Η αντεπίθεση των PC

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.879
Αντιδράσεις
3.849
"Σύμφωνα με άρθρο του Associated Press, το 'PC Gaming' θα επανέλθει και θα γίνει πάλι δημοφιλές, χάρη στο DirectX 10. Η τελευταία έκδοση του DirectX προσφέρει καταπληκτικά γραφικά και σύμφωνα με την εκτίμηση του αρθρογράφου, οι φίλοι των ηλεκτρονικών παιχνιδιών θα επιστρέψουν στα PC, αγοράζοντας απλά καλύτερη κάρτα γραφικών και θα αφήσουν στην άκρη τις κονσόλες PS3 και Xbox (πηγή The Inquirer). Παρακινδυνευμένη πρόβλεψη αλλά ούτως ή άλλως πότε εγκαταλείψαμε το αγαπημένο μας PC; "

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39090

http://en.wikipedia.org/wiki/Directx_10
 
Μολις ξεκινησει η αντεπιθεση...ξυπνηστε με

(Flame ρεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!! :D )
 
Αν και ποτέ δεν εγκαταλείψαμε το αγαπημένο μας PC, είναι όντως παρατραβηγμένο ότι θα εγκαταλείψουμε τις κονσόλες και θα γυρίσουμε κατά κόρον σε αυτή τη λύση. Οι λόγοι είναι πολλοί:

1). Ευχρηστία: Βάζεις το διακάκι και παίζεις. Έτσι απλά. Ούτε install, ούτε ρυθμίσεις στα γραφικά, ούτε παράμετροι ούτε τίποτε.

2). Άνεση: Για πολλούς ο καναπές και το ξαπλωτό gaming είναι αξεπέραστα. Κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει ο υπολογιστής.

3). ΚΟΣΤΟΣ: Δεν συγκρίνεται το κόστος μιας κονσόλας σε σχέση με αυτό ενός υπολογιατή για παιχνίδια. Άσε που με την κονσόλα είσαι σίγουρος ότι θα παίζεις για 4 χρονάκια χαλαρά, ενώ στον υπολογιστή θα πρέπει να προβαίνεις σε συνεχείς αναβαθμίσεις.

4). Η πηγή του άρθρου: Αν περιμένεις να μάθεις την αλήθεια από το inquirer σώθηκες. Όλο ανακρίβειες γράφουν.

5). Το ήδη πείραμα σε εξέλιξη: Το Wii αποτελεί αυτή τη στιγμή την κονσόλα που σπάει κάθε ρεκόρ σε πωλήσεις και δεν νομίζω να υπάρξει σώφρων άνθρωπος που να υποστηρίζει ότι διαθέτει και τίποτα γραφικά της προκοπής. Τότε γιατί πουλάει, σύμφωνα με το άρθρο;

Το console gaming όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί, το αντίθετο μάλιστα, με τη στραπάτσα που έφαγαν τα Vista και τα ανύπαρκτα DX10 games, οι κονσόλες θα πουλάνε όλο και περισσότερο μέχρι την ολοκληρωτική τους επικράτηση στο χώρο του gaming. Δυστυχώς προβλέπω ότι σε λίγα χρόνια το PC gaming θα αποτελεί ανάμνηση..........
 
...ευχομαι και τα ιδια τα (M$) pc να κανουν το ιδιο :D
 
o nai, tha paroume oloi mia karta ton 500-600eur me 512-768MB ram, kai tha einai axrhsth se 1-1.5 xronia.... ma giati den to skefthka poio noris???

mia fora ekana to lathos me thn GeForce2 GTS pou thn eixa parei 130.000 ...
 
AARDVARK είπε:
....οι φίλοι των ηλεκτρονικών παιχνιδιών θα επιστρέψουν στα PC, αγοράζοντας απλά καλύτερη κάρτα γραφικών...
μεγαλύτερο τροφοδοτικό, νέο επεξεργαστή που πάει πακέτο με μνήμες και board, ίσως καινούριο κουτί....να μην βάλω και ένα multi της lg?
 
Voodoo1 100.000+ (Jan97)

Voodoo2 100.000+ (May98)

Voodoo3 100.000+ (May99)

Gforce2GTS 100.000 (May00)

....

τα εχωνα αδρα...
 
Βαζετε στην ακρη απο τωρα. :D

NVIDIA's GeForce 8800 GTS

geforce_8800_gts_s.jpg


ATI Radeon HD 2900 XT

ati_2900_front.jpg
 
Η 8800 είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή για όποιον θέλει να παίξει πραγματικά. (Το επιχείρημα περί τιμής δεν με αγγίζει, 290 ευρώ είναι η τιμή της 320 και για αναλύσεις μέχρι 1600 Χ 1200 ΣΚΙΖΕΙ).

Η σειρά 8600 μας βγήκε λεμόνια...... Μάλλον πρόκειται για κόλπο της nVidia να πουλήσει πρρισσότερες 8800. Πάμε λίγο να επικεντρωθούμε στην τιμή παίδες μια και πολλά θσ σπέυσουν να πουν πολλοί.

4 Ευρώ Χ 30 = 120. Σωστά;

120 Ευρώ Χ 2,5 = 300 η τιμή μιας ΚΑΛΗΣ 8800 GTS.

Τι είναι τα 4 ευρώ; Η μέση τιμή που πληρώνει για τσιγάρα ένας καπνιστής που δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό, ένας μέσος καπνιστής που ξεπερνάει το ένα πακέτο τη μέρα. Αν δεν σας αρέσει η τιμή κάντε το 4 -> 3 και κάντε πάλι τους υπολογισμούς:

3 Χ 30 = 90 λοιπόν ευράκια το μήνα για να καταστρέψετε την υγεία σας.

90 Χ 4 = 360 ευράκια, παίρνετε λοιπόν μια 8800 και ένα σκληρούλι με το να κόψετε το βρωμοτσίγαρο για 4 μήνες.

Είναι λοιπόν ακριβή η κάρτα; Και αναφέρθηκα σε ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα, τυγχάνρι να γνωρίζω από κοντά φίλους ακόμα και μέσα από το φόρουμ που ξεπερνάνε ακόμα και τα δύο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες λοιπόν περί ακριβού hardware. Μην ξεχνάτε ότι τα βλακώδη έξοδα δεν περιορίζονται μόνο στα τσιγάρα (αν και αυτά είναι μεγάλο κονδύλι στην τελική) αλλά έχουν και άλλες εφαρμογές και ο καθένας μπορεί να σώσει ένα σκασμό λεφτά από μικρές λεπτομέρειες κάνοντας το χόμπυ του.

Θέλετε άλλο παράδειγμα; Πάτε στη δουλειά σας και θέλετε καφεδάκι. Φυσικό και θεμιτό και όλοι το ίδιο κάνουμε. Αλλά οι περισσότεροι βαριόμαστε να χτυπήσουμε το φράφφο (tm by Maddog) μόνοι μας και σκάμε το δίφραγκο καθημερινά για κάτι που μπορούμε να το έχουμε for free. Άρα άλλο ένα 40ράκι το μήνα. Αν σε αυτό βάλουμε και τα τσιγάρα, (που αν δεν το κόψουμε μπορούμε να το περιορίσουμε) βγάλαμε όχι PC αλλά αυτοκίνητο σε λιγότερο από 5αετία.

Εγώ;

* Είμαι σταθερά στο μισό πακέτο ανά δυό μέρες, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκα ότι είναι ακριβό το pc hardware.

* Σταθερά στη δουλειά χτυπάω το φράφφο (tm by Maddog) μόνος μου αντί να τα σκάω στο Γρηγόρη και στο Θανάση.

Οπότε λοιπόν μάλλον κάθε 6 μήνες με παίρνει να αλλάζω κάρτα γραφικών και όχι μόνο, χωρίς κανένα ζόρι και χωρίς καν να το σκέφτομαι.

Οπότε αγαπητέ AARDVARK βλέπεις με απλά μαθηματικά πρώτης Δημοτικού ότι οι κάρτες ΔΕΝ είναι ακριβές. Δική μου συμβουλή προς όλους: Να έχετε παίδες στο μυαλό σας ότι πλούσιος τελικά δεν είναι αυτός που εισπράττει χιλιάρικα, αλλά αυτός που σώζει δεκάρες.............
 
Δεν μας τα λεει καλα η ATI...
 
ΑΤΙ φάτη, βγάλτης το μάτι, ίσα ρε σφάχτη!!!!!!

Αφού υπάρχει καλό προϊόν με την nVidia τι μας νοιάζει; Το ίδιο ισχύει και για την AMD. Οι Intel είναι ανώτεροι σε όλα, άρα μονόδρομος. Θα μου πείτε τώρα ρε μπουνταλά γιατί εσύ έστησες AMD;

Διότι πολύ απλά χτύπησα τον επεξεργαστή μεταχείρα για 50 ευράκια και για το λόγο του ότι σε AMD πλατφόρμα υπάρχουν ασύγκριτα καλύτερες motherboard για τιμές μέχρι 100 ευρώ. Πολύ απλά. Αν δεν είχα βρει επεξεργαστή σε τιμή χώμα, θα χτύπαγα Intel με κλειστά τα μάτια. Αν και βλέπω να τον χτυπάω κι αυτό λίαν συντόμως μετά τη προχτεσινή πτώση τιμών για να μετακομίσει ο AMD στο σκλάβο.......... LOL!!!!!!!

Και μετά παραπονιέστε ότι το PS3 είναι ακριβό...... 209 πακέτα τσιγάρα σας κοστίζει. 7 μήνες χωρίς βρώμα. Και δεν βλάπτει καθόλου την υγεία στην τελική.
 
Α, ξέχασα, για να σκίσω και αυτό το topic, το Wii όντως είναι ακριβό, και μάπα......
 
Ε είσαι αδιιόρθωτος
 
Αντωνη παλι offtopic εισαι! :D
 
pooky είπε:
Α, ξέχασα, για να σκίσω και αυτό το topic, το Wii όντως είναι ακριβό, και μάπα......

Ειχες καιρο να τα τιναξεις παλι ολα στον αερα...:rolleyes:
 
Αυτό με τα τσιγάρα, όντως το εφαρμόζουμε εγώ με την γυναίκα μου. Δεν καπνίζουμε, και βάζουμε ένα 10ευρω καθε εβδομάδα, σε ένα κουμπαρά. (Σχήματος γουρουνιού :D ). Με αυτά που μαζεύουμε (περίπου 300 - 400 ευρώ) παίρνουμε δώρα τα Χριστούγεννα, που τα βάζουμε κάτω από το δέντρο. (Φέτος προβλέπεται ή 360 ή PS3 :biglaugh: )
 
Πες οτι ησουν θεριακλης φετος...3-4 πακετα τη μερα...και παρε και τα 2!(Σα να θελω να σε βαλω σε εξοδα στα τελευταια μου ποστ!):biglaugh:
 
Πίσω
Μπλουζα