Δωμάτιο με θέα - A Room with a View (1985)

dolly77

Retro Member
Joined
10 Απρ 2009
Μηνύματα
134
Αντιδράσεις
23
A room with a view (1985)

Σκηνοθεσία: Τζέημς Άιβορυ

Παίζουν: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μάγκι Σμιθ, Ντάνιελ Ντέι Λούις, Ντένομ Έλλιοτ

Διάρκεια: 101 λεπτά

Περίληψη: Στις αρχές του 20 αιώνα σε μια πανσιόν για Άγγλους στην Φλωρεντία, η νεαρή Λούσι που συνοδεύεται από την εξαδέλφη της Σαρλοτ, γνωρίζει τον Ρόμπερτ που βρίσκεται εκεί με τον πατέρα του. Κι ενώ φαίνεται να υπάρχει ένας ηλεκτρισμός μεταξύ τους, η Λούσι τον αποφεύγει, φοβούμενη τον κοινωνικό περίγυρο αλλά κυρίως την φορτική ξαδέρφη της, Σάρλοτ. Η αισθησιακή ατμόσφαιρα της ιταλικής εξοχής κάνει τους δύο νέους να ξεπεράσουν κάθε ενδοιασμό, και να φιληθούν. Η Σάρλοτ τους διακόπτει και οι δυο γυναίκες γυρίζουν κατευθείαν σπίτι. Το ειδύλλιο τους ξεχνιέται και η Λούσι δέχεται να παντρευτεί κάποιον που δεν αγαπά. Η αναπάντεχη όμως παρουσία του Ρόμπερτ που μετακομίζει εντελώς τυχαία σε γειτονικό σπίτι, φέρνει μια νέα τροπή στα πράγματαβ¦.

Το σενάριο είναι βασισμένο στη νουβέλα του E.M.Forster που κυκλοφόρησε το 1908. Πρώτη εμφάνιση της Helena Bonham-Carter, η οποία είναι και η ιδανική ενσάρκωση της ηρωίδας του Forster: με μια άγρια ομορφιά, ένα κορίτσι που αρχίζει να μεγαλώνει και λόγω του εγωισμού του δε θέλει να παραδεχτεί τα αισθήματά τουβ¦..

Τρομέρες εμφανίσεις από τον Daniel Day-Lewis στο ρόλο του επίδοξου μνηστήρα, της Maggie Smith στο ρόλο της εκνευριστικής Σάρλοτ, και της Judi Dench, στο ρόλο μιας απελευθερωμένης συγγραφέως.

[edit] dead picture [edit]


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία ταινία! Αποτυπώνει απόλυτα νομίζω τον τρόπο σκέψης των εύπορων Αγγλικών οικογενειών, ακόμα ίδιος είναι. :p

Για τους ψαγμένους: με ποιό τρόπο συνδέεται η ταινία με το συγκρότημα Dream Theater; ;)
 
Χεχεχε gapan. Στο τραγουδι Space-Dye Vest απο το album Awake περιεχονται λογια απο την ταινια :D (τι κερδιζω??)
 
Γρήγορη και ψαγμένη η Κάμπια!!! Εντυπωσιαστηκα! :cool:

Εξαιρετικά αφιερωμένο:

YouTube - Dream Theater - Space Dye Vest (With Lyrics) [edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο [edit]

(έχω καταστραφεί πολλές φορές μ'αυτό).

Ο επίμαχος διάλογος από την ταινία αρχίζει στο 2:07
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Howard's End Trailer

και αυτό είναι το ίδιου συγγραφέα αλλά και του ιδιού σκηνοθέτη με το δωμάτιο με θέα!! :sealed: και το βιβλίο είναι πολύ καλό, ωραία ταινία ντόλυ77, μπράβο που την σκέφτηκες !!! :)

όταν έρχεται ο έρωτας και συ δεν το βλέπεις και δεν τον παραδέχεσαι!! αυτο μου θυμίζει αυτη η ταινία, φοβερη η σκηνή στους αγρούς της Τοσκάνης της Λουσι με τον Τζωρτζ! Οι κοινωνικές συμβάσεις και οι αυταπάτες εμποδίζουν την νεαρή Λουσι να ομολογήσει τα αληθινά της αισθήματα και ζει μια συναισθηματική σύγχυση και μόνο όταν παιζει πιάνο ηρεμεί και καταλαβαίνει τι θέλει και πως νιώθει!! Η εμπειρια της στην Ιταλία διαψεύδει τις αρχές και τις ιδέες με τις οποιες έχει μεγαλώσει μεχρι τότε! Στη Φλωρεντια έρχεται αντιμετωπη με τον έρωτα, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Καταλαβαίνει οτι μια συμβατική ζωη δεν αρκεί πλέον να την κάνει ευτυχισμένη.

Ο σκηνοθέτης Τζειμς Αιβορι κέρδισε τρια βραβεία όσκαρ γι' αυτην την ταινία ανάμεσα και το οσκαρ καλύτερων κουστουμιών. Η ταινια αυτη επίσης άνοιξε μια νέα εποχη στις ταινίες του είδους αυτού.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα