Η ετυμηγορία (1978 ΥΕΝΕΔ)

κώστας

RetroN00b
Joined
2 Οκτ 2008
Μηνύματα
1
Αντιδράσεις
1
Η ετυμηγορία (1978-80?), ΥΕΝΕΔ


Πρεμιέρα: Τρίτη 11/4/1978



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Η_ετυμηγορία

γειά σας, έχω δύο ερωτησούλες, η δεύτερη δύσκολη...

1 Ξέρει κανείς αν μια από τις υποθέσεις του σήριαλ "Η Ετυμηγορία" έχει να κάνει με ένα ραδιενεργό υλικό όπου στο τέλος πεθαίνει ο επιστήμονας που το ανακάλυψε; (νομίζω τον ρόλο έπαιζε ο Βερλέκης) και ίσως το όνομά του ήταν Ερμής στη σειρά.

2 Σε αυτήν τη σειρά είχε μία απίστευτη (και τρομακτική τότε για μένα) ηλεκτρονική μουσική στους τίτλους. μήπως ξέρει κανείς τον συνθέτη; ευχαριστώ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ας γράψουμε και λίγα πράγματα για αυτή την πολύ ωραία σειρά της ΥΕΝΕΔ.

Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1978 και ολοκληρώθηκε σε 94 επεισόδια.

Δύο κύκλοι επεισοδίων παίχτηκαν, ο πρώτος με τίτλο ΟΙ ΞΕΝΟΙ όπου πρόκειται για την ιστορία ενός βιομηχάνου που τον δολοφονούν, και όλοι πιστεύουν ότι η γυναίκα του ευθύνεται, αλλά τελικός ο ένοχος είναι μια πολυεθνική εταιρία γιατί ήταν εμπόδιο στα βρόμικα σχέδιά της.

Ο δεύερος κύκλος είχε τίτλο ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ με θέμα την δολοφονία ενός γαιοκτήμονα.

Όσο για την μουσική των τίτλων ήταν πράγματι τρομακτική, και νομίζω ότι κλαπου πρέπει να έχω και τους τίτλους τηε σειράς. Πρέπει να ψάξω λιγάκι.

Ελπίζω να σας διαφώτισα κάπως
 
Η ετυμηγορία

Δικαστική σειρά της ΥΕΝΕΔ σε σενάριο των Θάνου Σάντα και Βαγγέλη Κατσάρη και Σκηνοθεσία του Πόλ Σκλάβου και Θάνου Σάντα που ολοκληρώθηκε σε 111 επεισόδια.

Η παραγωγή ήταν της εταιρίας Δύας - Κώστας Κατσάρης.

Προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ το 1978 και ουσιαστικά αποτελούνταν από 3 ανεξάρτητες ιστορίες (3 κύκλοι επεισοδίων) που αναλυτικά ήταν οι εξής

1. Το χρέος 37 επεισόδια (Σενάριο-Σκηνοθεσία Θ. Σάντας / Τηλεσκηνοθεσία Πόλ Σκλαβος)

2. Η ξένη 42 επεισόδια (Σενάριο Βαγγέλης Κατσάνης / Σκηνοθεσία Πόλ Σκλάβος)

3. Οι ένοχοι 32 επεισόδια (Σενάριο Βαγγέλης Καστάνης / Σκηνοθεσία Πόλ Σκλάβος)

Πρωταγωνιστούσαν οι Έλλη Φωτίου, Στέφανος Ληναίος, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Βασίλης Κολοβός, Χρήστος Καλαβρούζος και αρκετοί άλλοι.

Η σειρά ήταν γυρισμένη σε βίντεο 1 ίντσας και δυτυχώς δεν έχει διασωθεί τίποτα εκτός από τους τίτλους αρχής του 3ου και τελευταίου κύκλου της σειράς οι οποίοι ακολουθούν.

http://www.youtube.com/watch?v=69ymmh_9aWw
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία υπόθεση από ένα επεισόδιο. Προβλήθηκε την Τρίτη 29/1/1980.
 
Ένα μεγάλο μπράβο στον Άλκη για το σπάνιο οπτικό υλικό που ανέβασε και στον Stacovio για το απόσπασμα του επεισοδίου!
 
Εχω δει ποσο ενημερωμενος εισαι tsalk και δεν διανοουμαι να σε διορθωσω. Καταλαβαινω πως ο τονος στη λεξη Δυας ειναι ενα απο τα συνηθισμενα λαθη που κανουμε ολοι. Ο τονος λοιπον ειναι στο α και οχι στο υ. Σημαινει δυαδα στη δημοτικη γιατι αν εμπαινε στο υ, ο καθενας θα αναρωτιωταν γιατι ο Διας γραφεται με υ. Εσυ το γνωριζεις, ισως ομως αλλοι οχι οταν το δουν γραμμενο ετσι.
 
Εννοεί ίσως τη δυάδα των παραγωγών Κώστα και Ευριπίδη Κατσάρη!
 
Kαι αφού λύσαμε το θέμα της ονομασίας της εταιρίας παραγωγής η οποία την έχω βρει να αναφέρεται στα διάφορα έντυπα της εποχής όπως να ναι (πχ Δίας, Δύας, Δυάς κτλ) παραθέτω μια φωτογραφία από τον πρώτο κύκλο της σειράς.

picture.php
 
Μου κάνει εντύπωση το ότι απουσιάζει στα ονόματα το όνομα του πρωταγωνιστή Στέφανου Ληναίου. Θα πει ο τηλεθεατής: μα είναι δυνατόν να παίζει η Έλλη Φωτίου και να απουσιάζει ο Στέφανος Ληναίος; Μεγάλα ονόματα βλέπουμε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Μερικά από αυτά δεν τα είδαμε συχνά στην μικρή οθόνη: η Μαρία Αλκαίου, π.χ. κόρη της Σαπφούς Αλκαίου Ο Τάκης Χρυσικάκος θα πρέπει να ήταν πολύ μικρός την εποχή εκείνη.
 
Επιτέλους και μια φωτογραφία με το Στέφανο Ληναίο! Άλκη πολύ καλή η έκπληξη! Κατα τα άλλα προκαλεί εντύπωση οτι απουσιάζει το όνομα του Ληναίου απο το φύλλο του περιοδικού της εποχής.
 
Σήμερα η πιο μεγάλη έκπληξη. Με την ραδιοτηλεόραση έχουμε και πάλι δισέλιδο αφιέρωμα και αυτή την φορά στην υπέροχη δικαστική σειρά του σκηνοθέτη Πώλ Σκλάβου με τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου. Όποιος μπορεί ας ανεβάσει το αφιέρωμα.
 
Μια φωτογραφια απο την σειρα ((Ετυμηγορια))

attachment.php
 
Ωραία η φωτογραφία ford. που την ανακάλυψες;
 
Ακομη μια φωτογραφια απο την σειρα ((Η ετυμηγορια))


απο την Ραδιοτηλεοραση


attachment.php
 
Oρίστε και το αφιέρωμα της Ραδιοτηλεόρασης.

attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστούμε Ford & Άλκη για τα upload. Εκείνος με τα γυαλιά και το μούσι πιστέυω να καταλάβατε οτι είναι ο σκηνοθέτης Πώλ Σκλάβος. Εύχομαι να συνεχίσει η Ραδιοτηλεόραση να μας προσφέρει τον πολύτιμο "θησαυρό" της!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nick είπε:
προκαλεί εντύπωση οτι απουσιάζει το όνομα του Ληναίου απο το φύλλο του περιοδικού της εποχής.
Ίσως να μην έπαιζε σε όλους τους κύκλους

Πωπω αυτη τη φορα η Ραδιοτηλεοραση εβαλε πραγματικα σπανιες φωτογραφιες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο στον FORD231 για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες της σειράς από την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,

Μπράβο στον tsalk για το αφιέρωμα

:thanx2:

και......

Μπράβο στην ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για το δισέλιδο (ξανά, μετά από καιρό...) αφιέρωμα, με τις σπάνιες φωτογραφίες και τα trivia που είναι όντως trivia και έχουν ενδιαφέρον (το περιστατικό με τον Βερλέκη που αναφέρεται).

(Να λέμε και ένα καλό λόγο όταν το αξίζουν και όχι μόνο γκρίνιες!) :)
 
ο βερλεκης ηταν ο ερμης γαβριηλιδης κατηγορουμενος στην 1η ιστορια και οταν αθωωνεται παθαινει καρδιακη προσβολη.καποιον ανασυνδιασμο των DNA προσπαθουσε να ανακαλυψη.στο η ξενη κατηγορουμενη πρεπει να ηταν η γεωργια ζωη για τη δολοφονια του αντρα της.και στην 3η ηταν ο χρηστος καλαβρουζος.σε αυτη θυμαμαι πιο λεπτομερως.
 
Πίσω
Μπλουζα