Επικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις - Q & A (1990)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.169
Προβολή συνημμένου 90791

Ο Διεφθαρμένος αστυνόμος Brennan ( Nick Nolte), που διατηρεί σχέσεις με την μαφία, έρχεται σε σύγκρουση με τον νεαρό βοηθό εισαγγελέα Reilly ( Timothy Hutton). O Brennan αδίστακτος και κτηνώδης στην συμπεριφορά του, φρόντιζε πάντα να καλύπτει τις "δουλειές" του τρομοκρατώντας τους διάφορους μάρτυρες. Σε αυτό βοηθούσε και η αδιαφορία των συναδέλφων του.

Αυτή την φορά όμως, ο φόνος ενός περιθωριακού, θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον ιδεολόγο δικαστικό, που είναι αποφασισμένος να διαλευκάνει την υπόθεση. Τα προβλήματα όμως για τον Reilly θα γίνουν περισσότερα , όταν στη υπόθεση θα μπει και ένας Πορτορικανός μαφιόζος ( Armant Assante), που διατηρεί σχέσεις με μια πρώην αγαπημένη του.

Καλογυρισμένη αστυνομική περιπέτεια του Sidney Lumet, ο οποίος καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα, δηλαδή την διαφθορά στο αστυνομικό σώμα. Καλές ερμηνείες ( με αυτή του αγνώριστου εμφανισιακά Nolte, να ξεχωρίζει) και αντισυμβατικό φινάλε.

Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο " Επικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις ".

http://www.imdb.com/title/tt0100442/

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ αξιόλογη ταινία,με ωραίο καστ.Ο Νόλτε είναι από τους πιο παραγνωρισμένους αμερικάνους ηθοποιούς.
 
Την συγκεκριμένη ταινία την είχα δει απ' τον Αντέννα αρχές 1992 σε α τηλεοπτική μετάδοση. Μου είχε κάνει εντύπωση που την πρόβαλλε τότε τόσο σύντομα τηλεοπτικά μέσα σε ενάμιση χρόνο από τότε που βγήκε
 
Πίσω
Μπλουζα