Ευπρεπής ενδυμασία στο σχολείο

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
280
Πόσο αυστηρό ηταν το σχολείο σας στο θέμα του ντυσίματος;

Εμεις στο γυμνασιο ειχαμε εναν θρησκοληπτο καθηγητη (που εγινε γυμνασιαρχης) και οποια κοπελα εβλεπε να εχει κοντη φουστα (λιιιιγο πανω απο το γονατο ηταν το επιτρεπτο) την εδιωχνε αμεσως.

Φυσικα.. μην νομισει κανεις, πως οι κοπελες σταματησαν να φορανε κοντες φουστες... Ειδικα στις γιορτες (25 Μαρτιου, 28 Οκτωβριου), και οποτε πηγαιναμε εκκλησια (που ενημερωνομασταν να φορεσουμε οπωσδηποτε φουστα) οι αποβολες εδιναν και επαιρναν.... Μερικες θα εφευγαν ( ή δεν θα πηγαιναν) επειδη φορεσαν παντελονι (εγω μια φορα ξεχαστηκα και φορεσα :p ), και μερικες άλλες επειδη φορεσαν υπερβολικο μινι (ωραιες εποχες... :) ).

Στα αγορια υπηρχε το αναλογο με τα σκισμενα τζιν, και τα ξεφτια. Θυμαμαι εναν συμμαθητη μου χαρακτηριστικα, που φορουσε συνεχεια ενα τζιν, και... το ιδιο μποξερακι απο μεσα :p , που αναγκασε μια καθηγητρια να του πει.. : δεν αλλαζεις που δεν αλλαζεις τζιν, άλλαξε τουλαχιστον μποξερακι, βαρεθηκαμε να βλεπουμε συνεχεια το ιδιο :flower:

Γενικα παντως, στο λυκειο δεν ειχαμε αυστηρους ενδυματολογικους κανονες, με εξαιρεση μια ταση, όπου αρχισαν να φορανε και οι κοπελες σκισμενα τζιν με μποξερακι απο μεσα. #) . Εκει.. εγινε ο χαμος! Ουτε που καταλαβαμε ποτε ξεκινησε και ποτε σταματησε αποτομα..

Ωραιες εποχες.. :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο Auschwitz εεε.. συγνώμη, στο Δημοτικό Σχολείο που πήγαινα το να μη φοράς τη «στολή του Σχολείου» ήταν ένας καλός λόγος για να φας το ξύλο της αρκούδας και να καλέσουν τους γονείς σου στο Σχολείο φέρνοντας τα «σωστά» ρούχα για να σε ντύσουν επιτόπου.
 
[offtopic]

Βρε καλως τα παιδιά!! Σε χάσαμε ρε Λιάκο!! Γράφε πιο συχνά να ξερουμε ότι είσαι ΟΚ! Κι έλα και σε καμιά συνάντηση! :p

[/offtopic]
 
Alucard είπε:
Στο Auschwitz εεε.. συγνώμη, στο Δημοτικό Σχολείο που πήγαινα το να μη φοράς τη «στολή του Σχολείου» ήταν ένας καλός λόγος για να φας το ξύλο της αρκούδας και να καλέσουν τους γονείς σου στο Σχολείο φέρνοντας τα «σωστά» ρούχα για να σε ντύσουν επιτόπου.
Ηλία,οι γλαφυρές περιγραφές είναι το σήμα κατατεθέν σου πάντως ! :) :) :)
 
Η αλήθεια είναι ότι την ποδιά την πρόλαβα μόνο στην πρώτη δημοτικού, μετά ευτυχώς καταργήθηκε, οπότε οι αναμνήσεις μου από αυτή την εμπειρία είναι μάλλον περιορισμένες...

Τώρα όσον αφορά το ευπρεπές ντύσιμο θυμάμαι ιδιαίτερα στις παρελάσεις που γινόταν ιδιαίτερη αναφορά στο μήκος της φούστας στο maximium στα δύο δάχτυλα πάνω από το γόνατο, αλλά αυτό δεν ίσχυε για τα κορίτσια του Τεχνικού Λυκείου.

Τώρα σκεφτείτε λίγο το θέαμα στην παρέλαση όταν περνούσαν τα τμήματα των κοριτσιών του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου με τη φούστα ελαφρώς πάνω από το γόνατο ο κόσμος αντιδρούσε εντελώς αδιάφορα, ευτυχώς που κάποια παιδάκια κουνούσαν κανένα σημαιάκι... Και με το περνούσε το τμήμα των κοριτσιών του Τεχνικού Λυκείου όπου η φούστα ήταν σε μήκος εξτρα μίνι, με αποτέλεσμα ούτε βήμα δεν μπορούσαν κάνουν χωρίς να φανούν τα εσώρουχα τι γινόταν ....... :D :D:D
 
Σας ευχαριστώ παιδιά.

Όσο για την περιγραφή, εκτός από γλαφυρή ήταν και αληθινή :)
 
Θυμαμαι (βασικα.. μαλλον δεν θελω να θυμαμαι :xm: ) που στην πρωτη γυμνασιου στην πρωτη παρελαση (28η) μας υποχρεωσαν τις κοπελες να φορεσουμε ασπρα καλσον.. και ουτε καν διαφανη.. σαν κολαν εμοιαζαν, κατω απο σκουρα μπλε φουστα και λευκη μπλουζα. Εχω ακομη φωτογραφιες εποχης.. μιλαμε ΤΟ κιτς. Ειμασταν και πρωτακια τότε.. ευκολα ψαρωναμε.. :( μας εκαναν οτι ηθελαν

Στο λυκειο ομως.. πηραμε την ρεβανς

Αρχικα μας καναν παρατηρηση για το μηκος της φουστας. Γενικως φοραγε η καθεμια οτι εβρισκε στην ντουλαπα και ηταν σκουρου χρωματος.. :p

Το μηκος η αποχρωση και το στυλ (της καθε φουστας) διεφερε όσο δεν παει.. για γελια ηταν :p

Εβλεπες σουπερ μινι, μακριες μεχρι τον αστραγαλλο, σε τσιγγανικο στυλ, κοντες με βολαν, και παει λεγοντας.

Μην μιλησω για το τακουνι, και μην μιλησω για μαλλι και βαψιμο #)

Θυμαμαι επισης πως μια φορα που μας εκαναν συστασεις για τις τσιχλες, σπευσαμε οοοολοι να αγορασουμε και να τους κανουμε σπασιμο! :D

(αν και γενικα, οφειλω να πω σαν σχολειο δεν ανηκαμε στους ταραξιες, ημαστε καλα παιδια ;) )
 
Αφού έχεις φωτογραφίες να ανοίξουμε και θέμα Φωτογραφίες μας από παρελάσεις.

Θα έχει ενδιαφέρον
 
tsalk είπε:
Αφού έχεις φωτογραφίες να ανοίξουμε και θέμα Φωτογραφίες μας από παρελάσεις.Θα έχει ενδιαφέρον

:eek: θα γελασει καθε πικραμενος Τσαλκ.. :cry:
 
Άμα βάλω την δική μου να δεις τι έχει να γίνει. Τέτοιο γέλιο ούτε στην εκπομπή του Λαζόπουλου δεν κάνει κανείς
 
Σχολικές παρελάσεις!!!

Ωραίος τίτλος για θέμα...

Άντε, ποιός θα το ανοίξει;;; :)
 
Όποιος-α, το ανοίξει βάζει πρώτα την δική του,της
 
tsalk είπε:
Όποιος-α, το ανοίξει βάζει πρώτα την δική του,της

Τσαλκ... κανονισε.. δεν βλεπω να το ανοιγει κανεις με αυτη την προοπτικη.. :p

Λοιποοοον (περα απο πλακα), σκεφτομαι να βαλω εγω μια η περισσοτερες (για γελασουμε και περισσοτερο) αλλά να καλυψω κατι.. Το θεμα ειναι ομως.. τι να πρωτοκαλυψω, που θα πεσει το γελιο της αρκουδας :rofl: το ασπρο καλσον να δειτε μονο, αρκει..
 
πάντως αν και απ τις μεγαλύτερες εδώ μέσα (άρα πήγα σχολειο ποοολύ πριν από εσάς) δεν θυμάμαι τα χρόνια εκείνα να μας είχαν dress code ούτε στο δημοτικό ούτε αργότερα. Οκ ποδιά φορούσαμε, αλλά ΟΠΟΙΟΣ ήθελε. Οσο γι αργότερα στο λύκειο, ούουυ και κοντες φούστες κάποιες φορούσαν και καρα κολλητα μπλουζάκια, οι καθηγητές φαίνονταν να το απολαμβάνουν, παρατήρηση γίνονταν μόνο στ αγόρια αν αργούσαν να κουρευτούν. Μόνο στον συμμαθητή μου τον Στέλιο (καλη του ώρα) δεν μιλούσε ποτέ κανένας (Μεταλάς και το μαλλί στους ώμους) ήταν ο αγαπημένος όλων, όπως έκανε κέφι ερχόταν.

ωραιες εποχές
 
Hera είπε:
πάντως αν και απ τις μεγαλύτερες εδώ μέσα (άρα πήγα σχολειο ποοολύ πριν από εσάς)
......και σε έχω δει από κοντά και ούτε κατά διάνοια δεν περνιέσαι για μεγαλύτερη, μάλλον για 28 χρονών max θα έλεγα. :)
 
Δεν ξέρω τί λέτε, αλλά εγώ πιστεύω ότι η στολή στο σχολείο (τουλάχιστον στις πρώτες τάξεις) είναι καλή για διάφορους λόγους... Τέλος πάντων.

Θυμάμαι που στο γυμνάσιο/λύκειο ένας @#*&$632στριμμένος καθηγητής μας τσαντιζόταν όταν τα αγόρια φόραγαν σορτσάκια (ναι!) και μας την έλεγε. Όταν του είπα "έχουμε γυμναστική, ας μας είχατε αποδυτήρια" το βούλωσε.
 
Βασικά σε πολλές περιπτώσεις το σορτσάκι-βερμούδα σε παιδιά/άντρες αντιμετωπίζεται ολίγον τι περίεργα,ως προκλητική-μη πρέπουσα ενδυμασία δηλαδή.

Ποτέ δε κατάλαβα το γιατί !
 
Ανηθικότητα is in the eye of the beholder... Με έτρωγε να το πω αυτό στον $#@*&$#@ τον καθηγητη που γκρίνιαζε!
 
manos426f είπε:
Βασικά σε πολλές περιπτώσεις το σορτσάκι-βερμούδα σε παιδιά/άντρες αντιμετωπίζεται ολίγον τι περίεργα,ως προκλητική-μη πρέπουσα ενδυμασία δηλαδή.Ποτέ δε κατάλαβα το γιατί !
Βρε Μάνο, τσακώθηκα στη δουλειά πέρυσι το καλοκαίρι γιατί μια μέρα που είχε 45 βαθμούς πήγα με βερμούδα. Και αυτό γιατί εκείνη την ημέρα θα βγαίναμε στην ήλιο για να κάνουμε διαγράμμιση στο δρόμο που θα διεξαγόταν το πανηγύρι της περιοχής μου και έπρεπε να είμαι κάτω από τον ήλιο, σε συνθήκες καύσωνα το καταμεσήμερο..... Και αυτό το 2008 όχι το 1988.

Η βλακεία που έδερνε πολλούς καθηγητές τότε συνεχίζεται ακάθεκτη ακόμα αι σήμερα, αν και μειωμένη αρκετά, ευτυχώς........
 
Πίσω
Μπλουζα