Ερώτηση για Ηχεία σε Samsung TV 40'' LED

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.565
Αντιδράσεις
466
Πριν λιγο καιρο ειχα παρει μια τηλεοραση Samsung 40inch Led και πηγα να της βαλω καποια ηχεια 2,1 υπολογιστη με καρφακι 3,5mm οπως ειχα στην 27αρα Lg Tv monitor που εχω και ειναι ολα οκ.Το θεμα ειναι οτι μου εβγαζε "βομβο" (παρασιτα δηλαδη σσσσσσσσσ :D ) ακομα και αν ειχα την ενταση της τηλεορασης στο 0! Δοκιμασα μια αλλη Lg 32 Led και εκανε το ιδιο.Μονο αν κατεβαζα αρκετα τον ηχο απο τα ηχεια σταματουσε, αλλα ο ηχος ηταν σχετικα χαμηλος οσο και να τον ανεβαζα απο την TV. Καπου διαβασα οτι ισως φταιει οτι οι καινουργιες Led TV δεν εχουνε γειωση στο καλωδιο που παιρνουνε ρευμα (ειναι απλο διπολικο) ενω η 27αρα που λεω πιο πανω που δουλευει χωρις θεμα εχει σουκο καλωδιο.

Τελικα αφησα την 27αρα και την 40αρα την χρησιμοποιησα σε αλλο μερος που δεν με νοιαζει τοσο ο ηχος. Η ερωτηση που θελω να κανω ειναι αν ξερετε πως μπορω να το αποφυγω αυτο; ή Τι πρεπει να κανω για να βαλω ηχεια στην Tv χωρις να δωσω μια περιουσια για πανακριβους ενισχυτες/ηχεια στο μελλον. Αυτο που θελω να κανω ειναι απλο θελω 2 ηχεια και 1 woofer που να παιζουν οτι ακουγετε απο την τηλεοραση (tv, radio,ταινια απο στικακι,dvd,κονσολα κτλ κτλ). Δεν με νοιαζουν surround και τετοια απλα 2,1 θελω να ακουω. Ευχαριστω εκ τον προτερων!

υγ.Απο τι εχω καταλαβει για να γινει αυτο χωρις το καρφακι 3,5mm ειναι η οπτικη εξοδο της Tv;(αλλα δυστηχως γνωριζω οτι μπαινει μονο σε ενισχυτη :p )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τον ήχο τον βγάζεις από το line out (ασπρο - κοκκινο) ή από το jack των headphones;
 
Ασπρο - Κοκκινο εχει μονο εκει που ειναι το Component , απο το jack (καρφακι) παιρνω ηχο .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δοκιμασε με ενα καλωδιο ανταπτορα απο jack σε RCA να τα συνδεσεις πανω στο rca της Tv. http://www.amazon.com/3-5mm-Stereo-Female-Y-Cable-6-Inch/dp/B000I23TTE

Αν φυσικα εχεις εξοδο rca στην tv . Δεν ξερω αν αφου συνδεσεις τα ηχεια μπορεις να ορισεις εξωτερικη πηγη αλλη εκτος απο τα ηχεια της tv ή αν πειραματιστεις με ρυθμισεις EQ στο μενου της tv φτιαξουν τα πραγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν την εχω προχειρη κοντα μου την TV. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει Rca out , αρα δεν γινεται. Ειδα κατι για κατι φιλτρα ηχου που ισως το διορθονουν!
 
Ναι το υπεθεσα οτι δεν θα εχει. RCA out εχει σε πολυ λιγες tv (κατι 55" plasma). Οποτε μονο με jack και δεν αν μπορεις να απενεργοποιησεις τα ηχεια της tv. Δεν το εχω κανει στην δικια μου lg. Βλεπω οτι εχει επιλογη για αλλη πηγη ηχου και οταν την επιλεγω τα ηχεια σωπαινουν. Μπορει να ειναι μονο για την ψηφιακη βεβαια. Αλλα μια δοκιμη θα δειξει. Παντως στο ηχο εχει πολλες ρυθμισεις η LG μου.
 
Πίσω
Μπλουζα