Ενας Γιανκης στο Λονδίνο (Dempsey & Makepeace)

andrikos77

RetroN00b
Joined
24 Ιουλ 2007
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
2
καποια στιγμη η ερτ εβαζε μια βρετανικη αστυνομικη σειρα με πρωταγωνιστες ενα ζευγαρι ντετεκτιβ.ο αντρας ηταν και καλα αμερικανος και η γυναικα αγγλιδα.η γυναικα ειχε καταξανθα καρε μαλια.νομιζω οτι ο τιτλος ηταν "ενας γιανκης στο λονδινο" η κατι τετοιο.μπορει και να ηταν γλασκωβη...βοηθεια κανεις?
 
Καλώς τον andriko. Προσωπικά δεν μου λέει κάτι αυτή η σειρά.
 
καλως ηρθες andrikos77.Εισαι σιγουρος οτι λεγονταν ετσι?
 
Απ οτι μπορω να θημηθω...

Ενας γιανκης στο Camelot υπαρχει σιγουρα ταινεια , οπως και Κλασσικο εικονογραφημενο, (οπου ο merlin ειναι ο ωilain της ιστοριας).

Επισης μια τανεια οπου καποιος αφροαμερικανος γυριζει στο μεσαιωνικο λονδινο υπο τυπο κομωδιας ...
 
καλως σας βρηκα.οχι δεν ειμαι σιγουρος.ειχε ομως σιγουρα να κανει με αμερικανο μπατσο στην αγγλια.ο τιτλος ηταν κατι σαν ενας αμερικανος στη σκοτλαντ γιαρντ νομιζω.παντως σαν σειρα μου φαινεται οτι επαιξε μονο μια σεζον(1 επεισοδιο ανα βδομαδα).εγω την εβλεπα λογω της ξανθιας που επαιζε την μπατσινα.
 
Το θυμαμαι αχνα και εγω.

Παντως η δεσποινιδα ηταν σιγουρα δυνατο κομματι (οσο αφορα την πλοκη και την καλλιτεχνικη αρτιοτητα της σειρας φυσικα :D )

Κατσε να ψαξω λιγο...
 
Ο αγγλικός τίτλος της σειράς είναι "DEMPSEY AND MAKEPEACE" με πρωταγωνιστές τον Αμερικανό Michael Brandon στον ρόλο του James "Jim" Dempsey και την Βρετανίδα Glynis Barber στον ρόλο της Harriette "Harry" Makepeace.

Η σειρά γυρίστικε από την London Weekend Television και είχε τρείς κύκλους.

Ο υπαστυνόμος Dempsey μπλέκει ενάντια στα βρώμικα κυκλώματα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και μετατίθεται για να σωθεί το τομάρι του στο Λονδίνο, στο SI 10, την νεοσύστατη υπηρεσία της Scotland Yard που αναλαμβάνει ειδικές αποστολές κατά του εγκλήματος.

Εκεί έχει ως συνεργάτη την ντετέκτιβ Makepeace με την οποία τα πάνε σαν τον σκύλο με την γάτα καθώς αυτός έχει μια έντονη αμερικανιά και βαρβαρότητα σε αντίθεση με την πιο εκλεπτυσμένη συμπεριφορά αυτής η οποία τυγχάνει και λαίδη.

Κατά την διάρκεια των τριών κύκλων της σειράς η σχέση τους βελτιώνεται και στα τελευταία επεισόδια είναι φανερή μία έλξη μεταξύ τους.

Σταθερές αξίες της σειράς τα ατελείωτα κυνηγητά με αυτοκίνητα - Mercedes Benz 500 SL για τον Dempsey και Ford Escort XRi Cabrio για την Makepeace -, πολύ ξύλο και πολύ πιστολίδι.

Ξεχωριστός ο ρόλος του αφεντικού τους, του επιθεωρητή Gordon Spikings - στον ρόλο ο βρετανός Ray Smith - ο οποίος είχε συνεχώς το ρόλο του διαιτητή στους καβγάδες, με μιά έντονη τάση να δικαιώνει την Makepeace ως πιο συγκρατημένη και να την λέει στον Dempsey αποκαλώντας τον "loose canon".

Οι δύο ηθοποιοί παντρεύτηκαν μεταξύ τους το 1989, τρία χρόνια μετά το τέλος της σειράς, και μετά από ένα διάστημα διαμονής στο Λος Άντζελες επέστρεψαν και ζουν στο Λονδίνο όπου πρωταγωνιστούν κυρίως στο θέατρο.

Η σειρά παίχτηκε στην Ελλάδα με τους δύο τίτλους "Ένας σκληρός στην Σκότλαντ Γυάρντ" και Ένας Αμερικανός στο Λονδίνο" αλλά δεν θυμάμαι εάν την έπαιξε άλλο κανάλι από τον Αντέννα ο οποίος την προέβαλε για πρώτη φορά την σαιζόν 1990-1991.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η σειρά κυκλοφόρησε από την Αγγλική Granada σε 9 DVD χωρίς υπότιτλους διαθέσιμα στο amazon.co.uk είτε ανά τρία ή όλα μαζί.

http://www.dempseyandmakepeace.de/

http://homepages.nildram.co.uk/~culttv/dempsey1.htm

http://club.idecnet.com/~xanadu/dm.htm

http://epguides.com/DempseyandMakepeace/guide.shtml

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=CFfFuwd5L5c]YouTube - Dempsey and Makepeace Theme - Season 1
 
...μπράβο alexarto. :)

Tώρα πλέον την θυμήθηκα για τα καλά την σειρά !!

Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε ένα επεισόδιο που ο Ντέμσυ κορόιδευε την Μέηκπης για την προφορά της λέξης "lieutenant" ("λουτέναντ" και "λεφτέναντ" αντίστοιχα. :D ).
 
Χιλια μα χιλια ευχαριστω!νασαι καλα ρε φιλε.ειχα φαει το κοσμο..
 
ΚΑΡΑΞΕΘΑΜΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΥ THREAD

Η σειρά στον ΑΝΤ1 ξεκίνησε την Κυριακή 29 Απριλίου 1990 στις 21:00 μ.μ. και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 1990 στις 22:00 μ.μ. .
 
Πίσω
Μπλουζα