Γνώμη για PCIe-to-PCI adapter

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.326
Αντιδράσεις
1.341
Ως γνωστών, οι παλιές PCI θύρες έχουν καταργηθεί. Αγοράζοντας καινούριο PC, ότι κάρτα PCI έχουμε δεν θα μπαίνει. Και αυτό είναι πρόβλημα για μένα λόγω του ότι η καλύτερη κάρτα ήχου στον κόσμο (η Audigy 2 platinum) δεν θα μπορεί να μπει στο καινούριο PC που σκοπεύω να φτιάξω μέχρι τέλος του χρόνου.

Παρόλα αυτά βρήκα αυτήν την λύση.

Eχει κανείς εμπειρία απο τέτοιους αντάπτορες? Είναι λίγο ειδική περίπτωση.

Πάντως αυτός ο αντάπτορας φαίνεται κομπλέ γιατί έχει καλώδιο τροφοδοσίας και δεν παίρνει ρεύμα μόνο από το USB η την θύρα PCIe. Συν το ότι ο αντάπτορας και η PCI θύρα είναι 2 ξεχωριστά PCB οπότε θα μπορεί να χωρέσει η παλιά κάρτα στο κουτί, κάτω από την motherboard, χωρίς πρόβλημα αρκεί να προσέξω να μην πάρω καμία τεράστια που να φτάνει μέχρι τον πάτο του κουτιού.
 
η καλύτερη κάρτα ήχου στον κόσμο (η Audigy 2)
Τι το καλυτερο εχει απο καποια PCI Express καρτα ηχου; Εγω εχω από αμνημονεύτων ετών και βάλε μια Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro και ειμαι ακομα ικανοποιημενος. Βεβαιως εδω που τα λεμε πρακτικα οποιαδηποτε onboard πλεον κανει την δουλεια σχεδον εξισου καλα.

δεν παίρνει ρεύμα μόνο από το USB
Δεν ειναι πραγματικα USB. Απλα χρησιμοποιουν το καλωδιο για να μεταφερουν τα σηματα. Δεν θα μπορουσες να συνδεσεις μια usb συσκευη εκει.

Eχει κανείς εμπειρία απο τέτοιους αντάπτορες? Είναι λίγο ειδική περίπτωση.
Δεν εχω δει συγκεκριμενα αυτον τον συνδιασμο, αλλα συνηθως η συμβατότητα ειναι ετσι κι ετσι.
 
Τι το καλυτερο εχει απο καποια PCI Express καρτα ηχου; Εγω εχω από αμνημονεύτων ετών και βάλε μια Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro και ειμαι ακομα ικανοποιημενος. Βεβαιως εδω που τα λεμε πρακτικα οποιαδηποτε onboard πλεον κανει την δουλεια σχεδον εξισου καλα.
Γενικά το θέμα ήχου είναι θέμα γούστου και συνήθειας.

Με την Audigy 2 (και την 1 πιο πριν) έχω έναν συνδυασμό settings που μαζί με τα συγκεκριμένα ηχεία που έχω βγάζουν έναν ήχο που δεν έχω καταφέρει να ξαναβρω σε κανένα άλλο setup. Και δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, όσοι έχουν ακούσει συμφωνούν μαζί μου. Ευτυχώς ένας ήρωας έχει βγάλει drivers για Windows 10 οπότε όλα τα settings στην κάρτα λειτουργούν στο 100%, όπως λειτουργούσαν και στα XP.

Δοκίμασα την Audigy Rx, η οποία υποτίθεται είναι από την ίδια οικογένεια αλλά 2 γενιές πιο καινούρια (οπότε έιναι και PCIe). Και όντως, οι drivers και όλα τα settings είναι ίδια. Αλλά όταν δοκίμασα το setup μου η κάρτα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Ο ήχος δεν είχε το ίδιο βάθος ή την ίδια διαύγεια.

Δοκίμασα την Omni, την εξωτερική. Καμία σχέση. Λείπει και το hardware treble/tone.

Δοκίμασα και την Soundblaster Z. Πολύ καλή αλλά τα ηχεία μου θέλουν το hardware treble/tone setting που λείπει από όλες τις πιο σύγχρονες κάρτες. Ούτε το equalizer μπορεί να δώσει το ίδιο αποτέλεσμα ούτε το "crystallizer" της Z.

Για ήχο από motherboard δεν το συζητάμε. Δεν ψάχνω απλά να ακούγεται κάτι αλλά να το ευχαριστιέμαι.

Μετά από 15+ χρόνια με τα ίδια ηχεία, την ίδια κάρτα και τα ίδια settings, μου φαίνεται δύσκολο να αλλάξω όπως και να έχει. Γι αυτό ένας τέτοιος αντάπτορας μου φαίνεται σωτήριος.


Δεν ειναι πραγματικα USB. Απλα χρησιμοποιουν το καλωδιο για να μεταφερουν τα σηματα. Δεν θα μπορουσες να συνδεσεις μια usb συσκευη εκει.
Το γνωρίζω, απλά κάποιοι άλλοι adapters που είδα δεν είχαν άλλη τροφοδοσία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γενικά το θέμα ήχου είναι θέμα γούστου και συνήθειας.
Αυτο να λεγεται... απλα ειχα απορια, γιατι την συγκεκριμενη.

Με την Audigy 2 (και την 1 πιο πριν) έχω έναν συνδυασμό settings που μαζί με τα συγκεκριμένα ηχεία
Εγω να σκεφτεις δεν την εχω συνδέσει ποτέ με ηχεια στα 14 χρονια που την εχω. Αποκλειστικά Toslink απευθείας στον Denon. :biglaugh:
 
Αυτο να λεγεται... απλα ειχα απορια, γιατι την συγκεκριμενη.
Καταρχάς, ως παλιότερη κάρτα, έχει hardware treble/tone adjust. Δηλαδή σου βγάζει την επιλογή στα Windows, κάτω από το Bass. Οι περισσότερες μοντέρνες κάρτες που δοκίμασα δεν έχουν αυτήν την επιλογή και γενικά από όσο έψαξα οι παλιότερες κάρτες έχουν περισσότερα hardware features. Ακόμα και η Soundblaster Z δεν το έχει αυτό. Παρόλα αυτά, ακόμα και μια αρχαία Live 5.1 το έχει.

Αυτό δεν έχει σχέση με το equalizer, είναι κάτι ξεχωριστό. Οσο και να προσπάθησα δεν μπορώ να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα με το equalizer ή το "crystallizer" της Z, που κάνει κάτι παρόμοιο. Ετσι, στα συγκεκριμένα ηχεία (z 5400) όποια κάρτα δεν έχει το tone/treble για να το ανεβάσω, ακούγεται πιο "μουντά".

Επίσης χρησιμοποιώ ένα custom advance EQ preset στο ΕΑΧ panel που δίνει στον ήχο φοβερό βάθος και δύναμη. Θα μου πεις καλά, τέτοιου είδους presets δεν παραμορφώνουν/χαλάνε τον ήχο? Και θα συμφωνήσω 100%. Ομως δεν μιλάω για αυτά. Τα presets που λέω δεν είναι διαθέσιμα σε cut down κάρτες ήχου όπως η Audigy Value πχ. Μονο στα πιο ακριβά μοντέλα λειτουργούν (έχω προσπαθήσει να τα κάνω force σε Value αλλά δεν πιάνουν). Και με το preset που έχω φτιάξει, όσοι έχουν ακούσει την διαφορά OΝ/OFF συμφωνούν μαζί μου όλοι ανεξαιρέτως. Ακόμα και φίλος που θεωρεί τον εαυτό του audiophile με τεράστια ηχεία και ακριβούς ενισχυτές έχει εντυπωσιαστεί από τον ήχο που έχω πετύχει στα z5400, ηχεία των 300 Ευρώ δηλαδή.

Επίσης, το preset που χρησιμοποιώ, σε συνδυασμό με το tone/treble, "γονάτισε" την Audigy RX. Αυτή η κάρτα υποτίθεται είναι μια Audigy νεότερης γενιάς και έχει PCIe. Οι drivers και τα settings της είναι ίδια με την Audigy 2, μάλιστα έχει και hardware tone/treble. Ειναι ίσως η πιο μοντέρνα κάρτα που έχει ακόμα αυτό το feature. Αλλά την τέσταρα και ήθελα πολύ να είναι ίδια με την Audigy 2 (ουτε καν καλύτερη) αλλά δυστυχώς, είναι αρκετά χειρότερη. Ο ήχος είναι πολύ πιο "εξασθενισμένος".

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "audiophile", δεν έχω πανάκριβο εξοπλισμό. Δεν αγόρασα ποτέ ακριβά καλώδια με επένδυση από διαμάντι και άρωμα λεμόνι. Οπως είπα, τα ηχεία μου είναι μεσαίας κατηγορίας το πολύ. Θεωρούνται η καλύτερη σειρά που έβγαλε ποτέ η Logitech σε PC speakers βεβαία αλλά δεν παύουν να είναι PC speakers, χωρίς κάποιον fancy ενισχυτή. Και η Audigy 2 δεν είναι καμιά πανάκριβη κάρτα. Σίγουρα πιο ακριβή από αυτές που έβρισκες στα έτοιμα PCs αλλά δεν είναι και καμια επαγγελματική. Παρόλα αυτά μπόρεσα και πέτυχα ένα καλό αποτέλεσμα με ότι έχω. Και δυστυχώς, ότι άλλο έχω δοκιμάσει (από το 2006 και μετά φαντάσου αυτό) μου ακούγεται χειρότερα, άσχετα πόσο κοστίζει ή πόσο πιο καινούριο είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Tεχνικος ηχου δεν ειμαι, αλλα εχοντας (παλαιοτερα) την τρελα, με την μουσικη, εχω ξοδεψει αρκετα χιλιαρκα ευρω ( ευτυχως επιασε η θεραπεια και ειμαι πλεον καλα )κι εχω διαβασει πολλες σελιδες σχετικα, εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα αλλα και απορειες, οσον αφορα τον πισενιο ηχο.
Ενω στην εικονα εχουν γινει αλματα κι εχουμε υπεροχη εικονα σημερα με τις υπαρχουσες καρτες γραφικων και οθονες, στον ηχο εχουμε μεινει πολυ πισω. Αδιαφορεια κατασκευαστων? Δεν υπαρχει ζητηση απο τους καταναλωτες?
Οι ακομα και 10ετιας καρτες ηχου, εχουν καλυτερο αποτελεσμα, απο τις μοντερνες ενσωματομενες. Ενσωματομενη καρτα ηχου της προκοπης βρισκουμε μονο σε πολυ ακριβες μητρικες. Η μητρικη μου διετιας εχει Alc 87, μια ασροκ 5ετιας που εχω εχει Alc 88. Με αυτα τα δεδομενα, νομιζω οτι δεν αξιζει κανεις να επενδυσει σε ηχεια ακριβοτερα των 50Ε γιατι δεν θα μπορεσει η καρτα να αξιοποιησει τις δυνατοτητες των ηχειων. Πιστευω οτι το 95% των ακροατων, ειναι ικανοποιημενοι με αυτες τις καρτες και ηχεια. Ειναι κριμα παντως που οι μοντερνες μητρικες να μην εχουν μια υποδοχη pci ωστε να μπορουν να χρησιμοποιηθουν και παλαιοτερες καρτες ηχου.
Τελος η πλαστικη καμπινα ενος Η/Υ κορυφαιου ηχειου δεν μπορει με τιποτα να αποδωσει την ποιοτητα ηχου μιας μεσαιας (μεγαφωνα, κροσοβερ κτλ) ξυλινης καμπινας, εστω κι απο νοβοπαν. ηχειου, ηχοσυστηματος. Και παλι κριμα γιατι με τις δυνατοτητες και τα προγραμματα που διαθετει ενας Η/Υ θα μπορουσε να ειναι ο ιδανικος home προενυσχητης. Για να ειμαι ομως ειληκρινης ο ηχος που περνω απο τις Alc και απο τα, των 35 Ε εντιφιερακια μου, μια χαρα με καλυπτει σε παιχνιδακια, καμια ταινιουλα, αντε και μουσικουλα ραδιοφωνου. Τωρα οταν μου ερθει η ορεξη για ποιοτικη high fi μουσικη, κανα βαβουροπαρτι, η τες πα να νιωσω (οχι ακουσω) τα πατηματα του T-Rex στο τζουρασικ, παω κατα σαλονι μερια, πολυθρονεισον, χαμηλα φωτα κτλ κτλ και στο ηχοσυστημα. Δυστοιχως, ολο και πιο σπανια.
 
Όταν κοιτάμε τις επιλογές για "πισένιο" ήχο θα πέφτουμε πάνω σε προϊόντα που καλύπτουν τους χρήστες pc και όχι αυτούς που ψάχνονται με τον καλό ήχο. Δηλαδή κατά κανόνα δυσανάλογα subwoofers να νιώθουμε τις εκρήξεις στα παιχνίδια και τις ταινίες 2 ορόφους κάτω, με ένταση αλλά εντελώς unbalanced ήχο.

Η πρότασή μου είναι τα προϊόντα που δεν είναι marketed για pc: Ας πούμε αν περάσεις το σήμα ψηφιακά από οποιαδήποτε κάρτα ήχου έχει ψηφιακή έξοδο σε ένα DAC (ή απλώς χρησιμοποιήσεις USB DAC), έχεις όσο καλή "κάρτα ήχου" αντέχει η τσέπη σου, από λίγα ευρώ μέχρι χιλιάδες. Ηχεία? Studio monitors για παράδειγμα.

Βέβαια αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως πολύς κόσμος έχει "εκπαιδευτεί" σε συγκεκριμένο ήχο και αυτόν αναζητά. Ο σωστός ήχος φαίνεται φτωχός και "λίγος". Και καθώς η απόλαυση είναι υποκειμενική εννοείται πως καλό είναι αυτό που ευχαριστεί τον καθένα. Ήθελα απλώς να γράψω για τις επιλογές που υπάρχουν γιατί διαβάζω να κυριαρχεί η εντύπωση πως δεν υπάρχουν καλές σύγχρονες λύσεις.
 
Σε πολύ γενικές γραμμές, αυτό που αναζητώ από τον ήχο είναι να είναι καθαρός σε όλες τις συχνότητες και όχι μουντός. Αυτό που λέμε "κρύσταλλο". Εννοείται ότι πάντα θα υπάρχουν μουσικές παραγωγές ή κακά αρχεία που έχουν μουντό ήχο από μονα τους αλλά ας πούμε ότι έχεις ένα καλό αρχείο και συγκρίνεις κάρτες ήχου στα ίδια ηχεία (τα δικά μου είναι τα Z 5400).

Αυτό λοιπόν που παρατήρησα από ότι έχει πέσει στα χέρια μου είναι πως η Audigy 2 είναι αξεπέραστη σε αυτό που θέλω. Έπαιξα με όλα τα settings που μου δίνουν οι drivers σε κάθε επιλογή (Motherboard, Audigy 2, Audigy Rx, SB 5.1 Omni, SB Z) και η Audigy έχει τον πιο κρυστάλλινο και πιο πλούσιο ήχο για τα δικά μου αυτιά.

Μάλιστα η Audigy Rx έχει ακριβώς τους ίδιους drivers και settings γιατί είναι μία Audigy πιο καινούριας γενιάς. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα που μου δίνει βάζοντας τα ίδια presets είναι κατώτερο. Μέχρι και παραμόρφωση ακούω στον ήχο, πράγμα που μου δίνει να καταλάβω ότι η κάρτα δεν "σηκώνει" ότι μπορεί να σηκώσει η Audigy 2, παρόλο που η Rx βγήκε μια δεκαετία πιο μετά.

Γι αυτό θεωρώ ότι οι παλιές κάρτες ήχου στην ίδια κατηγορία τιμών είναι καλύτερες από τις καινούριες. Εχουν καλύτερα υλικά, καλύτερα τσιπ, κλπ, δεν ξέρω. Από τις συγκρίσεις μου μόνο η Sound Blaster Z ήταν κοντά στην Audigy 2. Αλλά ακόμα και αυτή δεν έχει το tone/treble setting από το hardware, αυτό μόνο οι παλιές κάρτες ήχου το έχουν και δεν μπορώ να βρω κάτι στις καινούριες που να μου δίνει το ίδιο αποτέλεσμα.

Να πω ότι σε αυτό το αποτέλεσμα έφτασα ύστερα από πολλές κάρτες, δεν πήρα μια μέρα την Audigy και είπα ΟΚ αυτός είναι ο ήχος. Ξεκίνησα από χαμηλά, με Soundblaster 128, μετά σε Sound Blaster Live 5.1 και μετά σε Audigy 1. Κάπου ενδιάμεσα είχα και μία από άλλη εταιρία. Και με κάθε upgrade ένιωθα καλύτερο ήχο. Αλλά στην Audigy 2 έφτασα ταβάνι και από τότε καμία άλλη κάρτα (ούτε Motherboard φυσικά) έχει φτάσει αυτό το επίπεδο, πάντα μου φαίνεται ότι πέφτω σε ποιότητα, ούτε καν μένω στα ίδια.

Γι αυτό και έχω φαγωθεί και ψάχνω μία λύση να μπορώ να παραμείνω σε αυτό που έχω. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάποια νεότερη κάρτα ήχου που να φτάνει αυτήν την ποιότητα που ψάχνω. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να αγοράσω όλες τις κάρτες της αγοράς για τεστ. Δεν είμαι ο Linus. Αγόρασα ήδη δυο κάρτες μετά την Audigy και ένας φίλος είχε την εξωτερική Omni και δεν μου κάνει καμία λύση, μέχρι εκεί. Να πάω να αγοράσω ακόμα πιο ακριβή κάρτα από 100 ευρώ και πάνω απλά για να δω, χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν το κάνω. Και η Soundblaster Z δεν ήταν φτηνή, 70+ ευρώ έδωσα, περισσότερα από όσα είχα δώσει για την Audigy σχεδόν 20 χρόνια πριν (αν θυμάμαι καλά την Audigy την είχα πάρει 50 ή 60 ευρώ το 2004).

Τουλάχιστον ο αντάπτορας κοστίζει πολύ λίγο άρα δεν είναι μεγάλο ρίσκο να κάνω μια δοκιμή. Αξίζει και μόνο για να μου λυθεί η απορία. Αν δεν κάνει τότε θα καταλήξω στην SB Z, η οποία είναι το μικρότερο downgrade. H αν είμαι τυχερός και μου τύχει καλός ήχος από την Motherboard αλλά δεν αγοράζω boards πιο ακριβές από 150 ευρώ οπότε πολύ δύσκολο να τύχει μία που να με καλύπτει. Aν είμουν 100% σίγουρος ότι μία board των 250 ευρώ με καλύπτει θα την αγόραζα. Αλλά πάλι για "δοκιμή" και στο τέλος να τα έχω δώσει τσάμπα, όχι, δεν το κάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και βεβαια το θεμα ηχου ειναι καθαρα προσωπικο, περισοτερο απο την εικονα, νομιζω.
Δεν αναφερθηκα σε δυνατο, αλλα σε ποιοτικο ηχο (μουσικη) hi fi και very balanced. Ακουγοντας μονος μουσικη με Μαγκνεπαν ηχεια και Τσαχειριδης λαμπατο ενισχυτη 2x25w δεν ενιωσα ποτε την αναγκη να ανεβασω το κουμπι της εντασης πανω απ το 3-4. Eνταξει, τωρα αν εχω κανα γλεντι γαμου στο σπιτι, ( σπανιοτατοοοοο πλεον ) οχι μονο 2 οροφους κατω , αλλα και στο διπλανο τετραγωνο, μην σου πω, μπορει να ακουστει το "στα Σαλωνα σφαζουν αρνια". Για να ακουσεις π.χ. Ιανη( κι αυτος με ενα ν ) δεν χρειαζεσαι πιστευω μεγαλη ενταση για να τον απολαυσεις.
Σηγουρα μια pci καρτα δινει ποιοτικοτερο ηχο απο μια ενσωματομενη και μια εξωτερικη, ακομα καλυτερο κι αν χρισημοποιησεις στουντιο μονιτορς ηχεια και εξωτερικα dac, θαναι σουπερ. Χρησιμοποιω dac μεταξυ του dvd player και του προενισχυτη μου και βλεπω (ακουω) την διαφορα. Ομως αυτος ο εξοπλισμος θα κοστισει αλλο ενα πι σι. Καποιοι επαγκελματιες ηχου σηγουρα εχουν τετοιες συσκευες, αλλα ποσοι ερασυτεχνες ακροατες θα επενδυσουν αυτα τα χρηματα μονο και μονο για να ακουν μουσικη απο τον οικιακο υπολογιστη τους?
Προσωπικα πιστευω οτι και πανακριβη καρτα ηχου να βαλει κανεις στο πι σι του, παλι ενα ζευγαρι Μαγκις (8000 Ε) κι εναν Τσαχι (4500 Ε) θα τα χρειαστει.
Εκεινο που θελω να τονισω, ειναι αν οι κατασκευαστες προσεθεταν ενα αξιοπρεπες ολοκληρομενο ενισχυσης ηχου, στις μητρικες,ικανο να οδηγισει 2 αξιοπρεπη ηχειακια ραφιου,των 20-30w, ποσο θα αυξανε το κοστος μιας μητρικης απο αυτες που εχουμε οι περισσοτεροι? 50? 100? ευρω. Πιστευω οτι αρκετοι θα εδιναν αυτα τα χρηματα γιατι θα ειχαν ετσι ενα καλο στερεοφωνικο στο σπιτι.
 
Και βεβαια το θεμα ηχου ειναι καθαρα προσωπικο, περισοτερο απο την εικονα, νομιζω.
Σίγουρα!

Σηγουρα μια pci καρτα δινει ποιοτικοτερο ηχο απο μια ενσωματομενη και μια εξωτερικη, ακομα καλυτερο κι αν χρισημοποιησεις στουντιο μονιτορς ηχεια και εξωτερικα dac, θαναι σουπερ.
Μια λεπτομέρεια που δεν είμαι σίγουρος αν αποτελεί "κοινή γνώση": Οι περισσότερες κάρτες ήχου (αν όχι όλες) με ψηφιακή έξοδο μπορούν να περάσουν τα δεδομένα (όχι σήμα πια, αλλά δεδομένα, ψηφιακά) χωρίς να ανακατεύονται σε τίποτα. Έτσι είτε onboard της πλάκας είναι, είτε pci, usb, ο,τιδήποτε, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Οπότε αναζητάς μόνο το DAC που σε ικανοποιεί και δεν ασχολείσαι με κάρτες ήχου, ξοδεύεις τα χρήματα που θα έδινες για μια καλή κάρτα ήχου (+όσα ακόμα αντέχεις και θέλεις) για την αγορά DAC και ησυχάζεις.
 
Kαλη ιδεα ακουγιεται, αλλα το dac θα μετατρεψει το ψηφιακο σημα σε αναλογικο. Μετα δεν θελεις ενισχυτη και ηχεια? η ενεργα ηχεια?
Μπορει καποια εξοδος της ενσωματομενης καρτας ηχου να συνδεθει σε καποια εισοδο ( φωτο ) του dac?
 

Συνημμένα

  • DAC Back.jpg
    DAC Back.jpg
    138,2 KB · Προβολές: 1
εγώ έχω συνδέσει dac με κανονικό στερεοφωνικό με πολύ καλά αποτελέσματα, δεν χρειάζεται drivers, τίποτα. 80 € έκανε αλλά το μαγαζί που πήρα είχε ένα πολύ καλύτερο με 400 €. μιλάμε για ήχο ποιότητας cd. το δικό μου είναι μάρκα project (όπως τα γνωστά πικάπ).συνδέεται στο pc απλά με usb και παίζει, χωρίς τίποτα άλλο. εγώ έχω windows 10.
 
Kαλη ιδεα ακουγιεται, αλλα το dac θα μετατρεψει το ψηφιακο σημα σε αναλογικο. Μετα δεν θελεις ενισχυτη και ηχεια? η ενεργα ηχεια?
Μπορει καποια εξοδος της ενσωματομενης καρτας ηχου να συνδεθει σε καποια εισοδο ( φωτο ) του dac?
Μα αυτό γράφω. Συνδέεις την ψηφιακή έξοδο της κάρτας ήχου σε λειτουργία pass-through σε ψηφιακή είσοδο του DAC. Προφανώς έχεις φροντίσει τόσο η κάρτα ήχου όσο και το DAC να έχουν τις κατάλληλες εισόδους/εξόδους, που όμως είναι πολύ εύκολο/κοινό. Μετά ξεχνάς την κάρτα ήχου, δεν παίζει κανένα ρόλο στο αποτέλεσμα καθώς δεν επεμβαίνει καθόλου στον ήχο....

εγώ έχω συνδέσει dac με κανονικό στερεοφωνικό με πολύ καλά αποτελέσματα, δεν χρειάζεται drivers, τίποτα. 80 € έκανε αλλά το μαγαζί που πήρα είχε ένα πολύ καλύτερο με 400 €. μιλάμε για ήχο ποιότητας cd. το δικό μου είναι μάρκα project (όπως τα γνωστά πικάπ).συνδέεται στο pc απλά με usb και παίζει, χωρίς τίποτα άλλο. εγώ έχω windows 10.
...ή απλώς παίρνεις ένα USB DAC στο ρόλο της κάρτας ήχου όπως ο φίλος εδώ. Γενικά η προσέγγιση αυτή λέει να μην εξαρτώμαστε από PCάδικα εξαρτήματα.

Φυσικά και θέλεις ενεργά ηχεία ή ενισχυτή+ηχεία, αλλά ακριβώς το ίδιο θέλεις και με μια αποιαδήποτε κάρτα ήχου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κριμα, ρε γμτ, ειμαι ατυχος. Η μητρικη μου gigabyte B460M DS3H (ενταξει καλουτσικη ειναι) αλλα δεν διαθετει ψηφιακη εξοδο Θα κοιταξω την περιπτωση usb dac. Ευτυχως ο προενισχυτης μου εχει 9 εισοδους, καλυμενες οι 4,οποτε χωρα και δευτερο dac. Οταν διαλλεξα μητρικη δεν σκεφτικα την περιπτωση συνδεσης πι σι με στερεοφωνικο. Στερεοφωνικο δεν προκειται να αλλαξω (θεραπευτικα ειπαμε). Πι σι ομως δεν θα το αποφυγω. Στο επομενο λοιπον θα φροντισω για συνδεση με τηλεοραση και στερεοφωνικο.
 
πολλές μητρικές έχουν headers/πινάκια πάνω στη μητρική όπου μπορείς να συνδέσεις s/pdif out. με ένα bracket σαν και αυτό . Ψάξε καλά στο manual της μητρικής σου.
 
Ναι επίσης ήθελα να προσθέσω ότι συνδέοντας το στερεοφωνικό με την κάρτα ήχου ενδέχεται να δημιουργηθεί βρόγχος γείωσης που μπορεί να γίνει ζημιά ενώ με dac και σύνδεσή με στερεοφωνικό δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και το DAC είναι φτιαγμένο να κάνει interface στερεοφωνικό με υπολογιστή.
 
Εχω χρησιμοποιήσει αυτό. Είχα ένα μηχάνημα με 3 τεραστιες και πανάκριβες κάρτες PCI που έτρεχε Windows 2000 και συνδεόταν σε ένα μετρητικό σύστημα. Επρεπε, λόγω παλαιότητας και κυρίως έλλειψης ανταλλακτικών, να αναβαθμιστεί σε Windows 7, όμως δε βρίσκαμε πουθενά μηχάνημα με 3 PCI θύρες. Ο,τι βρίσκαμε εκείνη την εποχή (2014-2015) είχε μία PCI και 3-4 PCIe. Οι κάρτες κόστιζαν πολλά χρήματα και δε θέλαμε να τις πετάξουμε. Εκτός αυτού, αν τελικά τις πετάγαμε, έπρεπε να πάρουμε όχι μόνο νέες κάρτες αλλα και νέο πρόγραμμα και νέο μετρητικό σύστημα. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η συσκευή που αναφέρω πιο πάνω με έσωσε, έπαιξε τέλεια μέχρι που αναβαθμίσαμε πρόσφατα το μετρητικό και καταργήθηκε αλλά καταλαβαίνετε ότι τα λεφτά της τα έβγαλε. Θελω να πω, ότι σε μένα δούλεψε, άλλος όμως μπορεί να μην είχε την ίδια τύχη.
Παρόλα αυτά βρήκα αυτήν την λύση.

Με βάση αυτά που έγραψα, Θελει δοκιμή από μέρους σου. Το κόστος της είναι μικρό και δε χάνεις κάτι ουσιαστικό, ίσα ίσα θα αποκτήσεις εμπειρία. Παρ'πλ'αυτά,
είναι ενδιαφέρουσες όλες οι εναλλακτικές προτάσεις των υπόλοιπων παιδιών.
 
Πίσω
Μπλουζα