Ελένη Μαβίλη (Χάι Ροκ, Λαβ Σόρρυ, Χάλι Εντ κτλ)

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.727
(ακολουθει θαψιμο)

Η Ελενη Μαβιλη ηταν (ειναι; ) συγγραφεας. Ειχε κανει δυναμικη εισοδο το 92-93 με τη σειρα Χαι Ροκ στο Μεγκα. Η υποθεση ακολουθουσε το πρωτοτυπο και καθολου τετριμμενο κονσεπτ δυο ασυμβιβαστων συγκατοικων: 2 ξαδελφια, ο ενας φιλολογος (Χαλκιας) και ο αλλος ντι-τζει (Φιλιππιδης) που για καποιο λογο τους παρατησαν ταυτοχρονα οι γυναικες τους, με τα παιδια τους. Στο ρολο της ενοχλητικης γειτονισσας η Μπετυ Βαλαση.

Εκανα καποιο κοπο να παρακολουθησω το πρωτο επεισοδιο, και δεν τα 'καταφερα' πολυ καλα! Εκτοτε διαβαζα συνεχεια διθυραμβικες κριτικες σε τηλεοπτικο περιοδικο (αλλη δουλεια δεν ειχα να κανω μικρο παιδι! :p ), τα γραμματα των αναγνωστων το εκθειαζαν για τους εξυπνους διαλογους, προβλεποταν να γινει 'χαμος' στο σεναριο με τους διαφορετικους χαρακτηρες των πρωταγωνιστων και οι δημοσιευσεις των ποσοστων τηλεθεασης ηταν υπερ του

Δεν εχω ιδεα γιατι :xm:

Λεω δεν μπορει, κατι θα χανω. Δοκιμασα να ξαναδω... παλι κρατηθηκα πολυ πριν τελικα αλλαξω καναλι :Ρ

Ανετα θα μπορουσε να σταθει διπλα στο Ρετιρε. Η σειρα ηταν εντελως 'παιδικη', προβλεψιμη, κλισε (απο τοτε), οι διαλογοι ηταν θεατρινιστικοι και braindead. Το χιουμορ των διαλογων βασιζοταν κατα 90% στο εξης: ο Α μιλαει στον Β, ο Β δεν καταλαβαινει και ο Α να πρεπει να του εξηγει. Μιλαμε για πολυ γελιο ε;; Πραγματικα ενιωθα οτι ανηκω σε αλλο συμπαν. Δεν μπορει αυτο το πραμα να ηταν μια απο τις επιτυχιες της χρονιας

Βεβαια ισως παιζει ρολο το οτι το περιοδικο που διαβαζα ηταν του ομιλου Μεγκα :D Λυστε μου την απορια που εχω ακομα και τωρα: αρεσε σε κανεναν αυτη η σειρα (εκτος απο νοικοκυρες, γερους, παιδια 1ης δημοτικου κλπ); η μας δουλευαν ψιλο γαζι; :)

Η Μαβιλη εκανε καμ μπακ τις επομενες χρονιες με το πιο γνωστο Λαβ Σορρυ οπου εκανε το ντεμπουτο της η Κωνσταντινα Μιχαηλ. Και παλι ο Τασος Χαλκιας, αυτη τη φορα στο ρολο του χαρακτηριστικου 'Σακη του Υδραυλικου'. Το σεναριο και οι διαλογοι εκαναν μπαμ οτι το εγραψε το ιδιο ατομο με το Χαι Ροκ.

Τωρα που γκρινιαξα ειμαι ετοιμος να αρχισω τη μερα μου!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
...αυτη τη φορα στο ρολο του χαρακτηριστικου 'Μπαμπη του Υδραυλικου'....
"Παρακαλώ πολύ!" Του Σακη του υδραυλικού! χαχαχα!!!

Εχεις δικιο για τους διαλογους. Ηταν παρα πολυ αργοι και ολα επρεπε να επαναλαμβανονται. Μου θυμιζουν τις καθημερινες σειρες του Φωσκολου. Δε βαριεσαι ομως... Το αν ηταν επιτυχια η οχι τελικα φαινεται απο το ποσοι το βλεπουν στις επαναληψεις (αν το βαζουν δηλαδη).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
Στο ρολο της ενοχλητικης γειτονισσας η Μπετυ Βαλαση.
Η γειτόνισσα νομίζω ήταν η Νικολέττα Βλαβιανού... :)

Τον Μπιμπίλα, τον θυμάστε; :D
 
Η Βλαβιανου εκανε νομιζω τη βαφτιστηρα της, τη Σταυρουλα
 
ότι και να λέμε χάλια ήταν... Δέν είδα ποτέ μου καμία από τις 2 αυτές σειρές... τις θεορούσα πάντα πολύ ''κρύες''. Με το ζόρι...προσπάθησα να δώ ένα καλοκαίρι μία επανάληψη του Χάι Ροκ... γιατί δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω εκείνη την ώρα... μπα... και πάλι δεν άντεξα... το μόνο που θυμάμαι ήταν τον Φιλιππίδη να πίνει συνέχεια μπύρα :D
 
Α ναι οι μπυρες!!! Ο Πετρος (ετσι λεγοταν και στο σεναριο) ηταν μπυροβιος

οι οποιες ηταν παραξενη μαρκα: δεν ειχαν καν ετικετα!!

Μαλλον χυμα θα τις αγοραζε :D
 
Μαλλον ηταν σαν αυτα τα κενα που υπαρχουν σε καρτες, πισω μερος εισιτηριων, κλπ. που γραφουν "εδω μπορειτε να διαφημιστειτε"...
 
κοιτάξτε αυτό... καλά... ο Μπιμπίλας τρελοναυτάκι είναι όλα τα λεφτά!

YouTube Χάι Ρόκ

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τώρα νομίζω τα έχω δει όλα στο youtube... τι επώδυνες αναμνήσεις βλακείας! Το έβλεπε η μαμά μου γιατί είχε κάτι παιδάκια μέσα. Τη γειτόνισσα την έκανε μια πολύ γνωστή που τώρα δε μου έρχεται τ'όνομά της Δέσποινα κάτι.. Ήταν όμως ο πιο ενοχλητικός και άθλιος χαρακτήρας! Κουτσομπόλα μέχρι αηδίας!!!
 
Πω,πω,λέμε για το "Ρετιρέ" και τους "Μικρομεσαίους" στο άλλο thread,λέμε και για τις κοτσάνες αυτές στο thread εδώ,πάει,το αμαυρώσαμε το subforum...!!! :rofl: :rofl: :rofl:
 
Νομίζω ότι ο Rakeesh με τα γραπτά του έχει καλύψει αυτές τις άχαρες σειρές και το παντελώς ανέμπνευστο χιούμορ τους. Ποτέ δεν μπόρεσα να δω πάνω από 10 λεπτά από το "Λαβ σόρι". Το "Χάι Ροκ" όμως το συμπαθούσα λόγω Χαλκιά-Φιλιππίδη. Τώρα θα μου πείτε, ο Χαλκιάς έπαιζε και στο "Λαβ σόρι". Άλλο όμως ο φιλόλογος με τα χαριτωμένα παιδάκια (ειδικά το αγοράκι) κι άλλο ο πολλά βαρύς "Σάκης ο υδραυλικός", πλαισιωμένος από ένα καστ που βάζει δυναμίτη στην υποκριτική τέχνη και την κάνει κομμάτια (ειδικά η Κωνσταντίνα Μιχαήλ κι αυτός που υποδυόταν τον βοηθό υδραυλικό)!

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ μία ακόμα σειρά με σενάριο της Μαβίλη, αλλά μου είναι αδύνατο. Πάντως έκανε μπαμ ότι ήταν δική της, αφού ο τίτλος ήταν ακριβώς στο ίδιο στυλ: δυο λέξεις και μάλιστα ξένες (λογικά αγγλικές). Ποια ήταν όμως; Ποια;...

EDIT: Μετά από συντομότατο γκουγκλάρισμα βρήκα την απάντηση: όχι μία, αλλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ ακόμα σειρές της εν λόγω κυρίας προβλήθηκαν! Οι τρεις ακολουθούν τη συνταγή που έγραψα παραπάνω: "Τζιν και Τσέρρυ", "Χάλι εντ" (καλά, το χάλι είναι τουρκοαραβικό, ΟΚ), και "Baby Style". Η τέταρτη ξεφεύγει αισθητά: "Μη μασάς το παραμύθι". Και πώς να μασήσει κανείς τέτοια τηλεοπτικά παραμύθια, ειδικά όταν χαρακτηρίζονται από ένα τόσο αναμασημένο χιούμορ;! Στην περίπτωση των σειρών της Μαβίλη δεν μιλάμε για καλτ, αλλά για αντι-καλτ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωχ, ναι τις θυμαμαι αυτες τις σειρες. Οι διαλογοι μπορουσαν να σπασουν τα νευρα και του πιο ηρεμου ανθρωπου! Παντως ειχαν κανει παταγο στην εποχη τους. Να πως την αληθεια, τις μονες σειρες που ξαναβλεπω μετα απο πολλες επαναληψεις και ακομα γελαω και το ευχαριστιεμαι ειναι "Οι δυο ξενοι" και το "κωνσταντινου και Ελενης".
 
Στο Τζιν και Τσερρυ επαιζε η Αννα-Μαρια Λογοθετη, αυτος που εκανε το βοηθο του Σακη και παλι, ενα η δυο παιδακια :) Η εντυπωση μου ηταν οτι δεν εκανε την ιδια επιτυχια... προβαλλοταν καθημερινα σε μεσημεριανη ζωνη

Το ανεξηγητο ομως ηταν ο παταγος που εκαναν στην εποχη τους... εχω την εντυπωση οτι το μεγαλυτερο ατου ηταν τα παιδακια, αν και δεν ηταν η μοναδικη σειρα με παιδια, τα οποια ουτε καν και επαιζαν (Σχετικα) καλα οπως αλλα

μηπως ημασταν πιο μπροστα εμεις; :Ρ

Τις αλλες δεν τις ξερω. Το 'Μη μασας' ηταν προσφατο (2004) στον Αλφα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Χαι Ροκ το έβλεπα ανελλιπώς, και το θεωρούσα κορυφαία σειρά! (Μην βαράτε! Ήμουν μικρό παιδάκι τότε και δεν ήξερα να κρίνω σωστά!)

Στην επανάληψη που έβαλε το mega πριν απο μερικά χρόνια κατάλαβα πως η σειρά ήταν για άτομα που δεν έχουν εγκέφαλο!

Το "Λαβ Σόρρυ" απο την άλλη δεν το έβλεπα συχνά, αλλά το παρακολουθούσα μόνο και μόνο επειδή ένας ξάδερφος μου ήταν υδραυλικός! Θα θυμάστε νομίζω που οι υδραυλικοί έγιναν πολύ δημοφιλείς λόγω της σειράς!
 
...Καλά ο τόπικ στάρτερ μ' έκανε μιλάμε, έστω αναδρομικά, να πάψω να νιώθω εξωγήινος, με την περιγραφή που έκανε όσον αφορά το πώς ακριβώς βίωσε το πέρασμα αυτών των 2 τηλεοπτικών αθλιοτήτων απ΄τη ζωή του...

Περιοδικά, AGB, πρωινάδικα, ΟΛΟΙ να τα εκθειάζουν, κι εγώ να λέω wtf !

Noμίζω ότι σηματοδότησαν δε μια "γενική κατρακύλα" που επακολούθησε στον...κόσμο.

Η δε Μαβίλλη, έμεινα με την εντύπωση ότι έπρεπε μάλλον να κάνει τις ανέλπιστα καλύτερες Magic Life στο λεκανοπέδιο Αττικής, γιατί αλλιώς δεν μπορούσα να χωνέψω την τόση επιτυχία και τους διθυράμβους που της έπλεκαν ό,που κι αν εμφανιζόταν.

Προσωπικά ήταν απ΄τις ελάχιστες περιπτώσεις που μου ερχόταν να καθαρίσω άνθρωπο κάθε φορά που την έβλεπα, γιατί ένιωθα πως ήταν αντιπροσωπευτικός εκφραστής ενός γενικευμένου μάιντφ@κ από τα media...
 
Έχει κανείς πληροφορίες ή θυμάται τους πρωταγωνιστές του Χάλι Εντ

γιατί η τελευταία πληροφορία που βρίσκω είναι απλά η επανάληψη του από τον ΑΝΤ1 το 2001 και η RETRO DB παραμένει με την Ευτυχία Λιβανίου να είναι η μόνη που θυμάται ότι έπαιξε σε αυτή τη σειρά ?
 
nasos kolias είπε:
Έχει κανείς πληροφορίες ή θυμάται τους πρωταγωνιστές του Χάλι Εντγιατί η τελευταία πληροφορία που βρίσκω είναι απλά η επανάληψη του από τον ΑΝΤ1 το 2001 και η RETRO DB παραμένει με την Ευτυχία Λιβανίου να είναι η μόνη που θυμάται ότι έπαιξε σε αυτή τη σειρά ?
Βεβαίως! Λοιπόν:

Κώστας Τερζάκης (Λάρι)

Ευτυχία Λιβανίου (Λένα)

Τρύφων Καρατζάς (Τρύφων)

Δημήτρης Τσούτσης (Επαμεινώνδας)

Νικολέτα Βλαβιανού (Τούλα)

Ανδρέας Λιάσκος (Μελέτης)

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Μάνθος)

Σωτήρης Τζιμόπουλος (Σπύρος)

Μελίνα Ντούσικου

Πληροφορίες έχουμε, χρόνο δεν έχουμε (...δυστυχώς!)
 
Σούπερ πληροφορίες για DB

Thanks Bernand.c γιατί όσες προσπάθειες και αν εκανα δεν μπορούσα να βρω τίποτα
 
nasos kolias είπε:
Σούπερ πληροφορίες για DBThanks Bernand.c γιατί όσες προσπάθειες και αν εκανα δεν μπορούσα να βρω τίποτα
Όπου μπορούμε βοηθάμε -

κι εγώ εδώ στο φόρουμ στρέφομαι συχνά για εξακρίβωση στοιχείων !!
 
Πίσω
Μπλουζα