Εκνευριστικό lag που φευγει με minimize ή αν ανοίξω τον task manager

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.328
Αντιδράσεις
1.343
Τώρα τελευταια το PC μου κάνει το εξής, Εκεί που γράφω κάτι στον firefox (οπως καλή ώρα το post αυτό) η εικόνα αρχίζει να κάνει lag σε κάποιο τυχαίο χρονικό σημείο, λες και το PC σέρνεται και ο μόνος τρόπος να φτιάξει είναι ή να κανω minimize ή να ανοίξω τον task manager και μετά να τον κλείσω (το να τον έχω ανοιχτό δεν αλλάζει τίποτα).

Την ώρα που laggάρει δεν δουλεύει η CPU (είναι ακόμα 0-1% usage). Ουτε οι δίσκοι σκρατσάρουν. Ούτε η κάρτα γραφικών πιέζεται. Οπότε δεν είναι κάτι που καθυστερεί τον υπολογιστή. Απλά κάνει lag για κανέναν λόγο απολύτως.

Αυτό συνήθως το πάθαινε και παλιότερα, όταν άλλαζα monitor. Εχω δύο monitors συνδεδεμένα και όταν πάω απο το ένα στο άλλο, μου κάνει αυτό το lag. Αλλά με το ανοιγμα του task manager διορθώνεται μέχρι να ξαναλλάξω monitor. Τώρα το κάνει και χωρίς να αλλάξω, τυχαία.

Τι μπορεί να είναι η "πηγή" του lag αυτού? Και πριν ήταν πρόβλημα αλλά δεν με ένοιαζε γιατί ήξερα πότε θα βγει. Τώρα είναι εκνευριστικό γιατί εκεί που σερφάρω ας πούμε στο ιντερνετ ξαφνικά laggάρει και πρέπει να το φτιάχνω manually με minimize/maximize.

Την ώρα που γράφω αυτό το post, το lag εμφανίστηκε 2 φορές! Για κάποιο λόγο εμφανίζεται πιο συχνά αν γράφω κάτι με text.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το είχα αυτό στο PC της δουλειάς μου και μου είχαν πει ότι ήταν ο σκληρός δίσκος, μετά μου έκανε και κάτι άλλα περίεργα όπως παραμόρφωση ή κόλλημα του παράθυρου όταν το έκανα minimize/maximize, παραμόρφωση σε εικόνες... τελικά ήταν η motherboard που τα έφτυσε μετά απο κάποιο διάστημα.

Βεβαία το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε φάει τρελή χρήση απο παλιότερους χρήστες, είχα βρει μέσα προγράμματα για να παίζεις παιχνίδια online όπως blackjack, πασιέντζα και μόνο χολέρα δεν είχε το καημένο απο τους ιούς.. :D

Οποτε μην αγχώνεσαι γιατί μπορεί να μην είναι τίποτα και με ένα format να φτιάξει αυτό το lag!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H motherboard είναι μόλις ενός ετών (ίσως και λιγότερο). Πάντως και με την προηγούμενη motherboard, το ίδιο θέμα είχα όταν άλλαζα monitors (απλά όχι το νέο θέμα που το παθαίνω και χωρίς να αλλάξω).
 
Πολλές φορές όταν γράφω στο φόρουμ ενώ πληκτρολογώ (σχετικά γρήγορα) πολλά γράμματα δεν τα "παίρνει" και οι λέξεις βγαίνουν παραμορφωμένες. Αυτό συμβαίνει και σε σένα;
 
johnny19818 είπε:
Πολλές φορές όταν γράφω στο φόρουμ ενώ πληκτρολογώ (σχετικά γρήγορα) πολλά γράμματα δεν τα "παίρνει" και οι λέξεις βγαίνουν παραμορφωμένες. Αυτό συμβαίνει και σε σένα;
Οχι απλά καθυστερούν να εμφανιστούν όταν γίνεται αυτό.
 
Τελικά μάλλον βρήκα τον τρόπο να λύνω το πρόβλημα ώστε το lag να μην εμφανίζεται.

Πρέπει πρώτα να ανοίγω την LCD οθόνη και να αλλάζω σε αυτήν ώστε τα Windows να την "δουν". Η απλά να ξεκινάω τα windows με αυτήν. Οταν γίνει αυτό, μετά περνάω στην CRT και το lag δεν επανέρχεται. Δεν ξέρω τι μπέρδεμα γίνεται, μάλλον είναι θέμα drivers. H το ότι η CRT είναι αναλογική και η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει αναλογικό σήμα πια οπότε χρησιμοποιώ αντάπτορα που κάνει την μετατροπή.
 
Τελικά από ότι φαίνεται, το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα Windows 7. Στα Windows 10 (το setup μου είναι dual boot) δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Αρα αποκλείουμε και ότι έχει να κάνει με τυχών πρόβλημα σε hardware.
 
Πολυ ευχάριστο αυτό φίλτατε 1@Imgema[/USER] !!!! :thumbup:

 
Μάλλον βρήκα για ποιον λόγο έχω αυτό το πρόβλημα στα Windows 7. Πρέπει να φταίει το Aero. Το απενεργοποίησα για μία μέρα και το lag δεν εμφανίστηκε καθόλου. Τώρα το ερώτημα είναι γιατί το κάνει αυτό? Ασε που δεν με εξυπηρετεί κιόλας, το Aero είναι κάτι που θα το ήθελα ενεργοποιημένο.
 
Πίσω
Μπλουζα