Γενικές οδηγίες Dreamcast.

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
205
Λοιπόν κάποιες γενικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές αναφορικά με την υπερκονσόλα της SEGA.

1). Για να ανοίξετε την κονσόλα θα χρειαστείτε ένα απλό σταυροκατσάβιδο. Ευτυχώς η μαμά SEGA δεν έχει βάλει περίεργες βίδες στην κονσόλα (βλέπε Nintendo) και είναι εύκολο να ανοίξει ο οποιοσδήποτε το Dreamcast.

2). Εφιστώ μεγάλη προσοχή στο τροφοδοτικό. Πάντοτε μα πάντοτε αποσυνδέουμε την κονσόλα από την κεντρική παροχή ρεύματος (βλέπε πρίζα) και έπειτα πατάμε τον διακόπτη λειτουργίας για να στραγγίξουν οι πυκνωτές από ρεύμα. Μην βρεθεί κανείς με μπούκλες στα μαλλιά, ή ακόμα χειρότερα με τοιχοκολλημένο χαρτάκι στη κολώνα του σπιτιού του.

3). Κρατάμε τις βίδες σε ασφαλές σημείο. Πάντοτε θυμόμαστε τι πάει που, ειδικά αν ανοίγουμε για πρώτη φορά την κονσόλα θα χαθούμε.

4). Μεγάλη προσοχή στην υποδοχή τροφοδοσίας του εσωτερικού ανεμιστήρα Τα καλωδιάκια σπάνε και κόβονται πανεύκολα.

5). Έχουμε ένα μαρκαδοράκι και σημειώνουμε πάνω στην μεταλλική πλάκα τη θέση των βιδών. Κάποιες υποδοχές υπάρχουν αλλά δεν έχουν βίδες. Επίσης καλό θα ήταν με το μαρκαδοράκι να σημειώσουμε την ημερομηνία που προβίκαμε στο service της κονσόλας μας. Ειδικά το τελευταίο καλό θα ήταν να το γράψουμε και σε ένα αυτοκόλλητο που θα κολλήσουμε στο κάτω μέρος, προσέχοντας να μην φράξουμε αεραγωγούς.

6). Δεν αποσυνδέουμε memory cards (VMUs) και rumble packs την ώρα που λειτουργεί η κονσόλα. Θα κάψουμε το resistor της πλακέτας που μπαίνουν οι controllers.

7). Αν θέλουμε να καθαρίσουμε το εξωτερικό της κονσόλας μας χρησιμοποιούμε οινόπνευμα καθαρό ή ειδική αλκοολούχα λοσιόν καθαρισμού. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΑΣΕΤΟΝ, Βενζίνη, νέφτι και άλλα δυνατά χημικά.
 
Πίσω
Μπλουζα