Ενημέρωση γονέων στο σχολείο

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.256
Αντιδράσεις
6.019
Σε τακτά χρονικά διαστήματα το σχολείο οργάνωνε ενημέρωση γονέων για την πρόοδο των μαθητών. Είχα λιγάκι άγχος βεβαια κάθε φορά...

(και πολύ άγχος όταν παίρναμε ελέγχους). Στην Α Γυμνασίου στην πρώτη συνάντηση γονέων-καθηγητών θυμάμαι είχα πάει με τους δικούς μου και τους είχα συστήσει έναν-έναν τους καθηγητές (ήταν εντολή του σχολείου να έρθουν και οι μαθητές για να κατατοπιστούν οι γονείς).
 
ή πως γινεσαι βαθυτατα θρησκοληπτος μεσα σε μια ωρα....

 
Για να συμπληρώσω! Τα ωραία ακολουθούσαν μετά στο σπίτι. Εκεί οι γονείς ήταν ψύχραιμοι...
 
Θυμάμαι την μάνα μου να φωνάζει: "Ξέρω οτι είναι καλό παιδί, στα μαθήματα ρε παιδιά πώς τα πάει;"

Τα του σπιτιού μετά...

http://www.youtube.com/watch?v=BSaeDgqRmkY

για να μην αναφέρουμε το όνομα του τραγουδιστή που συνάπτει με αυτό που έπαιρνα τα επερχόμενα Χριστούγεννα (αν ήταν χειμερινός έλεγχος).

Πάντως ήμουν ο αόρατος διάολος. Έκανα διάφορα και έβγαινα το καλό παιδί στο τέλος :p
 
Absolutely no comments........................
 
οταν ηταν για ενημερωση και το ελεγα στην μανα μου μου ελεγε τι εκανες παλι?και μου εριχνε μια δυο προκαταβολικα αν επερνε καλα λογια

οταν βγεναμε απο το σχολειο μου μου ελεγε τι θες να σου φτιαξω κοκονα μου αρε μανα μου ληπει το χερι σου και η λογικη σουπου τιποτα απο τα δυο ποτε δεν πονουσαν
 
δεν θυμαμαι να υπηρχε ιδιαιτερο προβλημα εκτος απο την τυπισα που μας εκανε καλλιτεχνικα στο γυμνασιο που ειχε πιασει την μανα μου και της ειχε πει ο γιος σας ζωγραφιζει με πολυ μαυρο προσεξτε τον ειναι σκοτεινος χαρακτηρας και ειχε φρικαρει η μανα μου λιγο αλλα μεχρι εκει
 
"είναι έξυπνη αλλά δε διαβάζει" ΚΛΑΣΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

χαχαχχαχχαχα!!!!!!!!!!!!
 
Σήμερα μέρα θλιβερή, σήμερα μέρα πένθους, σήμερα το απόγευμα παίρνουμε τους ελέγχους.
 
Ήμουν σχετικά καλός μαθητής επομένως δεν είχα παρατράγουδα στις ενημερώσεις... Στο Λύκειο διάβαζα στη διάρκεια της μέρας αλλά οι νύχτες μου ήταν αφιερωμένες στην Amiga. Κατά συνέπεια το πρωί στο σχολείο κουτούλαγα. Θυμάμαι λοιπόν χαρακτηριστικά ότι στον πατέρα μου έλεγαν "πολύ καλά τα πάει ο Άλκης, αλλά πείτε του να μην διαβάζει μέχρι τόσο αργά τη νύχτα γιατί στην τάξη νυστάζει"... "Ναι, ναι" έλεγε ο πατέρας μου κι από μέσα του γελούσε γιατί ήξερε την αλήθεια.

Σε μικρότερες ηλικίες ίσχυε το "καλός μαθητής αλλά πολύ άτακτος και ατίθασος". Επίσης θυμάμαι ότι επειδή συχνά ερχόταν από τη δουλειά και φορούσε τη στολή της αεροπορίας, τα κοριτσάκια του σχολείου τον κοίταζαν και αναστέναζαν. Ένστολος και εμφανίσιμος γαρ... δυστυχώς τα γονίδια μερικές φορές πηδάνε μια γενιά.
 
Butterfly είπε:
"είναι έξυπνη αλλά δε διαβάζει" ΚΛΑΣΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
χαχαχχαχχαχα!!!!!!!!!!!!
Πωπω!!! Είχα βαρεθεί να ακούω αυτή την ατάκα.... :p
 
Κατι το οποιο δεν βιωσα ποτε αφου ο πατερας μου ηταν εργαζομενος στο σχολειο μου!!

Πολυ απλα οταν γυριζαμε σπιτι και τρωγαμε μου ελεγε 'Να μου εξηγησεις γιατι ο Ταδοπουλος σου εβαλε 08 στο διαγωνισμα!' (και σημειωτεον, πριν καν το μαθω επισημως στην ταξη :D )
 
status είπε:
Σήμερα μέρα θλιβερή, σήμερα μέρα πένθους, σήμερα το απόγευμα παίρνουμε τους ελέγχους.
Στο δημοτικό λέγαμε αυτό όταν πέρναμε ελέγχους κοντά στις διακοπές του Πάσχα : Σήμερα μαύρος ούρανος, σήμερα μαύρη μέρα, σήμερα πέφτουν οι βάθμοι και ξύλο απ'τον πατέρα (εμπνευσμένο απο το τραγούδι που λέγαν τα κορίτσια όταν "λέγαν" τον Λάζαρο την ίδια περίοδο)
 
Εμείς λέγαμε ότι θα μαζευτούν οι γονείς στο σχολείο για να ακούσουν τα καλά μαντάτα!!!
 
!

Ωραίο θέμα...Εγώ ήμουν στη κατήγορία" Καλός είναι αλλά κάνει φασαρία μέσα στην τάξη"...Θυμάμαι μάλιστα στην τρίτη Γυμνασίου την μητέρα μου την είχε συμπαθήσει η Φιλόλογός μας (και όταν λέω φιλόλογος εννοώ Αρχαία, Νέα, Έκθεση και Ιστορία όλα η ίδια) και οταν με έπιανε αδιάβαστο ή εκανα φασαρία μου έλεγε :" Σωκράτη, για πες στην μάμα σου να με πάρει τηλέφωνο το απόγευμά..." Δεν ήταν και ότι καλύτερο να γίνεται τόσο συχνά και τόσο εύκολα η ενημέρωση. Πάντως η συγκεκριμένη κυρία ήταν απο τις καλύτερες καθηγήτριες που είχα.

Ένα άλλο τραγελαφικό περιστατικό ήταν στην πρώτη Λυκείου, όταν είχε έρθει να ρωτήσει ο πατέρας μου για πρώτη φορά. Το μεσημέρι λοιπόν στο σπίτι μου λέει ο πατέρας μου " Όλοι είχαν πει καλά λογια να μου πουν, εκτός απο την καθηγητή της Φυσικής". Φυσική ήταν από τα αγαπημένα μαθήματα για μένα και μαλιστά ήμουν καλός..ρωτάω με απορία λοιπόν "μα καλά τι σου είπε?" " ΄Δεν συμμετέχεις καθόλου στην τάξη και είσαι τελείως αδιάφορος, δεν προσπαθείς καθόλου" ..πέφτω από τα συνεφα "μα σου είπε ο κύριος Δ... αυτά για μένα???" και μου λέει ο πατέρας μου " ο κύριος Δ?? μα με το κύριο Σ..μίλησα" . Τι είχε γίνει? Αυτός ο καθηγητής που ενημέρωσε τον πατέρα μου δεν δίδασκε την τάξη μου!!! Παρόλα αυτά, δεν τον εμπόδισε να δώσει αναφορά..χα χα. Τον συγκεκριμένο καθηγητή τον είχα την επόμενη χρονιά όταν πηγαινά Δευτέρα Λυκείου. Μίλαμε για έναν ελλεϊνο, μισάνθρωπο και σαδιστή που το μόνο που δεν έπρεπε να κάνει στην ζωή του ήταν να διδάσκει παιδιά. Αυτος, μαζί με την φιλόλογο από την Κύπρο που είχαμε στο Λύκειο και μας δίδασκε Αρχαία και Νέα, η οποία δεν μιλούσε καθόλου ελληνικά αλλά αυτή την άθλια διάλεκτο που μιλάνε ορισμένοι απο εκεί, τους θεωρώ ότι χειρότερο έχει περάσει από την ελληνική παιδεία. Σας έχει συμβεί να μιλάει καθηγητής και να μην καταλαβαίνετε τι λέει? να χρησιμοποιεί λέξεις που δεν υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο, να σε προσβάλλει κάθε φορά που τον ρωτούσες να επαναλάβει την ερώτηση επειδή δεν κατάλαβες τι είπε? και βεβαια ο αυτος ο καθηγητης να προσπαθεί να διδάξει Ελληνική γλ'ωσσα...Ξέρετε τι μου είχε πει μια φορά (όντας νευριασμένη βεβαια)?? " ΖΙΛΙΚΟΥΡΤΙΙΙΙΙΙΙΙ, όλην ντην ώραν καρκισιλικι, ινταν κατσιαριζεις?? Ντισκοθηκην ειναι? Τζιαμε κοινα οξω να μάθεις"΄συγνωμμη αν δεν τα θυμάμαι και αυτολεξι τι μου είχε πει αλλά πανω-κάτω αυτη ήταν η φράση...Τραγικο?? να σου λένε να βγείς έξω και να μην το καταλαβαινεις
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχαχαχαχααχ :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: το χόντρυνες λίγο φίλε με τα περί "μη Ελληνικών" αλλά να' σαι καλά, γέλασα πολύ!
 
Υποθετω οτι ειναι στα πλαισια του χιουμορ. Αλλωστε τα Ελληνικα της Κυπρου ειναι πιο κοντα στα Αρχαια Ελληνικα απο οτι ειναι η νεοελληνικη διαλεκτος.
 
Βγαινουμε offtopic (οπως παντα) - αλλα παροτι η Κυπριακη διαλεκτος ειναι ιστορικα και ετοιμολογικα πολυ ενδιαφερουσα, καμια σχεση δεν θα επρεπε να εχει με τη διδαχη των Νεων Ελληνικων σε "Ελλαδιτικο" σχολειο. Απορω πως συνεβη κατι τετοιο.
 
Πίσω
Μπλουζα