Για μια καινούργια ζωή (1988 ΕΤ2)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Για μια καινούργια ζωή (1988 ΕΤ2)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%93%CE%B9%CE%B1_%CE%BC%CE%B9%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B6%CF%89%CE%AE

Πρόκειται για μια διασκευή του μυθιστορήματος της Λιλίκας Νάκου και ταυτόχρονα ένα κοινωνικό σήριαλ που προβλήθηκε απο την ΕΤ2 σε 11 επεισόδια των 45 λεπτών. Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 1988. Στο σενάριο ο Γιάννης Κανδήλας και στην σκηνοθεσία ο Δημήτρης Παπακωνσταντής ο οποίος είχε και την παραγωγή. Στην μουσική της σειράς ο Μίμης Πλέσσας.Η σειρά είναι γυρισμένη στην Αθήνα και την Λειβαδειά.

Μεταξύ των ηθοποιών η Ελένη Ανουσάκη (στον ρόλο της Μαρίνας Λάμπρου), ο Χρήστος Καλαβρούζος, η Μαλαίνα Ανουσάκη (Κυρα -Λένη) ο Βάσος Ανδρονίδης (Πελοπίδας), η Σοφία Σειρλή, η Μαρία Ζαφειράκη, η Δήμητρα Χατούπη, Δήμητρα Ζέζα, Θόδωρος Συριώτης,Θάνος Γραμμένος,Γιώργος Γεωγλερής,Κοσμάς Ζαχάρωφ,Τάκης Καραθανάσης,Τάσος Παπαδάκης,Γιώργος Μωρόγιαννης, Κώστας Μπακάλης, Γιάννης Χριστογιάννης, Μιχάλης Γιαννάτος,Θόδωρος Σκούρτας,Ζωή Βουδούρη, Δημήτρης Γιαννακόπουλος κ.α

Υπόθεση:Στα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας, η Μαρίνα Λάμπρου, μια μοναχική, όμορφη γυναίκα με την βοήθεια ενός θείου της, που είχε διατελέσει υπουργός διορίζεται υπάλληλος σε ένα υπουργείο. Γνωρίζει την ζωή στην Αθήνα, τόσο στην καλή κοινωνία του Κολωνακίου, όσο και στις λαικές φτωχογειτονιές, συμπαθεί και βοηθά τους αριστερούς, στα χρόνια της κατοχής συλλαμβάνεται για την αντιστασιακή της δράση, και η απελευθέρωση την βρίσκει ώριμη και πολιτικά συνειδητοποιημένη νε ξεκινήσει μια καινούργια ζωή.

Με δύο λόγια είναι μια κοινωνική τοιχογραφία των χρόνων του μεσοπολέμου και της Κατοχής και ταυτόχρονα η αφήγηση του μοναχικού αγώνα μιας γυναίκας που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό της και να καταλάβει τον κόσμο γύρω της στα δύσκολα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας.

Απο το αφιέρωμα της Ραδιοτηλεόρασης του 1988 στην σειρά:

Προβολή συνημμένου 84329

Προβολή συνημμένου 84330

Οι τίτλοι αρχής της σειράς:

[video=youtube;Ypry_XYn-HY]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα