Η Μικρή Γοργόνα (Σειρά) - The Little Mermaid (1992)

Masquerade

Banned
Joined
15 Ιαν 2011
Μηνύματα
201
Αντιδράσεις
11
Η Μικρή Γοργόνα ήταν ένα κινούμενο σχέδιο της δεκαετίας του 90 (1992), είναι βασισμένο στη ταινία του 1989 της Ντίσνευ με το ίδιο όνομα! Μας διηγείται τις περιπέτειες της Άριελ ως γοργόνα πριν τα γεγονότα της ταινίας και υπήρξε μια πετυχημένη παιδική σειρά! Θυμάμαι που το έδειχνε κάθε πρωί στο Ντίσνευ Κλάμπ :D Το ψάχνω πάρα πολύ καιρό μεταγλωττισμένο, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω ούτε ένα επεισόδιο....

 
Ωραίο παιδικό. Οι δημιουργοί της μικρής γοργόνας μάλιστα εμπνεύστηκαν από την ηθοποιό Alyssa Milano, που έπαιζε στο Who is the boss, για να τη ζωγραφίσουν
 

«Η Μικρή Γοργόνα» της Disney έγινε live action ταινία και κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 26 Μαϊου 2023.





71118e0ae473a499e4fcf6b998226bf7.jpg


Μόνο εγώ βλέπω ότι δεν έχει καμιά σχέση με την γοργόνα στο κλασικό καρτούν ;; :|
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έγινε ένα σχετικό σούσουρο εδώ όταν μαθεύτηκε ότι τον ρόλο τον πήρε μια μαύρη. Λες και μιλάμε για ιστορική προσωπικότητα οπότε πρέπει να ερμηνευτεί από ηθοποιό κατάλληλης καταγωγής κι όχι για ένα ανύπαρκτο είδος όντων.
 
Έγινε ένα σχετικό σούσουρο εδώ όταν μαθεύτηκε ότι τον ρόλο τον πήρε μια μαύρη. Λες και μιλάμε για ιστορική προσωπικότητα οπότε πρέπει να ερμηνευτεί από ηθοποιό κατάλληλης καταγωγής κι όχι για ένα ανύπαρκτο είδος όντων.

Βρες μου μια ομοιότητα! Μόνο μία ζητάω.. που να θυμίζει την εικόνα του κλασικού κινούμενου σχεδίου της Ντίσνεϊ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για σκεφτείτε να βάζανε έναν λευκό να παίξει τον Μαύρο Πάνθηρα, θα είχε καεί το σύμπαν!

Το πρόβλημα του Χόλιγουντ είναι ότι αντί να φτιάξει καινούριους χαρακτήρες και ιστορίες που να αντιπροσωπεύουν εθνικές μειονότητες, θέλει τον εύκολο δρόμο του να κακοποιεί αγαπημένους καθιερωμένους χαρακτήρες. Αυτό είναι που ενοχλεί πολύ κόσμο.

Κατά τ' άλλα, στην πρόσφατη ταινία Σαζάμ 2 που ήταν ολόκληρη βασισμένη στην ελληνική μυθολογία δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας ηθοποιός! Ούτε οι Ελληνίδες θεές, ούτε καν ο κακόμοιρος υπάλληλος του μουσείου της Ακρόπολης δεν ήταν Έλληνες, έστω ένας! Σκεφτείτε να κάνανε ταινία βασισμένη στην κινέζικη κουλτούρα και να μην υπήρχε ούτε ένας Κινέζος ηθοποιός - θα είχε καεί πάλι το σύμπαν!
 
Η σειρά (μιας και η δημοσίευση αφορά αυτή πρωτίστως) υπάρχει νόμιμα στο Disney Plus (σε όλες σχεδόν τις γλώσσες) για όποιον ενδιαφέρεται.

Τώρα για την καινούργια live action μεταφορά που θα βγει τον Μάιο, τί να πει κανείς; Ένα ακόμη κακέκτυπο θα είναι όπως και τα υπόλοιπα live action remakes που αμολάει η Disney τα τελευταία χρόνια. Όσο για το ότι είναι μαύρη η ηθοποιός της Άριελ ένα θα πω. Στο καρτούν ήταν λευκή με έντονα κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια. Κάτι τέτοιο περίμενε να δει και στο live action ο περισσότερος κόσμος. Άμα δεν μιλάγαμε για remake κλασσικού της Disney δεν θα γινόταν τέτοιος ντόρος.

Επίσης όταν η Disney είχε βγάλει την "πριγκίπισσα και το βάτραχο" (2009) δεν θυμάμαι να είχε κάνει τόσο ντόρο το γεγονός ότι η κεντρική ηρωίδα θα είναι μαύρη (είχαν φτιάξει και αντίστοιχο setting οπότε εκεί όλα καλά) και το πόσο χαρούμενα θα ήταν τα κοριτσάκια που επιτέλους θα έβλεπαν κάποια που τους μοιάζει.

Αυτά από εμένα για να μην μακριγορώ.
 
Πίσω
Μπλουζα