos 4.53 γιατί δεν έχω το floppy αλλα και το σειριακο η το usb που ζηταει με το APE/SIO2PC connection..; μην μου πείτε οτι θελω και αλλο hardware...; γιατι εγώ πηρα το myide για να περάσω image atr και να τα παίζω στον atari65 xe. Παιδιά Rygar ..Teflon ξερω οτι εσείς πηράτε αυτο το catridge οποιος άλλος μπορεί HELP..!!!!
 
Θα με κάνεις να ανεβάσω το 800XL από την αποθήκη!

Δυστυχώς το atarimax είναι μπλοκαρισμένο από τη δουλειά και σπίτι περιμένω σύνδεση forthnet. Πιστεύω όμως ότι το λινκ που έβαλες είναι αυτό με τις οδηγίες πώς να στήσεις το Myide, δηλαδή να κάνεις partitions και να τρέξεις προγράμματα. Υπάρχει ένα γεγονότο, δε μπορείς να φτιάξεις partitions πάνω από 16ΜΒ και μάλιστα, εάν θυμάμαι καλά, δε μπορείς να φτιάξεις πάνω από 8 partitions των 16ΜΒ. Αρα τα 2GB εκτός του ότι είναι υπερβολή για το σύστημα (αν και φθηνό ως hardware), πρέπει να τα γεμίσεις με άλλο τρόπο. Ενας από αυτούς είναι αυτό που είπες, το APE μαζί με το καλώδιο, και άρα επιπλέον κόστος. Ο άλλος τρόπος είναι ένα εργαλείο για Windows, που θα το βρεις στα φορουμ του Atarimax. Με αυτό, εκτός του ότι φτιάχνεις αρχεία των 16ΜΒ τα οποία γεμίζεις με παιχνίδια και στη συνέχεια μεταφορτώνεις στη CF (την οποία έχεις συνδέσει σε κάποιο USB card reader), γεμίζεις και τον υπόλοιπο χώρο της κάρτας. Αλλά νομίζω κι εκεί υπάρχει κάποιο όριο. Είχα παιδευτεί κι εγώ και ο teflon αρκετά. Εγώ είχα φτιάξει μονο 4 partitions. Από το 5ο και ύστερα, τα πάντα ήταν corrupt. Μονο με το APE τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Το εργαλείο αυτό φτιάχτηκε για όσους δε θέλουν να αγοράσουν το APE. Ο,τι ήξερα (ό,τι θυμόμουν για την ακρίβεια) στο είπα. Εν τέλει, λεφτά να'χεις, να τα σκας!
 
ok Rygar κατάφερα με myidetool να αντιγράψω το mydos453.atr στην cf.Ναι πραγματικά το fdisk στο myidetool κάνει 8 partition των 16mb το διαπίστωσα όμως το mydos453 ειναι 92kb και οταν πήγα να το αντιγράψω στην cf μου έβγαλε κατι οτι δεν είναι συμβατό το density τελικά το αντέγραψα αφου το μετετραψα σε 16mb απο 92kb με ενα προγραμμα που λέγεται make2atr και αντιγράφηκε κανονικά mydos453.atr,το εβαλα στο 1 partition της cf απο τα 8 το έκανα και boot απο την επιλογη option του fdisk στο myide +flash catridge αλλά δεν έτρεξε στον atari 65xe μου έβγαζε την οθόνη μπλε και ελεγε 3.5f αν θημαμαι καλά η αναβοσβηνε οθόνη με γραμμες χρωματιστές και εγραφε ι/ο error reboot εχει κανείς καμιά ιδέα..;; το catridge δεν διαβαζει αρχεία atr..;; η πρεπει να τα κανεις exctract τα αρχεία που περιέχει atr=image δισκέτας..σωστα; και μετα να τα ριξεις σε ένα απο τα 8 partition...;
 
Δε θυμάμαι ρε συ περισσότερα. Πρέπει να ξαναδουλέψω στο XL όλη τη διαδικασία. Πάντως το Mydos δεν ηταν υποχρεωτικό να το φορτώσεις. Παίζει και atr αλλά νομίζω δεν είναι ξεκάθαρο το πώς. Δηλαδή δεν αρκεί να πατήσεις ENTER επάνω σε ένα atr image (εμένα κολλάει και θέλει reset). Τα EXE όμως τα παίζει!
 
Rygar exe ειναι τα xex αρχεια...; τα οποια τα αντιγράφεις οπως και τα atr; και πως τα

τα τρέχεις αφού δεν εχει file manager μεσα στο myide αν θυμάσαι;
 
Ναι αυτά είναι τα εκτελέσιμα. Εχει file manager ρε, πώς δεν έχει! Εγώ δεν είχα φορτώσει τίποτα πάντως (π.χ. το mydos).
 
Ωχ..έχει file manager...; Rygar που είναι; θυμάσε;
 
Δε θυμάμαι. Στο Atarimax εχει τις οδηγίες. Εκεί θα κοιτούσα εάν τελικά έβγαζα έξω το XL.
 
Παιδιά!!! Rygar τα κατάφερα και έπαιξα παιχνίδια στον atari 65xe (montezouma revenge,donkey kong...κα)τελικά 1 partition 16 mb μπορεί να παρει 1 atr image που μέσα του παίρνει πολλα xex αρχεία χρησιμοποιόντας το make2atr και το myidetool για να αντιγραψεις σε cf η HD και oi δυο τρέχουν απο το pc

ενω με το myide+flash φτιάχνεις τα partition...λοιπον τελικά το myide+flash αξίζει αλλά ηθελε αρκετό χρόνα για να καταλάβω πως δουλεύει..!! παντως Rygar ευχαριστώ για τις απαντήσεις στο θρεντ..!! ;)
 
Φίλε μου ξέρω πως πάει πολύ καιρός από το τελευταίο post σ'αυτό το θέμα αλλά αν δεν έχεις βρεί ακόμα τρόπο να τρέχεις τα atr εδώ : http://www.atarimax.com/flashcart/forum/viewtopic.php?t=491&sid=b4faf363c557bbd5ed270b02af06ac81 , θα βρείς αναλυτικές οδηγίες για το πως να σετάρεις το MyIDE σου και να περάσεις και atr αρχεία.
 
Τσιμπησα το MyIDE. Εβαλα μια SunDisk CF 256MB επανω, εκανα τα ευκολακια για να φτιαξω partition μεσα απο το GUI του MyIDE.

Πηρα την καρτα και την εβαλα στο PC για να της φορτωσω ενα .atr image.

Με το MakeATR εφτιαξα το image και του εβαλα μερικα .xex

Το προβλημα μου βρισκεται στο ακριβως επομενο βημα...το myidetool

Βαζω το myidetool στο ιδιο folder με το atr που εφτιαξα (atari.atr) και δινω απο command prompt την εντολη

myidetool.exe \\.\N: -p 1 -w ATARI.ATR
οπου Ν ειναι το CardReader με την CF.

Μου επιστρεφει το εξης λαθος

writing ATARI.ATR to partition 1: ATR file density doesn't match partition density
Eπειδη ειδα "density" εκανα FDISK απο το MyIDE και σαν Single Density και σαν Double Density αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.

To MakeATR παντως μου εμφανιζει το atr μου ως DD. BTW τρεχω Win7 64.

Καμια ιδεα αδερφια?

UPDATE: Δοκιμασα το myidetool με την παραμετρο -l που δινει πληροφοριες για τη καρτα...

και επιστρεφει

και εκανα myidetool --list. Μου εβγαλε το drive ως PhysicalDrive4 με Geometry 31/255/63 C/H/S (ειναι ΟΚ?)

αρα δεν θελει μαλλον το drive letter των Windows...

myidetool.exe \\.\PhysicalDrive4 -p 1 -w ATARI.ATR
τρωω το κατωθι error

reading sector 0 failedwriting ATARI.ATR to partition 1: ATR file density doesn't match partition density
Το ακομα πιο τρελο ειναι οτι τα μηνυματα-λαθη ειναι διαφορετικα αναλογα με την εκδοση myidetool που βαζω!

Mεσα στο GUI του MyIDE επιλεξα και Manual Init ωστε να δωσω εγω Cylinders, Heads, Sectors μηπως και το Automatic δεν δουλευει σωστα. Ομως στα Heads, που στη CF ειναι 255, δεν με αφηνει να βαλω πανω απο 2 ψηφια...

UPDATE2: Μου βγαζει και HDD Error μεσα στο GUI του MyIDE τωρα. Συνεχιζω κανω το FDisk αλλα στο restart γραφει Busy or Locked στο Status του MyIDE. Ισως τα επαιξε η CF...(?)
 
Δοκιμασα αλλες 2 CF. Τελικα με μια 1GG SanDisk ULTRA εκανα τα fdisk, φορτωσα το atr, την ειδε μια χαρα το MYIDE, επαιξα και ενα Galaga (εξαιρετικο conversion!).

Με το που κλεινω τον XL και τον ξανανοιγω, χωρις να κουνησω τιποτα, το MyIDE ελεγε οτι η καρτα ειναι "locked or busy" (τα ιδια Παντελακη μου)...

Να φταιει ο IDE-to-CF ανταπτορας? Εχει 3 dip-switches επανω. Ξερει κανεις τι ρυθμισεις να διαλεξω?
 
IDE-to-CF χρησιμοποιούσα κι εγώ και δεν είχα πρόβλημα :p . Με 256ΜΒ καρτα παντα. Για δες εδώ και κυρίως εδώ που παρουσιάζεται ενα νεώτερο εργαλείο.
 
Μια παιζει, μια δεν παιζει. Εικαζω οτι μπορει να ειναι μπιχλα στη slot.

Με τι καθαριζετε το slot? Πανια και πετσετες νομιζω θα αφησουν χνουδι...
 
Πάρε ένα σπρευ ηλεκτρικών επαφών...πιο φθηνά θα σου βγει από 100% καθαρό οινόπνευμα
 
Wally είπε:
Μια παιζει, μια δεν παιζει. Εικαζω οτι μπορει να ειναι μπιχλα στη slot.
Με τι καθαριζετε το slot? Πανια και πετσετες νομιζω θα αφησουν χνουδι...
Παρε μια μαλακια οδοντόβουρτσα.
 
To σφουγγαρι που καθαριζεις τα ταψια με λιγο Τρυλετ!
 
Εννοείται χωρίς καραβόπανο δεν κανεις δουλειά. Και λίγο αντισκωριακό, ή καλύτερα ποτάσα :p :p. Ρε Πανούκλα, κατι δε θα εχεις κανει σωστά. Παίξε με τα τούλια (τα tools) που σου εβαλα στα λινκς. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα παιδευτεί λίγο στην αρχή.
 
Υπαρχει κανεις Αθηνα με Atari 800XL ωστε να μπορεσω να δοκιμασω το MyIde cart πριν το στειλω πισω για αλλαγη? Θελω να επιβεβαιωσω οτι δεν φταιει ο 800XL μου...
 
Wally είπε:
Υπαρχει κανεις Αθηνα με Atari 800XL ωστε να μπορεσω να δοκιμασω το MyIde cart πριν το στειλω πισω για αλλαγη? Θελω να επιβεβαιωσω οτι δεν φταιει ο 800XL μου...
πρέπει να είναι οπωσδήποτε 800xl ; εγώ έχω 65xe,σου κάνει :D ;
 
Πίσω
Μπλουζα