Ελληνικές Ιστορίες Μυστηρίου και Φαντασίας

Δημητρης

RetroWannaBe
Joined
2 Αύγ 2007
Μηνύματα
39
Αντιδράσεις
15
Καλημερα σε ολους, αυτο ειναι το πρωτο μου μηνυμα στο φορουμ.

Μια σειρα τρομου που μου ειχε αρεσει πολυ (και απο τις λιγες που με ειχαν τρομαξει!) παιζοταν στην ΕΤ-2, τελη δεκαετιας '80. Τις θυμαται κανεις τις 'Ελληνικες Ιστοριες Μυστηριου και Φαντασιας' του Δημητρη Παναγιωτατου;

Ακομα θυμαμαι την υποβλητικη φιγουρα του Τακη Μοσχου στην αρχη και το τελος καθε επεισοδιου να σχολιαζει! Εκει πρωτοειδα και ηθοποιους οπως Καρυοφυλλια Καραμπετη, Γιωργο Κοτανιδη, Μηνα Χατζησαββα κλπ.

Μηπως ξερει κανεις αν ειναι τωρα πια διαθεσιμα σε video η DVD τα επεισοδια αυτης της σειρας;;;;

Καλα να περνατε,

Δημητρης
 
καλως ηρθες Δημηρη,καλα post
 
δυστχώς φίλε μου είναι κάτι που το ψάχνω και εγώ
 
Πω πω !

Που το θυμήθηκες ρε συ ;

Μακάρι να ξαναπαιζόταν.

Υ.Γ. Καλωσήρθες !
 
Αν δεν κάνω λάθος μερικά επεισόδια περιλαμβάνονται στο dvd της ταινίας του παναγιωτάτου Η 3η ΝΥΧΤΑ η οποία δεν μου άρεσε καθόλου. Τα επεισοδιάκια λέγανε, αλλά η σειρά δεν συγκρίνετε με το ΘΡΙΛΕΡ ΛΟΙΠΟΝ (ίσως από της λίγες απόπειρες θρίλερ στην ελλάδα) καθώς και με την ανυπέρβλητη ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Eπίσης μια καλύτερη σειρά προβλήθηκε στον ΑΝΤ-1 σε σκηνοθεσία παναγιωτάτου με τίτλο ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (Γύρω στα 1994)

Αναφέρω 3 σειρές που αξίζουνε δικά τους θρέντς.

"Θρίλερ Λοιπόν", 1988 ΕΤ-2 (ο johnalepou είχε αναφέρει χρήσιμες πληροφορίες / στοιχεία σε άσχετο θρεντ όταν τον ρώτησα για αυτή τη σπάνια σειρά). Ήταν κάτι σαν μια διασταύρωση του "Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ Παρουσιάζει" και του "Η Ζώνη του Λυκόφωτος" στα καθ' ημάς. Τίτλοι αρχής με μια ακίνητη εικόνα που θύμιζε υποφωτισμένο καμαρίνι και είχε μια πορσελάνινη κούκλα να κρέμεται. Spooky μουσική και ένα από τα επεισόδια που θυμάμαι είχε να κάνει με τον εφιάλτη μιας κοπέλας που βλέπει συνέχεια να σκοτώνεται μαζί με την παρέα της από ενα μανιακό.. ξανά και ξανά (σε κάποιο σημείο νομίζω τον σκοτώνουνε αλλά ξαναζωντανεύει ή κάτι τέτοιο).

"Ανατομία ενός Εγκλήματος", 1992 - 1995 ΑΝΤ-1. Εδώ τα λόγια περριτεύουν, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Ένας πρωτόγνορος συνδυασμός θρίλερ, based upon real story, τρόμου, φαντασίας και, φυσικά, αβέρτα gore δια χειρός εφετζίδων αφών Αλαχούζου - τύφλα να 'χει ο ΤΟΜ ΣΑΒΙΝΙ). Μνήμες που μου σηκώνουνε την τρίχα κάγκελο και με κάνουνε να θυμάμαι όλες εκείνες τις κρύες Πέμπτες του 1992, κάπου εκεί στα 13 μου, γύρω στις 11 το βράδυ μπροστά στην οθόνη της tv, με τα μυαλά των Σταύρου Παράβα, Στέλιο Παύλου (Εμείς και Εμείς) 'η Χατζησάβα, να στολίζουνε, ανά επεισόδιο, κάποιο βρώμικο τοίχο της Αθήνας (και της κάμερας), έπειτα από μερικούς πυροβολισμούς. Αγαπημένα επεισόδια εκείνα με τον Γ. Μπέζο, στο ρόλο του Κ. Παπαχρόνη (Μολυβένιος Στρατιώτης), ένα άλλο με τον Χ. Βαλαβανίδη, στο ρόλο του Δράκου του Σέιχ Σού, καθώς και το φοβερό επεισόδιο ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ, με έναν αγνώριστο και πανίτρελο Πέτρο Φιλλιπίδη, ο οποίος σκαστός από φρενοκομείο, παρέα με την κούκλα του τον Στέφανο (που της μιλάει), αποφασίζει να κάνει μια επίσκεψη στους συγγενείς του που των γράψανε κανονικά 20 χρονάκια και κάτι.

Άλλα άξια αναφοράς είναι: το επεισόδιο όπου μια γριά αποφασίζει να δηλητηριάσει, στο εξωχικό της, ολόληρη την φαμίλια της, που πλέον, την έχει του πεταματού (ακόμα θυμάμαι τα θύματα να σπαρταράνε μέσα στους αφρούς, πάνω στα τραπέζια και μέρα μεσημέρι, ενώ εκείνη τα αποκαλεί ειρωνικά... "ποντικάκια της"), ένα άλλο με τον (αντιπαθέστατο, συνήθως) Μιχάλη Ρέππα (ναί, ναί, τον συγγραφέα των 3 Χάριτων, εδώ σε ρόλο ηθοποιού) που κάνει ένα προδομένο (από ολες τις πάντες: κοπέλα, καθηγητές) φοιτητή πληροφορικής, ο οποίος φτάνει στο αμήν και τέλος, ένα με την νεαρά (τότε) ξανθούλα και χαμένη από το προσκήνιο (πλέον), ηθοποιό Μαρί Κωσταντάτου, όπου μαζί με τη μάνα της (μάλλον πρόκειται για την διαβόητη, στην Ελλάδα, περίπτωση Αθανασόπουλου που έγινε και λαικό άσμα) τεμαχίζουνε τον άντρα της (highlight, στο τέλος του επεισοδίου, βλέπουμε την Μαρί πλάτη, μέσα σε σατέν σεντόνια - μάλλον ΑΕΡΑΚΗΣ - να χαιδεύεται, και να αναστενάζει... "ποτέ δεν θα σε αφήσω από κοντά μου", η κάμερα έπειτα κινείται κυκλικά, αποκαλύπτοντας ότι ανάμεσα στα σκέλια της η Μαρί χαιδεύει το κομμένο κεφάλι του άντρα της -κατά βάθος τον αγαπούσαι, φένεται -, ενώ η ανατριχιαστική μουσική του Χρ. Μπιλιούλη φτάνει σε κρεσέντο).

Μια σειρά του υπερτιμημένου Αντώνη Κόκκινου από τον Alpha περίοδος 2001 με τον τίτλο MYΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dominion είπε:
Ανατομία ενός Εγκλήματος - 1992 - 1995 (τα λόγια περιτεύουν ένας πρωτόγνορος συνδυασμός θρίλερ, based upon real story, τρόμου, φαντασίας, και φυσικά αβέρτα gore των αδερφών αλαχούζου
Ανούσιο (αλλά ψαρωτικό) trivia :

Σε ένα από τα πρώτα επεισόδια ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ, ένας από τους κομπάρσους (στο επεισόδιο βρίσκει τον θάνατο από καραμπίνα) ήταν ο εκδότης του μοναδικού (τότε) εν Αθήναις, fanzine με splatter θεματολογία !

( αν ξετρυπώσω τη σχετική φωτό, θα την "ανεβάσω" )
 
Εδώ είναι καλό να αναφέρω ένα επίσης ρετρό site ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ του Γιάννη Ράγκου (δημοσιογράφος, συγγραφέας έκανε συνήθως τις έρευνες για τα επεισόδια της ανατομίας πριν την συγγραφή των επεισοδίων από τον φοβερό συγγραφέα σεναρίστα Πέτρο Μάρκαρη)

http://eglima.wordpress.com/

Δια την Ανατομία μπορώ να κάθομαι και να μιλάω ώρες έχω καταφέρει ευτυχώς να διασώσω μερικά επεισόδια από επαναλήψεις του ΑΝΤ-1

Ο Κυνηγός (με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο ρόλο ενός φονιά που κυνήγα τα θύματά του ανάλογα με το ζώο που τα κατηγοριοποιεί)

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης (με τον Μπέζο παπαχρόνη συρραφή των 2 επεισοδίων σε τηλεταινία)

Η πτώση του Οίκου Γαζή με τον Σταυρο Παράβα

Τον Δράκο με τον Βαλαβανίδη

Το επεισόδιο με τον Ρέππα

και τέλος ένα επείσοδιο με τίτλο το Πένθος της Ηδονής για μια χορεύτρια (την σέξυ Γεωργία Αποστόλου) και τον ζηλότυπο άντρα της)

Επίσης έχω ένα βιβλίο ομότιτλο με τη σειρά που περιέχει 4 επεισόδια του Μάρκαρη αλλά σε μορφή διηγήματος εξαιρετικό

(οι ιστορίες είναι: O κυνηγός, Ένας Ήσυχος Άνθρωπος, Ο κύκλος της φωτίας, αντίστροφη μέτρηση)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωπα ρε Dom!

Ειμαστε retro αλλα μπορει να διαβαζει και κανα πιτσιρικι

Ριξε διορθωση στο επιμαχο
 
καθόλου ανούσιο το τριβια εχετλαίος πολύ χρήσιμο θα έλεγα
 
όσα ξέρουνε τα ανήλικα να τα ξέρανε και τα ενήλικα Wally

δεν νομίζω να υπάρχει εδώ μέσα πιτσιρικάς κάτω τον 16

Διορθωσε το εσυ και μετα βαλε και Poll για την ηλικιακη συσταση του GRM

για κοίτα τώρα καλύτερα?

Πάντως γενικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη νοτροπιά ρε Wally αμα πας στο site του Ν Πιλάβιου (Παραμυθά) μιλάει εντελώς χύμα και ο ίδιος)

βλέπε *****α κλπ κλπ

εδώ που κολάμε δεν καταλαβένω να μου εξηγήσεται και σε ποιες λέξεις θυχτήκατε να πούμε δηλαδή θα κουτσουρευουμε την καθομηλουμένη με το φόβο των ανήλικων?

κοίτα δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά να επεκταθώ διόρθωσα μια 2 λέξεις βλέπε (κα..λα) αλλά πχ το λαλάκας δεν καταλαβένω σε τι θύγει

Λοιπον επειδη δεν εχω ορεξη...προσωρινο χαμαλικι κανω εδω μεσα

Ανοιξε δικο σου site και κανε οτι θες.

Εδω εισαι φιλοξενουμενος(οπως ολοι μας!) και υπαρχουν κανονες (για ολους μας!).

Αν δεν γουσταρεις...πας για αλλα

Λοιπον δεν θα το κουρασω το ζητημα...διορθωσε αλλιως θα πεσει διαγραφη της επιμαχης λεξης(δεν την παλευω για edit και τετοια)

Για τα υπολοιπα ανοιξε φιλοσοφικο thread να πει ο καθενας τα εσωψυχα του

Ανέφερα πιο πάνω ότι κοίτα καλύτερα διορθώθηκε (2 λέξεις ουσιαστικά)

κοίτα το ξανά και αν δεν είσαι ικανοποιημένος να επισημάνεις σε πιο σημείο δεν σου αρέσει τι και ποιες λέξεις σε θίγουνε (έλεος) θα περνάνε σε λίγο τα κείμενα από επιτροπή.

΄

Wally wrote

Αν δεν γουσταρεις...πας για αλλα

(αμα εχεις τιποτα προσωπικά μαζί μου ελα πμ να τα λύσουμε)

Εννοεις κατι?

Ο κανονισμος του GRΜ λεει οτι οποιος δεν σεβεται τους κανονες,παιρνει ποδι.

Ειτε αυτος ειναι ο Wally,ειτε ο Keeper ειτε εσυ

Προσωπικο ουτε εχω με κανεναν ουτε φιλοδοξω να εχω

Μιας και εισαι και ανοιχτο πνευμα,φτιαξε ενα χυμα φορουμ να εκφραζομαστε οπως μας κατεβει...

Περιμενω προσκληση

Dominion είπε:
...αμα πας στο site του Ν Πιλάβιου (Παραμυθά) μιλάει εντελώς χύμα και ο ίδιος)βλέπε *****α κλπ κλπ
Λέτε γι'αυτό να τα πήρε μαζί του στο κρανίο ο PANAGIOTHS ? :confused:

Τι κρίμα που μάλλον δε θα μάθουμε ποτε ... :icon_cry:

Δεν ενοχλει το "λαλάκας"...αλλα το αλλο ηταν πολυ βαρυ για εδω μεσα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, θα συνεχισω το ψαξιμο... :)

Το ΘΡΙΛΕΡ ΛΟΙΠΟΝ που προβαλλοταν την ιδια εποχη με τις 'Ελλ. Ιστοριες Μυστηριου και Φαντασιας' ποτε δε με ενθουσιασε ιδιαιτερα...

Ορισμενα επεισοδια μου φαινονταν σχεδον σαν παρωδια θριλερ (οπως εκεινο με τον απογοητευμενο εραστη που σκοτωσε ολα τα μελη της οικογενειας της πρωην αγαπημενης του χρησιμοποιωντας ενα ηλεκτρικο πριονι - τρεις πεθαναν απο τρομο βλεποντας το πριονι και μια που δε φοβοταν την πλακωσε με το μαξιλαρι!) :animrolleyes:

Καλα να περνατε,

Δημητρης
 
Είναι το πρώτο μου ποστ στο retromaniax!

Είμαι φαν των σειρών μυστηρίου και γενικά, των θρίλερ. Καταρχήν να ενημερώσω ότι ο Alpha μας δίνει την ευκαιρία να δούμε ξανά μια σειρά που σπάνια παίζει, τον Κόκκινο Κύκλο. Οι επαναλήψεις έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη και θα παίζουν κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή γύρω στις 3:00 τη νύχτα.

Είχα δει μερικά επεισόδια της σειράς πρόπερσι από το ΡικΣατ και λίγα από τον Alpha. Τώρα προβάλλονται με τη σειρά από τον πρώτο κύκλο. Μήπως ξέρει κάποιος για το επεισόδιο "Το χάρισμα" με την Μεντή;

Γενικά, έχω μεγάλη τρέλα με σειρές του Κοκκινόπουλου. Έχω όλη την 10η Εντολή στη συλλογή μου και ψάχνω να μάθω οτιδήποτε για την Ανατομία. Αν θυμάται κάποιος πότε έπαιξε η τελευταία επανάληψη και στην καλύτερη περίπτωση, αν γίνεται να επικοινωνήσει μαζί μου κάποιος που να έχει τη σειρά. Δεν θα βγει χαμένος.

Μου είναι επίσης άγνωστο το Θριλερ Λοιπόν που σχολιάζεται παραπάνω.

Όσο για τις Μυστικές Διαδρομές, είδα το τελευταίο επεισόδιο πέρσι από το Channel 9 και είχα τρελαθεί. Στην αρχή, νόμιζα ότι ήταν επεισόδιο Κόκκινου Κύκλου, μιας και είχε θανατικό φινάλε. Μετά έμαθα περί τίνος πρόκειται και έχω φάει τον τόπο για να βρω τη σειρά, αλλά τίποτα.

Οι Τολμηρές Ιστορίες είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές που επίσης ψάχνω μανιωδώς. Είδα μερικές επαναλήψεις το καλοκαίρι που πέρασε τα ξημερώματα και μάλιστα έχω κρατήσει δυο ιστορίες. Αυτή με την Τζομπανάκη και τον Αυγουστίδη. Ήταν ένα παντρεμένο ζευγάρι. Το θέμα του επεισοδίου ήταν η εναλλακτική αντίδραση του συζύγου όταν μαθαίνει για τις απιστίες της γυναίκας του. Απίστευτος ερωτισμός! Έχω επίσης τον "Γυάλινο τοίχο" που είχε να κάνει γενικά με την ερωτική αναζήτηση. Συγκλονιστικό κι αυτό. Υπάρχουν όμως πολλά που δεν έχω δει.

Θα περιμένω βοήθεια! Ευχαριστώ
 
αν γίνεται να επικοινωνήσει μαζί μου κάποιος που να έχει τη σειρά. Δεν θα βγει χαμένος
Μιας και η σειρα δεν εχει κυκλοφορησει νομιμα απο καποια εταιρεια, οποτε και ειναι αδυνατον να σου πουλησει ή να σου χαρισει καποιος καποιο original αντιγραφο, μιλαμε για διακινηση copyrighted υλικου χωρις την αδεια της εταιρειας που εχει τα δικαιωματα.

Ριξε μια ματια στους Κανονισμους Λειτουργιας σε παρακαλω και καλη συνεχεια.
 
Σου το έγραψε και ο Wally πως δεν υπάρχουν κρυφά downloads στο φόρουμ. Διάβασε σε παρακαλώ τους κανονισμούς του φόρουμ που επιπλέον απαγορεύουν και τα greeklish που γράφεις.
 
παιδια ψαχνω να βρω για τουλαχιστον 3 χρονια επεισοδια απο την κορυφαια σειρα ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ αλλα ματαια διοτι κανεις δε με εχει απαντησει ή βοηθησει. μηπως μπορειτε να μου πειτε που και πως μπορω να βρω επεισοδια; Please!!!!
 
Δεν σου έχει απαντήσει κανείς φίλε μου,διότι η ερώτησή σου παραβαίνει τους κανόνες του forum.Διάβασέ τους σε παρακαλώ...

Καλώς ήρθες στο GRM βέβαια !
 
Ε, εντάξει, δεν ρώτησε το παλικάρι κι όλας από πού μπορεί να τα κατεβάσει, ρώτησε πού μπορεί να βρει. Θα μπορούσε να είναι DVD, VHS ή δεν ξέρω γω τί... ας μήν τα παίρνουμε όλα παραμάζωμα :)

Με παραξενεύει το "τουλάχιστον 3 επεισόδια" :D
 
Πίσω
Μπλουζα