Γεύση Από Έρωτα - 1966

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.131
Αντιδράσεις
48.288
Γεύση Από Έρωτα (1966)


Retrodb:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%93%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B7_%CE%B1%CF%80%CF%8C_%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1




Αισθηματική ταινία του 1966 παραγωγής Αφοι Ρουσσόπουλοι / Γ.Λαζαρίδης / Δ. Σαρρής / Κ.Ψαρράς. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Φράνσις Κάραμποτ και η μουσική του Αργύρη Κουνάδη. Πρωταγωνιστούν η Λήλιαν Μηνιάτη , ο Γιώργος Τζώρτζης , ο Πάρις Αλεξάντερ , η Αθηνά Μιχαηλίδου , ο Δημήτρης Ποταμίτης κ.α. Η ταινία έκοψε 53.362 εισιτήρια και ήρθε 87η ανάμεσα στις 117 ταινίες της χρονιάς.


Υπόθεση : Η Λένα μόλις έχει επιστρέψει από το γαμήλιο ταξίδι της στην Ρώμη. Η φίλη της Αλίκη της τηλεφωνεί και της λέει ότι έχει επιστρέψει από την Αμερική ο παλιός της έρωτας, ο Πάνος. Επισκέπτεται το πατρικό της και μπαίνοντας στο δωμάτιό της, καθώς βλέπει τα πράγματά της απείραχτα, την πλημμυρίζουν οι αναμνήσεις. Ο πρώτος έρωτάς της, ο καθηγητής της γυμναστικής και οι επόμενοι έρωτες, με μικρότερες ή μεγαλύτερες απογοητεύσεις.

Προβολή συνημμένου 76748

[video=youtube_share;RBkUPCzpL7Y]http://youtu.be/RBkUPCzpL7Y

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ηρωιδα του εργου, προσφατα παντρεμενη, διηγειται τις ερωτικες περιπετειες που ειχε μεχρι το γαμο της.

Στην αρχη, μαθητρια του Γυμνασιου ακομη, δημιουργει μια ερωτικη φιλια με εναν συμμαθητη της. Οταν εκεινος της λεει οτι την αγαπα αληθινα, αυτη τον αποκρουει ειρωνικα και δεν τον ξαναβλεπει ποτε. Στο ρολο του συμμαθητη της βλεπουμε τον τοτε νεοτατο Δημητρη Ποταμιτη σε μια σπανιοτατη κινηματογραφικη του εμφανιση, αν οχι τη μοναδικη.

Ο επομενος αντρας της ζωης της, Γιωργος Τζωρτζης, θα ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Θα ειναι ο ερωτας που χτυπα την πορτα της καρδιας της για πρωτη φορα. Θα ειναι η αγαπη η αληθινη και μεγαλη. Εκεινος, τιμιος, φιλοδοξος, ενα παιδι του λαου που ονειρευεται να σπουδασει και να γινει κατι στη ζωη του. Οταν κερδιζει την υποτροφια που λαχταρουσε, της ζητα να τον ακολουθησει αλλα αυτη δειλιαζει κι ετσι εκεινος φευγει μονος και απογοητευμενος.

Τριτος αντρας στο δρομο της και πρωτη ολοκληρωμενη σχεση για εκεινη, το αφεντικο της, Παρις Αλεξαντερ. Ενας πλει - μποι, τολμηρος, πλουσιος, πνευματωδης, και με μεγαλη εμπειρια στις γυναικες. Δεν αργει καθολου να την κατακτησει, σε σημειο να αναρωτιεται ακομα και η ιδια πως δοθηκε σε εναν αντρα που δεν αγαπουσε, ενω δε δοθηκε ποτε σε εκεινον που αγαπησε πραγματικα.

Τελευταια σταση στη ζωη της ηρωιδας, ο αντρας της, Θεοδωρος Εξαρχος. Στην ταινια δε βλεπουμε πως γνωριζονται, αλλα οπως περιγραφει η ιδια χαρακτηριστικα, δεν ειχε πια να περιμενει τιποτε απο τη ζωη της κι ετσι παντρευτηκε....

Ενω ειναι νιοπαντρη ακομα και λιγο προτου περασει να παρει τον αντρα της απο το γραφειο του, πηγαινει και βλεπει τον παλιο της μεγαλο ερωτα. Φτασμενος κι επιτυχημενος πια, εχει ερθει στην Ελλαδα για μια ομιλια. Συναντιουνται για ενα λεπτο, ωσπου εμφανιζεται η γυναικα του κι εκεινος φευγει μαζι της.

Η τελευταια σκηνη της ταινιας ειναι συγκλονιστικη.

Βλεπουμε την ηρωιδα να περπατα στο δρομο και καθε λιγα δευτερολεπτα να ειναι ολο και πιο γερασμενη, θλιβερος συμβολισμος της συμβατικης, ανιαρης και βαλτωμενης ζωης που την περιμενει....
 
bambinella 100 είπε:
Η τελευταια σκηνη της ταινιας ειναι συγκλονιστικη.Βλεπουμε την ηρωιδα να περπατα στο δρομο και καθε λιγα δευτερολεπτα να ειναι ολο και πιο γερασμενη, θλιβερος συμβολισμος της συμβατικης, ανιαρης και βαλτωμενης ζωης που την περιμενει....
Όντως την είδα και γω και είναι όπως τα λες! Ευχαριστώ για τον αναλυτικό σχολιασμό!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρκετά καλή ταινία, με πρωτότυπο σενάριο και προχωρημένη για την εποχή σκηνοθεσία. Ο καλύτερος ρόλος της Λίλιαν Μηνιάτη, που εξαφανίστηκε νωρίς από το προσκήνιο, παρά την ωραία εμφάνισή της και το ταλέντο της. Ο Δημήτρης Ποταμίτης έπαιξε και στο "Ολοκαύτωμα" (1970) με τον Χρήστο Πολίτη και την Κάτια Δανδουλάκη.
 
Ξέρει κανείς σας, πότε ξανά θα δείξουν στην τηλεόραση ή στο Οtecinema την ταινία αυτή με την αγαπημένη μου ηθοποιό;
 
Στιγμές της ταινίας με τους Λίλιαν Μηνιάτη και Γιώργο Τζώρτζη.

 
Μόνο η παρουσία της εντυπωσιακής και απαστράπτουσας Λίλαν Μηνιάτη καθιστά την ταινία άκρως ενδιαφέρουσα και βλέπεται ευχάριστα ειδικά στις σκηνές που πρωταγωνιστεί και φωταγωγεί ολόκληρο το σκηνικό γύρω της η λαμπερή Λίλιαν. Κρίμα που η καριέρα της τελείωσε πολύ γρήγορα. Αδιανόητο για το στύλ, την αύρα της και το παίξιμο της πέραν της εκθαμβωτικής ομορφιάς της. Το έργο με λίγα λόγια είναι πολύ διδακτικό και παραστατικό στο πως επέρχεται γρήγορα η φθορά σε έναν άνθρωπο όταν παντρεύεται με κάποιον που δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματα και στον ερωτισμό του. Η ανιαρή συζυγική ζωή φθείρει και η συμβατικότητα στην σχέση του ζευγαριού είναι ότι χειρότερο. Λίλιαν σε ευχαριστούμε πολύ για το σύντομο αλλά λαμπερό σου πέρασμα από την έβδομη τέχνη.
 

Συνημμένα

  • λήψη.jpg
    λήψη.jpg
    5,5 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα