Εκπομπή της ΕΛΠΑ

stee

Retro Member
Joined
10 Ιουν 2006
Μηνύματα
169
Αντιδράσεις
10
Παιδια θυμάστε μια εκπομπή γυρω στα μέσα του 80 που μιλούσε για κυκλοφορική αγωγή, καθως και τα σημεία/παγίδες που πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί για να μην χτυπήσουν πεζούς. Ο παρουσιαστής τότε ήταν αρκετά γνωστός και δημοφιλής. Τον έχω σαν εικόνα στο μυαλό μου αλλά δεν μπορώ να θυμιθώ το όνομά του.

Θυμάμαι πάντως πως σε κάποια τάξη του δημοτικού μας είχαν πάει εκπαιδευτική εκδρομή σε κάποιο θέατρο όπου μας μίλησε για κυκλοφορική αγωγή με προβολή video κλπ κλπ.

Τέλος από όσο μπορώ να θυμιθώ (πάλι) πίσω από την εκπομπή ήταν η ΕΛΠΑ
 
Μήπως μιλάς για το ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο Κ.Ο.Κ. ;

Με τον Βασίλη Τσιβιλίκα ;

Έχει συζητηθεί στο φόρουμ.
 
Η εκπομπη της ΕΛΠΑ ηταν στην ΥΕΝΕΔ και την παρουσιαζε καποιος ονοματι Ικαρος...
 
Ο οποιος Ικαρος ηταν και ο παρουσιαστης του μονου σοβαρου τηλεπαιχνιδιου γνωσεων που εχει εμφανιστει ποτε το "Αν εχεις γνωσεις διαβαινε" στο οποιο επαιρναν μερος σχολεια/σχολες και γινοταν χαμος στις μεταδοσεις.
 
Σαν κάτι να θυμάμαι !

Γιατί λεγόταν έτσι ;

Από που να είχε βγει αυτό το παρατσούκλι ;
 
Ο φίλος μας ο Κ.Ο.Κ. σίγουρα όχι και σίγουρα όχι ο Βασίλης Τσιβιλίκας (αυτόν τον θυμάμαι ακόμη :) ). Φορούσε γυαλιά και ήταν ψιλοκαραφλός

Θυμάμαι στην εκπομπή κάποια βιντεάκια (από εξωτερικό) που έπαιζε σε αργή κίνηση με παιδιά που πετάγονταν ανάμεσα από παρκαρισμένα αμάξια κυνηγώντας μια μπάλα ή κανοντας ποδήλατο επισημένοντας τη σημασία που πρέπει να δίνουν οι οδηγοί όταν κυκλοφορούν σε δρόμους με πολλά παρκαρισμένα αμάξια.

Ο Ικαρος κάτι πάει να μου πει αλλά δεν είμαι σίγουρος...
 
o stee έχει δίκιο, θυμάμαι και εγώ μια εκπομπή όπου γίνονταν αναπαραστάσεις ατυχημάτων (πάντα σε αργή κίνηση). Τα περισσότερα από αυτά τα φίλμς ήτανε αρκετά σοκαριστικά και spooky. Έμοιαζαν δε με αυτά της σειράς εκπαιδευτικών φιλμς Driver Ed.
 
Την εκπομπη ο φιλος μας ο ΚΟΚ νομιζω την παρουσιαζε ο Ντάνος Λυγίζος. Στα μέσα της δεκαετίςα του '80. Την θυμάμαι που την έβλεπα μικρός.
 
Iκαρος λεγόταν ο παρουσιαστής της ΕΛΠΑ,το θυμάμαι καλά γιατί μου είχε κανει εντύπωση .
 
Την εκπομπη ο φιλος μας ο ΚΟΚ την παρουσιαζε ο Τζιβιλικας
 
Μετά όλη αυτή τη στιχομυθία (οχι την παρουσίαζε ο τάδε, ή όχι την παρουσίαζε ο δείνα), θυμήθηκα την ταινία "Τα τούβλα" με Μουστάκα-Βουτσά που η καθηγήτρια των αρχαίων τους ρώτησε ποιός έγραψε την Ομήρου Οδύσσεια.

Και αυτοί με μια φωνή: "Την Ομήρου Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας....εεεε ο Ομηρος"

Γι'αυτό λοιπόν:

Την εκπομπή της ΕΛΠΑ την παρουσίαζε ο ΚΟΚ :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα