Ερωτήσεις για Vertical καμπίνα

Muttley Black

Retro Member
Joined
21 Φεβ 2015
Μηνύματα
174
Αντιδράσεις
157
Καλησπερίζω την παρέα!

Πρόσφατα έγινα κάτοχος μια vertical καμπίνας, που μου χάρισε το ευγενικό μέλος Fred Madison και τον ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

Το Project μου θα καθυστερήσει λίγο να ξεκινήσει όμως μαζεύω πληροφορίες από το internet για να τα έχω όλα έτοιμα όταν θα έρθει η ώρα.

Θα ήθελα να παραθέσω μερικές ερωτήσεις και θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να βοηθήσετε.

1) Η καμπίνα διαθέτει arcade monitor το οποίο δεν ήταν τοποθετημένο, θα μπορούσα να δοκιμάσω πριν αρχίσω το ξήλωμα των καλωδιώσεων, να δοκιμάσω την λειτουργικότητα του;

2) Σαν Hardware στο χέρια μου έχω έναν υπολογιστή Windows XP 32bit με Celeron 1.8Ghz - 1gb ram και Pci-e κάρτα γραφικών. Μας κάνει για την δουλειά; Έχω σκοπό να το τοποθετήσω μόνο verical games όπως, Ms Pacman - Donkey Kong κτλ, με Mame + κάποιο frontend MaLa, Maximus ή κάποιο άλλο.

3) Διαβάζοντας κάποια νήματα εδώ από υλικά πέραν του υπολογιστή (μητρική - τροφοδοτικό - σκληρός - gpu), χρειάζομαι ένα J-pac για να συνδεθεί με τον jamma connector της καμπίνας και αυτό για τον λόγο ότι πρέπει το σήμα της VGA να ενισχυθεί από 1volt σε 5volt. Τα λέω καλά; Επίσης η επικοινωνία buttons-Joystick με pc γίνετε επίσης με το J-Pac ή χρειάζομαι και κάτι άλλο; Φυσικά ίσως να χρειαστώ κάποια buttons και joystick. Αν διαπιστώσω ότι αυτά που έχει δεν δουλεύουν σωστά.

Αυτα για την ωρα, αν και έχω πολλές ακόμα ερωτήσεις τις οποίες θα σας αναφέρω λίγο αργότερα ;P

Ευχαριστώ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Ναι αν συνδέσεις μια jamma πλακέτα και δεις εικόνα.

2. Για αυτά τα παιχνίδια του mame μια χαρά είναι ο celeron.

3. Δεν έχω το jpac για να σου πω, αλλά καλό θα είναι πριν το αγοράσεις να βεβαιωθείς πως λειτουργεί η οθόνη. Μην πάει τσάμπα όχι τίποτα άλλο.
 
Jamma πλακέτα δυστυχώς δεν έχω, οπότε αναγκαστικά θα προχωρήσω στα τυφλά ελπίζοντας να μην έχω καμία έκπληξη στο τέλος.

Για κάρτα γραφικών τώρα διαβάζοντας, αρκετοί κάνουν λόγο για τις ATI ότι έχουν καλύτερα αποτελέσματα από άλλες μάρκες. Έχω περιορισμό σε mb? Ακόμα και μια κάρτα 128mb μου κάνει;

Από frontend θα ήθελα κάτι ελαφρύ και εύκολο. Έχετε κάποιο να προτείνετε. MaLa; Maximus;
 
Aν μένεις κοντά μου στείλε μου ένα pm. Μπορώ να σου φέρω να δοκιμάσουμε μια jamma πλακέτα και θα ελέγξω και τις τάσεις στο τροφοδοτικό της καμπίνας σου. Όπως πάντα δεν θέλω χρήματα.

Κάρτα γραφικών 128 είναι μια χαρά, 128mb έχω και εγώ στο νανάκι μου. Οι ati είναι περισσότερο συμβατές με το soft15khz και τον crt emu driver. Ελάχιστες nvidia κάρτες είναι συμβατές, αλλά και οι ati δεν είναι όλες. Αν και παλιά κάρτα ati είναι πολύ πιθανό να είναι συμβατή.

Το maximus δεν είναι δύσκολο να το ρυθμίσεις, με το mala δεν έχω ασχοληθεί. Πιο ελαφρύ και από τα δύο, αλλά και αρκετά πιο απλό, είναι το atomic fe frontend.
 
Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θέλω να σε βάλω σε τέτοιο κόπο! Το τροφοδοτικό της καμπίνας μου μπορώ να το μετρήσω έχω πολυμετρο. Σκεφτόμουν όμως να το αφαιρέσω και να πάρω τις τάσεις από το τροφοδοτικό του υπολογιστή (για να μην έχω δυο). Στην ουσία μια 12v και μια 5v δεν πάει στο Jamma;
 
Αναλυτικά δες εδώ. Μέτρα πρώτα με το πολύμετρο το τροφοδοτικό ότι βγάζει τις σωστές τάσεις πριν συνδέσεις jamma πλακέτα.
 
Ευχαριστώ. Θα μετρήσω τις τάσεις και θα ενημερώσω
 
Ο υπολογιστης ειναι μια χαρα για τα παιχνιδια που θες. Επισης δεν θα εχει κανενα προβλημα με το μαξιμους.
 
Επανέρχομαι με τις τάσεις του τροφοδοτικού.

12v = 11.19v

+5v = 4.78v

-5v = -4.10v

Καλώδιο από την έξοδο -5v του τροφοδοτικού δεν πάει στην Jamma. Η επαφή του τροφοδοτικού είναι κενή.

Τώρα για τα παιχνίδια έχω κάνει μια αρχική επιλογή, αλλά διαρκώς προσθέτω. Οκ με ms pacman kai donkey kong. θα μπορέσει πιστεύεται το hardware να σηκώσει και λίγο πιο απαιτητικά παιχνίδια; Για παράδειγμα, Ikari warriors, 1941, 1943 κτλ;

Ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Muttley Black είπε:
Επανέρχομαι με τις τάσεις του τροφοδοτικού.
Οκ με ms pacman kai donkey kong. θα μπορέσει πιστεύεται το hardware να σηκώσει και λίγο πιο απαιτητικά παιχνίδια; Για παράδειγμα, Ikari warriors, 1941, 1943 κτλ;

Ευχαριστω
Ανετότατα.

Από την (όποια) εμπειρία μου ενδεχομένως να έχεις "πρόβλημα" με κάποια NEO GEO και σίγουρα θα έχεις πρόβλημα με TEKKEN KILLER INSTICT.

O MAXIMUS έχει και επιλογή για να "ελαφρένει" και να μπορεί να παίξει σε αδύναμα setup.
 
Πολύ ωραία! Οπότε για το hardware είμαι σίγουρος και το κομματι αυτό έκλεισε! :)

Να μερικές φωτογραφίες από την καμπίνα. Θα βαφτεί, αλλά όχι ακόμα. Θα χωνέψω και εγω το coinbox, δείχνει πιο όμορφο.
 
Πολύ όμορφη, δεν φένεται να έχει ούτε γρατζουνιά.
 
Γνωστή η λίστα, βέβαια δεν είναι και απόλυτη. Η αρχαία ati που έχω στο νανάκι έπαιξε αμέσως με το 15khz και χωρίς προβλήματα και δεν αναφέρεται στην παραπάνω λίστα. Όχι σαν τις hd3450 και hd3870 που μου έχουν βγάλει την ψυχή μέχρι τώρα να τις κάνω να δείξουν εικόνα σωστά.
 
+1

Όντως είναι κοματάκι άσχημο το coinbox. Θα της βάλεις κερματοδέκτη? Δεν είναι και πολύ ακριβώς (20~25?).

Εγώ με τον υιό έχουμε ξετρελαθεί που "παλέυουμε" για κάθε κέρμα. Πριν από λίγο ο υιός είχε πορωθεί που μόνο με 4 Χ 0,5? φτάσαμε στον δράκο με τα τρία κεφάλια στο KING OF DRAGONS. Σόρυ για το off topic
 
Προσωπικά βρίσκω πανέμορφο το coinbox. Μακάρι να είχα και εγώ ένα τέτοιο.
 
Αν και λόγω arcade monitor δεν θα χρειαστεί να πας σε hlsl, ωστόσο κάποια vertical παιχνίδια της Cave όπως το ibara και το muchi muchi pork (που αξίζει να έχεις σε vertical) ίσως να ζοριστουν με τον celeron.

Για κουμπιά,μοχλούς...zerodelay encoder
 
Το coinbox δεν θα το αφαιρέσω! Μου αρέσει πολύ! Απλά όταν είπα ότι θα το χωνέψω εννοούσα ότι θα το φέρω πρόσωπο με το mdf. Δηλαδή θα αφαιρέσω το εξόγκωμα. Όπως εδώ http://www.retromaniax.gr/vb/forum/g...icated-cabinet που έκανε και ο Fred Madison

Από εκεί πήρα την ιδέα :)

Ειναι η ιδια καμπίνα.
 
Η καμπίνα σου είναι πανέμορφη, σε εξαιρετική κατάσταση ! Μπράβο στον Fred Madison !!!

Το coinbox είναι και αυτό ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ και πολύ καλά θα κάνεις να το κρατήσεις !

Καλή Επιτυχία στις εργασίες αποκατάστασης...θα σε παρακολουθώ στενά ;-)
 
Ευχαριστώ πολύ! Πράγματι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ναι, να με παρακολουθείτε στενά γιατί εκτός του ότι είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ ένα τέτοιο project, δεν έχω και την εμπειρία σας. Οπότε κάθε βοήθεια, είναι πολύ χρήσιμη. :) Αν και όπως έχω αναφέρει, θα καθυστερήσω λίγο τις εργασίες ή θα γίνονται με αργό ρυθμό.

Ερώτηση πρώτη:

Λόγο του ότι δεν διαθέτω ένα οποιοδήποτε Jamma PCB για να δοκιμάσω την λειτουργικότητα του monitor, αν απλά το συνδέσω στην πλακέτα του monitor, χωρίς PCB και και ανοίξω το ρεύμα, δεν θα έχω ένα δείγμα της λειτουργικότητας του; Μια ένδειξη...κάτι.

Ερώτηση δεύτερη:

Όταν πήρα την καμπίνα από τον φίλο, το monitor ήταν εκτός καμπίνας. To monitor διαθέτει δυο connections που κουμπώνουν στην πλακέτα, όμως η πλακέτα διαθέτει ζεύγος και των δυο. Που θα πρέπει να τα συνδέσω;



Ερώτηση τρίτη:

Μέσα στην καμπίνα μου είχε βάλει ο φίλος Fred Madison, μια ακόμα πλακέτα monitor που ενώ δεν κουμπώνει στο δικό μου monitor, είναι εμφανισιακά τουλάχιστον ίδια με την main της καμπίνας. Αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα μπορώ να πω γιατί αν χρειαστούν ανταλλακτικά θα έχω. Τώρα, η δεύτερη πλακέτα έχει εν ανεμιστηράκι που εύκολα μπορώ να το αφαιρέσω και να το βάλω στην main πλακέτα μου, με ένα μικρο κόλλημα στην πλακέτα, εκεί που είναι το πορτοκαλί καλώδιο. Να το κάνω; Είναι ένα καλό upgrade για την δική μου πλακέτα ή δεν προσφέρει και πολλά πράγματα;



Ερώτηση τέταρτη:

Από arcade buttons πόσα θα χρειαστώ; Έτσι όπως τα υπολογίζω μου βγαίνουν πέντε σε αριθμό. Δυο για το gaming, αφού θα μπούνε μόνο vertical παιχνίδια. (υπάρχει κανένα που χρειάζεται παραπάνω από δυο κουμπιά; ) Και αλλά τρία οπού ένα θα είναι το credit, ένα το start game και ένα για το pause game. Για να ανάψω το pc hardware μετά από την 220volt τροφοδοσία δεν θα χρησιμοποιήσω έξτρα button, αλλά θα ρυθμίσω το bios να ανάβει ο υπολογιστής "αυτόματα" με την κύρια τροφοδοσία 220volt.



Σας ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ: Ζητώ συγνώμη για της φωτογραφίες που είναι σηκωμένες από το postimg. Δεν κατάφερα να της ανεβάσω με επισύναψη σε πλήρη ανάλυση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα