Η Μικρή Πριγκίπισσα (Frances Hodgson Burnett)

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
Μια που θυμήθηκα τον Μικρό Λόρδο έψαξα να βρω και θέμα για τη μικρή Σάρα Κρου που έγινε πολλές φορές ταινία και τηλεοπτική σειρά. Η μικρή, κόρη ενός Βρετανού αξιωματικού, γεννημένη στην Ινδία, μεγάλωσε μέσα στην απόλυτη χλιδή και επέστρεψε στην Βικτωριανή Αγγλία για να μπει εσώκλειστη σ΄ένα απ΄τα καλύτερα οικοτροφεία. Όταν όμως ο πατέρας της θα πεθάνει και θα την αφήσει μόνη και χωρίς περιουσία θα δει την ανάποδη πλευρά της ζωής και θα το παλέψει όσο καλύτερα μπορεί.
 
Το είχαμε αυτό το βιβλίο και το είχα διαβάσει άπειρες φορές. Αφού θυμάμαι ακόμη τους χαρακτήρες. Στη μετάφραση που είχαμε η μικρή λεγόταν Σάρα Κρηβ, ο μπαμπάς Ραλφ, η τελευταία κούκλα (νομίζω) Έμιλυ, ο Ινδός Ραμ Ντας με τη μαϊμού του και η μικρή Μπέκυ. Αυτή η μις Μίντσιν ήταν σκέτος δράκουλας. Μεγάλο ψυχοπλάκωμα με τα παθήματα της μικρής πάντως, νομίζω και τώρα αν το διάβαζα, παρόλο που μάλλον θα γελούσα με τις υπερβολές, στο βάθος πάλι θα με ψυχοπλάκωνε :)
 
Clemence, εχεις διαβασει τον μικρό λόρδο να μας πεις αν είναι τοσο δραματικό σαν την μικρή πριγκήπισσα :) ;

καλα υπάρχουν άνθρωποι σαν την μις μιντσιν, δεν είναι δυνατόν, δεν είναι απλά:animeek:! Τι να πει κανεις για την σαρα, ένα κοριτσακι που εδινε ακομα και από το υστέρημα της ψυχής της ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τον Μικρό Λόρδο δεν τον έχω καν δει σε βιβλίο, μόνο σε τηλεταινία. Θα το διάβαζα όμως και τώρα αν έπεφτε στα χέρια μου, θα το ψάξω στα αγγλικά και θα σου πω. Η Μις Μίντσιν αν υπάρχει λες; Τη ζήλευε τη Σάρα και είναι πολλοί γύρω μας που της μοιάζουν εξαιρετικά. Προσωπικά με ενοχλούσε περισσότερο η αδερφή της που δεν είχε τη δύναμη να κάνει τίποτα μα τίποτα για όλα τα στραβά που έβλεπε εκεί μέσα.
 
Ο μικρος λορδος:

http://books.vres.gr/book.php?book_id=79257

φαινεται καλο, βεβαια η μικρη πριγκηπισσα μας εχει συντροφευσει αλλιως :) σαν κοριτσακια την αγαπήσαμε ιδιαιτερα
 
Είχα τον Μικρό Λόρδο σε παλιά έκδοση και τον έχω διαβάσει. Δεν το θυμάμαι και πολύ καλά, αλλά μου έχει μείνει ότι μαζί με τις δραματικές στιγμές είχε κι αρκετές ανάλαφρες και διασκεδαστικές και δεν μου άφησε βαρύ κλίμα. Πρέπει να το ξαναδιαβάσω για να το θυμηθώ κάποια στιγμή.
 
perlastar είπε:
Είχα τον Μικρό Λόρδο σε παλιά έκδοση και τον έχω διαβάσει. Δεν το θυμάμαι και πολύ καλά, αλλά μου έχει μείνει ότι μαζί με τις δραματικές στιγμές είχε κι αρκετές ανάλαφρες και διασκεδαστικές και δεν μου άφησε βαρύ κλίμα. Πρέπει να το ξαναδιαβάσω για να το θυμηθώ κάποια στιγμή.
περλα, το ειχες το βιβλιο, α είναι ρετρο κληρονομια, ειχες τον μικρο λόρδο γιατι πιο διασημη ηταν η μικρη πριγκήπισσα
 
Ναι, εγώ μόνο τον Μικρό Λόρδο είχα και έχω διαβάσει, τη Μικρή Πριγκίπισσα δεν έτυχε να τη διαβάσω ποτέ. Θα μου άρεσε πιστεύω, απ'ότι διαβάζω στην περιγραφή, αλλά σίγουρα φαίνεται ότι είναι πιο δραματικό από τον Μικρό Λόρδο.
 
Πίσω
Μπλουζα