Επιστροφή Από Το Μέτωπο (1959)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.337
Αντιδράσεις
49.341
Επιστροφή Από Το Μέτωπο (1959)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Επιστροφή_από_το_μέτωπο

 


Αντιστασιακό δράμα του 1959 παραγωγής Κρόνος Φιλμ , σε σκηνοθεσία Γιάννη Πετροπουλάκη , σενάριο Βασίλη Μπέτσου και μουσική Γιάννη Σακελλαρίδη. Πρωταγωνιστούν η Ελένη Χατζηαργύρη , ο Νίκος Τζόγιας , ο Διονύσης Παπαπγιαννόπουλος , ο Τάκης Μηλιάδης , ο Θόδωρος Μορίδης , η Έλσα Ρίζου κ.α. Η ταινία έκοψε 6.608 εισιτήρια και ήρθε 43η από τις 51 ταινίες της χρονιάς.



Υπόθεση :

Ο πόλεμος τελειώνει κι ένας στρατιώτης επιστρέφει και βρίσκει τη σύζυγο του ξαναπαντρεμένη, αφού νόμιζε πως είναι νεκρός.

 


[deadpic]

 


[yt deadlink]





Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία της τραγουδίστριας Δανάης Στρατηγοπούλου σ' αυτή την ταινία. Η σκηνή στην οποία εμφανίζεται είναι σχεδόν αυτοβιογραφική της: τραγουδάει μέσα σε ένα κέντρο κρητικές μαντινάδες που κορυφώνονται στο στίχο "Κι όπου μας βασανίζουνε να μην του έβρει χρόνος" και οι Ελληνίδες κυρίες που κάνουν "παρέα" στους γερμανούς θαμώνες χειροκροτούν.

Η Δανάη πράγματι τραγουδούσε αυτές τις μαντινάδες αλλά και άλλα δημοτικά τραγούδια με νόημα στα χρόνια της Κατοχής: πχ. τραγούδησε τη "Σαμιώτισσα" μια μέρα μετά την απόβαση των Συμμάχων στη Σάμο, με αποτέλεσμα βέβαια την επόμενη μέρα να τη συλλάβουν, επειδή κάποιοι "καλοί" Έλληνες φρόντισαν να την προδώσουν στις αρχές Κατοχής.
 
63.jpg
63.jpg
 
Ο Παπαγιαννόπουλος έκανε τον κακό στην ταινία? Έτσι μοιάζει στη φωτό.
 
"Συμμετέχουν και άλλοι ηθοποιοί"

Μη νομίσουμε ότι κοτζάμου μέτωπο, χώρια τα μετόπισθεν, είχαν μόνο 7.5 νοματαίους
 
" Αυτό που ζήσαμε όλοι μας ".... Σήμερα οι ταινίες αυτές φαίνονται ξεπερασμένες και απλοϊκές, αλλά τότε ήταν πρόσφατα γεγονότα που " μιλούσαν " στον καθένα. Κάθε ταινία για τον πόλεμο, έφερνε και διαφορετικές αναμνήσεις στον κάθε θεατή...
 
Παραδόξως έχει παιχτεί τουλάχιστον 3-4 φορές τα δύο τελευταία χρόνια, από ΝΕΡΙΤ, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2.

Μέτρια θα έλεγα, αλλά έχει πολύ καλές ερμηνείες από τα μεγάλα θεατρικά ονόματα, Τζόγια και Χατζηαργύρη. Παπαγιαννόπουλος, Μηλιάδης και Μορίδης ...προβλέψιμα καλοί!
 
Πίσω
Μπλουζα