Η καλύτερη φίλη

Η καλύτερη φίλη

  • Καίτη Λαμπροπούλου - Η Αλίκη στο ναυτικό

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Μέλπω Ζαροκωστα - Μια τρελή τρελή σαρανταρα

    Ψηφοφορίες: 1 20,0%
  • Καίτη Λαμπροπούλου - Μανταλενα

    Ψηφοφορίες: 2 40,0%
  • Λίλλη Παπαγιάννη - Δεσποινίς Διευθυντής

    Ψηφοφορίες: 1 20,0%
  • Δέσπω Διαμαντίδου - Η γυνή να φοβήται τον άνδρα

    Ψηφοφορίες: 2 40,0%
  • Καίτη Πάνου - Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Χάρις Καμιλλη - Ούτε γάτα ούτε ζημιά

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Άννα Κυριακού - Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός

    Ψηφοφορίες: 2 40,0%
  • Νόνικα Γαληνέα - Η Κομισα τής Κέρκυρας

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Νόρα Βαλσάμη - Η Στεφανία

    Ψηφοφορίες: 1 20,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    5
  • Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε .
Έδωσα δύο ψήφους: Την πρώτη στη Δέσπω Διαμαντίδου στο "Η δε γυνή....", γιατί ουσιαστικά είναι αυτή που πραγματικά και πολύ ουσιαστικά ταρακουνάει τη Μάρω Κοντού (παρά το φαινομενικά "ανάλαφρο" χαρακτήρα της) για να διεκδικήσει όσα αξίζει στη ζωή, και τη δεύτερη στη Νόρα Βαλσάμη στη "Στεφανία", γιατί σε ένα τόσο δύσκολο ως και εχθρικό για ανυστερόβουλη φιλία περιβάλλον όπως η φυλακή (αναμορφωτήριο εδώ) καταφέρνει και δείχνει ουσιαστική στήριξη και φιλία στη "Στεφανία" Ζωή Λάσκαρη (και η τόσο "σκληρή" από τις καταστάσεις της ζωής "Στεφανία" επί της ουσίας της την ανταποδίδει). Και τις 2 ταινίες να πω ότι τις αγαπώ πάρα πολύ γενικά....
Επί τη ευκαιρία, να πω επίσης ότι πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες με φιλίες είτε ανδρών, είτε γυναικών σε φυλακες. Προσωπικά λατερύω την ταινία "Η τελευταία έξοδος: Ρϊτα Χέιγουορθ", αλλά και την καταπληκτική σειρά του παλιότερου, αλλά μάλλον καλύτερου προ δεκαετίας, Netflix "Orange is the new black"
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μία διευκρίνιση: η καλύτερη φίλη ως χαρακτήρας ή ως ερμηνεία;
 
Μία διευκρίνιση: η καλύτερη φίλη ως χαρακτήρας ή ως ερμηνεία;

Εγώ ως χαρακτήρας το έθεσα τώρα από κει και έπειτα νομίζω συμβάλλει και η ερμηνεία της εκάστοτε ηθοποιού στο πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τον χαρακτήρα.
 
Εγώ προσωπικά ψήφισα την Μπέμπα - Δέσπω Διαμαντίδου γιατί έπαιζε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην γυνή. Ήταν ουσιαστικά το μόνο πρόσωπο στον κύκλο της Κοντού και παρά την ελαφραδα της λόγω κωμωδίας υπήρξε ο μέντορας και η συμβουλατορας της.

Δεύτερη ψήφος στην γλυκιά Ροζίνα στην Μανταλενα. Η Καίτη Λαμπροπούλου στον καλύτερο ρόλο της στο σινεμά συνδιάζει μια γλύκα αλλά και μια αυταπάρνηση όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί την Βουγιουκλάκη κάτι που ήταν δύσκολο λόγω θέσης εκείνες τις εποχές και πήγε κόντρα στην οικογένεια της
 
Ψηφισα Μελπω Ζαροκωστα απο το Μια τρελη σαρανταρα και Αννα Κυριακου απο το Ζητειται επειγοντως γαμπρος.
Εκτιμω αφανταστα το γεγονος οτι και στις δυο περιπτωσεις οι γυναικες αυτες προσπαθουν να μαζεψουν την φιλη τους και οχι να την κανουν να απλωθει περισσοτερο. Το λεω αυτο γιατι στην λεγομενη "γυναικεια φιλια" οι φιλες ως επι το πλειστον ειναι κακες συμβουλατορες. Δηλαδη, αμα τους πει για παρδειγμα η φιλεναδα τους οτι σκοπευει να απατησει τον αντρα της, αυτες αντι να την αποτρεψουν, την ωθουν να το κανει. Συνηθως ειναι φιδια που διαλυουν οικογενειες και θελουν προσοχη.
 
Πίσω
Μπλουζα