Διαγωνισμοί ΑTARI στο Μίκυ Μάους

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.716
Αντιδράσεις
1.760
Διαγωνισμος ATARI στο Μικυ Μαους. :)

attachment.php


attachment.php
 
Η εδώ αντιπροσωπεία της Atari, προσέφερε αρκετές φορές δώρα και διοργάνωνε διαγωνισμούς, μέσω των εντύπων!

.

.

.

Άραγε προλαβαίνω να δηλώσω συμμετοχή; :D
 
τόσο πια χιούμορ στο αγαπημένο μας παιδικό περιοδικό;

Ήθελαν να κάνουν τα παιδάκια της εποχής να σκάσουν στα γέλια με τις γραφικές και ηχητικές ικανότητες του παταριού :p

(Πέραν πλάκας φανταστείτε πόσο μεγάλο δώρο ήταν για την εποχή ένας υπολογιστής...πολλά παιδάκια θα ονειρεύτηκαν να το κερδίσουν...από την άλλη βέβαια στην ατάρι δώριζαν το παλαιό στοκ από αταρι 65xe που τους είχε μείνει εν έτη 1991. Το ονόμαζαν και "κονσόλα" για να το μπερδέψουν με τις κονσόλες της εποχής! Λίγο unfair δεν βρίσκετε; )
 
Απο οτι καταλαβα, μιλαμε για δυο διαφορετικους διαγωνισμους.

στην πρωτη εικονα το δωρο ειναν ενας 520ΣΤΕ και στην δευτερη εικονα τα δωρα ειναι τεσσερις 65ΧΕ.

Για το τελος του 1991, το ΣΤΕ ειναι μια καλη αγορα, οχι τεχνολογικα κορυφαια, καπως ξεπερασμενη ισως, αλλα ακομα μεσα στα πραγματα.

Ομως το 65ΧΕ το 1991 δεν νομιζω να αποτελουσε πρωταρχικα αγορα για καποιον.
 
Το 1991 το ste ήταν το τελευταίο μοντέλο της ατάρι Μιχάλη! Μια χαρά δώρο ήταν τότε!

Τα άλλα όμως τα έδιναν για να τους αδειάσει η αποθήκη...

Μπορεί τότε στα παιδικά-εφηβικά μας μάτια να φάνταζε ωραίο δώρο όμως στην πράξη ήταν ξεσκαρτάρισμα!
 
Ξεσκαρτάρισμα ήταν, αλλά αν σκεφτείς οτι η καταχώρηση έλεγε το 65ΧΕ κονσόλα και τελικά οι τυχεροί έπαιρναν υπολογιστή, μάλλον κερδισμένοι ήταν...
 
Ναι αυτο ηταν σιγουρα θετικο. Καποιο παιδι θα ηθελε σιγουρα μια κονσολα, μπορει το 65ΧΕ να μην ηταν megadrive ή ΣΝΕΣ στα παιχνιδια, αλλα οταν καποιος το εχει στην κατοχη του, σιγουρα θα ασχοληθει και με κατι περισσοτερο περα απο το gaming.
 
To 1991 εαν κερδιζα εναν 65XE δεν θα με χαλαγε καθολου....
 
Καλα και ενα joystick να κερδιζε καποιος, παλι δεν τον χαλαγε καθολου.

Αλλα δεν εννοω αυτο, εννοω οτι το 65ΧΕ δεν μπορει να ηταν ενας υπολογιστης που πολλοι θα ηθελαν να αγοραζαν το 1991.

Οκ, το ΣΤΕ μπορει να ηταν αποθημενο καποιου που ηθελε να παρει αταρι-δεν ηταν και εκτος τεχνολογιας, αλλα εκεινη την εποχη σαν καινουργια μηχανηματα ολοι γλυκοκοιταζαν τις Αμιγκες, και καποιο δηθεν σοβαροι μονο τα πισι. Δεν νομιζω να υπηρχε καποιος στο τελος του 1991-αρχες 1992 να λεει "το ονειρο μου ειναι να παρω 65ΧΕ".
 
Υπήρχαν ακόμα πολλοί που ήθελαν υπολογιστή αλλά δεν μπορούσαν να έχουν αλλά και πολλοί που δεν είχαν ιδέα για τον χώρο!

Πολλοί λοιπόν τότε δεν ήξεραν πόσο πίσω ήταν τεχνολογικά ο 8μπιτός ατάρι εν έτη 1991!
 
Ακομα και ετσι να ειναι, γιατι καποιος να μην επερνε τοτε εναν 6128 που ειναι μακραν το καλυτερο 8μπιτο?

εαν ηταν ασχετος, μπορει να του πασαραν κανα 65ΧΕ, αλλα εαν ηξερε δεν νομιζω να διαλεγε ουτε καν τον C64 με τα καλυτερα γραφικα, αλλα το απαραδεκτο φλοπυ/κασετοφωνο.
 
mike είπε:
Ακομα και ετσι να ειναι, γιατι καποιος να μην επερνε τοτε εναν 6128 που ειναι μακραν το καλυτερο 8μπιτο?
Πέραν του ότι είχε αριθμητικό πληκτρολόγιο, σε ποιο άλλο σημείο υπερτερούσε ο 6128? Γιατί σε γραφικά, ήχο ακόμη και ταχύτητα ήταν πίσω από τον ΧΕ.
 
Μιχάλη σου εχω ξαναπεί ότι παρόλο που ο αγαπημένος μου 8μπιτος ήταν ο 6128 καθώς και ότι γουστάρω τα σπέκτρουμ επειδή με αυτά ξεκίνησα, ο καλύτερος 8μπιτος -εξαιρώ sam coupe και άγνωστα μηχανήματα που δεν έπιασαν στην Ελλάδα- ήταν ο c64 παρά την υστερηση του σε basic και drive-tape loading times!

Αν το είχα καταλάβει τότε ίσως να έπαιρνα εξαρχής τέτοιον αλλά που λεφτά!
 
mike είπε:
Ακομα και ετσι να ειναι, γιατι καποιος να μην επερνε τοτε εναν 6128 που ειναι μακραν το καλυτερο 8μπιτο? εαν ηταν ασχετος, μπορει να του πασαραν κανα 65ΧΕ, αλλα εαν ηξερε δεν νομιζω να διαλεγε ουτε καν τον C64 με τα καλυτερα γραφικα, αλλα το απαραδεκτο φλοπυ/κασετοφωνο.
Πως λέει η Βανδή; "Ανάβεις φωτιές, ανάβεις κι όλα τα καις!" :D
 
Φίλε Μike, ξέχνα ό,τι ήξερες: Tα οκτάμπιτα atari είναι ως γνωστόν τα κορυφαία 8-bit μηχανήματα. Aλλωστε, oτιδήποτε δεν φέρει την ονομασία "Αtari" είναι σαφώς υποδεέστερο απο τον ανταγωνισμό, και κατά συνέπεια ανάξιο λόγου. :)

(Ολα αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν εδώ, αλλά σε ένα παράλληλο σύμπαν. Στο ίδιο σύμπαν όπου συν τοις άλλοις ο ST υπήρξε το νούμερο 1 home micro σε hardware δυνατότητες & πωλήσεις στην κατηγορία των 16-bit. :D :D :D )

Για να φύγω όμως απο το μοτίβο του "ποιός οκτάμπιτος είναι ο καλύτερος" (το οποίο είναι ένα thread απο μόνο του ;) ) και να επανέλθω στο θέμα, θα συμφωνήσω με τον Mike στο ότι απο την στιγμή που κερδίζουμε κάτι -οτιδήποτε- στο τσάμπα (σε διαγωνισμό δηλ.), σίγουρα δεν μας χαλάει.

Bέβαια όταν μιλάμε πλέον για *αγορά* ενός XE εν έτει 1991, σίγουρα δεν αποτελεί καλή κίνηση για κάποιον που θα ήθελε "καινούριο" μηχάνημα στο οποίο θα κυκλοφορεί "φρέσκο" software - εκτός βέβαια αν μιλάμε για κάποιον άσχετο σε θέματα αγοράς, όπως υποστήριξε και ο Σπύρος.

Εν ολιγοις, αυτό που έγραψε ο Dino είναι σωστό: Εχουμε να κάνουμε με "σπρώξιμο" παλιού στοκ - μέσω διαγωνισμού.

Θυμήθηκα μάλιστα και έναν άλλο διαγωνισμό σε κάποια εφημερίδα (γύρω στο '96 νομίζω), όπου μοίραζαν Atari Jaguar ως έπαθλα. (εκείνον τον καιρό βέβαια δεν είχαν την οποιαδήποτε "συλλεκτική" αξία έχουν σήμερα τέτοιες παλιές κονσόλες, οπότε και πάλι ήταν περίπτωση όπου προσπαθούσαν να "διώξουν" περισσευούμενο στοκ).

Οπως υποστήριξε ο Dino, θα ήταν ωραία αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να δηλώσουμε συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς, μήπως και κερδίζαμε επιπλέον ρετρο-μασίνια για την συλλογή μας !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO είπε:
Πως λέει η Βανδή; "Ανάβεις φωτιές, ανάβεις κι όλα τα καις!" :D
Και ενα αλλο λεει ...."Απαπαπαπαπα...δεν ξανακανω τετοια πραγματα" :D

Κοιτα ζημια που εκανε μια αφισα.... :eek:
 
Αυτο που λεει ο billy για τα atari jaguar ειναι αληθεια, καποια χρονια μεταξυ 1995-1999 η εφημεριδα "ελευθερος τυπος" νομιζω εδινε atari jaguar χωρις διαγωνισμο, μονο με κουπονια! Τοτε μεχρι και σπιτια εδιναν με κουπονια! Μετα βγηκαν τα CD, και τωρα δινουν DVD και CD, να δω ποτε θα δωσουν επιδομα ΔΕΗ.

Λοιπον τωρα μην αρχισουμε εαν ο spectrum ειναι καλυτερος απο τον commodore που ειναι καλυτερος απο τον 6128 που ειναι καλυτερος απο το αταρι ΧΕ κτλ.

Ο 6128 ειχε ενσωματωμενο φλοπυ, ηταν αξιοπιστο και γρηγορο, αυτη ηταν η διαφορα με τα αλλα 8μπιτα. Σε επιμερους τομεις, ο commodore ειχε πλεονεκτηματα (ηχο, γραφικα), ο spectrum το περισσοτερο software, o atari XE ηταν απλα ενας καλος 8μπιτος, για να μην μιλησω για τα εξαιρετικα MSX, ενα τετοιο ειχα και εγω, αλλα που να βρεις φιλους σου να ανταλλαξεις software?

Σε καθε περιπτωση αυτο που μετραει ειναι η συμβατοτητα με αλλους γνωστους/φιλους για ανταλλαγη software και εκει ο 6128 ηταν ο πιο διαδεδομενος.
 
Δηλαδη παλι θα εχουμε amiga VS atari, amstrad VS commodore VS spectrum VS atari, megadrive VS SNES, xbox VS playstation και παει λεγοντας.

Ας πιστευει ο καθενας οτι θελει, μπορει σε καποιο αλλο σημειο του πλανητη να υπηρχαν περισσοτεροι atariXE χρηστες απο οτι 6128 χρηστες και να ανταλλαζαν μεταξυ τους software, κοροιδευοντας τους amstrad χρηστες. Στην Ελλαδα και στην Αθηνα που ζω εγω, στα τελη της δεκαετιας του '80-αρχες '90 οι 6128 ηταν οι περισσοτεροι και αυτο επικρατουσε. Μετα επικρατησε η αμιγκα στα '90, μετα κοντα στο 2000 το ps1. Οτιδηποτε αλλο ηταν απλα μια εξαιρεση που εμενε στην ακρη και οσοι το ειχαν απλα ηταν καποιοι "μοναχικοι ξενοι" που δεν ειχαν καποιον να μιλησουν για το μηχανημα τους. Ασχετα ποσο καλο ηταν τελικα το μηχανημα τους, και πιστεψτε με ξερω πως ειναι να εχεις ενα εξαιρετικο 8μπιτο οπως το MSX και να ψαχνεις software στην αλλη ακρης της Αθηνας.
 
billy είπε:
Φίλε Μike, ξέχνα ό,τι ήξερες: Tα οκτάμπιτα atari είναι ως γνωστόν τα κορυφαία 8-bit μηχανήματα. Aλλωστε, oτιδήποτε δεν φέρει την ονομασία "Αtari" είναι σαφώς υποδεέστερο απο τον ανταγωνισμό, και κατά συνέπεια ανάξιο λόγου. :) (Ολα αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν εδώ, αλλά σε ένα παράλληλο σύμπαν. Στο ίδιο σύμπαν όπου συν τοις άλλοις ο ST υπήρξε το νούμερο 1 home micro σε hardware δυνατότητες & πωλήσεις στην κατηγορία των 16-bit. :D :D :D )
Φίλτατε billy, τα παραπάνω τα εκλαμβάνω ως "πείραγμα" (με βάση τα emoticons αλλά και την επικοινωνία που έχουμε), αφού οι δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς στο retromaniax, από μη Atari χρήστες, είναι σαφώς περισσότερο αλαζονικές όσον αφορά το μηχάνημά τους, από τα παραπάνω που έγραψες και τα οποία κανείς μας δεν έχει υποστηρίξει. :)

Εν ολιγοις, αυτό που έγραψε ο Dino είναι σωστό: Εχουμε να κάνουμε με "σπρώξιμο" παλιού στοκ - μέσω διαγωνισμού.
Ο Σπύρος το είπε πρώτα... :)

Θυμήθηκα μάλιστα και έναν άλλο διαγωνισμό σε κάποια εφημερίδα (γύρω στο '96 νομίζω), όπου μοίραζαν Atari Jaguar ως έπαθλα. (εκείνον τον καιρό βέβαια δεν είχαν την οποιαδήποτε "συλλεκτική" αξία έχουν σήμερα τέτοιες παλιές κονσόλες, οπότε και πάλι ήταν περίπτωση όπου προσπαθούσαν να "διώξουν" περισσευούμενο στοκ).
Πράγματι! Βρε τι θυμήθηκες! :thumbup:
 
Πίσω
Μπλουζα