Διαφορετικές εκδόσεις GameCube

Diddy Kong

Retro Member
Joined
5 Ιαν 2010
Μηνύματα
161
Αντιδράσεις
14
Θεώρησα χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα post που θα συγκεντρώνει πληροφορίες για όλες τις διαφορετικές εκδόσεις GameCube που έχουν κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Επικεντρώθηκα μόνο σε εκδόσεις που έχουν κάποιες εξωτερικές διαφορές στο hardware και όχι τόσο στα διάφορα bundles με παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς. Επίσης δεν αναφέρω εκδόσεις που δόθηκαν σε διαγωνισμούς, όπως οι εκδόσεις MTV και Heineken, ίσως να τις αναφέρω σε κάποιο άλλο post. Επίσης δεν αναφέρω ιδιαίτερα development hardware, το θέμα το έχει ήδη καλύψει ο pitsunami.

Φυσικά δεκτές οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή προσθήκες. Έχουμε λοιπόν:

GameCube Indigo

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Σεπτεμβρίου 2001 (Ιαπωνία), 14 Νοεμβρίου 2001 (ΗΠΑ), 3 Μαΐου 2002 (Ευρώπη), 14 Μαΐου 2002 (Αυστραλία).

Το γνωστό μωβ χρώμα, με το οποίο κυκλοφόρησε ως default η κονσόλα. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 29 Απριλίου γιατί η 3η Μαΐου το 2002 ήταν Μ. Παρασκευή.

Προβολή συνημμένου 80517

GameCube Jet Black

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Σεπτεμβρίου 2001 (Ιαπωνία), 14 Νοεμβρίου 2001 (ΗΠΑ), 3 Μαΐου 2002 (Ευρώπη), 14 Μαΐου 2002 (Αυστραλία).

Η μαύρη έκδοση της κονσόλας που κυκλοφόρησε παράλληλα με την μωβ από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, για όσους δεν ήθελαν την μωβ έκδοση.

Προβολή συνημμένου 80518

GameCube Spice Orange
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Σεπτεμβρίου 2001 (Ιαπωνία), 3 Μαΐου 2002 (Ηνωμένο Βασίλειο).

Η πορτοκαλί έκδοση που κυκλοφόρησε από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας αλλά μόνο στην Ιαπωνία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο κυκλοφόρησαν 2.000 πορτοκάλι GameCube σε όσους είχαν προπαραγγείλει την κονσόλα. Ωστόσο πορτοκαλί χειριστήρια κυκλοφόρησαν αργότερα επίσημα στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α.

Προβολή συνημμένου 80519

GameCube Platinum
Ασημί έκδοση που κυκλοφόρησε σε όλες τις αγορές και είναι αρκετά διαδεδομένη. Έχει κυκλοφορήσει αρκετά στην Ευρώπη σε πακέτο μαζί με παιχνίδια, όπως το Zelda Wind Waker και Super Mario Sunshine.

Προβολή συνημμένου 80520

GameCube Starlight Gold
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Καλοκαίρι 2004 (Ιαπωνία).

Χρυσή έκδοση που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2004 αποκλειστικά Toys R Us της Ιαπωνίας, όπως και το χρυσό Ν64 πριν από αυτό. Στις online δημοπρασίες συχνά πωλείται ως ασημί έκδοση, καθώς έχει πολύ μικρή διαφορά στο χρώμα.

Προβολή συνημμένου 80521

GameCube Pearl White
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Καλοκαίρι 2004 (Ευρώπη).

Λευκή έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Ευρώπη, τόσο η κονσόλα μεμονωμένα ή πακέτο με το Mario Smash Football.

Προβολή συνημμένου 80522

GameCube Hanshin Tigers 2003
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2003 (Ιαπωνία).

Συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία σε 1.000 αντίτυπα για τη νίκη της αντίστοιχης ομάδας του Ιαπωνικού πρωταθλήματος baseball. Η κονσόλα είναι λευκή με μαύρες ρίγες και στο καπάκι του disc player έχει το σήμα των Hanshin Tigers.

Το πακέτο περιλάμβανε ένα μαύρο χειριστήριο με το έμβλημα των Hanshin Tigers, ένα συλλεκτικό μπλουζάκι των Hanshin Tigers, μία τσάντα μεταφοράς Hanshin Tigers και ένα μαύρο Gameboy Player.

Προβολή συνημμένου 80526

GameCube SD Gundam G Generation
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Μαρτίου 2004 (Ιαπωνία).

Συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία. Η κονσόλα είναι κόκκινη και στο καπάκι του disc player έχει το σήμα του Gundam G Generation.

Το πακέτο περιλάμβανε ένα κόκκινο χειριστήριο με το έμβλημα του SD Gundam G Generation, μία πλαστική φιγούρα του MS-06C Zaku 2, ένα bonus δισκάκι με και ένα κόκκινο Gameboy Player.

Προβολή συνημμένου 80525

GameCube Mint Green
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Αυγούστου 2003 (Ιαπωνία), 19 Νοεμβρίου 2004 (Ευρώπη).

Συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη. (αρχική τιμή 149 ?). Η κονσόλα είναι πράσινη και στο καπάκι του disc player έχει το σήμα του Tales of Symphonia.

Το πακέτο περιλάμβανε ένα πράσινο χειριστήριο και το παιχνίδι Tales of Symphonia, ενώ στην Ιαπωνία περιείχε επιπλέον ένα πράσινο Gameboy Player και μία Memory Card 59.

Προβολή συνημμένου 80524

GameCube Resident Evil 4
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Μαρτίου 2005 (Ευρώπη).

Συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Ευρώπη για 130 Ε. Η κονσόλα είναι ασημί με μαύρη βάση και στο καπάκι του disc player έχει το σήμα του Resident Evil 4.

To πακέτο περιλάμβανε το παιχνίδι Resident Evil 4, ένα ασημί χειριστήριο με το λογότυπο του παιχνιδιού, bonus disc με video από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και τη δημιουργία του Resident Evil 4 και ένα playable demo του Metroid Prime 2: Echoes.

Προβολή συνημμένου 80523

GameCube Final Fantasy Crystal White
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Μαρτίου 2005 (Ιαπωνία).

Συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία σε 150 αντίτυπα. Η κονσόλα είναι λευκή.

To πακέτο περιλάμβανε το παιχνίδι Final Fantasy Crystal Chronicles, ένα λευκό χειριστήριο και ένα λευκό Gameboy player.

Προβολή συνημμένου 80527




GameCube Metal Gear Solid

Συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία. Η κονσόλα είναι ασημί και στο καπάκι του disc player έχει το σήμα του Metal Gear Solid.

To πακέτο περιλάμβανε το παιχνίδι Metal Gear Solid Twin Snakes και ένα ασημί χειριστήριο.

Προβολή συνημμένου 80528
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
GameCube Metroid Prime

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Χριστούγεννα 2004 (Ιαπωνία, Η.Π.Α., Ευρώπη)

Συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε σε όλες τις αγορές τα Χριστούγεννα του 2004 και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή, περίπου 100 E. Η κονσόλα ;ήταν αρχικά μαύρη και στο καπάκι του disc player έχει το σήμα του Metroid Prime.

To πακέτο περιλάμβανε το παιχνίδι Metroid Prime, ένα μαύρο χειριστήριο, ένα bonus disc με της ιστορία της σειράς Metroid, video και demo του Metroid Prime 2: Echoes και art gallery.

metroid.jpg

GameCube Pokemon xD /emoticons/laugh@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Gale of Darkness
Συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε σε όλες τις αγορές. Η κονσόλα είναι ασημί και στο καπάκι του disc player έχει το Shadow Lugia

To πακέτο περιλάμβανε το παιχνίδι Pokemon xD /emoticons/laugh@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Gale of Darkness και ένα ασημί χειριστήριο.

gamecube-pokemon-dx.jpg

GameCube Panasonic Q
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου 2001 (Ιαπωνία).

Υβριδική έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία από την Panasonic και έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής κανονικών δίσκων DVD. Η κονσόλα είναι ασημί σας καθρέπτης και το χειριστήριο γκρι.

GameCube Panasonic Q.jpg

GameCube Debug NR Reader (πράσινο)
Αυτές η κονσόλες επέτρεπαν στους κατασκευαστές παιχνιδιών να κάνουν debug τις beta εκδόσεις των παιχνιδιών που ήταν υπό ανάπτυξη. H Nintendo πουλούσε αυτές τις κονσόλες αρκετά ακριβά και γιʼ αυτό πολλοί κατασκευαστές μετέτρεπαν τα κανονικά GameCube για να κάνουν τα beta tests τους.

Η κονσόλα εξωτερικά είναι ίδια με αυτές που κυκλοφόρησαν στο εμπόριο, με τη μόνη διαφορά ότι έχει έναν διακόπτη για να μετατρέπει την κονσόλα από Ιαπωνικό NTSC σε Αμερικάνικο NTSC. Το GameCube NR Reader δεν παίζει τα κανονικά παιχνίδια αλλά μόνο ειδικά NR δισκάκια.

nr_reader_800wm.jpg

GameCube Debug NPDP Reader (κόκκινο)
Η NPDP κονσόλα μοιάζει εξωτερικά με την κλασική του εμπορίου, ωστόσο το DVD player έχει αντικατασταθεί από θύρα για cartridge, το οποίο ήταν αρκετά ευπαθές. Γιʼ αυτό το λόγο η συγκεκριμένη debug κονσόλα δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής από τους κατασκευαστές.

GameCube debug red.jpg

GameCube Debug SN-TDEV (καφέ)
Η SN-TDEV κονσόλα μοιάζει εξωτερικά με την κλασική του εμπορίου, ωστόσο έχει τη διπλάσια μνήμη RAM και έχει θύρα USB 2 για απευθείας σύνδεση με PC. Το GameCube SN-TDEV διαβάζει μόνο NR δισκάκια.

GameCube brown.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Panasonic Q
To Panasonic Q ηταν μια συνεργασια της NINTENDO και της Panasonic και στην ουσια ηταν ενα Game Cube με καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα και το κυριοτερο απο αυτα ηταν οτι επαιζε κανονικα DVD κατι που δεν μπορουσε να κανει το Game Cube οπως και ξερουμε αλωστε.Μιλαμε για κατι το πολυ ομορφο που ο καθενας θα ηθελε να το εχει στην κατοχη του.Κυκλοφορησε το 2001 μονο στην ιαπωνια και σταματησε η κυκλοφορια του το 2003.Επισης υπαρχει και μια αλλη τροποποιημενη εκδοση του panasonic Q που του επιτρεπει να παιζει DVD απο ολες της Regions.

Προβολή συνημμένου 80533

Ωσο εγραφα το post δεν ειδα οτι εβαλες το Q φιλε οποτε ας σβηστει το post μου.Εξειρετικο θεμα παντως :thumbup:

μπιαχ:shtup:αηδια ειναι...(σαν καγκουρικο cdplayer αυ/του ειναι.)

τεσπα αν κ εχω το ασημι προτιμω το μοβ,μακραν το πιο ομορφο.

υγ.προσ αδμινσ. βαλτε κανα εμοτικον παραπανω,αυτο που εβαλα ηταν οτι πιο κοντινο βρηκα για να εκφρασει την αηδια.
 
Αυτο το Gamecube ητανε καλη κονσολα; Δεν πρεπει να τραβηξε πολυ...
 
Το post για το Panasonic Q μεταφερθηκε στο σχετικο θεμα εδω

Τα υπολοιπα μη σχετικα με το θεμα του εδω thread, διεγραφησαν.
 
Πίσω
Μπλουζα