Ελληνικες ταινίες τρόμου?

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Ίσως είναι λίγο αστείο , αλλά να ρωτήσω ; Ο ελληνικός κινηματογράφος έχει παράγει ποτέ καμιά τανία τρόμου ; Αναφέρομαι στα τελεταία χρόνια (1980 και δώθε) ;
 
Κατ αρχην το Κακο οπου εμφανιζονται και δυο honoured users του RetroManiaX. Κανε ενα search να δεις ποιοι... :)

Στη συνεντευξη που ειχαμε κανει με τον Ηρακλη στο Νικο Μαστορακη, μας ειχε πει οτι ετοιμαζε μια Ελληνικη ταινια τρομου σε 3D σε συνεργασια με μια Ελληνικη εταιρεια που ειδικευεται στο αντικειμενο. Δεν ξερω τι παιζει...
 
Μην ξεχνάμε και το ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΟ του Θ.Αγγελόπουλου. :cool:
 
Wally είπε:
Κατ αρχην το Κακο οπου εμφανιζονται και δυο honoured users του RetroManiaX. Κανε ενα search να δεις ποιοι... :)
Kαι η οποία ταινία,για να λέμε και την πάσα αλήθεια,αν και με 10πλάσιο budget από την προκάτοχό της,ήταν σαφώς κατώτερη τελικά συνολικά... :(
 
exetlaios είπε:
Μην ξεχνάμε και το ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΟ του Θ.Αγγελόπουλου. :cool:
Νυσταλέο θριλερ, σε πιάνει το jump scare στον ύπνο και νομίζεις ότι ήταν και ##$% της σκηνές.
 
Το κακό δεν είναι ακριβώς ταινία τρόμου (τουλάχιστον όχι όπως φαντάζομαι ότι εννοείς τον όρο "ταινία τρόμου"). Κωμικόsplatter είναι, ΠΟΛΥ καλό στο είδος του, και το 1 και το 2 προσωπικά μου άρεσαν.

"ΛΑΒΕ ΚΥΝΑΙΔΕ!"
 
manos426f είπε:
Kαι η οποία ταινία,για να λέμε και την πάσα αλήθεια,αν και με 10πλάσιο budget από την προκάτοχό της,ήταν σαφώς κατώτερη τελικά συνολικά... :(
Δυστυχώς συμφωνώ ! :(
 
Όχι ρε παιδιά τι λέτε. Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως. Δεν γνωρίζω αν για το budget της άξιζε ή όχι, αλλά εγώ τη θεωρώ ισάξια ίσως και καλύτερη της πρώτης.

... σε κάθε περίπτωση iliekater νομίζω κατάλαβες ποια ταινία πρέπει να κατεβάσεις νοικιάσεις αμέσως :D
 
Δεν έψαξες πολύ καλά φαίνεται...
Ναι , το βρήκα και αυτό , αλλά στο 1 , έπαιξε κανεις εδώ από την παρέα ;

... σε κάθε περίπτωση iliekater νομίζω κατάλαβες ποια ταινία πρέπει να κατεβάσεις νοικιάσεις αμέσως
Γενικά δεν μ'αρέσουν καθόλου τα έργα με τα ζόμπι , αλλά μιας και είναι ελληνικό , ίσως να του ρίξω καμιά ματια .
 
Υπάρχουν οι εξής:

1. "Τα Παιδιά Του Διαβόλου" ("Island Of Death") ('75) (του Νίκου Μαστοράκη, μολονότι μιλάνε στα Αγγλικά η ταινία είναι του Νίκου Μαστοράκη και η παραγωγή έγινε στην Ελλάδα (γυρισμένο στην Μύκονο). Επίσης παίζουν κάποιοι Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Νίκος Τσαχιρίδης!)

2. "Το Κύμα Του Αίματος" ("Bloodtide") ('82) (Πάλι συμπαραγωγή με Αγγλία αλλά και με Έλληνες ηθοποιούς μέσα όπως Σπύρος Παπαφραντζής, Ράνια Φωτίου, Δέσποινα Τομαζάνη κ.α. Στο σενάριο έχει βάλει το χεράκι του, πάλι, ο Νίκος Μαστοράκης μαζί με έναν Άγγλο!)

3. "Ο Θάνατος Που Ονειρεύτηκα" (2010) (του Παναγιώτη Κράββα (δεν την έχουμε ακόμη στην RetroDB))!

4. "Μαγεμένοι" ('95) (του Γιώργου Καρυπίδη)

5. "Οι Φρουροί Του Σκότους" ("Sentinels Of Darkness") (2002) (του Μάνου Καλαϊτζάκη. Πρόκειται για βιντεοταινία και Ελληνοαγγλική συμπαραγωγή με γλώσσα Αγγλική. Παίζουν αρκετοί Έλληνες ηθοποιοί! Επίσης δεν είναι περασμένη στην RetroDB...)

6. Έχουμε και το "Singapore Sling: Ο Άνθρωπος Που Αγάπησε Ένα Πτώμα" ('90) του σχετικά πρόσφατα χαμένου Νίκου Νικολαϊδη αλλά μάλλον πως το κατατάσσει κανείς στις μαύρες κωμωδίες όπως τις "Το Κακό" & "Το Κακό: Στην Εποχή Των Ηρώων"!

7. "Η Δαιμονισμένη" ('75) (του Ντίμη Δαδήρα με Κάτια Δανδουλάκη, Μέλπω Ζαρόκωστα κτλ.!)

Υπάρχουν κι άλλες βιντεοταινίες, μικρού μήκους που δε μου'ρχονται τώρα και κάποιες τηλεοπτικές σειρές όπως "Το Φάντασμα" ή το "Ιστορίες Μυστηρίου"! Το θέμα είναι να μπορεί να βρεθεί τέτοιο υλικό.
 
και η "Μεδουσα" με την Φιλινη ειναι ωραια ταινια τρομου.
 
Νομίζω, είναι και ο ''Δράκουλας των Εξαρχείων'' του Ζερβού, με Καφετζόπουλο, Πουλικακο, Μπουλά, Πανούση.

Βασικά, δεν είναι ακριβώς τρόμου, αλλά έχει επιρροές από ταινίες τρόμου του '70, όπως από την '' Νύχτα Των Ζωντανών Νεκρών ''
 
Κατα τυχη βρηκα τα υπεροχα τραγουδια που (αν θυμαμαι καλα) ακουγονταν στο Island of Death του Νικου Μαστορακη.

Μαλιστα τα εχει ανεβασει στο YT ο ιδιος ο συνθετης τους, ο κ Νικος Λαβρανος

CAN YOU CALL IT LOVE - Μίλλη


Η Μίλλη ηταν εντυπωσιακη και με γλυκυτατη φωνη. Τι απεγινε?

Mηπως ο κ Μαστορακης θα επρεπε να σκεφτει να κυκλοφορησει το soundtrack της ταινιας? Νομιζω οτι θα ενδιεφερε πολυ κοσμο. (Μαλλον πρεπει να του κανουμε και αλλη επισκεψη. Εχουν μαζευτει πολλες αποριες!)

UPDATE: Βλεπω οτι η κ Μίλλη Κάραλη και ο Νίκος Λαβράνος κανουν ακομα συναυλιες.
 
elesdee είπε:
O Κώστας Καραγιάννης (ο γνωστός) είχει σκηνοθετήσει το 1976 αυτή την ταινία τρόμου http://www.imdb.com/title/tt0074769/ .

Στο πρόγραμμα του καναλιού Ε, αναφέρεται πως θα μεταδοθεί-για πρώτη φορά πιστεύω σε ελληνική τηλεόραση,

στις 00.30 ξημερώματα Δευτέρας (19 Ιανουαρίου).
 
james1980 είπε:
Στο πρόγραμμα του καναλιού Ε, αναφέρεται πως θα μεταδοθεί-για πρώτη φορά πιστεύω σε ελληνική τηλεόραση,στις 00.30 ξημερώματα Δευτέρας (19 Ιανουαρίου).
Ναι είναι πολύ ενδιαφέρον το νέο αυτό!
 
Γενικά πολλές ελληνικές ταινίες μικρού μήκους είχαν μια ατμόσφαιρα θρίλερ και όπως λέω συχνά πυκνά μια ατμόσφαιρα ακαθόριστου τρόμου και φαντασίας. Μια μικρού μήκους που θυμάμαι να είχα δει προς τέλη 80ς, ήταν ο "Νυχτερινός τηλεφωνητής" της Ισαβέλλας Μαυράκη με έναν τύπο που δούλευε σαν τηλεφωνητής σε μια τηλεφωνική εταιρεία ή κάτι τέτοιο και για κάποιο λόγο πήρε τηλέφωνο σπίτι και μίλησε με τον εαυτό του και κάτι τέτοια . Γενικά με είχε τρομάξει η ταινία αυτή ,όπως και μια άλλη μικρού μήκους η "Τροφική δηλητηρίαση" με την Έλενα Ναθαναήλ που και αυτή είχε έτσι μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και η έλλειψη διαλόγων την έκανε ακόμη πιο ανατριχιαστική χωρίς να είναι αμιγως ταινία θρίλερ κτλ. Μια ακόμη μικρού μήκους σε στυλ θριλερ που την έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα εδω είναι και το "Τέλειο Έγκλημα" με Τζούμα-Κοντογιαννίδη. Όπως και το "Χωρίς Απόκριση" του Ερμή Βελόπουλου,σε παραγωγή μάλιστα Φίνος Φιλμ. Γενικά πολλές μικρού μήκους τότε φλέρταραν με το φορμάτ του θρίλερ ή του παράξενου. Δυστυχώς πολύ σπάνια να βρεθούν οι πιο πολλές αν και οι 2 τελευταίες που ανέφερα υπάρχουν προς προβολή
 
Επίσης και η ταινία "η δαιμονισμένη" του Ντίμη Δαδήρα που ανέφερε ο φίλος Mandrake και είδα χθες, έχει στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ χωρίς να είναι καθαρό θρίλερ. Δεν την είχα ξαναδεί ,έχει ενδιαφέροντα στοιχεία, ειδικά οι σκηνές με τις παραισθήσεις της Δανδουλάκη στην αρχή δεν της έβλεπες πολύ εύκολα σε ελληνική ταινία της εποχής. Και σαν θέμα έχει ενδιαφέρον σχετικά με την κόντρα ανάμεσα στην θρησκεία και τη ψυχιατρική στο θέμα των δαιμονισμένων. Σίγουρα επηρεάστηκε από Πολάνσκι εδώ ο Δαδήρας. Πάντως αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα