Βρέθηκε πρωτότυπη έκδοση του SNES PLAYSTATION!! (εικόνες)

Agahnim

Retro Member
Joined
4 Αύγ 2012
Μηνύματα
143
Αντιδράσεις
9
TATAN TATANNNN!

βρε-βρε-βρεθηκε! :cool: βρε-βρε-βρεθηκε! :cool: βρε-βρε-βρεθηκε! :cool:

ολοι το γνωριζουμε, ολοι ξερουμε την ιστορια του, κανεις ομως δεν το χει δει ποτε. Απολαυστε το ρετρομανιακοι!

 
Ομολογω οτι μπερδευτηκα. Τι ειναι αυτο. Πρωτοτυπο του ps? Εξεληξη του snes?

Απο ποιον εχει κατακευαστει? Τι απεγινε? Τι παιζει?
 
H ΝΙΝΤΕNDO ειχε συνεργαστει με την sony για την δημιουργια ενος cd rom περιφεριακου για το snes το οποιο παρουσιαστηκε πρωτη φορα στο Consumer electronics show το 1991.Την επομενη ομως μερα η NINTENDO ανακοινωσε την συνεργασια της με την Philips οποτε εσπασε η συμφωνια και η sony χρησιμοποιησε την τεχνολογια και δημιουργησε το playstation.Eπειδη για να το αναλυσω με στοιχεια κλπ θελω πολλες σελιδες θα πω μονο πως πολυ καλα εκανε η NINTENDO και χαλασε το Deal ασε που σε αυτο το κατασκευασμα το ονομα NINTENDO δεν υπαρχει πουθενα παρα μονο κατω απο το gamepad.
 
Εγώ νόμιζα ότι το πρωτότυπο Sony/Nintendo μηχάνημα θα ήταν κάποιο addon (όπως είπες κι εσύ Βασίλη) που θα έμπαινε στο ήδη υπάρχον SNES. Δηλαδή θα ήταν κάτι παρόμοιο με το Mega CD. Ομως αυτό το μηχάνημα στο video δεν είναι addon, είναι ένα ολοκληρωμένο μηχάνημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tασο γιαυτο ειπα πως χρειαζεται πολυ γραψιμο για να αναλυθει αυτο το θεμα αλλα και γιατι η sony κοροιδεψε την ΝΙΝΤΕΝDO και γιαυτο κατεφυγε στην philips.Πολυ βρωμια υπαρχει πισω απο αυτη την υποθεση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wow!!Εξαιρετικο!!!Μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο το τελικο προϊον!!!Το controller ειναι το ιδανικο δωρο για nintendo fans!!!Γραφει και sony και Nintendo!!! :diablotin:
 
Υπαρχουν αρκετες διαφορετικες εκδοσεις και εκδοχες του συστηματος, η συγκεκριμενη ειναι απλα μια απο τις πολλες. Η αναβαθμιση (upgrade) αποριφθηκε οταν ειδαν πως ο ογκος των δεδομενων που θα υπολογιζε η θυρα επεκτασης του Snes δεν επαρκουσε.

Προφανως ο παρων ιδιοκτητης εχει ερθει σε επικοινωνια με καποιους πολυ καλους ανθρωπους κλειδια οπου και θα μπορεσουν να καταλαβουν πολυ περισσοτερα πραγματα.

Και ολη αυτη η χαρα, μια μερα πριν απο την νεα μας εθνικη γιορτη!

Παλαιοτερες γενικες πληροφοριες για το συστημα εδω:

[video=youtube_share;X0YvzFCQvnw]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τι τρελη προπαγανδα ειναι αυτη getta robo? :D

λοιπον σχετικα με το μηχανιμα... δεν ηξερα οτι εχουν βρεθει κι αλλες εκδοσεις. νομιζα πως αυτη ηταν η μονη.

ε τοτε γιατι εγινε τοσος ντορος γι αυτην την prototype version δε μπορω να καταλαβω

θα μπορουσε να φτιαχτει ενας emulator γι αυτο μιας και ηδη ο owner ηρθε σε επικοινωνια με τα παιδια απ το assemblergames, ομως προφανως δεν υπαρχει τιποτα απο παιχνιδια...
 
Agahnim είπε:
τι τρελη προπαγανδα ειναι αυτη getta robo? :D
λοιπον σχετικα με το μηχανιμα... δεν ηξερα οτι εχουν βρεθει κι αλλες εκδοσεις. νομιζα πως αυτη ηταν η μονη.

ε τοτε γιατι εγινε τοσος ντορος γι αυτην την prototype version δε μπορω να καταλαβω

θα μπορουσε να φτιαχτει ενας emulator γι αυτο μιας και ηδη ο owner ηρθε σε επικοινωνια με τα παιδια απ το assemblergames, ομως προφανως δεν υπαρχει τιποτα απο παιχνιδια...
Ειχαν βγαλει φωτογραφιες παλαιοτερα και απο αυτην εδω την προτοτυπη εκδοση, αν θυμαμαι καλα το ειχανε δωσει και για καποια εκθεση:

inline-4-231-5.jpg

Επισης ειναι ενα ακομα, ολομαυρο οπου το ειχανε τοτε τα περιοδικα αλλα δεν το βρισκω αυτη την στιγμη. Το δευτερο υποτιθεται πως ηταν το δευτερο βημα, νεο μηχανημα διχως να απαιτει την διασυνδεσιμοτητα με το SNES.

Η ολη δικαιολογημενη αναταραχη υπαρχει, λογω του οτι η συγκεκριμενη εκδοση θεωρουταν ονειρο θερινης νυκτος για ολους, ουτε η Nintendo αλλα ουτε και η Sony εμπλεκαν ποτε σε αναφορες. Επιτελους, ενα ακομα μερος της βιντεοπαιχνιδοιστοριας ξεκλειδωνεται!

Τωρα, επειδη υπαρχει και λογισμικο (η και λογισμικα!!) για το μηχανημα, θα υπαρξει μια πολυ ομορφη παρεμβαση ωστε να μαθουμε και περισσοτερα. Καλου κακου εστειλα ενα μηνυμα στο παληκαρι εξηγοντας του πως προκειται να ακουσει τις πιο αισχρες απειλες απο ηλιθιους που υπαρχουν εκει εξω, ελπιζω να μην λυγισει οταν δυστυχως θα ερθει εκεινη η ωρα...

inline-4-231-1.jpg

inline-4-231-3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μερικες φωτο απο την παραλιγο συνεργασια.




Capture.JPG

SNES-playstation.JPG

SNES-playstation.JPG

Και δυο θρεντ


SNES CD-ROM

"Τhe History of Sony Playstation",[EDGE]

Παντως ωραια να αποκαλυπτονται τετοια κομματια ,θυμαμαι και το Pluto της Sega,υπαρχει ανεξερευνητο υλικο.




SNESCD.JPG
 
Κανένα Neptune έχει πάρει το μάτι σας;
 
johnny19818 είπε:
Κανένα Neptune έχει πάρει το μάτι σας;
Παλιά είχα ακούσει ότι Neptune υπήρχε μόνο ένα, και αυτό δεν ήταν καν λειτουργικό..

Τώρα για το βίντεο... Δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά ότι είναι πραγματικό "Nintendo Playstation" και όχι ένα SNES που απλά έφτιαξαν ένα πλαστικό περίβλημα και του πέταξαν επάνω και ένα CD drive... :xm:
 
ειναι πραγματικο 100% διοτι εκτος οτι εχει κιτρηνισει απ τον χρονο, υπηρχαν και πριν φωτογραφιες απ την συγκεκριμενη εκδοση. δυσκολευομαι να πιστεψω οτι αντεγραψαν τις φωτογραφιες τοσο καλα.

μολις ομως το ανοιξει, θα λυθουν ολες μας οι απορειες
 
Κι εγω πιστευω οτι ειναι πραγματικο! Επιτελους, ενα κεκρυμμένο κομμάτι της ιστορία των videogames ξεκλειδώνεται! Εντωμεταξυ σε καποια φάση ο τυπος λεει στο βιντεο "Αυτο μοιάζει με χειριστήριο του Super Nintendo αλλα δεν ειμαι σίγουρος".. Ο,τι να'ναι! Τουλάχιστον αυτο το μηχάνημα ας επεφτε σε χέρια ενος βετεράνου Νιτεντάκια που θα ηξερε να το εκτιμήσει οπως του αξίζει και οχι σ'αυτο τον άσχετο.. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την "εγχείρηση" του μηχανήματος!

Kύριοι, η υπόθεση σηκώνει ενα ποτήρι Brandy!
 
Jackie dragon είπε:
Εντωμεταξυ σε καποια φάση ο τυπος λεει στο βιντεο "Αυτο μοιάζει με χειριστήριο του Super Nintendo αλλα δεν ειμαι σίγουρος".. Ο,τι να'ναι! Τουλάχιστον αυτο το μηχάνημα ας επεφτε σε χέρια ενος βετεράνου Νιτεντάκια που θα ηξερε να το εκτιμήσει οπως του αξίζει και οχι σ'αυτο τον άσχετο..
Σωστος!!!!!
 
Το μηχανημα το πηρε ο τυπας (που ειναι 20 και κατι απο οτι καταλαβα) απο τον πατερα του οπου εργαζοταν σε μια τραπεζα, με εναν πρωην υπαλληλο της Sony. Κανονικα θα το πεταγαν, αλλα την γλυτωσε τελευταια στιγμη!

Εχει αποδειχτει 100% οτι ειναι αυθεντικο και οχι ανακατασκευη η κλωνος.

Η συγκεκριμενη εκδοση ειναι περιπου μια απο το μεσο ζωης της συμφωνιας μεταξυ Nintendo/Sony/Philips, υπηρξαν και προγενεστερες εκδοσεις, αλλα και φυσικα και μεταγενεστερες.

Τα εγγραφα της πατεντας εχουν δωθει εδω: http://www.freepatentsonline.com/EP0501456A2.pdf

Υπαρχουν και αλλα μηχανηματα και παρελκομενα οπου υποτιθεται πως εχει αρχισει ζεστα η ανευρεση του.

Απο εκει και περα, θελω πολυ να δω κατα ποσο ειναι εφικτο να ενοποιησουν το snes και το playstation βαση της αρχιτεκτονικης του μηχανηματος, αν ειναι αυτο εφικτο. Αν δουμε και καποιο ακυκλοφορητο προγραμμα γιαυτο, ακομα καλυτερα.
 
Το SNES CD, προκειται να εμφανιστει και παραρουσιαστει επισημημως στην HK Expo 2015 οπου θα πραγματοποιηθει σε ενα μηνα στο Χονκ Κονγκ.

Μεταξυ πολλων αλλων, θα απαντηθουν διαφορα ερωτηματα για την δημιουργια και δυνατοτητες τους, καθως και εικαζεται πως θα δουμε το εσωτερικο του, μιας και θα ανοιχθει για πρωτη φορα στην εκθεση!

για περισσοτερες πληροφοριες, δειτε τους παρακατω συνδεσμους.

http://www.retrocollect.com/News/snes-cd-playstation-prototype-console-set-to-make-public-appearance-at-retrohk-expo.html

https://www.facebook.com/hkretro
 
Μόλις τώρα διαβάζω την πατέντα και βλέπω ότι το μηχάνημα θα ήταν 16 bit και όχι 32 bit όπως τελικά εξελίχθηκε. Θα ήταν κάτι σαν το Multi Mega δηλαδή. Το τελευταίο βέβαια βγήκε αργότερα...
 
Getta Robo σου απάντησε στο μήνυμα που του έστειλες? :p
 
borellus είπε:
Getta Robo σου απάντησε στο μήνυμα που του έστειλες? :p
Οχι αλλα το διαβασε. Και με τα οσα του εχει πει μεχρι στιγμη ο καθε πικραμενος, θελω να πιστευω πως αυτα που του ειπα ειχαν εστω καποια βαρυτητα. Το οτι εχει ακομα το μηχανημα και εδειξε προθυμια να παει μεχρι την Κινα, ειναι τουλαχιστον πολυ ενθαρυντικα νεα για την περιπτωση του!
 
Πίσω
Μπλουζα