Βοήθεια με SEGA Mega Drive

sani54

RetroN00b
Joined
5 Ιαν 2012
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
0
Καλημέρα σε όλους σας !!! Μήπως κάποιος που ασχολείται με τη συγκεκριμένη κονσόλα μπορεί να μου λύσει κάποιες απορίες ? Θυμάμαι πως το 1990 είχα αγοράσει από μαγαζί στη Καλλιθέα ένα megadrive και μάλιστα ο ιδιοκτήτης τότε τα είχε πάρει με το PIXEL, επειδή στο review σε ένα τεύχος του 1989 έγραφαν ότι έπαιζε ασπρόμαυρα.

Μάλιστα μου είχε πει χαρακτηριστικά για αυτό και δεν πρόκειται να τους ξαναδώσω τίποτα !! Εγώ θυμάμαι καθαρά τα εξής:

1. Το κουτί είχε χερούλι στο επάνω μέρος

2. Η κονσόλα έγραφε με μπορντό γράμματα AV intelligent terminal και High grade multipurpose use

3. Έπαιζα κανονικά σε crt tv , έγχρωμα (δεν νομίζω να ήταν τηλεόραση 50-60 hz)

4. Δεν θυμάμαι αν για τη σύνδεση χρησιμοποιούσα scart ή τα composite

5. Tέλος δεν πιστεύω ότι χρειάστηκε stepdown converter για τη μπρίζα(δεν ήξερα καν τι είναι αυτό τότε!!)

Προσωπικά κατέληξα στα εξής : Το megadrive πρέπει να ήταν Ιαπωνικό first run αφού είμαι σίγουρος για το χερούλι στο κουτί.

Μου προξενεί εντύπωση όμως το πως έπαιζα έγχρωμα και τι γινόταν με τη τροφοδοσία

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει? Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σαν αυτό που θυμάμαι πως είχα από e-bay και φοβάμαι μην την πατήσω..

Ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στο κόπο να διαβάσουν τη δημοσίευση !! Περιμένω τα φώτα σας !!!
 

Νομιζω οτι ο 1@Getta Robo[/USER] που ηαν γυπας στα κονσολομαγαζα της Καλιθεας θα σου δωσει λυση.

Νομιζω παντως οτι ειχες την Asian PAL εκδοση (1601-15)

 
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το κουτί της Asian Pal αν δεν κάνω λάθος, δεν είχε χερούλι στο πάνω μέρος έτσι δεν είναι?

Επίσης παιχνίδια έπαιρνα από ένα γωνιακό μαγαζί στη Στουρνάρη και έπαιζαν μια χαρά..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο οτι ξερω το logo αυτο το ειχαν μονο τα Japan first launch και τα Asian PAL

Λογικα αν ειχες το Japan, δεν θα επαιζαν τα carts που ψωνιζες εδω.

Ετσι κατεληξα οτι μιλαμε μαλλον για το Asian PAL. Αν ειχε μπλε START - RESET κουμπια, τοτε το σιγουρευουμε
 
Ενώ όλα (χρώμα στην tv και τοφοδοσία)δείχνουν ότι είχα το Asian - Pal σπάω το κεφάλι μου γιατί θυμάμαι καθαρά ότι το κουτί ήταν αυτό



και όχι αυτό



Υπάρχει περίπτωση πιστευέις στο πρώτο κουτί να κυκλοφόρησαν και Asian - Pal ?
 
Λοιπον αυτα τα δυο μοντελα τα εκανε εισαγωγη το Athens Club, τα ειχε μαλιστα στολισμενα στη βιτρινα του παταριου του.

Οντως ειναι οι αρχικες εκδοσεις του Mega Drive σε Ασια/Ιαπωνια. Αυτες οι κυκλοφοριες εχουνε πολλες ομοιοτητες, αλλα και καποιες διαφορες. Συγκεκριμενα, δες εδω:

http://www.segagagadomain.com/hardware-mega/megadrive-asian.htm

http://www.segagagadomain.com/hardware-mega/megadrive-jpn.htm

http://assemblergames.com/l/threads/asian-vs-japanese-mega-drive-systems.15198/

Μου ειχε φερει αγαπημενος θειος απο την Ταιβαν στην Ασιατικη εκδοση και επαιζα, δεν χρειαζοτανε μετατροπεα η κατι αλλο.
 
Σε ευχαριστώ πολύ για τα link και το χρόνο σου !! Είμαι σίγουρος πως το δικό μου ήταν στο πρώτο κουτί, αυτό με το χερούλι στο πάνω μέρος. Αν και έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε ( απίστευτο ), το θυμάμαι χαρακτηρηστικά !! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως δεν κάηκε αφού είναι 110 V και εμείς χρησιμοποιούμαι 220. Εκτός και αν από το μαγαζί μου είχαν δώσει stepdown και δεν το θυμάμαι. Επίσης πως έπαζα έγχρωμα? Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό είναι μια αμυδρή ανάμνηση ενός scart. Αν έχεις κάποια ιδέα για τα παραπάνω , θα με υποχρέωνες να μου απαντήσεις. Βλέπεις σκέφτομαι να αγοράσω ένα σαν αυτό που είχα και δεν θέλω να έχω προβήματα. Ευχαριστώ προκαταβολικά !!
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν 110v και έτσι απλά να το έβαλες στα 220 και να λειτουργούσε. Σίγουρα είχες κάποια pal έκδοση της κονσόλας όπως αναφέρει ο φίλος geatta robo παραπάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω το ιδιο σαν το δικο σου και το λειτουργουσα κανονικα χωρις μετατροπεα ρευματος. Το μονο ανταπτορα που ειχα ητανε αυτο για να ταιριαζει στις δικες μας μπριζες.
 
και πως δεν είχε πρόβλημα αφού είναι 110 v ?

θυμάσαι μήπως ποιο κουτί από τα 2 είχες?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sani54 είπε:
και πως δεν είχε πρόβλημα αφού είναι 110 v ?
Δεν μπορεί να ήταν απλά 110v. Όταν το έβαζες στο ρεύμα μπορεί να έβγαζε καπνό ή μπορεί να καιγόταν η ασφάλεια προστασίας του κυκλώματος. Άλλα components θα καιγόντουσαν σίγουρα. Φαντάσου μόνο μια συσκευή που λειτουργεί με 110v να τις δώσεις τα διπλάσια βολτ. Eκτός βέβαια αν το σύστημα έχει κάποιον μετατροπέα από 110 σε 220 και έτσι μπορεί να παίζει παντού. Δεν γνωρίζω αν το megadrive έχει κάτι τέτοιο, πιθανόν. Εκτός και αν ήταν καθαρό pal.
 
Φίλε telonio αφού πρώτα σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσες , επί του θέματος μας να πω πως μετά από πολλές ώρες εύρενας κατέληξα ότι είχα το Asian-Pal το οποίο έβγαινε πανομοιότυπο με το Japan only , με μόνη διαφορά το σύμβολο R δίπλα από το γράμμα a στο λογότυπο sega .Ακόμα και το κουτί τελικά ήταν αυτό χωρίς χερούλι. Ξαφνικά θυμήθηκα ότι χάζευα πίσω τα περιφερειακά.
 
Το χω πάθει αυτό στο εργαστήριο με κινητήρα 220 βολτ που του έδωσα 110 και έβγαλε καπνούς :p ευτυχώς δεν ήταν ο καθηγητής μπροστά.Τα τροφοδοτικά που είναι παγκόσμια δηλ κάνουν παντού και με 220 και με 110 είναι εφεύρεση του 21ου αιώνα και μετά από την επικράτηση των παλμοτροφοδοτικών γιατί τα παραδοσιακά γραμμικά με μετασχηματιστή γινόταν με ενδιάμεση λήψη και διακόπτη μεταγωγής 110/220. Τα παλμοτροφοτικά είναι πλήρως ηλεκτρονικά και έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα και χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού.
 
Αν το ειχες παρει οντως απο το Athens Club, θυμαμαι πως πραγματι εδιναν και μετασχηματιστη για 220v με καθε μηχανημα.

Στο μεταξυ το συγκεκριμενο καταστημα ειχε τρομακτικα τεραστια συλλογη απο Ιαπωνικους/αμερικανικους τιτλους. Τρεις μεγαλες βιβλιοθηκες γεματες παιχνιδια και περιφερειακα τοτε για το Mega Drive. Τωρα πας σε καταστημα και βλεπεις ολα τα ραφια τους γεματους ποδοσφαιρακια και μπαμ-μπουμ / πιου-πιου σαβουρες.
 
Καλησπέρα κι από μένα.

Αν είχες ασιατικό μοντέλο και δεν σου κάηκε τότε κατά πάσα πιθανότητα ήταν εισαγωγή από το Hong Kong διότι εκεί λειτουργούν με 230v.

Τώρα αν σε εσένα είχε χρώμα ενώ στον άλλο όχι, πρέπει να φταίει το scart. Τα καλώδια scart με λιγότερα pins δεν κάνουν για NTSC σήμα ενώ τα καλώδια που έχουν όλα τα pins δεν έχουν πρόβλημα, απλώς σε κάποιες περιπτώσεις παραμορφώνουν την εικόνα ελάχιστα...
 
Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ήξερα ότι είχαν κυκλοφορήσει ιαπωνικά μοντέλα στην Ελλάδα. Πάντως, επειδή τυχαίνει να έχω και ιαπωνικό είναι αδύνατο να παίξει χωρίς μετασχηματιστή 220ν-110ν (καίγεται ο μετασχηματιστής ο δικός του). Επίσης για να μπει pal κασέτα στο μηχάνημα πρέπει να ανοιχτεί και να αφαιρεθεί ένα πρόσθετο εξάρτημα από την κονσόλα. Από την άλλη δεν παίζουν όλα τα pal παιχνίδια. Είχα την εντύπωση ότι παίζει τα πάντα αλλά κάποια από αυτά όχι. Όσο για το καλώδιο εκείνη την εποχή δεν θυμάμαι κονσόλα να κυκλοφορεί Ελλάδα με scart...όσες είχα δει ήταν με κλασικό κεραίας RF.

Καλή αγορά!
 
Πίσω
Μπλουζα