Ειχε χαλάσει ο CPC σας;

Spartan_X

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
512
Αντιδράσεις
163
Εμένα μια φορά μόνο, στα περίπου 4 χρόνια που τον είχαμε ( απο το '86 μέχρι το '90 ). Και ο λόγος ήταν το... Target Renegade :p βασικά, τι είχε γίνει: η δισκέτα του παιχνιδιού φορούσε γάντζο και είχε παπαγάλο στο ώμο... και το σπάσιμο του κλειδώματος του παιχνιδιού ήταν πολύ περιέργο. Τη ώρα που ακουγόταν ένα συγκεκριμένο μακρόσυρτο "κκκκρρρρρ" απο το drive, μόλις σταματούσε ο ήχος, έπρεπε να τη βγάλεις και να τη γυρίσεις πλευρά! E, μια φορά αυτό δεν έγινε σωστά... :p - δεν ξέρω τι ακριβώς έπαθε το drive ( φαντάζομαι η κεφαλή ίσως θα έφαγε σούτ; ) αλλά σταμάτησε να δουλεύει.

Αποτέλεσμα ήταν να αγοράσω αυθεντικό το Target Renagade :cool:

Η επισκευή, απο ότι θυμάμαι, πήρε μερικές μέρες, και το service ήταν κάπου βόρεια Αθήνα... Δε θυμάμαι και πολλά σχετικά με αυτό, δυστηχώς....

Αυτά. Εσείς είχατε ιστορίες χαλασμένων cpc/χαλάσατε οι ίδιοι κάποιο τη εποχή εκείνη; :)
 
Εμένα είχε χαλάσει το drive επειδή έπαιζα με το discology:D. Στο κατάστημα που τον πήγα για επισκευή από όπου και τον είχα αγοράσει, μου είχαν πει ότι είχε απορρυθμιστεί το αζιμούθειο. Αυτο εγινε 5 μηνες μετα την αγορά, μιλαμε για μεσα 1988. Δεν τους είχα πει τί έκανα, και μέχρι να έρθει απο επισκευή, μου είχαν δώσει ενα spare για να....κανω τη δουλειά μου :D :D:D.
 
Σκυλι ,οσα χρονια το ειχα δεν επαθε τιποτα.

Μαραζωσε απο την στεναχωρια του οταν το παρατησα για καμμια 15αρια χρονια και τωρα δεν στροφαρει το drive.
 
Η πλάκα είναι το target renegade ήταν το μόνο παιχνίδι που μπορούσα με το ζόρι να τρέξω όταν είχε χαλάσει το drive μου. Βασικά τον είχα δανείσει στην ξαδέρφη μου για μια περίοδο και μας τον έφερε χαλασμένο. Δεν ξέραμε πως άμα δεν χρησιμοποιείς συχνά το drive, το λαστιχάκι χαλαρώνει.

Βρήκαμε ένα κόλπο που πατούσουμε το κουμπί λίγο πλάγια και να μπει κατά το ήμισι μέσα (σχεδόν) έτσι ώστε μόλις να υψώνεται η δισκέτα μέσα στο drive σε ελάχιστη κλήση (τρέχα γύρευε) και τότε βλέπαμε άρχιζε να λειτουργεί το CAT. Κρατούσαμε το κουμπί σε αυτή τη θέση και τρέχαμε το παιχνίδι και με ζόρια δούλευε. Για κάποιο λόγο αυτό δούλευε στη συγκεκριμένη δισκέτα οπότε εκείνη την περίοδο παίζαμε target renegade και μόνο και το είχαμε κυριολεκτικά ξεσκίσει (τερματισμό και από την αρχή στα πιο δύσκολα, επί 5-6 φορές μέχρι να βαρεθούμε και να φάει overflow το highscore :)

Μετά από πολύ καιρό προσπάθησε να μου το φτιάξει ένας φίλος με ένα άλλο λαστιχάκι αλλά από ότι θυμάμαι δεν δούλευε και πολύ καλά ενώ είχα πια συνηθήσει στις 3,5" δισκέτες του PC (με ένα εξωτερικό drive).

Έχω να τρέξω 3" δισκέτα amstrad από το 1996 μάλλον. Πρέπει να έχω καμιά δύο στη συλλογή μου.
 
Μια εκδοχή αυτού που λέτε περί target renegade, συνέβαινε με την έκδοση του Renegade που είχα. Την είχα δώσει σε φίλο και είχε χαλασει το eject του με το βάλε/βγαλε.
 
Aardvark είπε:
Σκυλι ,οσα χρονια το ειχα δεν επαθε τιποτα.Μαραζωσε απο την στεναχωρια του οταν το παρατησα για καμμια 15αρια χρονια και τωρα δεν στροφαρει το drive.
Πολύ εύκολη επισκευή. Θέλει άλλαγμα ο ιμάντας που περιστρέφει τη δισκέτα. Βρίσκεις στο E-bay με 4-5 γιούρια.
 
μετά απο ένα-ενάμιση χρόνο που το είχα το drive άρχισε να μη διαβάζει πολλές δισκέτες, μετά απο ένα διάστημα χάλασε και η οθόνη και στο τέλος πετάχτηκε στα σκουπίδια.
 
Αμ δεν ειναι τοσο ευκολο ,τουλαχιστον για εμενα.

Εχει 5 στρωσεις για να φτασεις στον ιμαντα και 15 χωμενες βιδες,καταφερα 2 στρωματα στο 3ο απηυδησα και τα παρατησα για να μην κανω χειροτερη ζημια.
 
Spartan_X είπε:
- δεν ξέρω τι ακριβώς έπαθε το drive ( φαντάζομαι η κεφαλή ίσως θα έφαγε σούτ; ) αλλά σταμάτησε να δουλεύει.
Ερώτηση με quote στο αρχικό μύνημα μού :p ωραίο :p Τέλος πάντων. Μπορεί να πεί κάποιος τι μπορεί να έγινε; Τι μπορεί δηλαδή να ήταν το ποίο πιθανό που χάλασε, το έχω αιώνιο ερώτημα #)
 
Βασικά ο CPC μου είναι πολύ σκυλί (του πολέμου θα έλεγα). Μια φορά κόπηκε το λαστιχάκι του drive, το διαπίστωσα ανοίγοντάς το (με περίσσια απελπισία θα πρόσθετα) όταν σταμάτησε να διαβάζει. Πήρα το κομμένο λαστιχάκι πήγα Φανό (κέντρο-έχει τα πάντα), βρήκα το ίδιο και τώρα λειτουργεί μια χαρά. Πρόσφατα του βρήκα μόνιμη θέση στη σοφίτα του σπιτιού - ζεί και βασιλεύει!! και θυμίζει παλιές καλές εποχές. Πάντως ένας spare δεν θα με χάλαγε και το ψάχνω

Μπράβο στο φίλο Spartan για το θέμα
 
Aardvark είπε:
Αμ δεν ειναι τοσο ευκολο ,τουλαχιστον για εμενα.Εχει 5 στρωσεις για να φτασεις στον ιμαντα και 15 χωμενες βιδες,καταφερα 2 στρωματα στο 3ο απηυδησα και τα παρατησα για να μην κανω χειροτερη ζημια.
Επειδή παλιότερα αντιμετώπισα το ίδιο φαινόμενο, κατάφερα να βρω οδηγίες με φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να τις δεί εδώ. Η σειρά των φώτο είναι η αντίθετη, η πρώτη είναι η τελευταία κ.ο.κ.

Και για τους τύπους ο Amstrad ήταν σκυλί! Αψεγάδιαστος για τότες :)
 
Πίσω
Μπλουζα