Η Αγάπη μας (1968)

hannele

RetroMasteR
Joined
2 Νοέ 2013
Μηνύματα
2.642
Αντιδράσεις
4.801
Η Αγάπη μας (1968)

retroDB: https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Η_Αγάπη_μας

1.jpg

Ο Δημήτρης Ραζέλος είναι φημισμένος ηθοποιός του θεάτρου και κινηματογράφου και διατηρεί δεσμό με την παρτενέρ του Εύα Τσάμη. Τελευταία όμως ο δύστροπος χαρακτήρας της Εύας προκαλεί όλο και περισσότερο την αγανάκτηση του Δημήτρη, ο οποίος αποφασίζει να βρει κρυφά νέα συμπρωταγωνίστρια. Ανακαλύπτει λοιπόν την Μαρίνα, ένα κορίτσι με έμφυτο ταλέντο, η οποία δουλεύει ως ταξιθέτρια στο θέατρο του και πολύ σύντομα την χρήζει πρωταγωνίστρια δίπλα του. Η Μαρίνα ενθουσιάζει το κοινό και σε σύντομο διάστημα γίνονται με τον Ραζέλο το πιο διάσημο καλλιτεχνικό ζευγάρι. Η χημεία αναμεταξύ τους είναι περισσότερο από εμφανής και δεν θα αργήσει να έρθει ο έρωτας και ο γάμος. Η συνεχής όμως άνοδος της Μαρίνας δυσαρεστεί και εκνευρίζει τον Δημήτρη, ο οποίος βλέπει τη φήμη του να επισκιάζεται από την δημοφιλία της γυναίκας του. Νιώθει παραγκωνισμένος από τον Τύπο, καθώς η προβολή που γίνεται στην Μαρίνα είναι μεγαλύτερη από τη δική του, και καταλήγει στο ποτό. Πίσω από όλα αυτά όμως κρύβονται ίντριγκες εφημερίδων και δημοσιογράφων, υποκινούμενων από την Τσάμη, που επιθυμούν την διχόνοια στο ζευγάρι επειδή η ζωή τους «πουλάει». Ο Ραζέλος εγκαταλείπει την Μαρίνα και καταλήγει αποτυχημένος στο μπουλούκι του Αγκόπ. Όμως η αγάπη της θα τον βοηθήσει να σταθεί πάλι στα πόδια του και να αποτελέσουν ξανά το δημοφιλέστερο ζευγάρι του θεάτρου.

2.jpg 7.jpg

Πρωταγωνιστούν:
Μαρίνα Ραζέλου: Αλίκη Βουγιουκλάκη
Δημήτρης Ραζέλος: Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Εύα Τσάμη: Κατερίνα Χέλμη
Μάρκος, σκηνοθέτης θεάτρου: Δημήτρης Νικολαίδης
Χριστίνα, φίλη Μαρίνας: Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Σωτήρης, γείτονας Μαρίνας: Χρήστος Δοξαράς
δημοσιογράφος Σταμάτης: Πέτρος Λοχαίτης
μητέρα Μαρίνας: Τζόλυ Γαρμπή
αδερφός Μαρίνας: μικρός Τάκης Γκιόκας
προϊστάμενος θεάτρου: Σταύρος Ξενίδης
ταξιθέτριες : Ντία Αβδή, Μέλια Ρήγα, Εμυ Ζάνου
καφετζής: Γιώργος Παπαζήσης
κοινό στο θεάτρο: Γιάννης Φύριος, Ρένα Πασχαλίδου
γιατρός Εύας: Γιώργος Γρηγορίου
βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Πάλλης
τελάλης μπουλουκιού: Γιάννης Μπουρνέλλης
διευθυντής εφημερίδας: Ερρίκος Κονταρίνης
παραγωγοί κινηματογράφου: Νίκος Τσουκαλάς, Γιώργος Κυριακίδης
εκφωνητής Ραδιοφώνου: Ιάκωβος Ψαρράς
Γκεστ σταρ ο Φίλιος Φιλιππίδης (Αγκόπ) υποδυόμενος τον εαυτό του.

10.jpg

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης
Παραγωγή: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος


14.JPG

11.jpg

12.jpg

Το σενάριο ήταν βασισμένο στην αληθινή ζωή του ζευγαριού, καθώς από τότε κυκλοφορούσαν φήμες στους καλλιτεχνικούς κύκλους περί καυγάδων αναμεταξύ τους λόγω ανταγωνισμού, καταστάσεις οι οποίες πήραν πια το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο των δυο ηθοποιών. Ωστόσο το 1993, η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στο Mega Channel είχε μιλήσει για αυτό το θέμα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες περί δυσφορίας του Δημήτρη σχετικά με την δική της προβολή από τα ΜΜΕ:
«Από έξω χάλασε αυτός ο γάμος και όχι από μέσα. Τον ενοχλούσε τον Δημήτρη μια προβολή μεγαλύτερη που γινόταν σε εμένα, την οποία όμως εγώ δεν επιζητούσα ή αποζητούσα, γινότανε. Δεν υπήρχε ισορροπία, τον ενοχλούσε. Όμως πίστευα από τότε και το πιστεύω ακράδαντα και τώρα ότι ο Δημήτρης είναι ο μέγιστος ηθοποιός που έχει βγάλει η γενιά μας και δεν είχε κανένα λόγο να τον εκνευρίζει ότι η γυναίκα του είχε μεγαλύτερη προβολή. Μου είχε στοιχίσει όμως πάρα πολύ αυτός ο χωρισμός. Και είναι κάτι που δεν νομίζω ότι έχω ξεπεράσει ποτέ, και ούτε και ο Δημήτρης το έχει ξεπεράσει αυτό το διαζύγιο».

Επιπλέον η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στην εκπομπή της Νανάς Παλαιτσάκη στα «Στα Κόκκινα» είχε αναφέρει:
«Νομίζω ότι ένας άντρας δεν μπορεί να αποδεχτεί μια δυναμική γυναίκα όταν είναι στο ίδιο επάγγελμα. Πιστεύω ότι ο Δημήτρης δεν μπόρεσε ποτέ μέσα του να κατασταλάξει ότι η Αλίκη ήταν πρώτη και αυτός δεύτερος (σ.σ. στα ονόματα). Ο αντρικός εγωισμός και στο ίδιο επάγγελμα. Όταν έκανε δικές του ταινίες, προσωπικές χωρίς την Αλίκη, ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Ο κόσμος όμως τους ήθελε μαζί, να τους βλέπει μαζί και τότε έμπαινε η Αλίκη μπροστά».

3.jpg

Κατερίνα Χέλμη: Η Αλίκη ήταν έγκυος στα γυρίσματα...

Στο επίσημο site της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος αναφέρεται ότι το σενάριο γράφτηκε βιαστικά από τον Γ.Λαζαρίδη, καθώς κάθε μέρα σχεδόν έφτανε στο γύρισμα σελίδα-σελίδα το κείμενο που ήταν να γυριστεί. Ο λόγος ήταν ότι έληγε το συμβόλαιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη με την εταιρία και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Finos Films (σ.σ. για την Αρχόντισσα και τον Αλήτη). Ωστόσο η Κατερίνα Χέλμη έχει αναφέρει σε συνέντευξη της ότι η Αλίκη ήταν ήδη έγκυος στα γυρίσματα. «Είχαμε μια σκηνή με την Αλίκη όπου έπρεπε να παίξουμε χαστούκια. Αλλά εγώ δεν μπορούσα να πειράξω την Αλίκη γιατί ήταν έγκυος στο Γιαννάκη τότε. Και μου έλεγε η Αλίκη: «ρίξε το βρε παιδάκι μου». Δεν πήγαινε το χέρι μου. Τελικά γυρίσαμε ένα χαστούκι ψεύτικο, δηλαδή στην κάμερα φαινόταν ότι δήθεν την χαστουκίζω, αλλά χαστουκίζω τον αέρα». Ως γνωστόν όμως η Αλίκη έμεινε έγκυος στα γυρίσματα της ταινίας «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» και λόγω αιμορραγίας ήταν κλινήρης. Πιθανόν η εν λόγω σκηνή με το χαστούκι να ήταν από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας που γυρίστηκαν, ενώ η Αλίκη ήταν ήδη στην Finos (παράλληλα γυρίσματα).

5.jpg

Κατερίνα Χέλμη: Ο Δημήτρης έχασε την βέρα του στο γύρισμα..

H Kατερίνα Χέλμη στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» στο κανάλι E channel είχε αναφέρει:
«Θυμάμαι μια μέρα στο γύρισμα ο Δημήτρης έχασε τη βέρα του. Ήμασταν στο πλατό και κάναμε διάλειμμα, πήγε στην τουαλέτα να πλύνει τα χέρια του και με το σαπούνι, του γλίστρησε από το δάχτυλο. Στην αρχή δεν το είχε καταλάβει, μετά όταν το πήρε είδηση αρχίσαμε όλοι να ψάχνουμε μέσα στο στούντιο. Η Αλίκη έκλαιγε ασταμάτητα. Τελικά βρέθηκε στο μπάνιο, αλλά ο Δημήτρης το θεώρησε κακό σημάδι. Και είπε: «δεν μ’ αρέσει αυτό, όταν πέφτει η βέρα χάμω είναι χωρισμός, κάτι θα γίνει και θα χωρίσουμε με την Αλίκη». Του είπα: «έλα βρε Δημήτρη αυτά είναι σαχλαμάρες, προλήψεις, τίποτα δεν θα γίνει». Και όμως έγινε. Μετά από χρόνια δυστυχώς χώρισαν, και σκεφτόμουν τελικά: «μα καλά προφητικό ήταν αυτό τη βέρα;»…»


13.JPG

Το εξοχικό της Αλίκης στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο...

Στο χωριό Αγ. Ιωάννης Θεολόγος Φθιώτιδας γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας. Λέγεται ότι ο ηθοποιός Πέτρος Λοχαίτης είχε καταγωγή από την περιοχή, και εκείνος ήταν που πρότεινε την τοποθεσία για τα γυρίσματα. Η Αλίκη ερωτεύθηκε το μέρος, το οποίο στην πορεία έγινε το καταφύγιο της καθώς εκεί έχτισε το περιβόητο εξοχικό της. Ωστόσο ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στις 29/4/1996 στην εκπομπή «Χωρίς αναισθητικό» με παρουσιαστή τον Πάνο Παναγιωτόπουλο είχε αναφέρει πως το εξοχικό στο Θεολόγο το είχαν χτίσει από κοινού, το οποίο πήρε η Αλίκη εξολοκλήρου δικό της μετά το διαζύγιο τους.


6.jpg

8.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα