Διαφημιστικά ξένων κινηματογραφικών ταινιών

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.347
Αντιδράσεις
49.375
87.jpg
Προβολή συνημμένου 102032

86.jpg
Προβολή συνημμένου 102033

85.jpg
Προβολή συνημμένου 102034

84.jpg
Προβολή συνημμένου 102035

83.jpg
Προβολή συνημμένου 102036

82.jpg
Προβολή συνημμένου 102037

81.jpg
Προβολή συνημμένου 102038

80.jpg
Προβολή συνημμένου 102039

79.jpg
Προβολή συνημμένου 102040
 
Ωραιες οι αφισες, αλλα αυτη η μανια να αλλαζουν τον τιτλο της καθε ταινιας, ειχε ξεπερασει τα ορια του αστειου.

Τις περισσοτερες φορες, οι ελληνικοι τιτλοι ηταν παντελως ασχετοι με τους αυθεντικους.
 
Πολυ ωραιες Τονυ!!!

bambinella 100 είπε:
Ωραιες οι αφισες, αλλα αυτη η μανια να αλλαζουν τον τιτλο της καθε ταινιας, ειχε ξεπερασει τα ορια του αστειου.
Πραγματικα. Στην δευτερη διαβασα "Γιουλα θα πεθανεις" πριν καταλαβω οτι λεει Γιουμα. :D
 
Καλά όλα τ' άλλα με τις αλλαγές τίτλων, αλλά πώς σκέφτηκαν να βαφτίσουν το "Producers" με τον τίτλο του μιούζικαλ-απάτη του οποίου ήταν παραγωγοί? (Springtime for Hitler) Αναρωτιέμαι αν νόμιζαν ότι θα φέρουν κόσμο που νόμιζε ότι θα δει πολεμική ταινία?

Παρατηρώ ότι είχαν και κάποια ορθογραφικά λάθη (της εποχής) αυτά τα διαφημιστικά, ας πούμε "ηρωϊσμούς", "Ανάσσα" (ο καλλιτέχνης του συγκεκριμένου διαφημιστικού είχε μανία με τα διπλά, αφού γράφει Πάλλανς για τον Palance). Χρήσιμο για να μη νομίζω ότι μόνο σήμερα γράφονται και λέγονται κοτσάνες.
 
Γενικα υπηρχε μεγαλη μανια με τα διπλα συμφωνα τοτε, ιδιως σε σπανια κυρια ονοματα. Ενα προχειρο παραδειγμα: Υπολοχαγος Νατασσα.

Απο που κι ως που με δυο σιγμα ενα ονομα που βγαινει απο το "Αναστασια" και κατ' επεκτασιν απο το "Ανασταση";
 
Νατάσσα κάπως το καταλαβαίνω (παρόλο που πράγματι δεν δικαιολογείται πώς βγαίνει από το Αναστασία). Ξένο όνομα ήταν, κάπως πάει κι έρχεται. Αλλά το "ανάσα" είναι κοινή ελληνική λέξη και ποτέ δεν γραφόταν με σσ, οπότε είναι ξεκάθαρο λάθος.

Πάντως είναι ξεκαρδιστικός ο αχταρμάς ταινιών που διαφήμιζαν μαζί τα γραφεία εισαγωγής. Η "Σπέντζος Φιλμ" κάτω από τις "Ερωτικές Εμπειρίες στα γραφεία" και τις "Ερωτικές περιπέτειες μιας φοιτήτριας" βάζει το "Θωρηκτό Ποτέμκιν" που δεν θα έλεγα ακριβώς ότι απευθυνόταν στο ίδιο κοινό. Και λέει ότι απέσπασε όλα τα βραβεία όλου του κόσμου. Εντάξει ρε παιδιά, συγκλονιστική ταινία, αλλά κάνετε και λίγο κράτει... όλο και κάποιο βραβείο θα της ξέφυγε.

Γενικά αυτά που γράφουν μερικές φορές σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν οι διαφημιστές είχαν δει την ταινία. Άκου "ρεαλιστική" η "Σιωπή" του Μπέργκμαν! Αν και αυτό ίσως είναι κωδικός για "τολμηρή". Διότι είχε κάνει πάταγο στην εποχή της όχι λόγω θέματος ή λόγω σκηνοθεσίας αλλά λόγω ερωτικών σκηνών (γι' αυτό και ο Παράβας σε μια ταινία λέει σε ένα ζευγαράκι "Πάτε να σιωπήσετε?" και μετά έχει μια λεπτομερή εξήγηση για να καταλάβουμε το πανάθλιο "αστείο"). Την είδα αρκετά χρόνια αργότερα, σ' ένα αφιέρωμα στον Μπέργκμαν θερινού κινηματογράφου, και αναρωτιόμουνα γιατί είχε σκανδαλίσει τόσο πολύ τους πουριτανούς έλληνες. Ίσως όμως να ήταν πετσοκομμένη.

Όσο για τη "Νανά", νομίζω την είχα δει, αλλά δεν τη θυμάμαι καθόλου. Όπως όμως είναι φανερό από τις φωτό, καμία σχέση δεν είχε με τη Νανά του Ζολά εκτός από τον τίτλο
 
Υλικό γεμάτο από νοσταλγία, αθωότητα και... μαργαριτάρια, συντακτικά και ορθογραφικά. Όλα τα λεφτά στη διαφήμιση της ταινίας ''Προσωπικός λογαριασμός'' η φράση ''Με 2 ηφαίστεια ωμορφιάς -Σάρλοτ Ράμπλινγκ- και δυναμισμού -Φρανκ Γουλφ''. Επίσης, πρέπει να γράφονταν υπερβολές -για να μην πω χοντρά ψέματα- σε σχέση με τα εισιτήρια που υποτίθεται πραγματοποιούσε μια ταινία.
 
Συγκλονιστικό, τρομερό, απίστευτο, θρύλος, υπερδημιουργία...μήπως τα παραέλεγαν λιγάκι... :D
 
Που τα βρισκεις ανθρωπε μου; Αυτα ειναι δικα σου; Τα σκαναρεις/φωτογραφιζεις; Τι μεγεθος εχουν; Θα μας τρελανεις; :animeek:
 
pardalotzatziki είπε:
Που τα βρισκεις ανθρωπε μου; Αυτα ειναι δικα σου; Τα σκαναρεις/φωτογραφιζεις; Τι μεγεθος εχουν; Θα μας τρελανεις; :animeek:
Δικά μου είναι φυσικά από έντυπα της εποχής , το σκάνερ έχει πάρει φωτιά αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο...
 
tonytony είπε:
Δικά μου είναι φυσικά από έντυπα της εποχής , το σκάνερ έχει πάρει φωτιά αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο...
Το δικο μου να δεις. Τελευταια εκανα 190 σκαναρισματα απο ιστοριες του Τρουενο! Τρομαξα και μονο που το ειδα.

Αρα ειναι διαφημιστικα σε μεγεθος Α4; Που μαλλον τα μοιραζανε;;
 
tonytony είπε:
Δικά μου είναι φυσικά από έντυπα της εποχής , το σκάνερ έχει πάρει φωτιά αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο...
Αν αξίζει λέει! Έχουν φοβερή πλάκα. Και τότε τα διασκέδαζα (αυτά των οποίων είμαι σύγχρονος, δηλαδή) αλλά τώρα που ξέρουμε την πορεία που έχουν διαγράψει οι ταινίες, και έχω δει κάποιες από αυτές, είναι ακόμη πιο αστείες (Αστυνομικό το Blow up του Αντονιόνι?!)
 
Απιστευτα, ολα ενα κι ενα!

Καπου-καπου μου λεει ο πατερας μου για την προβολη της ταινιας απο το Woodstock(υπο το βλεμμα αστυνομικων).

Λες να βρεθει και αυτο;
 
Πίσω
Μπλουζα