Δέκα χρόνια ΜΑΜΕ emulation.

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
54
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΜΕ EMULATION




ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ κλείνουν σήμερα από την επίσημα πρώτη για το ΜΑΜΕ και το γιορτάζουμε με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι με μία νέα πλήρη έκδοση την 0.112 με πλήθος από νέα χαρακτηριστικά. Είναι η πρώτη έκδοση που υποστηρίζει πλήρως τo CPS2 encryption emulation. Τέρμα πια τα XORs. Επίσης για να το γιορτάσουμε όπως του αρμόζει υπάρχει και ένα πλήθος νέων παιχνιδιών.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια ακριβώς (1997), όταν ο Nicola Salmoria αποφάσισε να ενώσει τους διάφορους emulators που είχε σε έναν. Ο απώτερος σκοπός ήταν αφενός να μπορεί ο καθένας μας να παίζει τα αγαπημένα του κλασικά arcade παιχνίδια σε έναν υπολογιστή και αφετέρου να περισωθεί η ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Έτσι δημιούργησε τον M.A.M.E. (Multiple Arcade Machine Emulator), ένας εξομοιωτής – ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά μιμείται τις λειτουργίες και το «στήσιμο» των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνταν για να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι όπως τα γνωρίσαμε και εμείς.

Το M.A.M.E. είναι ένα πρόγραμμα «ανοιχτού κώδικα», που σημαίνει ότι όποιος θέλει και έχει τις γνώσεις μπορεί να συμμετάσχει ενεργά, γράφοντας – προσθέτοντας – διορθώνοντας τμήματα του κώδικα του. Ήδη συμμετέχουν πάνω από 100 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν καταφέρει να μεταφέρουν στις οθόνες των υπολογιστών μας πάνω από 3.000 διαφορετικά παιχνίδια (πάνω από 6.000 στο σύνολο). Δυστυχώς, πολλά από τα παλιά παιχνίδια έχουν εξαφανιστεί ήδη (μέχρι κάποιος να βρει κάπου ένα ίχνος τους και να επανέλθουν στην «ζωή»). Γνωστά σε όλους μας τα: Phoenix™, Pac-Man™, Space Invaders™ αλλά και τα μεταγενέστερα Tetris™, Bubble Bobble™, Street Fighter™ κ.λπ. μπορεί να είχαν φτωχά γραφικά και ήχο σε σχέση με τα παιχνίδια της εποχής μας, σίγουρα όμως προκαλούν ακόμα μοναδικά συναισθήματα βασισμένα στο μοναδικό gameplay την πρωτοτυπία αλλά, παράλληλα ξυπνάνε την νοσταλγία σε όσους τα έζησαν στις αίθουσες ψυχαγωγίας (arcade rooms).

Συγχαρητήρια φυσικά σε όλους αυτούς που και στην διεθνή σκηνή αλλά και στην εγχώρια, στήριξαν και προώθησαν το emulation και το gaming... :clap: :clap: :clap:

Νεότερα μπορείτε να βρείτε στο mamedev.org και σύντομα στο δικό μας http://www.mame.gr
 
Thanx ambu!

[off topic]

Παρτε βλεφαρο την καμπινα του Afterburner Climax

5.jpg


[/off topic]
 
Συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που μας έφερε πάλι όλα τα χαμένα διαμάντια στο PC (και όχι μόνο ;) ).

@Wally

:animeek: :animeek: :animeek:
 
Οταν πρωτοειδα το mame επαθα σοκ.Δεν πιστευα ποτε οτι θα ξαναβλεπα τα αγαπημενα μου παιχνιδια και μαλιστα στο pc μου.Σεβασμος σε ολους αυτους που μας εκαναν αυτο το δωρο
 
Maximum respect to all our friends.

MAME rulezzz!!!!!!

Ένα project που ξεκίνησε πολύ φιλόδοξα και πολύ σύντομα μετατράπηκε σε χιονοστοιβάδα. Κάτι που συνεχώς εξελίσσεται και μεταλάσσεται ολοένα προς το τελειότερο.

Συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που ασχολήθηκε και ασχολείται μαζί του.
 
Οι τύποι είναι ήρωες......
 
mame! η καλυτερη εφευρεση μετα την amiga κ το αταρι χεχε!! ευγε

υγ. wally αυτη η καμπινα του αφτερ μπερνερ ειναι δικια σου???

την αγοραζω οσο οσο!!!!

αν δεν ειναι τουλαχιστον πες μου που να την βρω!
 
10 χρονια mame, και αλλα 10 χρονια για να δουμε τα raiden 2+dx

αει σιχτιρ :animangry:
 
@gothic

αμα ειχα καμια 100.000 ευρακια ++++ για ξοδεμα σιγουρα!!!
 
Πίσω
Μπλουζα