Βυζαντινή Ραψωδία - 1968

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.363
Αντιδράσεις
49.421
Ιστορική ταινία παραγωγής 1968 σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη , σενάριο Γιάννη Τζιώτη και μουσική Θόδωρου Ρουμπάνη. Πρωταγωνιστούν ο Θόδωρος Ρουμπάνης , η Μπέττυ Αρβανίτη , ο Κώστας Καρράς , ο Χρήστος Πάρλας , ο Νίκος Τσαχιρίδης κ.α. Η ταινία έκοψε 48.699 εισιτήρια και ήρθε 80η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Η εγωπαθής Ζωή, ερωμένη ενός στρατιωτικού, προδίδει τον εραστή της και παντρεύεται τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Στη συνέχεια πείθει τον άνδρα της να ξαποστείλει τον εραστή της (και αφοσιωμένο στρατηγό του) στο απομονωμένο κάστρο της Μονεμβασιάς. Όταν οι αστρολόγοι προλέγουν το τέλος του κόσμου και προσδιορίζουν μάλιστα επακριβώς την ημερομηνία, η αυτοκράτειρα πλέον Ζωή, αντί να κρατήσει τη θέση της και να συμπαρασταθεί στον άνδρα της, προτιμά να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της με τον πρώην εραστή της.

 


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Δεν ήξερα, πως υπάρχει τέτοια ταινία! Ίσως η μοναδική, με θέμα απο το Βυζάντιο ( δυστυχώς η πιο αδικημένη κινηματογραφικά εποχή)...
 
Η ταινία που υπέβαλε η Ελλάδα για το ξενόγλωσσο όσκαρ το 1969. Φυσικά δεν μπήκε στην 5αδα
 
Όλες οι σκηνές της «Βυζαντινής Ραψωδίας» γυρίστηκαν στο Παλαμήδι. Το κινηματογραφικό συνεργείο παρέμεινε στο Ναύπλιο περί τις είκοσι ημέρες, αλλά μόνο τις μισές ημέρες έγιναν γυρίσματα, αφού μόνο τότε ευνόησαν οι καιρικές συνθήκες (ατμόσφαιρα συννεφιάς). Tα «δοκιμαστικά» της ταινίας γίνονταν στο «Σινέ Τριανόν» της Πλατείας Συντάγματος. Η πηγή που αναφέρω περιέχει και φωτογραφίες καθώς και πληροφορίες για τις ταινίες Ερόικα (1960), Δούρειος Ίππος (1960), Αστεφάνωτη (1964), Στη σκιά μιας άλλης (1964), Ντάμα Σπαθί (1966), Επιχείρηση Απόλλων (1968), Η ώρα της αλήθειας (1969) και Θυμήσου αγάπη μου (1969).
 
Υπάρχει εδώ: [edit] link σε site με copyrighted υλικό [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αξιοπρεπής για τα ελληνικά δεδομένα, παραγωγή . Βλέπεται, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο...
 
Πίσω
Μπλουζα