''Δεύτεροι'' ρόλοι που έκλεψαν την παράσταση

dimitri10b

RetroActive
Joined
26 Δεκ 2010
Μηνύματα
311
Αντιδράσεις
59
Δεν είναι λίγες οι φορές που στις ταινίες οι λεγόμενο ''δεύτεροι'' ρόλοι έκαναν τη διαφορά...είτε λόγω του ρόλου είτε λόγω του ηθοποιού που τον είχε...Τα παραδείγματα πολλά,η Σαπφώ Νοταρά ως ''Ξένη'' στο ''Αχ Αυτή η Γυναίκα μου'' ένα από τα ποιο τρανταχτά...Εσείς ποιο ''δεύτερο''ρόλο αγαπήσατε περισσότερο;
 
εμενα μου αρεσε η ποπη λαζου στο ο κλεαρχος η μαρινα και ο κοντος
 
Στην ταινία «Το ανθρωπάκι», ο δεύτερος ρόλος που έκλεψε την παράσταση ήταν της Μαίρης Μεταξά, ως μητέρας του Κώστα Βουτσά. Απολαυστική!
 
ο Τσαγανεας ως ο "Ταβερνιε"/ συγγενης του Ντεκρισι στο Φτωχαδακια και λεφταδες και στο Γερμανοι ξαναρχονται , ,ο Γκιωνακης σταΚιτρινα γαντια, ο Νικητας Πλατης ως αστυνομικος διεφθυντης στο "Εξω οι κλεφτεσ ή καπως ετσι " o ψαλτης Μιχαλοπουλος στο μιας πενταρας νιατα , ο Μιχαλακοπουλος ως Ποιητης φανφαρας και και και
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ο δικός μου αγαπημένος ρόλος είναι της Μαίρης Μεταξά στην ταινία ''20 Γυναίκες και Εγώ'' ως ψευδή πεθερά του Βουτσά δίνει ρέστα η...''κομοδινούλα'' όπως την έλεγε ο ''γαμπρός'' της στην ταινία
 
Η Σαπφω Νοταρα στην ταινια "η χαρτοπαιχτρα" και στην ταινια "αχ αυτη η γυναικα μου"
 
Η Ποπη Λαζου παντου γιατι τη λατρευω, ο Περικλης Χριστοφοριδης στην Κυρια του κυριου (κορωνα μου!) και ο υπεροχος Αθηνοδωρος Προυσαλης στο Μια Ιταλιδα απ' την Κυψελη. Δεκα συνεχομενα λεπτα ατακες!

Και πανω απ' ολους βεβαια, ο Νικος Τσουκας στο Η Αρχοντισσα και ο αλητης. Πεθαινω να βλεπω το υφος του απο την πρωτη στιγμη που δεν εχει παρει ακομη χαμπαρι το φλερτ της καλης του προς τον Πιπη, μεχρι και την ωρα που αρχιζει να πεφτει ξυλο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος ("Τζένη, Τζένη"), η Ελένη Ζαφειρίου ("Το τελευταίο ψέμα"), η Μαρίκα Κρεββατά ("Η κόμησσα της φάμπρικας"), ο Παντελής Ζερβός ("Μανταλένα"), ο Χρήστος Τσαγανέας ("Οι Γερμανοί ξανάρχονται"), η Τασσώ Καββαδία ("Η αμαρτία της ομορφιάς"), ο Ευάγγελος Πρωτοπαπάς ("Ο ζηλιαρόγατος").
 
Σας προκαλώ! Βρείτε μου ελληνική ταινία απ' αυτές που "έμειναν" που να μη διαθέτει τουλάχιστον έναν απολαυστικό "δεύτερο" ρόλο.

Συμφωνώ με τα περισσότερα απ' αυτά που προαναφέρθηκαν και προσθέτω τον Θανάση Βέγγο στα "Χαμένα όνειρα" ("Για να φάω κι εγώ λίγο ψωμάκι. Θα μου πείτε δεν τρως ψωμάκι εδώ που είσαι; Άλλο όμως μια δουλειά δική σου κι άλλο το ψωμί που τρως στα ξένα χέρια") και ως "Θρασύβουλας" στον "Ατσίδα" ("όλα είναι ατμός")
 
bambinella 100 είπε:
ο υπεροχος Αθηνοδωρος Προυσαλης στο Μια Ιταλιδα απ' την Κυψελη.ο Νικος Τσουκας στο Η Αρχοντισσα και ο αλητης.
επισης οι ανω στις εξης:

Προυσαλης στο "Ενα εξυπνο εξυπνο μουτρο"

Τσουκας στο "Η Κομησα της Φαμπρικας" ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ στο "Θυμα"

Παντως υπαρχουν καποιες ταινις που οι δευτεροι ρολοι "σβυνουν" τους πρωτους

Κλασσικο παραδειγμα "Μιας πενταρας νιατα":

Μιχαλοπουλος οπου με τον Πλατη πεφτουν κατι ατακες για γελιο μεχρι ακρατειας ("Ο ανθρακώρυχος") :rofl:

Μπαρκουλης ("Καλε αυτος ειναι βλαμμενος" λεει για τον Ληναιο)

Γαβριηλιδης ("Ξερετε δεν ειναι του τυπου μου... Γιωωωροοοο! Μηηηηηη")

Στεφανιδου με τον Χατζηπαυλη: (-"Η κυρια δεν ειναι παντρεμενη?"- "Εγω παντρευομαι" -"Στην ηλικια σας?" -"Ε, αει στο διαολο!")

Ειδικα για τον Νικητα Πλατη θεωρω οτι ειναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ δευτερορολιστας ΜΑΚΡΑΝ! Τι να πρωτοθυμηθω?

Θα σε κανω βασιλισσα (Βεγγος: "Συγνωμη εσεις τι ειστε και ρωτατε?"... Πλατης: "Ασφαλεια")

Η Ζηλιαρα (Παπαζησης: "Ειπαν οτι η αδελφη του Ρουσσου φοραει εντροπης πραματα!" ... Πλατης: "Βρε! Για ξενου ανθρωπου την αδελφη μιλαμε?")

Και φυσικα οποτε υποδυοταν τον δανειστη ή τον σπιτονοικοκυρη... "Τα λεφτα μου"... "Εγω θελω τα λεφτα μου"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γαβριηλίδης ως Xατζηθωμάς στην Τρελή σαραντάρα και ως κύριος του σπιτιού, στον Ηλία του 16ου. Διανέλος στους Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Ελένη Ζαφειρίου και ο Χρόνης Εξαρχάκος στην ταινία "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο"... Τα λόγια περιττεύουν νομίζω...
 
όταν μιλάμε για Ελένη Ζαφειρίου πραγματικά δε χρειάζονται πολλά...η γυναίκα ''έβαζε κάτω'' πολλές πρωταγωνίστριες...ήταν σπουδαία ηθοποιός
 
Αν και τα είπατε σχεδόν όλα, μετά τη Νοταρά στην Χαρτοπαίχτρα, να πω και άλλον έναν εξαιρετικό δεύτερο ρόλο!

Σταύρος Ξενίδης ως Παναγιώτης στην ταινία "ο Γεροντοκόρος"! Πολύ ωραία παρουσία του Ξενίδη & πολύ έξυπνη η συμβολή του βάσει σεναρίου! ;)
 
Καλά οι δεύτεροι ρόλοι είναι οι αγαπημένοι μου!!! Τη βιβλιοθήκη μου κοσμεί το βιβλίο του Σολδάδου για τους δευτέρους!

Συμφωνώ σε όλους όσους αναφέρατε!! Επίσης να προσθέσω και Τζόλι Γαρμπή - χήρα εργοστασιάρχου ή γυμνασιάρχου αχ κόλλησα τώρα! από τη Σωφερίνα

Επίσης έτυχε τώρα τελευταία να δω αρκετές ταινίες που έπαιζε και ο Κούλης Στολίγκας και μου άρεσε και αυτός!
 
Χηρα Γυμνασιαρχου ειναι και οταν μιλαει για το σκυλακι της λεει "Τον καμημενο τον Λεων" αντι τον Λεοντα. Κι εκει πανω τη διορθωνει η Αλικη και της λεει "ειστε και χηρα Γυμνασιαρχου!"
 
tonytony είπε:
Η Ελένη Ζαφειρίου και ο Χρόνης Εξαρχάκος στην ταινία "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο"... Τα λόγια περιττεύουν νομίζω...
Ο Χρόνης ήταν επίσης κορυφαίος και στην ταινία "Γυμνοί στο δρόμο", πραγματικά σπαρακτικός στο ρόλο του τρελού...από την άλλη πλευρά έκλεψε φυσικά την παράσταση με τους δεύτερους ρόλους του και σε πολλές κωμωδίες όπως "Μια κυρία στα μπουζούκια" (Βανζέλ Παπαντό, Βανζέπ Παπαντό...όπως Βανγκό), "Γοργόνες και μάγκες" (στο ρόλο του "Γρίπη", "Η Παριζιάνα" και τόσες άλλες....

Μεγάλο ταλέντο πραγματικά τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα (που δεν αξιοποιήθηκε ίσως όσο θα έπρεπε κινηματογραφικά)
 
Η πιτσιρικα (αγνοω το ονομα της) που επαιζε τη κορη του Καζακου στη "λεωφορο του μισους" και εχουν ενα συγκλονιστικο διαλογο μολις τελειωνει η δικη και τον περιμενει εξω απο το κτηριο.

Επισης ο σπουδαιος Χρονης Εξαρχακος σε οτι κι αν επαιξε.. #)
 
θανος παπαδοπουλος-''νομος 4000''

βασιλης τσιβιλικας-''η θεια μου η χιππισα'' ''η ρενα ειναι οφσαιντ''

χρονης εξαρχακος-''το κοροιδακι της πριγκιπεσσας''

μακης δεμιρης σε οποιοδηποτε ρολο του κεκε...
 
Επίσης ο Πλατής στο "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" που έκανε τον τρελό: "Θα σας κάνω μια εγχείριση πάνω απ' τα ρούχα! Δική μου ευρεσιτεχνία!!"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα