Ερώτηση για Σάββατο αργία

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
μήπως θυμάστε πότε ποια χρονιά καθιερώθηκε σχολική αργία το σάββατο? εγώ θυμάμαι ότι τη δεκαετία του '70 είχαμε μαθήματα κανονικά, αλλά πότε άλλαξε αυτό δεν μπορώ να βρω ίχνος πουθενά!
 
Πρέπει να ήταν το '79 - '80
 
Νομίζω πως το 80-81 καταργήθηκε επίσημα. Τουλάχιστον μέχρι και την Δ΄ Δημ,οτικού θυμάμαι πως πήγαινα κανονικά το Σάββατο σχολείο... :(
 
είμαι σίγουρη ότι και εγώ μέχρι το ΄80-'81 πήγαινα και τα σάββατα, κάπου πριν τις ποδιές καταργήθηκε πάντως ...
 
πολυ πιθανον να εχουμε mem fail ...

Παντως ειχα την εντυπωση οτι πρωτα καταργηθηκε το σχολειο τα σαββατα και μετα ~3 χρονια το γυρισαν στο μονοτονικο το ~80-81 ...

Προφανως θα θυμαμαι λανθασμενα ...
 
Α' Δημοτικου πρεπει να ημουν το 1980 και θυμαμαι οτι ειχαμε κανονικα Σαββατο σχολειο. Δεν θυμαμαι αν το αυτο ισχυε και στη Β' Δημοτικου...

Θα ρωτησω τη μανα μου.
 
6η δημοτικού θυμάμαι ήταν η χρονιά που καταργήθηκε το Σάββατο.

Δεν είμαι σίγουρος για τη χρονιά, πάντως θυμάμαι καθαρά ότι ήταν η χρονιά που είχαν καταπατηθεί πολλοί φίλαθλοι σε κάποιο ματς του ολυμπιακού κάποιο σαββατοκύριακο.

Θυμάμαι το δάσκαλο που είχε φέρει τη Δευτέρα την αθλητική εφημερίδα, χωρίς χρώματα, τυπωμένη μόνο με μαύρο μελάνι και μας μίλησε για το άδικο της υπόθεσης.

Όποιος ποδοσφαιρόφιλος να σπεύσει να δώσει ημερομηνία.
 
Σχολική χρονιά 1980-1981. Τότε πήγαινα τρίτη. Το είχα χαρεί πολύ και εγώ θυμάμαι (αν και για καλή μου ή κακή μου τύχη η δασκάλα μου ήταν και η μαμά μου ταυτόχρονα)
 
Νομίζω οτι την ίδια χρονιά καταργήθηκε και το πρωί-απόγευμα (δεν μιλάω για αυτό που κάνουν τώρα λόγο έλλειψης αιθουσών).

Π.χ. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη πρωί, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο απόγευμα!!!!!!!!
 
μα το πρωι - απόγευμα γινόταν πάντα λόγω έλλειψης αιθουσών !!!
 
Ναι αλλά μετά το έκαναν όλη τη βδομάδα πρωί και την επόμενη απόγευμα.
 
Καταργήθηκε το μισή εβδομάδα πρωί μισή απόγευμα.

Το μιά βδομάδα πρωί μιά βδομάδα απόγευμα τουλάχιστον μέχρι το 88 που τελείωσα ίσχυε ακόμη...
 
Εγω για κανα 2 χρονια στη Α και Β Γυμνασιου λογω ελλειψης αιθουσων (??) ειχα Δευτερα,Τριτη,Τεταρτη απογευμα Πεμπτη,Παρασκευη πρωι. Μετα κανονικα μια πρωι, μια απογευμα.
 
να υποθέσω ότι κάνατε σχολείο στην αθήνα όλοι οι παραπάνω? γιατί στη ρόδο εμείς δεν κάναμε σχολείο απόγευμα , τουλάχιστο τα χρόνια 1977-1989.
 
o_O!

Εγω ρε παιδα εχω τρελαθει;... Σαββατο σχολειο; Νομιζω ουτε ο πατερας μου δεν ειχε σχολειο το σαββατο... (θα τον ρωτισω!)

Οσο για αυτο το πρωΐ-απογευμα πρωτη φορα το ακουω...!

Αν και εμεις εχουμε πρωΐ-απογευμα ουτος η αλλος και καθε μερα.... Τεσπα, μην τα σκαλιζω εδω περα...
 
Dark_kronos είπε:
o_O!
Εγω ρε παιδα εχω τρελαθει;... Σαββατο σχολειο; Νομιζω ουτε ο πατερας μου δεν ειχε σχολειο το σαββατο... (θα τον ρωτισω!)

Οσο για αυτο το πρωΐ-απογευμα πρωτη φορα το ακουω...!

Χεχεχεχε.. πως ξεχωρίζει η νεολαία του φόρουμ... ::)

Και που να αναφέρουμε και τις εξετάσεις από την Ε' στην ΣΤ' και από την ΣΤ' στο Γυμνάσιο... :xm:
 
Ποπο μερικοί εδω μέσα θα πρόλαβαν και το ... κρυφό σχολειό!!! Μαθήματα το Σάββατο πάντως πρώτη φορά ακούω, ούτε θυμάμαι τους γονείς μου να έχουν αναφέρει ποτέ τίποτα τέτοιο.
 
Πίσω
Μπλουζα