[ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ] Από την Έλενα με χαμόγελο - Έλενα Ακρίτα (1981)

misha

RetroActive
Joined
24 Φεβ 2010
Μηνύματα
390
Αντιδράσεις
339
Ενα ενδιαφερον ευθημογραφημα της Ελενας Ακριτα γραμμενο τη δεκαετια του 80.Στο βιβλιο διακωμοδουνται τα ηθη στην Ελλαδα εκεινης της εποχης καθως και ορισμενα πασιγνωστα παραμυθια.Εχω σκαναρει ορισμενες ενδεικτικες σελιδες και σας τις παρουσιαζω.Τα γραπτα της εχουν πολυ χιουμορ και ουκ ολιγες φορες το γελιο βγαινει αυθορμητα.

Προβολή συνημμένου 103457Προβολή συνημμένου 103458Προβολή συνημμένου 103459
 
ωραίο εύρημα!

και ωραίο avatar (ο Ευλογητός από τη σειρά Λάμψη)
 
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Το βιβλιο αν σε ενδιαφερει πωλειται ακομα απο τα βιβλιοπωλεια.Εκανα αναζητηση στο google και βρηκα ενα βιβλιοπωλειο που το πουλα αλλα οχι online.Κανε μια αναζητηση και θα δεις.
 
Εμένα ήταν από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα... Το είχε αγοράσει η μαμά μου (φαν των ευθυμογραφημάτων της Ακρίτα) και μπορώ να πω ότι το είχα κυριολεκτικά σκίσει (από το πολύ διάβασμα είχε καταστραφεί εντελώς η φτηνή βιβλιοδεσία του)... Τι μου θυμίσατε τώρα... Αργότερα είχα διαβάσει και τα υπόλοιπα βιβλία που είχε εκδώσει η εν λόγω δημοσιογράφος κατά τη 10ετία του 80: "Ραντεβού με την Έλενα", "Η Έλενα στη χώρα των θαυμάτων", "η Διαθήκη της Έλενας" (όπου σατίριζε την Παλιά Διαθήκη)... Πάντως ενίοτε σ' αυτά τα βιβλία βρισκόντουσαν και κείμενα συγκινητικά. Στο "Από την Έλενα με Χαμόγελο", το πρώτο κείμενο "Για κάποια μοναχικά παιδιά" (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι πια τον ακριβή τίτλο) ήταν ένα κείμενο που περιέγραφε ακριβώς τους εφήβους των αρχών της 10ετίας του 80, όπως τους ξέρουμε μέσα από τις ταινίες και τα σίριαλ... Τίποτε άλλο δε σας λέω...
 
το εχω διαβασει και εγω ,νομιζω μια θεια μου το ειχε δανεισει στην μητερα μου και εκεινη "αμελησε " να τη το επιστρεψει

ηταν πραγματικα καλο και εβγαζε γελιο μετις καταστασεις του ελληνα που σατυριζε

απλα πιστευω οτι δεν ηταν τα κειμενα ολα του ιδου επιπεδου
 
Πίσω
Μπλουζα