Η εκπομπή μας [1984 ΕΡΤ-2]

stakovios

Human RetroDatabase
Joined
21 Αύγ 2009
Μηνύματα
3.242
Αντιδράσεις
916
Ήταν μια τηλεοπτική ημίωρη εκπομπή-τηλεπαιχνίδι για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, Ο τίτλος της ήταν "Η εκπομπή μας" και ξεκίνησε η προβολή της το 1984, την ίδια περίοδο που ξεκινούσε και το "Κορόνα Γράμματα" στην ΕΡΤ. Παρουσιαστής ήταν ο πρωταθλητής , βαλκανιονίκης Δήμος Μαγκλάρας και συμπαρουσιάστρια η πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Βιβή Πρωτόπαπα. Ο σκοπός της εκπομπής ήταν να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό και την άμιλλα, χωρίς το κίνητρο του κέρδους.

Η σκηνοθεσία ήταν του Νέστορα Παβέλλα, Η εκπομπή ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια και άρχισε στις 17:30 το απόγευμα. Οι δύο πρώτες εκπομπές γυρίστηκαν στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, οι επόμενες δύο στη Ροδόπη, δύο στην Ξάνθη και άλλες δύο στη Δράμα. Τα δώρα της εκπομπής ήταν αθλητικά είδη.

Αναφορικά με το κόστος της σειράς, αυτό ανήλθε σε 970.000 δρχ. για κάθε επεισόδιο.

Διαδικασία παιχνιδιού.

Προβολή συνημμένου 70391

Το παιχνίδι αποτελείτο από δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος είχε δοκιμασίες σε ενόργανη και καλλιτεχνική γυμναστική, ενώ στο δεύτερο είχε διελκυστίνδα, σκυταλοδρομίες και παρόμοια παιδαγωγικά παιχνίδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ψάχνοντας τα προγράμματα βρήκα την πρεμιέρα της εκπομπής "Η εκπομπή μας" στην ΕΡΤ2 το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 1984. Η τελευταία εκπομπή προβλήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου 1985, οπότε σίγουρα τα επεισόδια ήταν πολύ περισσότερα.

Όμως με εξέπληξε μια άλλη "ανακάλυψη". Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 1984 ξεκίνησε μια ελληνική παιδική σειρά με τίτλο "Ιστορίες του δάσους". Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 1984. Ποιός γνωρίζει κάτι γι' αυτήν;
 
Σωστά, έκανα λάθος γιατί παρασύρθηκα από ένα δημοσίευμα που έγραφε για την εκπομπή και είχε γραφεί προτού βγει η τελευταία στον "αέρα". Φαίνεται πως ο αρχικός σχεδιασμός της εκπομπής ήταν 8 επεισόδια και μετά, δεδομένης της θεαματικότητάς της, επεκτάθηκαν.
 
Πίσω
Μπλουζα