Δώστε Τα Χέρια (1971)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.271
Αντιδράσεις
48.977
Δώστε τα χέρια (1971)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Δώστε_τα_χέρια

 


Πολεμική περιπέτεια παραγωγής ART FILMS 1971 , σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου , σενάριο Βασίλη Μανουσάκη και Αναστασίας Παπαγεωργίου και μουσική Γιώργου Κατσαρού. Πρωταγωνιστούν ο Χρήστος Πολίτης , η Βέρα Κρούσκα , ο Χρήστος Νέγκας , η Ελένη Θεοφίλου κ.α. Η ταινία έκοψε 200.238 εισιτήρια και ήρθε 21η στις 90 ταινίες της χρονιάς.



Υπόθεση : Αθήνα, περίοδος του Εμφυλίου, μεσάνυχτα. Μια ομάδα ενόπλων εισβάλλει στο σπίτι του Αποστόλου και τον υποχρεώνει να τηλεφωνήσει στον υπουργό αδελφό του και να του ζητήσει την απελευθέρωση του συντρόφου τους, κομμουνιστή, αγωνιστή Λουκάκου. Εκείνη την ώρα επιστρέφει στο σπίτι ο γιός του Αποστόλου, έφεδρος αξιωματικός Ανδρέας. Θα ακολουθήσει συμπλοκή στην οποία θα σκοτωθεί ο Αποστόλου και θα τραυματιστεί ένας από τους ενόπλους, ο Γιώργος Δουμάκης. Ο Γιώργος είναι φίλος της αδελφής του Ανδρέα, Φιλιώς που σκοτώθηκε στην Κατοχή.

 


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
απο τις λιγες ταινιες που καταπιανονται με το θεμα του εμφυλιου.και την προσπαθεια συμφιλιωσης.παντως μεχρι το 1980 που τελειωσα το δημοτικο,σαν μαθητες δεν ειχαμε ιδεα για αυτα τα χρονια.η ιστορια τελειωνε στις 12 οκτωβριου 1944.
 
Είναι άξιο λόγου, ότι αν και η ταινία γυρίστηκε σε "σκληρή δεξιά" περίοδο,

εντούτοις η όλη προσέγγισή της δεν είναι η "καταδίκη των κόκκινων" αλλά η "ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης".

Επίσης, πολύ καλή η μουσική υπόκρουση.

Αν θυμάμαι καλά, έχει και μια καρα-καλτ σκηνή, που ένας αξιωματικός πετάει μια χειροβομβίδα,

φωνάζοντας "Πάρε κουφέτα, Στάλιν" !
 
Καλή ταινία. Αλλά, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπροβληθεί. Τελευταία φορά την είχε δείξει ο Αντ1 το 1993, αν δεν κάνω λάθος. Τα κανάλια μπορούν να παίζουν δεκάδες προχειροταινίες για τον εμφύλιο, που γυρίστηκαν το '80 ( με σοσιαλιστική επιδότηση βεβαίως), αλλά για αυτήν εδώ έχει πέσει απαγόρευση. Είναι η "μη δημοκρατική" άποψη για την εποχή, που δεν πρέπει να ακούγεται...
 
Την άλλη Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα δοθεί σε DVD (για πρώτη φορά) από την εφημερίδα 'Δημοκρατία'.
 
Την πετυχα και αυτη μεταμεσονυχτια στο Ε το Σαββατο. Καλη ταινια. Η Κρουσκα κουκλαρα. Ωραια η μουσικη του Κατσαρου.
 
Η ταινία θα προβληθεί αύριο, Τετάρτη 28/2 στις 19.15 το απόγευμα στο κανάλι Blue Sky Tv κι σε επανάληψη την Πέμπτη 29/2 στις 12.30 το μεσημέρι. Όσοι είναι εκτός Αττικής, μπορούν να την δουν διαδικτυακά online/live από το site του καναλιού https://www.blueskytv.gr/live-tv/
 
Πίσω
Μπλουζα