Εκφωνητές ρετρό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημίσεων

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

RetroActive
Joined
22 Σεπ 2008
Μηνύματα
393
Αντιδράσεις
17
Μου έρχονται στο μυαλό οι φωνές δύο γνωστών ηθοποιοιών, του Βασίλη Μαυρομάτη και του Γιάννης Φέρτη, όταν αναφερόμαστε στις ρετρό διαφημήσεις. Εσείς, θυμάστε κανέναν άλλο/η;
 
Ο ηθοποιός Ζανώ Ντανίας (αν βάζω καλά τον τόνο). Διαφήμιζε και τις περίφημες καραμέλες σούγκους στην τηλεόραση. Εδώ και ένα ηχητικό ντοκουμέντο του 1990.

 
Τη φωνή της Πέμη Ζούνη θυμάμαι σε πολλές διαφημίσεις κυρίως στη δεκαετία του '90... :xm:
 
Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας, είχε δώσει την φωνή του σε μερικές διαφημίσεις...
 
Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά η Άννα Ανδριανού έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο σε ορισμένα διαφημιστικά spots της P&G το 1982/83 και από το 2003 ως το 2008.
 
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στις διαφημίσεις του tv zapping και ο Γιάννης Σιμαρδάνης.
 
Κώστας Καστανάς, Γιώργος Παπαστεφάνου, Απόστολος Αποστολόπουλος και Αλέξανδρος Μολφέσης ήταν μερικοί μόνο από τους εκφωνητές ορισμένων διαφημιστικών spots των 1980s και 1990s.

O Απόστολος Αποστολόπουλος ήταν βασικός εκφωνητής των διαφημίσεων της "ΒΙΟΦΑΡΜ" (η οποία έκλεισε το 1992 παραχωρώντας την θέση της στην ΜΕΓΑ Disposables) μέχρι το 1985, οπότε και παραχώρησε την θέση του στον Γιώργο Παπαστεφάνου.

apostolopoulos.jpg


%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85.jpg


Ο ιστορικός broadcaster της κρατικής τηλεόρασης δεν αρκέστηκε μόνο στα προϊόντα της "ΒΙΟΦΑΡΜ". Τον ακούσαμε παλιότερα και σε διαφήμιση της Procter για το AVA Περλέ να εκφωνεί το χαρακτηριστικό slogan "Ένα καλλυντικό στην κουζίνα σας".

Σήμερα εργάζεται στο Κανάλι 10 ως βασικός εκφωνητής του κεντρικού βραδινού δελτίου ειδήσεων.
 
tzias57 είπε:
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στις διαφημίσεις του tv zapping και ο Γιάννης Σιμαρδάνης.
Οι οποίοι αμφότεροι έχουν εμφανιστεί ως γκεστ ηθοποιοί στις "Τρεις Χάριτες". Αξιοσημείωτο το ότι ο Αντωνόπουλος εκφωνούσε ειδήσεις στο ΕΙΡΤ και στην ΕΡΤ το 1974-1986 περίπου , χωρίς να είναι δημοσιογράφος.
 
stakovios είπε:
Οι οποίοι αμφότεροι έχουν εμφανιστεί ως γκεστ ηθοποιοί στις "Τρεις Χάριτες". Αξιοσημείωτο το ότι ο Αντωνόπουλος εκφωνούσε ειδήσεις στο ΕΙΡΤ και στην ΕΡΤ το 1974-1986 περίπου , χωρίς να είναι δημοσιογράφος.
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος εκφωνούσε ειδήσεις και πιο μετά στην ΕΤ-1. Ιδού ένα σκρίνσοτ από βίντεο του 1989 (με την Μαίρη Χατζάκη). Το βίντεο είναι του Ford 231.

 
Ο Νίκος Κούρκουλος διαφήμιζε παλιότερα την οδοντόκρεμα AIM παρέα με τον Κώστα Καστανά.

9333441006203.jpg








Δεν θυμάμαι όμως ποιά χρονιά προβλήθηκε αυτό το σποτάκι το οποίο τελείωνε με την φράση "Χτυπήστε την τερηδόνα, χτυπήστε την ουλίτιδα. Οδοντόκρεμα AIM, μία και μόνη για όλη την οικογένεια. AIM, μία ολοκληρωμένη προστασία."
 
O εκφωνητής διαφημίσεων που θυμάμαι πιο καθαρά είναι αυτός! Τον άκουγα και σε δίσκους του Χάρρυ Κλυνν αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται!

[video=youtube_share;8Dgrvn5ksUk]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
dimitris96 είπε:
O εκφωνητής διαφημίσεων που θυμάμαι πιο καθαρά είναι αυτός! Τον άκουγα και σε δίσκους του Χάρρυ Κλυνν αλλά δεν θυμάμαι πως λέγεται! [video=youtube_share;8Dgrvn5ksUk]

Λέτε να είναι κανένας εκφωνητής όπως εκείνοι που έλεγαν ειδήσεις στην ΥΕΝΕΔ; :) Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν μάλλον ηθοποιό-εκφωνητή, που ακουγόταν με τη βαριά φωνή του (και με προξενούσε τρόμο!) να διαφημίζει τα Slipad (πάνες για ενήλικες), με τη χαρακτηριστική βρύση που έτρεχε και τα λόγια: 'Κάποιες στιγμές, οι φυσικές ανάγκες μπορεί να λειτουργούν παρά τη θέλησή μας....Slipad! Η σίγουρη λύση! " Θα ήταν περί το 1986-89.

 




Η Χαρά Αγγελούση, ηθοποιός που έπαιζε στο "Μινόρε της Αυγής", ήταν η πιο γνωστή από τις γυναίκες- εκφωνήτριες διαφημίσεων. Αν δεν κάνω λάθος εκείνη διαφήμιζε και τα τρέιλερς του προγράμματος του Μέγκα Τσάνελ στα μέσα της δεκαετίας του ' 90 αλλά και αργότερα. Νομίζω πρέπει να κάνουμε ένα αρχείο με διαφημίσεις, όπου να ταυτοποιούμε τους εκφωνητές-τριες.
 
Ο εκφωνητής 'Ιζυ Κουτιέλ από το "Μεγάλο Παζάρι", με αυτή τη χαρούμενη φωνή, πρέπει να είναι σήμερα ο εκφωνητής των τηλεοπτικών σποτ του σούπερ μάρκετ "Γαλαξίας".

Επίσης υπάρχει κι ένας άλλος "φωνακλάς" που έχει ανλάβει τα "Lidl", αλλά αγνώστων λοιπών στοιχείων...Αλλά αυτός δεν είναι ρετρό, είναι στους νεώτερους χρόνους...

Ο καημένος ο Μαυρομάτης νομίζω ότι τώρα πια έχει μείνει μόνο με τα σποτάκια του "Λητώ-μόδα για παχουλές"...
 
η φωνη που ακουγεται στην ταινια "τα τρια μωρα" ανηκει σε γνωστοτατη εκφωνητρια ραδιοφωνικων διαφημισεων οπως μας γραφει η bambinella εδω ,ποια ειναι ομως;
 
Οι ερμηνευτές των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών διαφημιστικών σποτ, από το ρεπορτάζ "Η φωνή και η διαφήμιση" στο περιοδικό ΕΝΑ (τεύχος 48/27-11-1991):

AD-V-2.jpg

AD-V-3.jpg

AD-V-4.jpg

WHO-IS-WHO.jpg

AD-V-1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Δεν είμαι πόρνη να πουλάω τη φωνή μου". Παρντόν? Αυτό πουλάνε οι πόρνες? Κοίτα που τόσες δεκαετίες άλλο νόμιζα ότι εννοούμε όταν λέμε "στοματικό σεξ". #)
 
Πίσω
Μπλουζα