Για να δουμε τι θα ακουσουμε! (Οχι επιστημονικο τεστ ακοης).

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.348
Αντιδράσεις
9.496
Δεν ημουν σιγουρος που να το βαλω αυτο, οποτε το εβαλα εδω. Παρακαλούνται οι αγαπητοι admins να το μεταφερουν αν επεσα εξω!

Κακα τα ψεματα, αυτο εδω το forum εχει πολλους οχι-και-τοσο νεους, που σταδιακα παίρνουμε την κατω βολτα. :fafoutis: Ας δουμε πως ο χρονος και το περιβάλλον εχουν επηρεάσει την ακοη μας.

Σε αυτο εδω το site υπαρχει μια γεννήτρια συχνοτήτων. Ρυθμίστε την ενταση του ηχου σε ενα λογικο επιπεδο και δοκιμαστε διαφορες συχνοτητες μεχρι να βρειτε τα ορια της ακοης σας, τοσο ψηλα οσο και χαμηλα.

Μια γρηγορη υπενθύμιση, οτι οι περισσότεροι άνθρωποι ακουν χοντρικα απο 20 εως 20000Hz και οσο μεγαλώνει κανεις ακουει ολοενα και πιο μικρο πεδιο συχνοτήτων.

Δηλωση αποποίησης ευθυνών 1:
Καθαρα για αστειο παντα. Οποιος εχει πραγματικές ανησυχίες για την ακοη του, να σπεύσει να επισκεφθεί τον ωτορινολαρυγγολόγο του!!!

Δηλωση αποποίησης ευθυνών 2:
Προσοχη στην ενταση του ηχου για να μην κουφαθείτε, καταστρέψετε τον ηχητικο εξοπλισμο σας ή σπασετε τα πολύτιμα κρύσταλλα του γείτονα!!! :bash:

Θα αρχισω εγω λοιπον λέγοντας οτι ειμαι 44 ετων και μπορω να ακούσω από 25-16500Hz
 
Σε τι ένταση είναι ο ήχος σου; Δοκίμασα στο 52% των ηχείων του laptop και ακούω από 19-20000Hz
 
Δεν το πείραξα στο site. 75%
 
Καθολου. Δεν μας ειπες ομως την ηλικια σου. Δεν εχει ιδιαιτερο νοημα η ολη ασκηση διαφορετικα...
 
Δεν τα ρωτάνε αυτά μια κυρία! :p
Τέλος πάντων, τη δεκαετία του 80 πήγαινα σχολείο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Από 12 εως 16015 Hz εγώ. Είμαι 51 χρονών. Ένταση στην σελίδα 75%. Στον ενισχυτή είχα τη συνηθισμένη μου ρύθμιση (δεν τον δυνάμωσα δηλαδή).
 
Aσε κουφαλα freak μη μας πουλας παπα το καταλαβαμε πως ο λογος που ανοιξες το θεμα ειναι γιατι ηθελες να μαθεις της ηλικιες των μελων του forum :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p:p:p:p

Στο θεμα μας τωρα εγω ακουω απο το default που ξεκιναει εως 16500Ηz και ειμαι 39 χρονων.Θα το δοκιμασω και στο σπιτι με νορμαλ ηχεια γιατι τωρα το δοκιμασα απο το laptop της πλακας μαρκα Acer που εχω στο μαγαζι με χαλασμενα ηχεια και το ακουσα απο το μονοφωνικο εξωτερικο ηχειο επισης της πλακας μαρκας FOREVER αξιας 4 ευρω :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
 
Θα αρχισω εγω λοιπον λέγοντας οτι ειμαι 44 ετων και μπορω να ακούσω από 25-16500Hz
Είμαι 46φευγα και είτε στο 75% είτε στο 100% του ήχου (και των ηχείων μου και της ιστοσελίδας αυτής) θα έλεγα ότι με πολλές αμφιβολίες ακούω μέχρι τους 15000hz, ίσως και ελάχιστα παραπάνω. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχω ένα θέμα εξαιτίας του οποίου ακούω μονίμως έναν υψηλής συχνότητας ήχο ο οποίος, ενώ δε με ενοχλεί (δεν πονάω ούτε έχω πονοκεφάλους), όμως υπερκαλύπτει άλλους παρόμοιας συχνότητας ήχους και ίσως αυτό να φταίει που δεν ακούω παραπάνω. Θα ζήσω γιατρέ; Πόσο χρόνο έχω; Προλαβαίνω να φάω μια φέτα μερέντα;

Δυστυχώς ακούω αρκετά καλά ώστε να αναγνωρίζω τις καλαμίες που λένε οι άνθρωποι :fafoutis:

Ασφαλώς και αυτό το τεστ είναι ένα δείγμα και όχι η πραγματικότητα και ότι σίγουρα ακούω καλύτερα, απλά με προβληματίζει που δύο ωρυλάδες με έχουν βρει να ακούω καλά. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι συχνά πυκνά όταν ήμουν μικρότερος, άκουγα δυνατή μουσική από ακουστικά, όχι στο αμάξι όμως. Επίσης να πω ότι με ενοχλούν σε τραγικό βαθμό τα κλαρίνα (μετά από μία ώρα σε πανηγύρι, την έχω κάνει, ακόμα κι αν μ'αρέσει που είμαι εκεί) και οι ιδιαίτερα υψηλοί ήχοι με κυριότερο τον ήχο που κάνουν κάτι φυσητήρια στα συνεργεία που πραγματικά με τρελαίνει (ο μάστορας με βλέπει να κλείνω τ'αυτιά) ή ο ήχος του αέρα που χρησιμοποιεί ο οδοντογιατρός για να φυσήξει στο στόμα.

1606564241473.png
χαχαχαχαχαχα!!!
 

Αυτος ειναι ο πραγματικος λογος που το εγραψα το post. Γιατι ηταν μαυρη παρασκευη σε εναν μαυρο μηνα και παμε σε μαυρες γιορτες που θα κλεισουν εναν μαυρο χρονο. Συνεπως οτιδηποτε αστειο και ευχαριστο εχει διπλη αξια!

ακουω απο το default που ξεκιναει εως 16500Ηz και ειμαι 39 χρονων
Το default ειναι 440Hz. Λογικα θα πρεπει να ακους πολυ πιο χαμηλα.

Ή μηπως ειχε τελικα δικιο η μανα σου που ελεγε (οπως και η δικη μου εξαλλου) οτι θα κουφαθεις με αυτα που ακους; :headbangdude::headbangdude::ylsuper::ylsuper:

ένα θέμα εξαιτίας του οποίου ακούω μονίμως έναν υψηλής συχνότητας ήχο
Να ανησυχεις περισσοτερο αμα αρχισεις να ακους φωνες! :diablotin:

Ειδες τι επαθες απο τα πολλα κλαρινα;

Το εβαλα εκει, αλλα δεν ημουν σιγουρος οτι θα το πιασει κανεις. :fafoutis:
 
Ακούω απο 25~16877 Ηz. Οπότε από ακοή ακόμα πάμε καλά. Ετών 43 :D
 
Εγώ που είμαι 38 και δεν κατάλαβα τι παίζει με την σελίδα, να ανησυχώ δυο φορές; :help:
 
Απο 25 - 16835... Περίπου. Γιατί κανονικά θέλει ακουστικά.
 
Εγώ που είμαι 38 και δεν κατάλαβα τι παίζει με την σελίδα, να ανησυχώ δυο φορές; :help:
Έχει οδηγίες, Rio, ξαναδοκίμασέ το, θα τα καταφέρεις! Εν τω μεταξύ με όσα έχετε γράψει εδώ μέσα αρχίζω όντως να ανησυχώ με τα δικά μου αποτελέσματα, γιατί τη μισή μου ζωή την έχω περάσει με επαγγελματικά ακουστικά λόγω δουλειάς, τα κλαρίνα και τα πανηγύρια τα έχω φάει με το κουτάλι (άλλο αν, σε αντίθεση με τον Rygar, δεν μου αρέσουν πάντα), παθαίνω ωτίτιδα σχεδόν κάθε 2-3 χρόνια και τα ηχεία του αρχαίου lenovo που δουλεύω πνέουν τα λοίσθια. Ειλικρινά φοβάμαι ότι ή έχω βιονικά αυτιά ή στην προηγούμενη ζωή ήμουν νυχτερίδα! (πράγμα που δεν αποκλείεται με τόσο ξενύχτι που κάνω). Να κλείσω έναν γιατρό από Δευτέρα.... (αλλά δεν ξέρω τι ειδικότητα :p )
 
  • Like
Reactions: RIO
Εγώ που είμαι 38 και δεν κατάλαβα τι παίζει με την σελίδα, να ανησυχώ δυο φορές; :help:

Μην κανεις οτι δεν ακους! :eviltongue::D

Απο 25 - 16835... Περίπου. Γιατί κανονικά θέλει ακουστικά.

Μου αρεσει παντως οτι το κυνηγατε μεχρι το τελευταιο hertz!
 
Ηδη αποκαλυψες οτι εισαι κυρια. :mitsotakis: (εκτος κι αν το ηξεραν ολοι εκτος από μενα)
Ότι τι δηλαδή; Όλες οι γυναίκες πια από 17 και άνω αποκαλούνται κυρίες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εννοούσα οτι αποκαλυψες το φυλο σου.
 
Έχω βάλει το ηχείο στο 25 (συνήθως σε αυτή την ένταση ακούω μουσική). Ακούω από 38 έως 10,200 περίπου. Είναι σοβαρό γιατρέ?

Α, ξέχασα. Κι εγώ κυρία, αλλά δεν πειράζει. Ετών 52.
 
Πίσω
Μπλουζα