Δημοσκόπηση: Αγαπημένος Ήρωας του Βερν

Thor

RetroMasteR
Joined
23 Μάρ 2012
Μηνύματα
1.640
Αντιδράσεις
515
  1. Ποιος είναι: Καθηγητής Όττο Λίντενμπορκ
    Τι είναι: Διαπρεπής Γερμανός γεωλόγος που ανακαλύπτοντας ένα παλιό χειρόγραφο ξεκινάει να εξερευνήσει τον κόσμο που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της Γης.
    Πού είναι: «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης, (1864)».
  2. Ποιος είναι: Τα μέλη της Λέσχης του Κανονιού (Κυρίως ο Ίμπεϊ Μπάρμπικαν και ο Τζον Τ. Μαστόν)
    Τι είναι: Μέλη μιας λέσχης αποτελούμενης από φιλοπόλεμους αναπήρους του Αμερικανικού Εμφυλίου (1961-1865) που υποφέρουν από την αναγκαστική απραξία που τους οδήγησε το τέλος του πολέμου και μη βρίσκοντας πιθανό το ξεκίνημα ενός νέου πολέμου αποφασίζουν να υλοποιήσουν μια εξερευνητική αποστολή στη Σελήνη. Αργότερα θα προσπαθήσουν να λιώσουν τους πάγους του Βορείου Πόλου μετατοπίζοντας τον άξονα της Γης. Από τους πιο κωμικούς ήρωες του Βερν.
    Πού είναι: «Από τη Γη στη Σελήνη, (1865)», «Γύρω από τη Σελήνη, (1870)» και «Χωρίς πάνω και κάτω, (1889)».
  3. Ποιος είναι: Τζον Χάτερας
    Τι είναι: Βρετανός ναυτικός που έχει θέσει σκοπό της ζωής του να ταξιδέψει ως τον Βόρειο Πόλο και δεν θα διστάσει να ρισκάρει ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη για να το πετύχει.
    Πού είναι: «Οι περιπέτειες του πλοιάρχου Χάτερας, (1867)».
  4. Ποιος είναι: Πλοίαρχος Νέμο
    Τι είναι: Ινδός Πρίγκιπας που η ζωή του και η οικογένειά του καταστρέφεται μετά από την αντιβρετανική εξέγερση του 1857 οπότε δημιουργεί τον Ναυτίλο , ένα ηλεκτροκίνητο υποβρύχιο και ταξιδεύει στις θάλασσες σαμποτάροντας τα βρετανικά πλοία και βοηθώντας διαφόρους εξεγερμένους λαούς. Αργότερα τον βρίσκουμε να έχει αποσυρθεί σε κάποιο έρημο νησί του Νοτίου Ειρηνικού.
    Πού είναι: «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, (1870) και «Το νησί του μυστηρίου, (1874)».
  5. Ποιος είναι: Φιλέας Φογκ
    Τι είναι: Άγγλος τζέντλεμαν που δεν διστάζει να στοιχηματίσει την περιουσία του στο ότι μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες.
    Πού είναι: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, (1874)».
  6. Ποιος είναι: Μιχαήλ Στρογκόφ
    Τι είναι: Αγγελιαφόρος του Ρωσικού στρατού που πρέπει να μεταφέρει ένα σημαντικό για την έκβαση του πολέμου μήνυμα στην άλλη άκρη της αυτοκρατορίας, υπερνικώντας πλήθος εμποδίων που προκαλούν εχθροί, προδότες και το ίδιο το φυσικό περιβάλλον.
    Πού είναι: «Μιχαήλ Στρογκόφ, (1876)».
  7. Ποιος είναι: Ντικ Σαντ
    Τι είναι: Αμερικάνος δόκιμος σε φαλαινοθηρικό που αναγκάζεται να αναλάβει τη διοίκηση του πλοίου παρά το νεαρό της ηλικίας του όταν σκοτώνονται από μια φάλαινα οι ιεραρχικά ανώτεροί του. Όταν το πλοίο θα ναυαγήσει στην Αφρική θα προσπαθήσει να σώσει τους επιβάτες του.
    Πού είναι: «Ο δεκαπενταετής πλοίαρχος, (1889)».
  8. Ποιος είναι: Μηχανικός Ροβύρος
    Τι είναι: Αγνώστου εθνικότητας μηχανικός και επιστήμονας που πιστεύει ότι το μέλλον της πτήσεις είναι με μηχανές βαρύτερες του αέρα (όπως τα σύγχρονα αεροπλάνα και ελικόπτερα) και όχι ελαφρύτερες (όπως τα αερόστατα) για να το αποδείξει απαγάγει τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Ινστιτούτου Ουέλινγκτον που προτίθενται να δημιουργήσουν ένα γιγάντιο πηδαλιουχούμενο αερόστατο καθώς και τον υπηρέτη του προέδρου, και για να τους αποδείξει το λάθος τους, τους οδηγεί σε έναν υποχρεωτικό εναέριο γύρο του κόσμου με το «Ελικόπτερό» του το Άλμπατρος. Αργότερα τον βρίσκουμε να έχει περισσότερο φιλόδοξα σχέδια και να δημιουργεί ένα πιο εντυπωσιακό μηχάνημα, τον Τρόμο που μπορεί να ταξιδέψει πάνω ή κάτω από την θάλασσα, στην ξηρά και στον αέρα.
    Πού είναι: «Ροβύρος ο Κατακτητής, (1886) και «Ο κυρίαρχος του κόσμου, (1904)».
  9. Ποιος είναι: Κάου-Τζερ
    Τι είναι: Ευρωπαίος αριστοκράτης που έχει εγκατασταθεί στη Γη του Πυρός αναζητώντας την αναρχική ουτοπία και που τα γεγονότα θα τον αναγκάσουν να επαναπροσδιορίσει κάποιες από τις ιδέες του.
    Πού είναι: «Οι ναυαγοί του Τζόναθαν, (1909)». (Καθώς το μυθιστόρημα εκδόθηκε μετά το θάνατο του Βερν (1905) υπό την επιμέλεια του γιου του Μισέλ Βερν, μεγάλο μέρος της προσωπικότητας του Καου-Τζερ διαμορφώθηκε από τον Μισέλ Βερν).
  10. Άλλος. Ο Βερν έχει γράψει ένα μεγάλο βιβλίων με μια μεγάλη πινακοθήκη χαρακτήρων. Σημαντικοί χαρακτήρες που δεν χώρεσαν εδώ λόγω του περιορισμού των 10 επιλογών είναι (κατά τη γνώμη μου και όχι περιοριστικά) οι: Καίσαρ Κασκαμπέλ, Έκτωρ Σερβαντάκ, κυρία Μπράνικαν, Κύρος Σμιθ, Δρ Σαρασίν, Γκοντφρεϊ Μόρκαν κ.α.
     
     
    Η σειρά των ονομάτων είναι βάσει του έτους πρώτης έκδοσης του πρώτου βιβλίου όπου εμφανίζονται.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τις 10 αυτές επιλογές ήμουν μεταξύ Φιλέα Φογκ και Μ. Στρογκόφ (ω ναι πιστέψτε το. Τον συμπάθησα τελικά τον κύριο!!!)

Ψήφισα Φογκ γιατί είναι το πρώτο όνομα από τους ήρωες του Βερν που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό καθώς και το πρώτο βιβλίο του που διάβασα.
 
Ωραιο θεμα και ωραια παρουσιαση. :)

ΜπραβοThor! :thumbup:

Φιλεας Φογκ απο μενα! :D

Ισως...ο πιο αναγνωρισιμος ηρωας του Ιουλιου Βερν

κατα την ταπεινη μου γνωμη. :)
 
Συμπτωματικά και εμένα το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Το δεύτερο οι 20.000 λεύγες.

Το τρίλιμά :p μου ήταν μεταξύ των Φογκ, Νέμο και Στρογκόφ (και ο Καου Τζερ λίγο αλλά τον απέρριψα γιατί διάβασα το βιβλίο πρόσφατα, και δεν είναι και εντελώς του Ιουλίου Βερν)

Τελικά νομίζω ότι ο Νέμο έχει περισσότερο βάθος και τελικά επέλεξα αυτόν.
 
Μιχαήλ Στρογκώφ! Θάρρος, καρτερία και πάνω από όλα το καθήκον...
 
Στρογκωφ.

Thor...καταπληκτικη δημοσκοπηση!
 
Mιχαηλ Στρογκωφ δαγκωτο!Η δυναμη της θελησης προσωποποιημενη.
 
Ασγκαρντιανε, δημιουργησες την καλυτερη ισως δημοσκοπηση που εχει ανεβει στο φορουμ :)

Ψηφισα Μιχαηλ Στρογκωφ για τους λογους που προειπαν οι συνφορουμητες μας - αλλα οντως ο περιορισμος των 10 επιλογων μας τα χαλαει. Εκεινος ο Ματιας Σαντορφ δεν προκειται να ψηφιστει ποτε :(

* Να προσθεσω οτι η "παρεα" της Λεσχης του Κανονιου πρωταγωνιστει στην απιστευτη φαση της δημοπρασιας της Αλασκα στο Ανω Κατω - και μονο για αυτο θα πρεπε να βγουν πρωτοι :D
 
Tα ευκολως εννουμενα παραλειπονται ....

Αλλωστε σε σχετικο παλιοτερο τοπικ αλλου φορουμ "Απο που βγηκε το Nick σας "

μεταξυ αλλων επιχειρηματων για την επιλογη μου ειχα συμπεσει και με τον Thor

Thor είπε:
Τελικά νομίζω ότι ο Νέμο έχει περισσότερο βάθος και τελικά επέλεξα αυτόν.


Βtw με καθε επιφυλαξη -μια κι εχω να διαβασω βιβλιο του τουλαχιστον εδω και 10 χρονια- να μοιραστω τhn εντυπωση που μου ειχε δημιουργηθει καποια στιγμη ,εχοντας διαβασει τουλαχιστον 20+ βιβλια του ,οτι αρκετοι ηρωες του πολυαγαπημενου και πολυδιαβασμενου (παλιοτερα) Ι.Βερν ειναι καπως 2D και προβλεψιμα αναπτυσσομενοι και ορισμενες φορες εχεις την αισθηση οτι ειναι αποτελεσμα μιας συνταγης/pattern και οτι μαλλον δεν ενδιαφερεται να επενδυσει ιδιαιτερα και να ασχοληθει με την αναπτυξη τους και κυριως κατασκευαζονται, ωστε να εξυπηρετησουν την αναπτυξη της ιδιας την περιπετειας αυτης καθαυτης .
 
Τον πλοίαρχο Νέμο ψηφίζω, με το σκεπτικό ότι αν είχα την δυνατότητα να ζήσω για λίγες στιγμές κάποια περιπέτεια των συγκεκριμένων ηρώων, θα ήθελα να είναι παρόμοια με αυτές του πλοιάρχου.

Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω με την παρατήρηση του ...Νέμο :D , χωρίς να έχω διαβάσει τόσα βιβλία του συγκεκριμένου, ότι γενικά ο Βερν δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα στις προσωπικότητες, παρά τον ενδιαφέρει η πλοκή...
 
ψήφισα "άλλος" έχοντας στο μυαλό μου οποιονδήποτε από τους χαρακτήρες της "παράξενης διαθήκης" (η διαθήκη ενός εκκεντρικού), που ήταν το αγαπημένο μου...
 
Wally είπε:
Thor...καταπληκτικη δημοσκοπηση!
Όχι μόνο καταπληκτική δημοσκόπηση, αλλά και ... καταπληκτικό το "εισαγωγικό κείμενο" του τόπικ !!! Όλος ο Ιούλιος Βερν σε ... ένα ποστ !!!

όσο για το το ψήφισα ... Ροβύρος !!! Διότι διαβάσαμε το βιβλίο του ως παιδάκια και ... νομίσαμε ότι πετάμε κι εμείς μαζί του !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O.... Βενέδικτος! :D
 
Ανάμεσα στον Ρώσο ταχυδρόμο και στον Ινδό πλοίαρχο, τελικά ψήφισα Νέμο.

Γιατί οι ήρωες που έχουν και την σκοτεινή πλευρά τους είναι οι πιο ενδιαφέροντες.

Διαβάζοντας για πρώτη φορά την σκηνή όπου βουλιάζει το αγγλικό πλοίο κι ο Γάλλος καθηγητής παρακολουθεί από τον "Ναυτίλο" τους ναύτες του να πνίγονται καθώς βυθίζονται στο βάθος του ωκεανού, είχα ανατριχιάσει.
 
Δύσκολο poll έβαλες, ω, Σκανδιναβέ Θεέ!.... :)

Μεταξύ Πλοιάρχου Νέμο, Φιλέα Φογκ, Μιχαήλ Στρογκώφ και Ροβύρου, επιλέγω δύσκολα μεν, συνειδητά δε, το Μιχαήλ Στρογκώφ, κι ας έχει μόνο μερικά χρόνια που το διάβασα!....

Γιατί? Είναι απλό!

Έχει όλες τις αρετές που θα πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι - είναι κάποιος που θα ήθελα να του μοιάσω! ;)
 
ο Αξελ, ο ζεν-πρεμιε της περιπέτειας φυσικά στο κέντρο της γης, ο ανηψιος του τρελού επιστήμονα :) που θα τον παρασύρει σε αυτό το ανευ όρων ταξίδι, αλλά where is he;

το είχαμε ξαναγράψει κάπου με την ρετροφαν :) για τον αγαπημένο μας από Βερν και είχε απαντήσει νεμο και εγω αξελ..α, ρερετροφαν ειμαστε σταθερές, όλα και όλα!

αχα, μπήκε ο θειος και δεν μπήκε ο ωραιος ανηψιός :D ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nemo είπε:
Βtw με καθε επιφυλαξη -μια κι εχω να διαβασω βιβλιο του τουλαχιστον εδω και 10 χρονια- να μοιραστω τhn εντυπωση που μου ειχε δημιουργηθει καποια στιγμη ,εχοντας διαβασει τουλαχιστον 20+ βιβλια του ,οτι αρκετοι ηρωες του πολυαγαπημενου και πολυδιαβασμενου (παλιοτερα) Ι.Βερν ειναι καπως 2D και προβλεψιμα αναπτυσσομενοι και ορισμενες φορες εχεις την αισθηση οτι ειναι αποτελεσμα μιας συνταγης/pattern και οτι μαλλον δεν ενδιαφερεται να επενδυσει ιδιαιτερα και να ασχοληθει με την αναπτυξη τους και κυριως κατασκευαζονται, ωστε να εξυπηρετησουν την αναπτυξη της ιδιας την περιπετειας αυτης καθαυτης .
Έχεις δίκιο οι χαρακτήρες του Βερν είναι κατά κανόνα εντελώς επίπεδοι και προβλέψιμοι. Ακόμα και οι κακοί ή οι προδότες όταν αποκαλύπτονται δεν προκαλούν καμία έκπληξη στον αναγνώστη γιατί πάντα η περιγραφή τους σε προϊδεάζει για το ότι θα προκύψουν κακοί. Για τις γυναίκες δε των ιστοριών του τι να πεις είναι εντελώς άχρωμες.Αλλά παρά τις αναμφισβήτητες αδυναμίες του έργου του η ικανότητα του να στήνει εντυπωσιακές περιπέτειες τον κάνει να είναι τόσο δημοφιλής ακόμα και σήμερα.

DINO είπε:
Ο ποιος (Μήπως είναι ο αφηρημένος εντομολόγος από τον 15ετή πλοίαρχο; ή ο πάπας; )

αριαδνη είπε:
ο Αξελ, ο ζεν-πρεμιε της περιπέτειας φυσικά στο κέντρο της γης, ο ανηψιος του τρελού επιστήμονα :) που θα τον παρασύρει σε αυτό το ανευ όρων ταξίδι, αλλά where is he;το είχαμε ξαναγράψει κάπου με την ρετροφαν :) για τον αγαπημένο μας από Βερν και είχε απαντήσει νεμο και εγω αξελ..α, ρερετροφαν ειμαστε σταθερές, όλα και όλα!

αχα, μπήκε ο θειος και δεν μπήκε ο ωραιος ανηψιός :D ;
Μπήκε ο άσχημος θείος γιατί κατά τη γνώμη μου ο όμορφος ανιψιός απλά ακολουθεί το θείο. Αν ήταν στο χέρι του δεν θα έφευγε ποτέ από το Αμβούργο. Επειδή η γνώμη μου δεν είναι κατ' ανάγκη σωστή υπάρχει και η επιλογή "Άλλος"

Και η αυτοκριτική: Ίσως να μην ήταν η καλύτερη επιλογή αυτή των Χάτερας και Κάου Τζερ καθώς υπάρχουν άλλοι πιο χαρακτηριστικοί και δημοφιλείς ήρωες στο έργο του Βερν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thor είπε:
Ο ποιος (Μήπως είναι ο αφηρημένος εντομολόγος από τον 15ετή πλοίαρχο; ή ο πάπας; )
Yep! Ο εντομολόγος από "τα παιδιά του πλοιαρχου Γκραντ" :thumbup:
 
Κοίτα να δεις τώρα τι έχει γίνει.

Ήμουν 1000% σίγουρος οτι ο Βενέδικτος εμφανίζεται στα "παιδιά του Πλοιάρχου Γκραντ", γιατί δε θυμάμαι να είχα σε βιβλίο τον 15ετη Πλοίαρχο.

Και όντως, δε τον έχω... :xm:

Τεσπα... Φυσικά μιλάμε για αναμνήσεις τουλάχιστον 30ετίας...
 
Πίσω
Μπλουζα