Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες!

galatsiwtis

Retro Member
Joined
31 Mαϊ 2014
Μηνύματα
153
Αντιδράσεις
43
Δεν είχες τι να κάνεις να περάσει η ώρα σου?? Μην στενοχωριέσαι ο..... Δήμος σου φρόντισε για σένα.

Κάποιος φωστήρας έδωσε την ιδέα και την ασπάστηκαν όλοι αβλεπεί!! Φύτεψαν σε κάθε πεζοδρόμιο, μπροστά από κάθε πολυκατοικία, σε κάθε λεωφόρο και γύρω από κάθε πάρκο λεύκες. Αποτέλεσμα κάθε άνοιξη να τρέχουν οι νοικοκυρές να ''συλλάβουν'' το χνούδι, που αιωρούταν σε απίστευτες ποσότητες, με τον αέρα πρός κάθε κατεύθυνση.

Και το καλύτερο:η κολλώδης ουσία που σε έκανε να βλαστημάς........κόλαγε στα παπούτσια(έτσι έφερνες διάφορα δώρα στο σπίτι, χαρτιά-φύλλα), κόλλαγε στο αυτοκίνητο και το έκανε άντε μην πώ. Οι γειτονιές είχαν γίνει σαν τις κολλητικές εντομοπαγίδες, αλλά αυτή την φορά για ανθρώπους!! Έτσι έσπειρε και την διχόνοια ανάμεσα στους γείτονες για την ''καλή'' θέση μακριά από λεύκα, άρα καθαρό αυτοκίνητο.Απείρου κάλους είναι οι σκηνές της γυναίκας που περιμένει με καρέκλα στο δρόμο να κρατάει θέση ώσπου να γυρίσει από ψώνιαο άντρας(αυτό το υπέροχο συνέβαινε και για εκτός της λεύκας λόγους):biglaugh:. Δώστου γκρίνια και παράπονα στους Δήμους για το ανεπιθύμητο δεντράκι.

Αρχές 90'ς ξεκίνησε η επιχείρηση αλυσοπρίονο για την ιστορική λεύκα και τώρα πια είναι μια ανάμνηση μάλλον ευχάριστη!
 
Υπαρχουν ακομα, προσφατα αφησα το αυτοκινητο κατω απο μια και οταν γυρισα ηταν γεματο απο τη γλιτσα των Ghostbusters!

Επισης λαθος ρετρο επιλογη δεντρων ειναι οι νερατζιες. Γεμιζουν οι δρομοι με μια επικινδυνη γλυτσα απο τα πεσμενα νερατζια.

Εχουν πεσει πολλοι και θα συνεχισουν να πεφτουν.
 
Εμείς πάλι είχαμε χαρουπιές! Εκεί να δεις τα μέλια από τα χαρούπια να κολλάνε στα τζάμια των αυτοκινήτων και να παιδεύεσαι ώρες να τρίβεις να τα βγάλεις. Βέβαια από σκιά σούπερ αλλά τι να το κάνεις.
 
pardalotzatziki είπε:
Υπαρχουν ακομα, προσφατα αφησα το αυτοκινητο κατω απο μια και οταν γυρισα ηταν γεματο απο τη γλιτσα των Ghostbusters!Επισης λαθος ρετρο επιλογη δεντρων ειναι οι νερατζιες. Γεμιζουν οι δρομοι με μια επικινδυνη γλυτσα απο τα πεσμενα νερατζια.

Εχουν πεσει πολλοι και θα συνεχισουν να πεφτουν.

Το νεράτζι χτύπαγε πολύ κόσμο γενικώς........ήταν βλέπεις το αγαπημένο πολεμοφόδιο στα λύκεια γεμισμένο με ξυραφάκια . :xm:

Αλλά η λεύκα ''κένταγε'' χνούδι και κόλλα μαζί έτοιμο το νυφικό αμάξι!!

johnny19818 είπε:
Εμείς πάλι είχαμε χαρουπιές! Εκεί να δεις τα μέλια από τα χαρούπια να κολλάνε στα τζάμια των αυτοκινήτων και να παιδεύεσαι ώρες να τρίβεις να τα βγάλεις. Βέβαια από σκιά σούπερ αλλά τι να το κάνεις.


Καλημέρα φίλε, κατάλαβα είχαμε γίνει δηλάδη όλοι σπάϊντερμαν , όπου και να πατάγαμε κολλάγαμε!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω της λευκες της γουσταρω παντως και οχι μονο γιατι ολα τα ''A nightmare on elm street'' ειναι τα αγαπημενα μου :p Στο χωριο μου παντως συνεχως φυτευαν φλαμουριες και μοσχομυριζει ο τοπος οταν ανθιζουν ασε που μαζευει και ο κοσμος φλαμουρι οποτε διπλο το καλο :D
 
Οι λευκες μου αρεσουν. Νομιζω οτι βγαζουν μια αισθηση δροσιας.

Οι νεραντζιες καθαριζουν τον αερα.

Ποτε δεν μου αρεσαν οι (αταιριαστοι για την Αθηνα) φοινικες με τους οποιους αντικαθιστουσαν τις ωραιοτατες λευκες σε διαφορα σημεια της πρωτευουσας. Τωρα τους εφαγε ολους το παρασιτο που ηρθε απο Λιβυη με τις καραβιες νεων φοινικων για το 2004...

Πιο αγαπημενο ειναι τα πλατανια οπου πραγματικα αλλαζουν τη περιρεουσα θερμοκρασια το καλοκαιρι.
 
Πες τα με τους φοίνικες! Όχι άλλο!

Αυτή η βλαχογκλαμουρία δήθεν των φοινίκων που άρχισε εντατικά αρχές 80s και γέμισε ο τόπος, άλλαξε το τοπίο. Έχουμε τόσα ωραία και ντόπια. 1000 φορές λεύκες, θέλω χνούδια και γλύτζα!
 
Wally είπε:
Πιο αγαπημενο ειναι τα πλατανια οπου πραγματικα αλλαζουν τη περιρεουσα θερμοκρασια το καλοκαιρι.
Αλλο πραμα τα πλατανια. Και μονο που τα βλεπεις σου αλλαζει διαθεση. Μια βολτα στο Πηλιο κατω απο τα πλατανια ειναι αγχολυτικη.

Μοσχομυριζουν οποτε περναω απο κοντα, ειδικα τα βραδυα.
 
Συμφωνώ κι εγώ για τα πλατάνια. Το μόνο (αλλά μεγάλο τους) μειονέκτημα είναι οι ρίζες τους που γίνονται θεριά και μπορούν να σηκώσουν μέχρι και πλάκες πεζοδρομίων (αν δεν κάνω λάθος στο δέντρο).

Κατά τ' άλλα, κι εγώ νοσταλγώ τα δέντρα στους δρόμους.... Κι ας ήταν και λεύκες....
 
D@redevil είπε:
Το μόνο (αλλά μεγάλο τους) μειονέκτημα είναι οι ρίζες τους που γίνονται θεριά και μπορούν να σηκώσουν μέχρι και πλάκες πεζοδρομίων
Η φυση νικαει το τσιμεντο, δεν ειναι μειονεκτημα αυτο :D
 
Και γω δηλώνω φαν των πλάτανων. Βγάζει μια παραδοσιακή " λεβεντιά " αυτό το δέντρο....
 
Παιδιά επειδή τυγχάνω Γεωπόνος, να συμπληρώσω για τους φοίνικες ότι είναι αγαπημένη φωλιά για ποντίκια.

Ο πλάτανος επειδή είναι αχόρταγος για νερό. είναι απαγορευτικός κοντά σε οικίες, θα ξηλώσει το σύμπαν!
 
pardalotzatziki είπε:
Η φυση νικαει το τσιμεντο, δεν ειναι μειονεκτημα αυτο :D
Όλα, υπό συνθήκες! :) Αν π.χ. έχεις μια αυλίτσα μισό επί μισό και οι ρίζες φτάνουν ως την εξώπορτά σου, ε τότε μάλλον θα έχεις θέμα. Χώρια ότι έχω ρίξει κάτι απίστευτες σκουντούφλες σε τέτοιες περιπτώσεις, συνοδευόμενες με τα κατάλληλα κοσμητικά, βεβαίως βεβαίως! :)

Κατά τ' άλλα, ναι κι εγώ συμφωνώ ως υπέρμαχος του Captain Planet! :D :D

P.S. @galatsiwtis: δεν το ήξερα αυτό για το νερό!... Κρίμα, είναι πανέμορφα δέντρα....
 
Λεύκες... Θυμάμαι ένα ωραιότατο μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη που έριχνε τη μιά λεύκα πίσω από την άλλη στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου μαζί με τα πλακάκια του πεζοδρομίου.
 
Οι νερατζιες εχουν παραμεινει στη γειτονια μου,καλες ειναι αλλα οντως πεφτουν τα νερατσια τα πατανε τα αυτοκινητα και παντου ζουμια!!

Το αγαπημενο μου δεντρο ειναι το κυπαρισσι καλη ιδεα θα ηταν για δεντροφυτευση αλλα πολλοι το θεωρουν μακαβριο χαχαχα:burn:
 
galatsiwtis είπε:
Παιδιά επειδή τυγχάνω Γεωπόνος, να συμπληρώσω για τους φοίνικες ότι είναι αγαπημένη φωλιά για ποντίκια.
Πραγματικά, αυτό το έμαθα στην πράξη όταν με φιλοξενούσαν για διακοπές σ'ένα εξοχικό σπίτι, που ήταν σε κάπως απομονωμένη περιοχή με άγρια ακόμα φύση. Μπροστά από τα σπίτια είχαν φυτέψει φοίνικες, που ενώ έδιναν μία όμορφη τροπική εικόνα την ημέρα, τη νύχτα, ειδικά ένα συγκεκριμένο Καλοκαίρι που μάλλον υπήρχε έλλειψη φιδιών, ακούγαμε τα ποντίκια να ανεβοκατεβαίνουν και κουνιούνταν με θόρυβο τα φύλλα, ανατριχιαστικό!

Κατά τα άλλα, νεραντζιές είχε κι εμένα η γειτονιά μου, που είχαν φυσικά τα αρνητικά που ειπώθηκαν ήδη, αλλά όπως και να έχει είμαι μεγάλη φαν της φύσης ακόμα και με τα αρνητικά της. Τα κυπαρίσσια αρέσουν αρκετά και σε μένα, είναι επιβλητικά και γοητευτικά, δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα και χαρίζουν και δροσιά. Όπου θυμάμαι να έχω δει δρόμους με φυτεμένα κυπαρίσσια μου άρεσε πολύ. Κρίμα που έχουν συνδεθεί με τα νεκροταφεία :p
 
Πίσω
Μπλουζα