Ερώτηση για atari STFM και VGA καλώδιο

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
86
Αυτες τις ημερες "παιζω" με τα atari ST μου και ειδικοτερα με ενα καλωδιο για συνδεση σε VGA monitor κανονικο απο pc, TFT.

Ειδα αυτο το pinout στο ιντερνετ

http://atariage.com/forums/uploads/monthly_10_2010/post-6701-128665872766.gif

Προβολή συνημμένου 96419

και παρατηρησα οτι απο την πλευρα του VGA, τα R, G, B δεχονται το ιδιο σημα, δηλαδη το ιδιο καλωδιο (monochrome).

Και ρωταω:

1) εαν κολησω το καλωδιακι που ερχεται απο τον αταρι μονο στο ενα απο τα 3, π.χ. στο G, και μετα γεφυρωσω τα 3 πιν μεταξυ τους, υπαρχει περιπτωση να καει κατι?

2) εαν κολησω το καλωδιακι που ερχεται απο τον αταρι μονο στο ενα απο τα 3 π.χ. στο G, θα βλεπω μονοχρωμη hires αλλα θα ειναι ολα πρασινα ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Sorry που απαντάω στο θέμα μετά από τόσους πολλούς μήνες αλλά επειδή έχω φτιάξει και καλώδια τέτοια και έχω κολλήσει και βαλει βυσμα DSUB 15 μέσα στον STFM μου. Τώρα σε αυτά που λες, οτι και αν παρεις απο το σημα RGB δεν μπορει να δουλεψει σε κανονικη οθονη ο ST εχει συχνοτητα γραμμης 15khz καπου εκει σε χαμηλη-μεσαια αναλυση, μονο η υψηλη ειναι στα 32 ποσο ειναι και μονο αυτη παιζει. Οποτε το ξεχνας αυτο που λες. Λύση αν θες μαλιστα και να παιζεις σε HDMI - DVI monitor γινεται το εχω κάνει με HDMI upscaller 1080p. Το είχα κανει και θεμα εδω : http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?26835-Atari-ST-to-HDMI-upscaller-1080p. Το 2 που λες παιζεις απο το monochrome του Atari για να εχεις τα 32khz που θελει ενα κανονικο μονιτορ και μετα στο RGB μπορεις να κανεις παπαδες, συγκεκριμενα στις νεες οθονες εχουν ρυθμιση RGB απο τα μενου οποτε μπορεις να εχεις χρωμα εκτος απο ασπρομαυρο, σε πρασινο, κοκκινο ή μπλε και τα ενδιαμεσα, αν κολλησεις μονο ενα απο καθε χρωμα αυτο θα εχεις! αν βαλεις ποτενσιομετρα δλδ μεταβαλομενη αντισταση στην ουσια ή σταθερες αντιστασεις διαφορων χωρητικοτήτων καθε φορα αλλαζεις την αποχρωση του εκαστωτε χρώματος. Παρακατω δες μερικες φωτος με αυτα που εχω κανει εγω σχετικα με VGΑ σήμα. Στην περίπτωση που θες να βαλεις D-SUB 15 βυσμα επανω στον ST πρεπει να εχεις και ενα διακοπτάκι για monochrome detect on-off για να μην χρειαζεται να μπαινοβγαζεις βυσμα καθε φορα!

IMG_20131121_183749_zpscaa34cbe.jpg

KoliseisipodoxisVGAkaiixou.jpg

30112008091.jpg

SVGAkaiRCAoutputs.jpg

AtariToTFTHighResolution.jpg

DiakoptakiMonodetect1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα