Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.240
Αντιδράσεις
5.958
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%96%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9_%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%82_%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%82

Κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου παραγωγής 1971 με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Παύλο Λιάρο, Ανδρέα Μπάρκουλη, Μπέττυ Λιβανού, Άννα Κυριακού, Βασίλη Ανδρονίδη, Ανδρέα Φιλλιπίδη και άλλους ηθοποιούς.

Η Ρένα (Ρένα Βλαχοπούλου), μια ώριμη χήρα με εργοστάσιο, περιουσία και κόρη σαν τα γάργαρα νερά, της παντρειάς, αποφασίζει να ξαναχαρεί τον έρωτα που στερήθηκε μετά το θάνατο του άντρα της. Έτσι γνωρίζει πολλές ερωτικές απογοητεύσεις με το νεαρό Ντίμη (Παύλο Λιάρο), το γοητευτικό πλειμπόι Άγγελο Φλωρά (Ανδρέας Μπάρκουλης) που τη φλερτάρουν, με σκοπό να παντρευτούν την κόρη της Πίτσα (Μπέττυ Λιβανού), καθώς και με τον κύριο Χαραλαμπίδη (Βασίλη Ανδρονίδη), που προσπαθεί να την ξεμοναχιάσει θέλοντας να της ζητήσει ένα μικρό δάνειο. Τελικά βρίσκει την αγάπη στον κύριο Θεόδωρο Γιαμαλάκη, (Ανδρέα Φιλλιπίδη), ένα συμπαθή δικηγόρο.

Πρόκειται για τη θηλυκή εκδοχή της κωμωδίας ''Δελησταύρου και υιός'' των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πικρή κωμωδία, αλλά τουλάχιστον έχει καλό τέλος, σε αντίθεση με το "Δελησταύρου και υιός"...
 
58.jpg
58.jpg
 

Να και κάτι που δεν ξέραμε! Τον ρόλο της Μπέττυς Λιβανού αρχικά ήταν να τον ερμηνεύσει η Νόρα Βαλσάμη! Ποιος ξέρει τι έγινε στην πορεία...


 


600.jpg
600.jpg
 
Η πληροφορία ότι η Νόρα Βαλσάμη επρόκειτο αρχικά να παίξει στην ταινία "Ζητείται επειγόντως γαμπρός" έχει ήδη δοθεί στο θέμα "Ξέρατε ότι...".
 
atanasio είπε:
Η πληροφορία ότι η Νόρα Βαλσάμη επρόκειτο αρχικά να παίξει στην ταινία "Ζητείται επειγόντως γαμπρός" έχει ήδη δοθεί στο θέμα "Ξέρατε ότι...".
Α οκ φίλε μου δεν το θυμόμουν...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σχολή των θαλάσσιων σπορ του Ηλία Λυπητεράκου, που εμφανίζεται στην ταινία, συνέχισε να υπάρχει εκεί τουλάχιστον μέχρι και τη δεκαετία του '80, αλλά πιο πέρα δεν ξέρω...

Μάλιστα, κάποιος Ηλίας Λυπητεράκος (καθόλου δεν αποκλείεται να είναι ο συγκεκριμένος) έχει συμμετάσχει και στην ταινία "Αχ αυτή η γυναίκα μου".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Σάββατο που ξαναείδα την ταινία πρόσεξα ότι η Μπέτυ Λιβανού εμφανιζόταν άνετη και ατάραχη με μπικίνι και χωρίς αποτρίχωση στις μασχάλες....
 
Πολύ όμορφη ταινία με έξυπνους διαλόγους, όμορφη πλοκή και γενικά βλέπεται τρομερά ευχάριστα και πως είναι δυνατόν να μην συμβαίνει αυτό όταν παίζει η συνήθης ύποτη Ρένα μας που με το πληθωρικά πηγαίο και αυθεντικό της χιούμορ δίνει ρέστα.
Υπέροχες και νοσταλγικές εικόνες από μια πολύ όμορφη Αθήνα της δεκαετίας του '70, καθώς και πολύ ωραίες καλοκαιρινές εικόνες από την παραθαλάσσια Αττική, που δίνουν μια ακόμα πιο πολύ ελκυστική εικόνα στην ταινία με όλα αυτά τα θαυμάσια εξωτερικά πλάνα.
Μου επιτρέπεται να σταθώ στην γκεστ εμφάνιση της τραγουδίστριας Μαρίνας. Εκπληκτική αυθεντική ομορφιά που γοητεύει κατά την προσωπική μου άποψη απόλυτα έναν άντρα που δεν κοιτάζει απλώς όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με συναδέλφους (???) της, αλλά βλέπει βαθιά. Η κοπέλα ήταν κουκλάρα χωρίς ενισχυτική σέξυ εικόνα ντεκολτέ και υπερβολικών μίνι (τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει) που δεν τα χρειάζεται άλλωστε γιατί ο ερωτισμός της εκπέμπεται άδολα και αναλαμβάνω μετά λόγου γνώσεως χωρίς φόβο και πάθος να καταθέσω την άποψη μου.
 
Θα μου επιτρέψετε μία μικρή μνεία στον απόλυτο ( κατ' εμέ) πρωταγωνιστή της ταινίας :biglaugh:

 
Πίσω
Μπλουζα